Film/TV 10

24.06.2024.

8:01

"Metafora za besmrtnost": Ova scena iz Gladijatora je omiljena Ridliju Skotu VIDEO

Nagrađivani reditelj Ridli Skot u karijeri je snimio brojne filmove, ali među najpoznatijima je epski istorijski film Gladijator iz 2000. godine.

Izvor: Index.hr

"Metafora za besmrtnost": Ova scena iz Gladijatora je omiljena Ridliju Skotu VIDEO
Profimedia

Podeli:

Skot je za Gladijatora dobio i nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg reditelja, ali ga nije osvojio. Međutim, te 2001. godine Gladijator je bio proglašen najboljim filmom na dodeli Oskara.

Kako prenosi Far Out Magazine, Skot je jednom prilikom u intervjuu otkrio koja mu je najbolja i omiljena scena iz nagrađivanog filma.

Film prati bivšeg generala Maksimusa koji želi da se osveti korumpiranom caru Komodosu, koji je ubio njegovu porodicu i poslao ga u ropstvo.

Kao najbolju scenu u filmu Skot je izdvojio scenu snimljenu u polju pšenice u Toskani.

"Ruka na pšenici", kratko je komentarisao Ridli svoju omiljenu scenu i objasnio kako su je snimili.

"To smo snimili zadnji dan u Toskani. Pronašli smo polje pšenice i ja sam ostao zapanjen. Nije vinograd, već pšenica. U polju je bio muškarac koji je išao prema svojoj ženi i detetu. Mi smo odlućili da ga sledimo.  Kad smo došli do njega, videli smo da puši cigaretu. Rekao sam mu da prestane jer je napolju 40 stupnjeva. Kad je odlazio, rukama je prešao po vrhu pšenice i tada sam mu rekao da stane. Uvek morate imati otvorene oči da uvidite priliku. Na smešan način, taj gest je postala simbol i metafora za besmrtnost i odlazak u raj", objasnio je reditelj, a preneo Far Out Magazine.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: