Aktuelno 0

20.08.2024.

12:59

"Izuzetno blistava stvorenja" Šelbi van Pelt – od debija do filmskog platna

Čuvena „knjiga o hobotnici" u Netfliksovoj adaptaciji.

Izvor: B92.net

"Izuzetno blistava stvorenja" Šelbi van Pelt – od debija do filmskog platna
Vulkan/PROMO

Podeli:

Vulkan izdavaštvo je nedavno objavilo emotivnu priču o jednom neobičnom prijateljstvu pod nazivom Izuzetno blistava stvorenja autorke Šelbi van Pelt, a sada je stigla vest da će ovaj roman, prodat u više od dva miliona primeraka širom sveta, doživeti i filmsku adaptaciju. 
 
Čarobna priča o Marselusu, gigantskoj hobotnici koja je više od običnog morskog stvorenja, dobiće novu dimenziju s rediteljkom Olivijom Njuman, koja je briljirala režirajući film Tamo gde rakovi pevaju, i Sali Fild u glavnoj ulozi.
 

Iako Netfliks ne otkriva više detalja o ovom uzbudljivom projektu, jasno je da će čarolija koja je počela rečima sada oživeti i na filmskom platnu.

Dejvid Levin i Brajan Ankles, zajedno s Piterom Krejgom, scenaristom, biće odgovorni za produkciju i prenošenje magije reči na ekran. Krejg, koji je radio na Betmenu, iskoristiće svoje iskustvo kako bi adaptacija sačuvala duh priče Van Peltove, dok će animaciji svoj pečat dati Džon Vitington.

Objavljen u proleće 2022. godine, roman je vrlo brzo stekao status bestselera, s više od dva miliona prodatih primeraka. „Knjiga o hobotnici" je duboko dirnula srca čitalaca, pružajući emotivno putovanje, s esencijom ljudske tuge, nade i iskupljenja.

U središtu priče je usamljena žena koja, radeći kao čistačica u akvarijumu, susreće neobičnog prijatelja – pacifičku hobotnicu. Dok se Tova bori s tugom zbog gubitka muža i nestanka sina već 30 godina, Marselus pokazuje da je više od običnog morskog stvorenja.

Roman Izuzetno blistava stvorenja je nežan podsetnik da ponekad pažljiv pogled na prošlost može pomoći da se otkrije budućnost koja se nekada činila nemogućom.

Čuvenu „knjigu o hobotnici" možete potražiti na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: