Aktuelno 4

25.09.2024.

9:04

Džon Travolta tvrdi da mu je ovo bila najkompleksnija uloga u karijeri VIDEO

Džon Travolta je u svojoj karijeri odigrao mnogo uloga a filmovi poput Groznice subotnje večeri i Čoveka bez lica su među najpoznatijima. Ipak, još jedna uloga ostala mu je upečatljiva.

Izvor: Index.hr

Džon Travolta tvrdi da mu je ovo bila najkompleksnija uloga u karijeri VIDEO
Profimedia

Podeli:

Međutim, jedan od njegovih najsloženijih likova dolazi iz devedesetih, a reč je o ulozi advokata Jana Šlihtmana u filmu Cena pravde.

Film je utemeljen na stvarnoj priči advokata Šlihtmana, koji je tužio jednu od najvećih američkih korporacija zbog nepravilnog odlaganja industrijskog otpada, što je uzrokovalo trovanje pitke vode u gradiću Voburnu u Masačusetsku. Kontaminacija je dovela do smrti osmoro dece zbog leukemije i drugih zdravstvenih problema.

Travolta tumači Šlihtmana, advokata koji u početku vidi slučaj kao gubitak vremena, ali se zatim sve više emocionalno i finansijski uključuje.

"To mi je bila najkompleksnija uloga u karijeri zato što Jan često ni sam nije znao u kojem smeru ide. Njegova kompanija propada. Dakle, radi li iz ega, profesionalizma ili nečeg drugog", otkrio je Travolta filmskom kritičaru Rodžeru Ebertu, prenosi Far Out Magazine.

Ta unutrašnja borba liku daje dodatnu dubinu jer Šlihtman nije tipičan heroj, već advokat koji se zapetljao u slučaj balansirajući između želje za profitom i pravdom.

Iako Cena pravde nije jedan od najpoznatijih Travoltinih filmova, njegova izvedba Šlihtmana zaslužuje pažnju. Film se uklapa u najbolje sudske drame iz devedesetih, a uz Travoltu, Robert Duval je dobio nominaciju za Oskara za ulogu suparničkog advokata Džeromea Fašera.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: