Aktuelno 1

20.09.2024.

12:48

Nekada nam je mamila osmehe: Radmilu Živković će mnogi pamtiti po jednoj urnebesnoj replici VIDEO

Istaknuta srpska glumica Radmila Živković preminula je danas u Beogradu u 72. godini, ali ćemo je pamititi po brojnim ostvarenjima koja će večno živeti.

Izvor: B92.net

Nekada nam je mamila osmehe: Radmilu Živković će mnogi pamtiti po jednoj urnebesnoj replici VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Radmila Živković je počela da se bavi glumom krajem šezdesetih godina, kada je neponovljivom harizmom i glumačkom veštinom osvojila srca gledalaca. Publika će je pamtiti po legendarnim ulogama kao što su one u filmovima „Naivko“, „Sabirni centar“, „Mrtav ladan“ i „Polažajnik“.

Naša velika glumica posebno je primećena i sigurno će ostati po tome i zapamćena – po ulozi Tetke Doke u filmu "Zona Zamfirova", gde je blistala svojim humorom, ali i po nezaboravnoj replici:

Možda vas zanima

"A ti, kučko, sk ćeš d izedeš golem ćutek!"

Radmila Živković je u svojoj bogatoj karijeri osvojila brojne nagrade, uključujući prestižnu „Žanku Stokić“ 2005. godine, čime je stala rame uz rame s velikankama poput  Milene Dravić.

Pored filma, ostvarila je i izuzetne uloge na pozorišnim scenama, posebno u „Ateljeu 212“, „Pozorištu na Terazijama“, te kao dugogodišnja članica Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Njena predanost umetnosti nagrađena je i posebnim priznanjem za doprinos umetnosti, kada je februara 2023. godine odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: