Aktuelno 6

20.10.2024.

9:23

"Krvav i žestok": Kritičari oduševljeni Gladijatorom II, kažu da je najbolji film Ridlija Skota FOTO/VIDEO

Dugoočekivani epski istorijski film Gladijator II u petak uveče je imao prvu projekciju u Los Anđelesu, pred publikom koju su činili članovi Američke akademije filmskih umetnosti i nauke (AMPAS) i Udruženje filmskih glumaca (SAG).

Izvor: Index.hr

"Krvav i žestok": Kritičari oduševljeni Gladijatorom II, kažu da je najbolji film Ridlija Skota FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Filmski kritičari toliko su oduševljeni novim filmom Ridlija Skota da mu predviđaju brojne nominacije za Oskara.

Skot, koji iza sebe ima tri nominacije za najboljeg reditelja, napokon bi mogao da dobije Oskara u svojoj kategoriji.

Od glumaca, najviše pohvala su dobili Denzel Vošington, kojem predviđaju trećeg Oskara, i zvezda filma Pol Meskal.

Društvene mreže vrve pozitivnim komentarima gledalaca koji pišu da je Gladijator II dostojan naslednik originalnog filma iz 2000. godine.

"Gladijator II je prava epska i priča i najbolji film Ridlija Skotta u poslednjih nekoliko godina. Pol Meskal je sjajna akciona zvezda, a pritom ne gubi istrajnost kojom se iskazao u indi filmovima, što ga čini pravim naslednikom prestola. Denzel Vošington dominira svakom scenom, bez da preteruje", napisao je na Iksu kritičar Erik Anderson.

"Gladijator II je najbolji film Ridlija Skota otkako je snimio Marsovca. Grandiozan, krvav i žestok akcioni spektakl koji se nadovezuje na nasleđe originalnog filma. Film ima predivnu scenografiju i prikazuje brojne epske bitke. Pol Meskal briljira. Denzel Vošington dominira scenom i izgleda kao da uživa u svakoj sekundi", piše Skot Menzel.

"Neverovtno iskustvo koje će ući u istoriju kinematografije. Ne samo da nadmašuje originalni film, već nadilazi i legendarne nastavke poput Kuma II, Viteza tame i ostalih. Ridli Skot se nije suzdržavao", napisao je @theatomreview.

O čemu se radi u Gladijatoru II?

Radnja Gladijatora II događa se dve decenije nakon kraja prvog filma. Priča prati Lucija (Meskal), sina Lusile (Koni Nilsen) iz prvog filma, koji sa svojom ženom živi u Numidiji.

Nakon što rimska vojska pod vođstvom generala Marka Akacija (Pedro Paskal) okupira pokrajinu u kojoj živi, Lucije ostaje bez svega i biva bačen u ropstvo. Kao gladijator kojeg podučava njegov vlasnik i mentor Makrin (Vošington), mladi muškarac kreće u osvetu protiv Rimskog Carstva.

U glumačkoj postavi našli su se i Džosef Kvin, Fred Hečinger, Derek Džejkobi, Tim Mekinerni, Aleksander Karim, Rori Mekan, Alek Utgof, Mej Kalamavi, Lior Raz, Peter Mensah i Met Lukas.

Gladijator II u bioskope stiže dolazi 12. novembra.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: