Film/TV 5

29.06.2024.

8:09

Džejms Kameron smatra da je ovaj reditelj nadahnuo generaciju obožavatelja SF-a VIDEO

Nagrađivani reditelj Džejms Kameron smatra da postoji osoba koja je njega, kao i mnoge druge, nadahnula na snimanje i ljubav prema naučnofantastičnim filmovima.

Izvor: Index.hr

Džejms Kameron smatra da je ovaj reditelj nadahnuo generaciju obožavatelja SF-a VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kanadski filmski reditelj Džejms Kameron snimio je brojne poznate filmove, poput Titanika, Avatara, Aliena, Terminatora i filma Bezdan. Od svih ovih filmova, čak nekoliko njih pripada žanru naučnofantastičnih filmova. Nagrađivani reditelj smatra da postoji osoba koja je njega, kao i mnoge druge, nadahnula na snimanje i ljubav prema filmovima u ovome žanru.

Kako prenosi Far Out Magazine, Kameron je priznao da je filmska franšiza Alien, koja broji nekoliko filmova, razlog što mnogi danas vole naučnofantastične filmove. Odnosno, Kameron je kao reditelja koji je nadahnuo "generaciju" obožavatelja naučne fantastik imenovao Ridlija Skota, reditelja prvog Aliena iz 1979. godine.

"Ridli je snimio prvi film i nadahnuo celu generaciju filmaša i obožavatelja naučne fantastike tim jednim filmom. Bilo je toliko filmova koji su stilski proizašli iz njega, uključujući moje Aliene. Moj film je bio legitiman nastavak i, mislim, pravi naslednik njegovog filma", prokomentirao je Kameron.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: