Film/TV 1

09.07.2024.

8:04

Entoni Hopkins o svojoj ulozi nagrađenoj Oskarom: "Bilo ju je lako odigrati" VIDEO

Od kada je Entoni Hopkins počeo profesionalno da glumi šezdesetih godina prošlog veka, njegova karijera gotovo nikada nije posustala.

Izvor: Index.hr

Entoni Hopkins o svojoj ulozi nagrađenoj Oskarom: "Bilo ju je lako odigrati" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Od pozorišta do filmova i televizije, glumac se pojavio u raznovrsnim naslovima, pokazujući se kao jedna od najdarovitijih zvezda svoje generacije.

Ipak, nakon napornog rada sedamdesetih godina, Hopkins je tek sledeće decenije postao međunarodna holivudska ikona.

Njegova uloga u filmu "Čovek-slon", koji je bio nominovan za Oskara, pomogla mu je da postane poznat i izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Do 1991. godine svi su već znali Hopkinsovo ime.

Osim toga, uloga zastrašujućeg kanibalskog ubice Hanibala Lektera u filmu "Kad jaganjci utihnu" bila je izvanredna i donela mu je Oskara. Od tada je imao mnoge priznate uloge, a rekao je da mu je jednu bilo posebno lako da odigra. 

Veruje da su mu iskustvo u pozorištu i odlično pamćenje pomogli u izvedbi

"Ne bi trebalo ovo da kažem i znam da zvuči jako umišljeno, ali bilo mi je tako lako da odigram tu ulogu", otkrio je za Entertejnment vikli (Entertainment Weekly) govoreći o filmu "Otac", u kojem glumi Entonija, starijeg čoveka koji pati od demencije.

Za ulogu u tom filmu Hopkins je osvojio Oskara za najboljeg glumca, kao i mnoge druge prestižne nagrade kao što su BAFTA i BIFA. Veruje da su mu iskustvo u pozorištu i odlično pamćenje pomogli u izvedbi.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: