Aktuelno 6

14.09.2024.

8:04

Robert Dauni Džunior prezire ovaj film: "Verovatno najgori svih vremena"

Oskarovac Robert Dauni Džunior danas ima zavidnu karijeru, ali svestan je svojih promašaja iz prošlosti.

Izvor: Index.hr

Robert Dauni Džunior prezire ovaj film: "Verovatno najgori svih vremena"
EPA-EFE/NEIL HALL

Podeli:

Tokom razgovora s autorom Benom Falkom, koji je napisao njegovu biografiju "Robert Downey Jr.: The Fall and Rise of the Comeback Kid", glumac je otkrio zbog koje uloge je zašalio iako je na nju pristao kako bi oživeo karijeru.

Deset godina pre nego što se pojavio u Iron Manu, Dauni Džunior je pristao na sporednu ulogu u akcionom filmu "Lovci na begunce" (U.S. Marshals).

Reč je o nastavku kritički hvaljenog filma Begunac (The Fugitive) s Harisonom Fordom u glavnoj ulozi.

Za razliku od prethodnika, "Lovce na begunce" nisu dočekali hvalospevi kritičara i publike, a na Rotten Tomatoesu ima samo 30 odsto.

Glavnu ulogu u filmu igra Tomi Li Džons, koji je igrao saveznog šerifa Sema Gerarda. Sem mora da ulovi begunca Marka Šeridana (Vezli Snajps), a u tome mu pomaže agent FBI-a Džon Rojs (Dauni Džunior.).

Dauni Džunior je krajem 90-ih pokušavao da oživiti svoju karijeru nakon niza problema sa zakonom i bio je siguran da će mu u tome pomoći nastavak hvaljenog filma Begunci. Osim toga, ulogu je prihvatio zato što je hteo da glumi u filmu koji bi se svideo njegovom sinu.

"Mislio sam da mi nešto nedostaje i da treba da radim na filmu poput onih koje volim da gledam sa sinom", izjavio je glumac, prenosi Collider.

Međutim, do kraja snimanja bio je toliko umoran i razočaran celim projektom da je u šali izjavio da bi radije išao u zatvor na testiranje na tuberkulozu nego se još jednom pojavio na setu tog filma.

Uloga Džona Rojsa brzo mu je dozlogrdila jer je lik bio pokvaren i jednodimenzionalan, a za sam film je rekao da je "verovatno najgori akcioni film svih vremena".

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: