Aktuelno 3

16.09.2024.

12:47

Crveni otisak šake preko usta: Evo šta se krije iza poteza glumca FOTO

Woon-A-Tai je pozirao u crnom odelu, s crvenim otiskom dlana na ustima, što je simbol solidarnosti za nestale i ubijene starosedilačke žene.

Izvor: b92.net/jutarnji.hr

Crveni otisak šake preko usta: Evo šta se krije iza poteza glumca FOTO
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Glumac D'Pharaoh Woon-A-Tai (22) privukao je pažnju na dodeli Emi nagrada. Zvezda serije "Reservation Dogs", koji je bio nominovan u kategoriji za najboljeg glavnog glumca, svoje pojavljivanje na crvenom tepihu iskoristio je da pošalje snažnu poruku.

Profimedia

Woon-A-Tai je pozirao u crnom odelu, s crvenim otiskom dlana na ustima. Prema web stranici Native Hope, taj otisak predstavlja poruku solidarnosti za nestale i ubijene starosedilačke žene, odnosno "označava sve nestale sestre čiji se glasovi ne čuju, ćutanje medija i zakona".

Na ovogodišnjoj svečanosti Woon-A-Tai je bio nominovan za svoju prvu Emi nagradu za ulogu "Medveda" u seriji "Reservation Dogs", ali je nagrada pripala Džeremi Alenu Vajtu za ulogu u "The Bearu".

Međutim, Woon-A-Tai je ušao u istoriju kao prvi domorodački glumac koji je nominovan u bilo kojoj kategoriji za glavne uloge.

"Reservation Dogs" prati priču domorodačkih tinejdžera u Oklahomi, koji žele da se probiju do Kalifornije. Na tom putu spremni su na sve kako bi došli do novca, čak i da ga ukradu. Serija je dostupna za gledanje na platformi Hulu.

D'Pharaoh Woon-A-Tai je u aprilu za časopis "Variety" rekao kako ga je serija naučila da je važno da sami pričamo svoju priču. 

"Niko ne bi trebalo da priča naše priče u naše ime. To se već predugo događa. Imali smo previše lažnog predstavljanja", rekao je Woon-A-Tai.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: