Film/TV 39

02.07.2024.

15:59

Biković u ulozi jednog od najznačajnijih ruskih vladara FOTO

Popularni srpski glumac Miloš Biković na svom profilu na Instagramu najavio je ulogu koja mu predstoji, u filmu o Petru Velikom.

Izvor: B92.net

Biković u ulozi jednog od najznačajnijih ruskih vladara FOTO
R.Z./ATAImages

Podeli:

Biković igra Aleksandra Menjšikova, desnu ruku cara, i opisuje ga kao izuzetno intrigantnu istorijsku ličnost.

"Istorijski filmovi, iako se koriste umetničkom slobodom, i nisu tu da nas nauče istoriji, ipak vraćaju u kolektivno sećanje ljude i događaje koji ne zaslužuju da budu zaboravljeni. Zapravo mi ne zaslužujemo da zaboravimo. Jer ko ne zna svoju prošlost i istoriju, taj je izgubljen u svojoj sadašnjosti i strepi pred nepredvidivim raskršćma budućnosti. Zato se radujem filmu o Petru Velikom. Ja igram Aleksandra Menjšikova, desnu ruku cara i veoma zanimljivu ličnost. O njemu će biti više reči u budućim postovima", napisao je Biković ne skrivajući oduševljenje.

Možda vas zanima

On je podelio i fotografije sa snimanja na kojima, u kostimima i s perikom, izgleda potpuno neprepoznatljivo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Mnogi su ga pohvalili u komentarima i rekli da ovaj film čekaju s velikim nestrpljenjem.

Možda vas zanima

Inače, Petar Veliki rođen je 1672. godine, bio je car Rusije od 1682. do svoje smrti 1725. godine. Bio je jedan od najznačajnijih ruskih vladara, poznat po modernizaciji i evropskoj reformi Rusije. Petar Veliki je uveo mnoge promene u vojsci, administraciji i obrazovanju, a takođe je osnovao novu prestonicu, Sankt Peterburg, koja je postala simbol njegove vladavine. Njegove reforme su osetno ojačale Rusiju i učinile je ključnim igračem na evropskoj političkoj sceni.

Podeli:

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: