Aktuelno 1

27.08.2024.

8:05

Robert Patinson smatra da za ovu ulogu nije bio dovoljno dobar VIDEO

Robert Patinson u karijeri je prešao put od tinejdžerskog idola, poznatog po ulozi vampira, do priznate holivudske zvezde.

Izvor: Index.hr

Robert Patinson smatra da za ovu ulogu nije bio dovoljno dobar VIDEO
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Pre Sumrak sage Patinson je imao ulogu u filmu Harry Potter i Plameni pehar. Međutim, njegov lik Kulen proslavio ga je među tinejdžerima širom sveta.

Ipak, nakon Sumrak sage glumac je pokušao da se odmakne od te uloge prihvatajući mračnije i eksperimentalnije uloge.

U filmu Little Ashes iz 2008. godine, odmah nakon prvog dela filmske serije, odlučio je da zaigra vrlo odvažnu scenu, što je izazvalo veliko zanimanje jednog reditelja - Dejvida Kronenberga.

Kronenberg se zainteresovao se za Patinsona i želeo je da ga vidi u svom filmu Cosmopolis. Patinson je priznao kako se plašio da nije dovoljno dobar za tu ulogu, ali ubrzo je dobio podršku od Kronenberga.

"Kad sam priznao da ne znam o čemu se radi, rekao je: 'Ne znam ni ja'", otkrio je Patinson o Kronenbergu za The Playlist.

Ipak, to nije bilo dovoljno da uveri Patinsona da prihvati ulogu. Nije imao iskustva sa bilo čim sličnim i nije bio siguran da će dobro da odglumi.

"Proveo sam nedelju dana razmišljajući kako da se izvučem iz te situacije; došao sam do tačke kad sam odlučio da ga moram nazvati i reći mu: 'Previše se bojim jer ne mislim da sam dovoljno dobar glumac za tu ulogu.' Nisam želeo da vodim taj razgovor," rekao je.

Patinson je ipak prihvatio ulogu i od tada nastavio da radi sa umetničkim i nezavisnim rediteljima, uključujući Roberta Egersa i Kler Denis, a nastupao je i u komercijalnijim filmovima, kao što su Tenet i The Batman.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: