Aktuelno 4

01.10.2024.

11:32

10 najbogatijih glumaca na svetu i njihova neto vrednost VIDEO

Na osnovu istraživanja Celebriti Net Vorth-a i Business Outreach-a ovih 10 glumaca su se, zahvaljujući talentu, ali i osećaju za biznis, našli na top listi 10 najbogatijih na svetu.

Izvor: B92.net/Celebriti Net Vorth-a.

10 najbogatijih glumaca na svetu i njihova neto vrednost VIDEO
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Podeli:

Njihov talenat i uspešne karijer učinili su ih ne samo svetski poznatim ličnostima, već i veoma bogatim ljudima.

Na osnovu lista Business Outreach-a i Celebriti Net Vorth-a, ovo je deset najbogatijih glumaca u 2024. godini.


1. Tajler Peri - 1,4 milijarde dolara

Tajler Peri nije samo veliki američki glumac, on je i talentovan producent i reditelj, osnovao je "Tiler Perri Studios". Najpoznatiji je po svojoj franšizi "Madea".

2. Arnold Švarceneger - 1 milijarda dolara
Zvezda "Terminatora" i "Predatora" Arnold Švarceneger, svrstan je među najbogatije poznate ličnosti na svetu. Njegovo bogatstvo dolazi iz različitih izvora, uključujući glumu, bodibilding, politiku i biznis. Nije ni čudo što je postao milioner sa 25 godina, samo pet godina po dolasku iz Austrije u SAD.

3. Džeri Sejnfeld - 950 miliona dolara
Džeri Sejnfeld je jedan od komičara sa liste A. Njegovo najpozantije ostavrenje je sitkom "Seinfeld". Iako se serija ne emituje od 1998. godine, on i dalje dobija veliki novac od ugovora o strimingu.

4. Dvejn Džonson "Stena" - 800 miliona dolara
Nakon što je stekao ime kroz svoju rvačku karijeru, Dvejn Džonson je sada jedan od najistaknutijih glumaca na svetu. Sa neto vrednošću od 800 miliona dolara, The Rock je glumio u mnogim filmovima visokog profila, uključujući "Džumadži", "Moana" i "Brzi i žestoki". Odlično zarađuje i od svoje kompanije "Teremana Tekuila", koja je prodala 300.000 boca već u prvoj godini poslovanja.

5. Shahrukh Khan - 770 miliona dolara
Kralj Bolivuda, Shahrukh Khan našao se na listi najbogatijih svetski poznatih ličnosti. Debitovao je 1992. godine filmom "Ludi svet", a do sada je osvoji 300 nagrada za svoje neverovatne uloge. Glumac poseduje i produkcijsku kompaniju "Red Chillies Entertainment" i investirao je u IPL franšizu, Kolkata Knight Riders (premijer liga Indije).

6. Tom Kruz - 600 miliona dolara
Tom Kruz je svet osvojio ulogama u ostavrenjima "Top Gun", "Nemoguća misija" i "Džek Ričer". Poštovan je ne samo zbog glume, već i zbog insistiranja da sam izvodi razne vratolomije.

7. Džordž Kluni - 500 miliona dolara
Ovaj 63-godišnji američki glumac i po mnogima jedan od najzgodnijih muškaraca na svetu se oprobao i u produkciji, režiji i pisanju scenarija. On je, takođe ambasador brenda Nespress i plaćen je 40 miliona dolara za njihovu TV reklamu.

8. Robert de Niro - 500 miliona dolara
Sa 50 godina izuzetne glume, Robert De Niro je postao legendarni glumac u Holivudu. Pokazao je talenat u raznim žanrovima, od drame "Stažist" do trilera "Džoker" i misterije "Ubice cvetnog meseca", što mu je pomoglo da osvoji dve Oskara. Osim glumom, Robert de Niro je svoje bogatstvo izgradio kroz svoje poslove u Nobu Hospitaliti i Tribeca Grill.

9. Kevin Hart - 450 miliona dolara
Kevin Hart se proslavio kao jedan od najuspešnijih komičara u Holivudu. Poznat je po energičnim nastupima i Hartovim stand-up specijalma i komedijama kao što su "Džumandži - Dobrodošli u džunglu" i "Centralna obaveštajna služba". Osim glume, dokazao se i u biznisu i to ulaganjem u brendove velnesa (VitaHustle) i digitalnoj mreži "Laugh Out Loud".

10. Adam Sandler - 440 miliona dolara
Adam Sandler je mnogima omiljeni komičar, poznat po kultnim filmovima kao što su "Srećni Gilmor" i "Odrasli". Tokom godina, prešao je put od glumca do velikog producenta i pisca.

Sandler je potpisao unosan ugovor od 250 miliona dolara sa Netfliksom i producirao je nekoliko uspešnih komedija za platformu za striming. Njegova producentska kuća "Happi Madison Productions", odigrala je glavnu ulogu u stvaranju komičnih filmova i televizijskih emisija, obezbeđujući mu uticajnu poziciju u industriji zabave.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: