Film/TV 4

16.07.2024.

10:35

"Ne želim više da igram Hanibala Lektera"

Nastavci filmova su često zahtevni. Iako izgledaju kao dobre ideje, ne ispadnu uvek tako, već završe kao bledo ponavljanje originala.

Izvor: Index.hr

"Ne želim više da igram Hanibala Lektera"
Profimedia

Podeli:

Oni su važni za Holivud, jer mogu da prošire filmove u franšize i ponekad su zaista odlični, ali ima više neuspeha nego priča o uspehu nekog nastavka. Čak ni najpoznatija imena poput Entonija Hopkinsa nisu imuna na loše nastavke.

Od kritičara mnogo hvaljen film Kada jaganjci utihnu izašao je 1991. godine. Reditelj Džonatan Deme je postigao mnogo s ovim filmom.

Uzbudljiva detektivska priča je podignuta na novi nivo i Klarisa Starling (Džodi Foster) konsultuje se sa serijskim ubicom kako bi prodrla u um čoveka koga je pokušavala da uhvati.

Džodi Foster je sjajna i Demeova režija je nadahnuta. Međutim, jedno od najupečatljivijih ostvarenja filma je izvođenje Entonija Hopkinsa kao kanibala, serijskog ubice Hanibala Lektera.

Publika širom sveta obožavala je film, a filmska industrija je prepoznala njegovu popularnost. Film Kada jaganjci utihnu osvojio je nekoliko Oskara, uključujući onaj za najbolju glumicu, najbolji scenario, najbolju režiju i najboljeg glumca za briljantnu ulogu Entonija Hopkinsa kao Lektera.

Kada je tako složen film stekao izuzetnu popularnost i uspeh, producentske kuće su s nestrpljenjem prihvatile ideju o nastavku. Hanibal Lekter je bio sporedan lik u originalu, i još je imao mnogo slojeva za istraživanje, pa su napisani scenariji koji su ih istraživali. Iako u teoriji zvuči kao dobra ideja i iako nastavci sa Hanibalom nisu bili loši, nisu mogli dostići popularnost i pohvale originala, piše Far aut magazin (Far Out Magazine).

Hopkins je priznao da mu je žao što je prihvatio uloge u Hanibalu i Crvenom zmaju – nastavcima film Kad jaganjci utihnu. Takođe je napomenuo da više ne želi da igra Hanibala Lektera.

"Igrao sam Hanibala jednom, ali sam pogrešio kada sam pokušao još dva puta. Kad jaganjci utihnu mi je bilo u redu. Bio je to dobar film. Ali ne želim više da igram Hanibala. Dosta toga", otkrio je glumac.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: