Aktuelno 7

29.08.2024.

9:06

Sigorni Viver dobitnica Zlatnog lava za životno delo u Veneciji

Glumica Sigorni Viver (74) ovogodišnja je dobitnica Zlatnog lava za životno delo na otvaranju 81. Venecijanskog filmskog festivala.

Izvor: Index.hr

Sigorni Viver dobitnica Zlatnog lava za životno delo u Veneciji
Profimedia

Podeli:

Proslavljena glumica ima tri nominacije za Oskara, a direktor festivala Alberto Barbera je naglasio da onanema veliku konkurenciju na filmskoj sceni.

"Sa izvanrednim temperamentom i sposobnošću da se kreće s lakoćom, ali bez gubljenja snage, Sigorni je izgradila imidž žene koja je samouverena, odlučna i dinamična", rekla je Barbera.

Profimedia

"Zlatni lav za životno delo je priznanje zvezdi koja je uspešno kombinovala najsofisticiranije umetničke filmove sa onima koji na autentičan i originalan način dopiru do šire publike, a da pritom ostane verna sebi", dodao je on.

Možda vas zanima

Ceremonija otvaranja

Podsetimo, Venecijanski filmski festival, jedan od najprestižnijih festivala u svetu filma, otvoren je 28. avgusta i traje do 7. septembra. U Veneciji su se okupile brojne glumačke zvezde, a na velikom platnu biće prikazani neki od najiščekivanijih filmova ove godine.

Film koji je otvorio festival je Beetlejuice Beetlejuice u režiji Tima Burtona i bio je jedan od najiščekivanijih naslova na ovogodišnjem festivalu.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: