Film/TV 4

08.06.2024.

8:11

Al Paćino je zbog uloge u ovom filmu završio u bolnici

Američki glumac Al Paćino u svojoj je dugogodišnjoj karijeri glumio u brojnim poznatim filmovima.

Izvor: Index.hr

Al Paćino je zbog uloge u ovom filmu završio u bolnici
Profimedia

Podeli:

Al Paćino je glumio u filmovima poput Lica sa ožiljkom (Scarface), Vrućina (Heat), Doni Brasko (Donnie Brasco) i Irac (The Irishman), ali njegova najpoznatija uloga verovatno je ona u kultnoj filmskoj franšizi Kum, u kojoj je glumio Majkla Korleonea.

U filmu Majkl Korleone je sin Vita Korleonea, dona porodice Korleone. Iako Majkl prvobitno nije hteo imati nikakve veze s porodičnim poslovima ni biti blizu kriminala kojim se njegova porodica bavi, na kraju nije mogao pobeći od tog života. Ubrzo je postao glava kuće i preuzeo poslove nakon što je njegov otac odstupio s tog mesta.

Kako prenosi Far Out Magazine, igranje ove uloge bilo je za Paćina vrlo izazovno te je imalo posledice na zdravlje glumca. Al Paćino se u izvedbi likova koje glumi oslanja na svoju sposobnost da postane taj lik, blokirajući sve smetnje koje bi ga mogle u tome omesti.

Pričajući o svom iskustvu Paćino je posebno izdvojio scenu iz prvog filma u restoranu u kojem Majkl ubija dva čoveka. Glumac je komentarisao: "(To) me izludelo", prenosi Far Out. Međutim, na njegovo zdravlje još je jači uticaj imala uloga u nastavku filma.

"Kum II me doveo do bolnice. Bilo je to zbog lika, njegove usamljenosti. Nisam mogao biti taj tip i onda se kasnije zabavljati. Živeo sam s težinom tog lika celo vreme i osećao sam se kao da se gušim. Bolelo je", rekao je Paćino prisećajući se uloge, prenosi Far Out.

Al Paćino je za ulogu u prvom i drugom Kumu dobio dve nominacije za Oskara. Za Kuma je bio nominovan u kategoriji najboljeg glumca u sporednoj ulozi, a za Kuma II u kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Nastavak filma, Kum II, kao i njegov prethodnik, pobedio je u kategoriji Oskara za najbolji film.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: