Aktuelno 3

28.09.2024.

20:27

Hrvati nazvali vidikovac po legendarnom rokeru Milanu Mladenoviću

Makarska naziva vidikovac na Osejavi po legendarnom srpskom i jugoslovenskom rokeru Milanu Mladenoviću, frontmenu EKV-a.

Izvor: klikploce.com.hr/Morski.hr

Hrvati nazvali vidikovac po legendarnom rokeru Milanu Mladenoviću
Shutterstock/Roman Voloshyn

Podeli:

Dvodnevni Modro-zeleni festival u čast rano preminulog frontmena grupe EKV započeo je 20. septembra izložbom ispred dvorane Arte "Kao da je bilo nekad", a Milanove fotografije s makarske plaže, iz zaseoka Puharići, kao i s članovima grupe EKV privukle su mnoštvo posetioca koji su imali prilike da učestvuju i u panel diskusiji "Nepristajanje ili Kako je EKV postala veliki bend".

Postigni svoj savršeni balans i smirenje tokom svakog dana, uz ovo jednostavno rešenje!

"Dugo smo razmišljali o tome da Milanu Mladenoviću dodelimo ulicu ili šetalište u Makarskoj, ali nismo hteli da radimo preimenovanja postojećih, kako se to obično radi.

"Makarska je poznata po svojim vidikovcima i tako smo došli na ideju da izgradimo Vidikovac Milana Mladenovića na poluostrvu Oseava, mestu prikladnom za sećanja i nadahnuća na način kako je Milan bio nadahnut Makarskom i Jadranskom morem", rekla je makarska zamenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan.

Milan je bio sin Spase, oficira jugoslovenske narodne armije rodom iz Kruševca i majke Danice, domaćice iz Makarske.

Rođen je u Zagrebu, kad je imao šest godina porodica se preselila u Sarajevo, a zatim 1970. u Beograd.

Tamo je pohađao 11. beogradsku gimnaziju i osnovao je prvi bend Limunovo drvo. U mladim danima stalno je dolazio i u Makarsku, rodno mesto njegove majke Danice Puharić (Lecalo), donosi Klik Ploče.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: