Aktuelno 11

26.08.2024.

19:19

Tarantino obožava ovaj animirani film: "Jedan od najboljih koje sam ikada gledao"

Kventin Tarantino nedavno se pojavio u epizodi podkasta "Club Random with Bill Maher", gde je, između ostalog, pričao o tome kako je teško snimiti dobru trilogiju.

Izvor: Index.hr

Tarantino obožava ovaj animirani film: "Jedan od najboljih koje sam ikada gledao"
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Podeli:

Zbog svoje ljubavi prema prva tri filma animiranog serijala "Priča o igračkama" (Toy Story), reditelj je rekao da nema nikakvu nameru da gleda nastavke koji su izašli nakon Priče o igračkama 3, piše Deadline.

"Ne gledam sve animirane filmove i slične stvari, ali veliki sam obožavatelj trilogije Priča o igračkama", rekao je reditelj u intervjuu s Bilom Maherom.

"Mislim da postoji samo jedna savršena trilogija, a čine je filmovi Za šaku dolara, Za dolar više i Dobar, loš, zao", rekao je.

Tarantino je objasnio da je dolarska trilogija s Klintom Istvudom bila uspešna jer je sledila "viziju jednog reditelja", a to je bio Serđio Leone.

"Ta trilogija postigla je ono što nijedna druga trilogija nije uspela postići", izjavio je. "Prvi film je sjajan, ali drugi je toliko dobar i podiže celu ideju na neki novi nivo i tako uništava prvi. A onda treći film isto to radi s drugim, i to je nešto što se gotovo nikada ne događa."

Priča o igračkama je savršena trilogija

Kao primer loše trilogije, reditelj je naveo serijal Pobešneli Maks. Ali, za Priču o igračkama kaže da je u rangu dolarske trilogije. 

"U slučaju Priče o igračkama, treći film je jednostavno veličanstven", objasnio je Maheru koji je rekao da nikada nije gledao te filmove.

"To je jedan od najboljih filmova koje sam ikada gledao. A ako ste gledali prva dva, slomiće vas."

"Ali stvar je u tome da su tri godine kasnije, ili tako nešto, napravili četvrti film i ne želim da ga pogledam. Doslovno ste savršeno završili priču, tako da me ne zanima da li je film dobar. Gotov sam", dodao je.

Međutim, Dizni i Pixar nisu ni približno gotovi s Pričom o igračkama. Diznijev izvršni direktor Bob Iger ove je godine potvrdio da je Priča o igračkama 5 u razvoju, a režiraće je Endrju Stanton, koji je režirao prva dva filma. Priča o igračkama 5 imaće premijeru 2026. godine.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: