Film/TV 2

03.07.2024.

9:03

Ridli Skot razočaran što nije režirao nastavke čuvenih filmova

U najnovijem intervjuu za "Vanity Fair", reditelj Gladijatora Ridli Skot, otkrio je da još uvek žali što nije imao priliku da režira nastavke svojih filmova "Alien" i "Blade Runner."

Izvor: Index.hr

Ridli Skot razočaran što nije režirao nastavke čuvenih filmova
Profimedia

Podeli:

Oba naučnofantastična filma nastala su na početku rediteljske karijere, kada nije imao potpunu kontrolu nad svojim projektima. Skot je 80-ih odbio da radi na nastavcima "Alien", a pošto je studio želeo da pravi nastavke, Džejms Kameron je preuzeo prvi projekat, dok je Dejvid Finčer radio na drugom.

Kameronovi Vanzemaljci su objavljeni 1986. i bili su hit, dok je Finčerov "Alien 3", iz 1992. godine, ostvario finansijski uspeh, ali je podelio mišljenje kritičara.

Tokom 2010-ih, višestruko nagrađivani reditelj je dobio priliku da režira nastavak "Blade Runner-a", ali je tada odlučio da se fokusira na film "Alien: Covenant", odluku zbog koje je kasnije zažalio. Nastavak "Blade Runner-a" preuzeo je Denis Vilnev, koji je iza sebe imao hit "Arrival."

"Bio sam spor na početku karijere. Mislim, trebalo je da režiram nastavke Alien-a i Blade Runner-a. S godinama se menjaš. U to vreme nisam želeo da prolazim kroz sve to ponovo. Tako da je Džim Kameron je uzeo "Alien-a", a potom i Dejvida Finčera, zažalio sam što nisam radio na "Blade Runner-u 2049", iako je Denis Vilnev uradio dobar posao", priseća se reditelj, piše Screen Rant.

"Ja sam kreator dve franšize. Većina holivudskih reditelja, koji su na mom nivou, ne puštaju takve stvari. Ali Alien je bio moj drugi film, tako da nisam imao mnogo izbora. Blade Runner je bio moj treći. Nisam imao izbora jer sam imao jako stroge partnere. To mi je bila dobrodošlica u Holivud. Nitko mi ništa nije rekao niti me pitao. Možete pretpostaviti da nisam bio sretan", rekao je on.

Uprkos činjenici da nije uspeo da snimi nastavak Aliena i Blade Runnera, Skot je 2018. dobio priliku da snimi nastavak Gladijatora, jednog od najuspešnijih filmova u njegovoj karijeri.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: