Film/TV 1

28.06.2024.

10:21

Ovo je najbolja filmska numera prema mišljenu Kventina Tarantina

U intervjuu za Uncut, Kventin Tarantino je otkrio za koji film misli da ima najbolju muziku, a to je triler iz 1990. sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi.

Izvor: klix/B92

Ovo je najbolja filmska numera prema mišljenu Kventina Tarantina
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Podeli:

Bilo da ste ljubitelj orkestarskih tema poput onih iz "Ratova zvezda" ili "Gospodara prstenova" ili filmova koji koriste popularnu muziku kao što je "American Werewolf in London"– ne možete poreći da je muzika ta koja daje filmu posebnu draž.

Naravno, zvučni zapisi nisu ograničeni samo na Holivud, na primer, bolivudski filmovi takođe nude ogromno bogatstvo kultnih zvučnih zapisa. U suštini, postoji mnogo izbora kada je u pitanju muzika u filmovima.

Sam Kventin Tarantino koristi muziku na zanimljive načine u svojim filmovima, a njegov izbor muzike često je odraz njegovog ukusa. Sada je reditelj u intervjuu za Uncut otkrio koji mu je filmski soundtrack najdraži.

Možda vas zanima

Tarantino je za svoju listu odabrao brojne filmske zvučne zapise, uključujući "Sestre", ali i jedan film za koji je jasno rekao da mu je omiljeni. U slučaju reditelja "Kill Billa", ovo je bila muzika za film "Revenge" iz 1990. godine.

"Revenge" je triler u režiji Tonija Skota, čija druga dela uključuju "Top Gun" i "Days of Thunder". Soundtrack je napisao Džek Niče, a Tarantino je tvrdio da ne morate ni da vidite film da biste cenili muziku.

"Od svih njih, ova muzika je najbolja. To je iz filma Tonija Skota – on je režirao "True Romance" – i veoma je bujna, elegantna muzika. Ne morate da gledate film da biste uživali u muzici: funkcioniše sama po sebi", rekao je on.

Možda vas zanima

Film prati pilota borbenog aviona Džeja Kokrena, koga igra Kevin Kostner, nakon njegovog penzionisanja iz mornarice. Kokrenodlazi da poseti svog prijatelja Tibeja u Meksiko gde upoznaje svoju suprugu Mirjeu.

Dok se upoznaju, par se zaljubljuje. S obzirom da Mirjea nije samo zauzeta, već i udata za nekoga moćnog u meksičkom kriminalnom podzemlju, ovo definitivno nije dobra ideja.

Možda ga Tarantino hvali zbog muzike, ali sam film nije oduševio kritičare i ima ocenu od 30 odsto na Rotten Tomatoesu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: