Aktuelno 1

25.10.2024.

14:19

Denzel Vašington o najzahtevnijoj ulozi: "Ne bih je nikada ponovio" VIDEO

Kao jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, Denzel Vašington povremeno dobija ponude za nastavke svojih filmova, ali jednu ulogu definitivno ne želi da ponovi.

Izvor: Index.hr

Denzel Vašington o najzahtevnijoj ulozi: "Ne bih je nikada ponovio" VIDEO
EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Podeli:

Iako predvodi uspešnu akcijsku franšizu Pravednik, u kojoj povremeno izvodi vratolomije bez pomoći kaskadera, Vašington je jednom prilikom otkrio da mu je jedna od najzahtevnijih uloga u karijeri bila uloga bivšeg boksera Rubina Kartera, u biografskoj sportskoj drami The Hurricane.

Rubin Karter bio je bokser srednje kategorije koji je 1967. godine nepravedno osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva koje nije počinio.

Iako je sve vreme tvrdio da je nevin i da su ga optužili rasistički policajci, Karter je u zatvoru proveo čak 20 godina. Za njegovo oslobođenje zalagale su se brojne zvezde, od Muhammada Alija do Boba Dilana.

Nakon što je pušten na slobodu, Karter se odselio u Kanadu i ostatak života proveo je kao aktivista u organizacijama koje se zalažu za nepravedno osuđene zatvorenike i za ukidanje smrtne kazne.

Vašington je tokom jednog intervjua otkrio da mu je uloga boksera bila tako zahtevna da je odlučio kako više nikad neće pristajati na takve uloge.

"Sećam se da sam bio sa Majklom Spinksom, bivšim prvakom u poluteškoj kategoriji", prisetio se jednog napornog treninga.

"Pripremao sam se za film The Hurricane i zajedno smo vežbali. Ne ja i Spinks, nego ja i jedan drugi tip. U jednom trenutku postao sam sporiji i dobio sam glavobolju, pa sam rekao Majklu: 'Počinjem dobijati glavobolje', a on mi je odgovorio: 'Navićićeš se na to'. I tada sam stao. Ne želim da se navikavam na takve stvari."

Glumac je otkrio da je morao da vežba kao bokser, da jede kao boker i izgleda kao bokser kako bi izgledao uverljivo u ringu. Premda mu je uloga Rubina Kartera donela nominaciju za Oscara, odlučio je da više nikada ne želi da glumi boksera.

Kako navodi Far Out, glumac se pre filma rekreativno bavio boksom, ali je nakon završetka snimanja odustao od ovog hobija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: