Film/TV 0

01.08.2024.

22:22

Al Paćino kaže da ga je ova uloga najviše uznemirila: "To je bio prvi put da sam trezan"

Al Paćino je svoju glumačku karijeru započeo na pozorišnim daskama davne 1967. godine, ali nije mu trebalo dugo da iz pozorišta pređe na filmska platna.

Izvor: Index.hr

Al Paćino kaže da ga je ova uloga najviše uznemirila: "To je bio prvi put da sam trezan"
Profimedia

Podeli:

Legendarni glumac kroz godine je osvojio brojne prestižne nagrade, od BAFTA-e do Oskara i Zlatnog globusa, a među ljubiteljima filma ostao je zapamćen kao jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Najplodnije razdoblje u njegovoj karijeri zasigurno su bile sedamdesete, kada je glumio u filmovima Kum (The Godfather), Kum II (The Godfather Part II), Serpiko (Serpico), Pasje poslepodne (Dog Day Afternoon) i ...I pravda za sve (...And Justice For All). Iako je u to vreme utelovio brojne kompleksne likove, glumac je iznenadio novinare kada je otkrio koji je lik ostavio najveći utisak na njegovu psihu.

Uznemirila ga je jedna romantična drama

Naime, Paćino je tokom jednog intervjua za Plejboj otkrio da ga je najviše uznemirila glavna uloga u romantičnoj drami Bobi Dirfild (Bobby Deerfield) iz 1977. godine. Dramu je režirao Sidni Polak (Sydney Pollack), reditelj filma Iz Afrike (Out of Africa), a scenario je napisao Alvin Sargent, koji je radio na filmovima Džulija (Julia) i Obični ljudi (Ordinary People).

Bobi Dirfild inspirisan je nemačkim romanom Nebo nema miljenike (Heaven Has No Favorites) renomiranog autora Eriha Marije Remarka. Paćino je u filmu utelovio uspešnog i egoističnog vozača Formule 1 koji je iza sebe nanizao brojne pobede. Međutim, nakon što svedoči teškoj nesreći koja je ubila njegovog kolegu i povredila protivnike, Bobi pada u depresiju i postaje opsednut smrću.

Stvari se dodatno komplikuju nakon što upozna Lilijan, impulsivnu ženu koja želi iskusiti sve što život nudi pre nego podlegne teškoj bolesti. "Najviše me uznemirila uloga onog vozača trkačih automobila iz filma Bobi Dirfild", izjavio je Paćino u intervjuu za Plejboj, prenosi Far Out. "To je bilo lično putovanje u lik koji je izolovan i depresivan."

"To je takođe bio prvi put da sam bio trezan. Ne ponosim se tom izvedbom, ali u to vreme sam osećao povezanost s tom ulogom jer sam se polako počeo odmicati od sveta koji sam poznavao - imao sam puno uspeha u nizu, osećao sam se kao da sam izbačen iz topa i bio sam pomalo izolovan", dodao je.

Kada je Bobi Dirfild došao u bioskope, ni kritičari ni publika nisu mu bili naklonjeni. Film trenutno ima samo 29 posto na Rotten Tomatoesu. Glavna kritika je to što je film previše melodramatičan. Uprkos svemu, Paćinova izvedba bila je solidna, zbog čega je uspeo dobiti nominaciju za Zlatni globus.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: