Film/TV 3

29.07.2024.

13:01

Nova humoristička serija na Netfliksu osvojila je gledaoce: "Genijalna je" VIDEO

Humoristička serija Dekameron (The Decameron) na Netfliks je stigla pre tri dana, ali nije joj trebalo dugo da postane jedna od najpopularnijih na platformi.

Izvor: Index.hr

Nova humoristička serija na Netfliksu osvojila je gledaoce: "Genijalna je" VIDEO
Shutterstock/Hamara

Podeli:

Prema podacima sa stranice FlixPatrol, Dekameron je trenutno Netfliksova treća najgledanija serija širom sveta.

Serija koju je kreirala Katlin Jordan inspirisana je istoimenom zbirkom novela koje je napisao italijanski pisac Đovani Bokačo.

Glumačku postavu čine Zosia Mamet, Saorise-Monika Džekson, Tanja Rejnolds, Amar Čadha-Patel, Leila Farzad, Lou Gala, Karan Gil, Toni Hejl, Dagi Mekmin i Džesika Plamer.

Smeštena u 1348. godinu, prati grupu plemića i njihovih sluga koji se zajedno skrivaju u idiličnoj Villi Santi dok Firencom hara crna smrt. Očajno plemstvo u početku uživa u hrani, piću i svim zadovoljstvima koje život nudi, ali njihov luksuzni odmor brzo se pretvara u borbu za opstanak.

Jordan je u intervjuu za Netfliksov Tudum otkrila da je kroz Dekameron istraživala klasne razlike, borbu za moć i preživljavanje za vreme pandemije.

Serija je oduševila gledaoce uprkos osrednjim ocenama

Iako Dekameron trenutno ima samo 66 odsto na Rotten Tomatoes-u, gledaoci su pohvalili humorističku seriju, a u svojim recenzijama upoređivali su je s klasicima poput serije Velika i filmova komičarske grupe Monti Pajton.

"Nisu mi jasni negativni komentari. Ne želim da žvučim pretenciozno, ali boli me briga. Ova serija je genijalna. Toliko dugo sam čekao da dođe nešto slično Monti Pajtonu", napisao je jedan korisnik Reddita. "Mislim da su neki ljudi previše ozbiljni i ne razumeju šašavi i ludi humor."

"Apsolutno mi se sviđa ova serija, iako ima relativno nisku ocenu na IMDb-ju. Postoji hrpa nezanimljivih serija koje deluju kao da ih je pisala veštačka inteligencija, ali Dekameron nije jedna od njih", dodao je drugi.

"Pogledao sam samo prvu epizodu, ali odmah mi se svidela. Malo me podseća na seriju Velika, koju obožavam i koja mi nedostaje, ali ovo je puno apsurdnije - na dobar način", dodao je treći.

"Ostala mi je još samo jedna epizoda, serija me je oduševila. Tanja Rejnolds i Saoris-Monika Džekson su jednostavno neverovatne", napisao je četvrti.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: