Aktuelno 0

25.10.2024.

13:23

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Glumica Hana Selimović je laueratkinja Nagrade za najbolju žensku ulogu za tumačnje Ane/Ćerke u predstavi "Otac", u produkciji beogradskog Ateljea 212.

Izvor: B92.net

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Boško Đorđević

Podeli:

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac2 u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

Nagradu za najbolji dramski tekst i Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Nebojša Ilić za ulogu Oca u predstavi "Kuća" u produkciji Zvezdara teatra Beograd (autor: Nebojša Ilić, reditelj: Vojislav Brajović).

Svečana dodela nagrada Internacionalnih teatarskih susreta 2024, koje će nagrađenima uručiti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić, biće održana večeras u Domukulture.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: