Aktuelno 5

11.09.2024.

9:54

Omiljeni glumac uskoro puni 99 godina i neće u penziju: "U poslu sam 75 godina i želim i dalje da radim"

Nakon što je na dodeli Emija za kreativnu umetnost 2024. osvojio nagradu za izuzetan doprinos, poznati glumac, koji u decembru puni 99 godina, izjavio je da “traži posao”.

Izvor: b92.net/foxnews.com

Omiljeni glumac uskoro puni 99 godina i neće u penziju: "U poslu sam 75 godina i želim i dalje da radim"
Profimedia

Podeli:

Američki glumac, komičar, pisac i producent Dik van Dajk iza koga jee karijera duga više od sedam decenija, odbija da ide u penziju.

Nakon što je primio nagradu za izuzetan doprinos na dodeli Emija za kreativnu umetnost 2024. Van Dajk je odgovarao na pitanja novinara, od kojih je jedno bilo po čemu bi voleo da bude upamćen.

"Po smehu. Nadam se da ću zasmejavati ljude. U poslu sam 75 godina. Ne mogu da verujem da sam još ovde i da nastupam. Tražim posao, ako neko ima ponudu", izjaviio je Dik, koga je naša publika zavolela kao dimnjačara u filmu "Meri Popins", prenosi Foks njuz.

Igrao je i u ostvarenju "Betmen, novo doba", a veliku popularnost mu je donela serija: "Dik van Dajk šou".

Glumac je dao savet mladim kolegama:

"Proći ćete kroz teška vremena i mnogo audicija… Budite strpljivi. Veoma je važno verovati da to možete učiniti”, rekao je ovaj veteran glume, koji će u decembru da napuni 99 godina i koji je delio kadar s mnogim slavnim kolegama.

Ovog puta, na sceni mu se pridružila supruga Arlin Silver, koja je od njega mlađa 46 godina. U srećnom braku su 12 godina, a upoznali su 2005. na dodeli nagrada SAG. Ona je tada radila kao šminkerka i kako je rekla jednom prilikom, odmah "kliknuli".

"Sećam se da sam ugledala Dika za stolom, imao je leptir mašnu i široki osmeh. Baš kad sam sela na svoje mesto, odjednom se stvorio kraj mene i rekao mi: "Zdravo, ja sam Dik". Prvo sam ga pitala da li je glumio u "Meri Popins", ispričala je Silver i našalila se "kako je bila sa mnogo žabaca dok nije došla do svog princa".

Pre Arlin, Dik je bio u braku sa Mardži Vilet, od 1948. sve do 1984. godine. Dobili su četvoro dece, ćerke Stejsi i Keri i sinove Berija i Kristijana. Van Dajk sada ima i petoro unučadi i četvoro praunučadi.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: