Aktuelno 9

27.08.2024.

18:59

Frensis Ford Kopola oštro o Holivudu: "Nisam želeo da Megalopolis bude deo woke kulture"

Frensis Ford Kopola je otkrio šta je hteo da postigne sa filmom "Megalopolis".

Izvor: B92.net

Frensis Ford Kopola oštro o Holivudu: "Nisam želeo da Megalopolis bude deo woke kulture"
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Podeli:

Reditelj je rekao za Roling stoun da je njegova namera bila da snimi film koji ne može da se smatra „nekom woke holivudskom produkcijom".

Glumačku postavu čine i kontroverzni glumci kao što su Džon Vojt, koji je skrenuo pažnju u Holivudu zbog svojih konzervativnih stavova i otvorene podrške Donaldu Trampu i Šaja Labafa, koji je optužen za seksualni napad 2021., piše Varajeti.

"Ono što nisam želeo da se desi je da nas smatraju nekom woke holivudskom produkcijom koja samo drži lekcije gledaocima", rekao je Kopola.

"Uloge čine glumci koji su iz nekog razloga bili 'isključeni' iz javnog života. Bilo je ljudi koji su arhikonzervativci i drugih koji su izuzetno politički progresivni. Ali svi smo zajedno radili na jednom filmu. To je bilo zanimljivo", rekao je Kopola.

Što se tiče rada sa LaBeoufom, koji jedva da je glumio ni u jednom filmu otkako su se pojavile optužbe protiv njega, Kopola je pohvalio glumca, priznajući da su stvari s njim bile napete.
 

"Nisam imao iskustva u radu sa njim pre ovoga, ali on namerno stvara tenziju između sebe i reditelja do ekstremne mere. Podseća me na Denisa Hopera, koji bi uradio nešto slično, a onda biste rekli: Samo idi uradi bilo šta, a onda oni odu i urade nešto briljantno", ističe Kopola.

U filmu "Megalopolis" Adam Drajver glumi arhitektu koji sanja o izgradnji utopijskog grada nakon što katastrofalni incident ostavi metropolu nalik Njujorku u ruševinama.

Njegov plan ga čini neprijateljem nemilosrdnog gradonačelnika i drugih moćnih ličnosti. U sporednim ulogama su i Obri Plaza, Dastin Hofman, Lorens Fišburn, Đankarlo Espozito i Natali Emanuel.

Kontroverze su zahvatile "Megalopolis" od njegove premijere na Filmskom festivalu u Kanu, gde je oštro podelio kritičare.

Izveštaji o navodnom Kopolinom nedoličnom ponašanju na setu pojavili su se otprilike u isto vreme, uključujući tvrdnje da je uznemiravao statistkinje tokom snimanja.

Još jedan skandal izbio je ovog meseca kada je Lionsgate debitovao sa trejlerom za "Megalopolis", a zatim je morao da ga povuče van mreže jer je sadržao izmišljene citate filmskih kritičara.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: