Film/TV 7

29.06.2024.

20:43

Ričard Gir o drami iz 70-ih: "To je moj najbolji film" VIDEO

Premda ga najbolje znamo po filmskim hitovima Američki žigolo, Zgodna žena i Čikago, Ričard Gir veruje da je najbolji film u celoj njegovoj karijeri jedna podcenjena drama iz 1978. godine.

Izvor: Index.hr

Ričard Gir o drami iz 70-ih: "To je moj najbolji film" VIDEO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Podeli:

Tokom intervjua za Rotten Tomatoes, u kojem je pričao o svojim najdražim filmovima, Gir je izjavio da je romantična drama Božanstveni dani (Days of Heaven) najbolji film u kojem je glumio.

Božanstvene dane napisao je i režirao renomirani redatelj Terens Malik, kojem je to bio drugi film u karijeri. Isto tako, to je bio prvi film u kojem je Gir igrao glavnu ulogu.

"Dakle, počeću sa svojim prvim filmom, to je bio film Božanstveni dani", objasnio je Gir, prenosi Far Out.

"To je, nažalost, verovatno moj najbolji film. Jako je teško nadmašiti takav film."

Iako Božanstveni dani nisu ostvarili veliki finansijski uspeh, reditelju je doneo nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Kanu.

Film se danas smatra jednim od najboljih filmova 70-ih, a najviše pohvala pokupio je snimatelj Nestor Almendros. Almendros je za svoj rad osvojio Oskara za najbolju fotografiju.

"Takođe, to je bio moj prvi film koji je završio na Filmskom festivalu u Kanu. Dakle, sve u vezi tog filma bilo je važno za mene kao glumca i kao osobu", dodao je glumac.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: