Aktuelno 1

24.09.2024.

19:21

Kopola pukao 120 miliona dolara za novi film, kritičari ga dočekali na nož

Film je na sajtu Rotten Tomatoes dobio nisku ocenu kritičara od samo 51 odsto, ali Kopola veruje da je to jedinstveno ostvarenje, koje treba pogledati više puta kako bi moglo poptuno da se razume.

Izvor: b92.net/index.hr

Kopola pukao 120 miliona dolara za novi film, kritičari ga dočekali na nož
Profimedia

Podeli:

"To je uvek nešto za šta se već dokazalo da će doneti novac. Poput čipsa za koji znate da stvara naviku, a Megaopolis je nešto novo", istakao je slavni reditelj Frensis Ford Kopola.

Film je prikazan premijerno na filmskom festivalu u Kanu, kada se i saznalo da je u njega Kopola uložio vrtoglavu sumu - 120 miliona američkih dolara.


U petak će početi da se prikazuje u američkim bioskopima, a u filmu je reč od arhitekti i naučniku, koji želi da poboljša fiktivnu verziju Njujorka nazvanu Novi Rim, pri čemu dolazi u sukob s gradonačelnikom Frenklinom Cicerom, kojeg glumi Đankarlo Espozito.

"Kad sam bio mlad i snimao 'Kuma', morao sam da budem kao Majkl Korleone jer nisam imao nikakvu moć i morao sam da se ponašam kao makijavelista. Kad sam snimao "Apokalipsu danas", bio sam u apsurdnoj situaciji s helikopterima i milionima dolara koje sam svake nedelje plaćao, pa sam morao da postanem megaloman poput (pukovnika) Kurca. Znate, uvek sam postajao poput likova u svojim filmovima samo kako bih preživeo", dodao je Kopola.

Kako je istakao, uveren je da smatra da njegov veoma kritikovan SF film Megalopolis publici nudi jedinstvenu priču, sasvim drugačiju od onoga na što je navikla. "Navikli smo gledati filmove koji su poput drugih filmova jer su tako financirani",

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: