Aktuelno 15

02.09.2024.

20:29

Negativci iz popularnih serija za koje su mnogi ipak "navijali" ANKETA/VIDEO

Brojne hvaljene i obožavane serije upravo su one u kojima se nalaze kompleksni i nesavršeni likovi čija je moralnost često dovedena u pitanje.

Izvor: Index.hr

Negativci iz popularnih serija za koje su mnogi ipak "navijali" ANKETA/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Iako su u suštini negativci, ovi likovi postali su omiljeni mnogim gledaocima koji su se kroz radnju serija povezali s njihovim pričama i počeli da se suosećaju s njihovim postupcima i onim što osećaju.

U nastavku izdvajamo neke poznate televizijske serije u kojima su glavni likovi zapravo bili negativci, ali to mnoge nije sprečilo da zapravo navijaju za njih. 

Volter Vajt - Čista hemija

Breaking Bad jedna je od najpoznatijih serija, a glavni negativac čiju priču pratimo kroz pet sezona jeste Volter Vajt (Brajan Kranston).

Kako prenosi Screen Rant, Vajt je lik čija moralnost sve više opada svakom sezonom. On je vrlo ambiciozan i ogorčen zbog propuštenih prilika u životu, zbog čega mora da radi posao za koji je prekvalifikovan.

Epizode na početku njegove priče pokazuju kako Vajt pronalazi čudno uzbuđenje u svetu opasnih droga, što će prerasti u njegov cilj da upravlja carstvom meta.

Rejmond Redington - Crna lista

Džejms Spader igrao je jednog od najkompleksnijih i najpametnijih zlikovaca i kriminalaca svih vremena, Rejmonda Redingtona u kriminalističkoj seriji Crna lista. Redington je najtraženiji kriminalac na FBI-jevoj listi, a kada FBI-ju ponudi pomoć u hvatanju jednako loših kriminalaca u zamenu za slobodu, otkrivaju se neverovatni događaji i tajne koje mnoge koštaju života.

Pokazuje se da je Rejmond uvek nekoliko koraka ispred svih, njegove planove je gotovo nemoguće preduhitriti i uloviti ga na delu. On sve radi kako bi osigurao svoju dobrobit, ali gledaoci ne mogu a da ne ostanu opčinjeni njegovom inteligencijom, upitnom moralnošću i skrivenim motivima. 

Norman Bejts - Bates Motel

Serija Bates Motel prati priču Normana Bejtsa (Fredi Hajmore), predstavlja savremeni prednastavak i adaptaciju filma Psiho te prikazuje Normanov život kao mladića i toksičan odnos s njegovom majkom Normom, koja je ključan deo njegova lika u filmu Alfreda Hičkoka.

Iako Norman ima pristojan alter ego, potpuno je jasno da se osobnost ubice iz filma Psiho već oblikuje svime što se dogodilo u Motelu Bates.

Mladi Norman ima disocijativni poremećaj identiteta, a njegov alter ego ubice postaje sve dominantniji sa svakom sezonom. Zbog toga je ubio nekoliko ljudi, uključujući i svoju majku.

Toni Soprano - Porodica Soprano

Serija Porodica Soprano uveliko je zaslužna za stvaranje antiherojskih protagonista, prenosi Screen Rant. Glavni lik serije Toni Soprano (Džejms Gandolfini) šef je zločinačke prodice, koji tokom svih sezona čini različita kriminalna dela. Iako Toni pokušava da postane bolja osoba, dva puta napušta terapiju jer ne veruje da mu pomaže. 

Neke od najgorih stvari koje je učinio uključuju neprestano varanje i laganje svoje supruge, finansijsko uništavanje ljudskih života i naručivanje ili lično ubijanje drugih likova u seriji. Završetak Porodice Soprano samo je dokazao da Toni nikada zapravo nije mogao da pobegne od svega što je učinio.

Dekster Morgan - Dekster

Kriminalistička serija Dekster prati forenzičkog analitičara Dekstera Morgana (Majkl C. Hol), koji živi dvostrukim životom i laže sve oko sebe. Iako danju u policijskoj stanici u Majamiju radi kao forenzičar za analizu krvi, noću postaje oprezni psihopata i serijski ubica.

Dekster ima lični kodeks koji nalaže da ubija druge ubice. Međutim, puno puta kroz seriju krši kodeks kojim se vodi, potkopavajući svaku njegovu moralnu težinu.

Da li vi ste vi "zavoleli" nekog negativca iz popularnih serija?

loader

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: