Film/TV 1

14.06.2024.

13:12

Kilijan Marfi otkrio koji mu je najdraži film koji je snimio

Kilijan Marfi je pažljivo birao svoje projekte, stvarajući jednu od najboljih filmografija svoje generacije.

Izvor: Index.hr

Kilijan Marfi otkrio koji mu je najdraži film koji je snimio
EPA-EFE/KYLE GRILLOT

Podeli:

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji s Kristoferom Nolanom i njegovoj sklonosti prema istorijskim dramama, Kilijan Marfi se našao u nekim posebno ekstremnim i iscrpljujućim okruženjima.

Njegova uloga vojnika u Denkerku uključivala je glumu okruženu eksplozijama i bezbrojnim statistima, dok je u Openhajmeru morao da istražuje razaranja nuklearnog rata.

Možda vas zanima

nepoznat uzrok smrti

Preminuo Tom Bauer

Američki glumac Tom Bauer preminuo je u 86. godini.

20:20

6.6.2024.

113 d

Skoro deceniju je oličavao lik Tomija Šelbija u seriji Birmingemska banda (Peaky Blinders), što se pokazalo kao posebno iscrpljujuće za glumca. Dok je putovao u Birmingem kako bi istražio sve zločine i zamršenosti scenarija Stivena Najta, stvorio je jedan od najpoznatijih likova na britanskoj televiziji, ali se i fizički iscrpljjivao.

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće s porodicom

Možda vas zanima

Stoga ne čudi što Marfi s čežnjom gleda na snimanje filma The Wind That Shakes the Barley Kena Loach u njegovom rodnom Korku. Film, objavljen 2006. godine, bio je u skladu s Marfijevim filmskim interesovanjima o vremenu Irskog rata za nezavisnost. Uprkos težini teme, Marfi je smatrao da je to snimanje jedno od najprijatnijih u njegovoj karijeri.

Prisećajući se projekta tokom intervjua za Gardijan (The Guardian), Marfi ga je nazvao "prelepim snimanjem" i "verovatno najboljim iskustvom u smislu glumačkog procesa". On je objasnio da je film sniman tokom leta u Korku, gradu u kojem je rođen, odrastao i pohađao koledž.

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće s roditeljima i da bude prisutan kada mu je žena bila trudna. U poređenju s intenzivnim boravcima u hotelima tokom snimanja serije Birmingemska banda (Peaky Blinders) u Midlendsu i snimanja filma u Denkerku za istoimeni film, lako je razumeti zašto je Marfi ovo smatrao jednim od svojih najboljih iskustava na setu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: