Film/TV 10

25.06.2024.

8:10

Reditelj Dine za ovu scenu tvrdi da je najvažnija: "Ključni trenutak" VIDEO

Kanadski reditelj Denis Vilnev u karijeri je snimio mnoge filmove, uključujući Blade Runner, Arrival i Sicario, ali su njegovi možda najpoznatiji filmovi adaptacije romana Dina.

Izvor: Index.hr

Reditelj Dine za ovu scenu tvrdi da je najvažnija: "Ključni trenutak" VIDEO
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

Vilnev je dosad snimio dva filma koji se temelje na prvoj knjizi u književnom serijalu, a poslednji je u bioskope stigao početkom ove godine.

Međutim, kada je reditelj razgovarao o najvažnijoj sceni u ova dva filma, izdvojio je jednu iz prvog filma, koji je u bioskopima prikazan 2021. godine, a sada se može gledati na Max-u.

Scena o kojoj je reč je uznemirujuća sekvenca Gom Jabar u kojoj Reverend Mother Mohiam (Šarlot Rempling) testira Pola Atrida (Timoti Šalame), prenosi Far Out Magazine.

"Vrlo, vrlo važan, ključni trenutak, odvija se u ovoj sceni. Paul je podvrgnut tolikoj boli da će se nešto duboko u njegovoj podsvesti, što je bilo skriveno, približiti površini. Mislim da u ovoj sceni moramo osetiti da bi Časna Majka volela da ubije Pola. Ali neće, jer će svedočiti nečemu ovde", objasnio je reditelj.

Dodao je da "u ovom trenutku možemo u očima Šarlot Rempling videti da ona sumnja, da se rađa strah da bi on, Pol, možda mogao biti taj... Pol preuzima kontrolu nad scenom. Izlazi iz vrlo specifičnog krupnog plana u kojem osećamo da je prizvao nešto što nije očekivao", zaključio je Vilnev, prenosi Far Out Magazine.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: