Aktuelno 0

14.09.2024.

20:00

Ova japanska serija ima čak 25 nominacija za Emi nagradu: Oduševila je kritičare i publiku VIDEO/ANKETA

Večeras je dodela Emi nagrada. Britanske serije Kruna i Maleni irvas su favoriti na ovogodišnjoj dodeli televizijskih nagrada.

Izvor: Index.hr

Ova japanska serija ima čak 25 nominacija za Emi nagradu: Oduševila je kritičare i publiku VIDEO/ANKETA
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Holivudske zvezde će drugi put ove godine napuniti dvoranu Peacock Theatre-a u Los Anđelesu, s obzirom na to da je svečanost koja je trebala da se održi u septembru 2023. odložena za septembar ove godine zbog štrajka američkih glumaca i scenarista.

Glavni favoriti su serije Šogun, Medved, Samo ubistva u zgradi, True Detective: Night Country, Kruna i Maleni irvas.

Maleni irvas ima 11 nominacija

Škotski komičar Ričard Gad, tvorac i zvezda Netfliksove crne komedije i trilera Baby Reindeer-a, takmiči se za tri nagrade: za glumu, scenario i produkciju. Njegove kolege glumci Džesika Ganing, koja igra uhodu Martu, Nava Mau i Tom Gudman-Hil su takođe nominovani u glumačkoj kategoriji.

Serija je dobila 11 nominacija, a veću pažnju medija je dobila nakon što je jedna žena, koja je rekla da je bila nadahnuće za lik Marte, započela sudsku tužbu protiv Netfliksa tvrdeći da je priča netačna.

Kruna dobila 18 nominacija

Netfliksova Kruna, fiktivna drama o britanskoj kraljevskoj porodici, dobila je 18 nominacija. Imelda Staunton se takmiči za najbolju žensku ulogu u drami zbog uloge kraljice Elizabete II u šestoj i konačnoj sezoni.

Druge zvezde, uključujući Džonatana Prajsa kao tadašnjeg princa Filipa, Dominika Vesta kao tadašnjeg princa Ćarlsa, Elizabet Debicki koja je igrala princezu Dajanu i Lezli Manvil u ulozi princeze Margaret, takođe su nominovane.

Kleri Foj, koja je glumila pokojnu kraljicu u prve dve sezone Krune, takođe je nominovana za najbolju gostujuću glumicu, vrativši se u poslednjoj sceni u kojoj se kraljica osvrće na svoj život.

Šogun ima čak 25 nominacija

Druga bivša glavna glumica iz Krune Olivija Kolman nominovana je zbog svoje uloge glavne kuvarice Teri u seriji Medved, koja je ukupno osvojila 23 nominacije. Samo ubistva u zgradi je osvojila 21 nominaciju, a najviše ih je dobila japanska istorijska drama Šogun nominiovana 25 puta.

Serija se temelji na istoimenom romanu Džejmsa Klavela iz 1975. o događajima i ličnostima iz Japana 1600. godine.

Radnja prati dvojicu ambicioznih muškaraca iz različitih krajeva sveta: Džona Blektorna (Kozmo Jarvis), engleskog mornara koji je doživeo brodolom kod Japana, i Jošija Toranagu (Hirojuki Sanada), samurajskog vojskovođu.

Reč je o prvoj seriji na japanskom jeziku nominovanoj za nagradu Emi za najbolju dramsku seriju i tek drugoj nominiranoj neengleskoj seriji nakon korejske serije Igra lignji.

Serija nije oduševila samo kritičare već i gledaoce, koji su je ocenili s 8.6 na IMDb-ju, a ta ocena se temelji na čak 170 hiljada glasova. 

loader

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: