Aktuelno 3

16.09.2024.

8:46

Ispisana istorija na dodeli Emi nagrada: Ova serija je osvojila najviše priznanja VIDEO/ANKETA

Završena je 76. dodela Emi nagrada, a serija Šogun osvojila je ubedljivo najviše priznanja - čak 18.

Izvor: B92.net

Ispisana istorija na dodeli Emi nagrada: Ova serija je osvojila najviše priznanja VIDEO/ANKETA
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Po drugi put ove godine, Holivud se okupio da oda počast najvećim TV zvezdama.

Nakon što je ceremonija 2023. odložena zbog prošlogodišnjih holivudskih štrajkova, najveće TV zvezde konačno su se okupile u LA Live Peacock Theatre u Los Anđelesu da proglase dobitnike Emija.

Kao i pre nekoliko meseci, zvezde "Medveda" Džeremi Alen Vajt i Ebon Mos-Bakrah ponovo su osvojile nagradu za najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu u komediji.

Zvezda "Hakova" Džin Smart osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu u komediji, a u najvećem iznenađenju večeri, HBO-ovi "Hakovi" pobedili su i u kategoriji najbolje komedije i to seriju "Medved" koja je važila za glavnog favorita.

Najviše priznanja za Šogun

"Šogun" je serija sa najviše osvojenih priznanja na sinoćnoj dodeli - čak 18, među kojima i nagrade za najbolju dramsku seriju, najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji za Hirojuki Sanadu i najbolju glumicu u dramskoj seriji za Anu Savai, kao i režiju za Frederika E.O. Toie.

U ptianju je japanska serija koja se temelji an romanu Džejmsa Klavela iz 1975. godine. Radnja je smeštena u Japanu, a odigrava se u 17. veku.

Ispisana istorija

Osvojivši nagradu za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji, Ana Savai je postala prva žena azijskog podrekla koja je osvojila ovu nagradu.

Šta je sa "Malenim irvasom"?

Netflikov hit "Maleni irvas" osvojio je nagradu za najbolju mini seriju, a kreator Ričard Gad je kući poneo trofeje za najboljeg glavnog glumca i pisca. Njegova koleginica Džesika Ganing, koja je igrala njegovu progoniteljku Martu, osvojila je nagradu za sporednu glumicu.

Džodi Foster je osvojila prvu Emi u karijeri glumeći u HBO-ovom filmu "Pravi detektiv: Noćna zemlja", piše Varajeti.

loader

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: