Film/TV 8

06.06.2024.

17:02

Stiže novi film o čuvenoj lutki: "Barbi je uvek bila crna" VIDEO

Posle planetarno popularnog filma Barbi od prošle gdine, stiže još jedan film o najpopularnijoj lutki na svetu.

Izvor: b92.net/24sedam.rs

Stiže novi film o čuvenoj lutki: "Barbi je uvek bila crna" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Naime, na Netfliks dolazi dokumentarac o čuvenoj lutki, međutim, sa drugačijim fokusom.

Naime, ovaj dokumentarac nosi naziv "Black Barbie"i govori o tome kako je prva crna Barbika nastala 1980. godine.  To je dokumentarac koji ispituje zašto je bilo važno, ali i revolucionarno, kada je kompanija Matel osamdesetih godina proizvela lutku drugačije boje kože. 

Možda vas zanima

U dokumentarcu nekoliko žena iz javnog sveta priča kako je uticalo na njih da u detinjstvu vide lutku koja, zapravo, liči na njih.

Profimedia
Značajan uticaj tri crne žene

"Volite je ili ne, skoro svako ima priču o Barbi. Čak i ako nemaju priču, postoji priča o tome zašto oni nemaju priču. U ovom filmu pričamo o prvim crnim Barbikama. Počelo je sa Beula Mej Mičel i naizgled jednostavnim pitanjem: "Zašto ne napraviti Barbiku koja liči na mene", navodi se u sinopsisu filma, a u opisu trejlera navedeno je sledeće:

Možda vas zanima

"Više od lutke. "Black Barbie" slavi značajan uticaj koji su tri crne žene u Matelu imale na evoluciju Barbi brenda kakav poznajemo. Kroz ove harizmatične priče insajdera, dokumentarac govori o tome kako je prva crna Barbika nastala 1980. godine, ispitujući važnost reprezentacije i kako lutke mogu biti ključne za formiranje identiteta i mašte".

Počeo je Barbi univerzum

U filmu se, pored ključnih žena u Matelu pojavljuje, između ostalih i scenaristkinja i producentkinja Šonda Rajms, čije uvodne reči čujemo u trejleru.

"Ako prolazite kroz život i ne vidite ništa što je rađeno po vašem liku, šteta je već učinjena."

Trejler je za jedan dan pogledalo više od 90.000 ljudi, a neki od njih su izneli uglavnom pozitivne reakcije.

Ovaj dokumentarni film imaće premijeru na Netfliksu 19. juna. 

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: