Aktuelno 0

21.10.2024.

8:03

Deni Vilnev otkrio detalje o novom nastavku Dine

Deni Vilnev je u novom intervjuu za Deadline potvrdio da je njegova pauza od posla gotova te da je spreman za rad na novom nastavku Dine, filmu Dina: Mesija (Dune: Messiah).

Izvor: Index.hr

Deni Vilnev otkrio detalje o novom nastavku Dine
EPA-EFE/VICKIE FLORES

Podeli:

Kanadski reditelj je rekao da je mogao da napusti svet Dine nakon što je snimio Dinu: Drugi deo, ali poput Frenka Herberta, na čijim se knjigama temelje njegovi filmovi, želi da dovrši priču o Polu Atreidu, kojeg je u igranoj adaptaciji glumio Timoti Šalame.

"Mislim da bi bilo sjajno napraviti nešto potpuno novo, kao što je to učinio Herbert u knjizi Dina: Mesija. Radnja se odvija otprilike 12 godina nakon događaja iz drugog dela. Putovanje na koje kreću likovi je ovaj put drugačije i to je razlog zašto kažem da je ovo novi film s novim okolnostima, iako je smešten u isti svet kao prva dva filma", rekao je Vilnev.

Novi film dovršiće priču Pola Atreida, a uz njega, glavni likovi koje ćemo pratiti biće Čani, koju glumi Zendaja, princeza Irulan, koju glumi Florens Pugh, i Polova sestra Alia Atreides, koju glumi Anja Tejlor-Džoj.

Renomirani reditelj otkrio je da trenutno radi na scenariju za nadolazeći film.

Scenario za prvi deo Dine pisao je uz Džona Spaitsa i Erika Rota, a na scenariju za drugi film pridružio mu se samo Spaits. Trenutno nije poznato s kime će sarađivati na novom scenariju.

Iako je Vilnev prošle godine rekao da će snimanje filma Dina: Mesija početi krajem 2025. godine, u novom intervjuu je rekao da će snimanje najverovatnije početi 2026.

"Ovi filmovi snimaju se jako dugo, zato je najbolje da ne govorim naglas kada ćemo početi", izjavio je reditelj.

"Nažalost, ne smem da kažem ništa više o tome."

"Mislio sam da ću nakon Drugog dela uzeti pauzu, da ću se povući sve dok se ne oporavim.

Međutim, povlačenje mi nije odgovaralo, tako da se vraćam iza kamere brže nego što sam mislio. To je sve što mogu reći", dodao je.

Kako piše World of Reel, studio Warner Bros. nedavno je otkrio da će novi film imati premijeru 18. decembra 2026. godine, ali zbog odgode snimanja, premijeru novog filma možemo očekivati najranije 2027.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: