Aktuelno 2

19.08.2024.

11:12

Crnogorci se vraćaju

Nakon neuspeha koji se desio 2022. godine, Crna Gora se vraća na Evroviziju.

Izvor: RTCG

Crnogorci se vraćaju
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Podeli:

Nacionalna televizija RTCG službeno je potvrdila da će njihovi predstavnici, nakon dve godine pauze, nastupiti na Evroviziji 2025. godine, koja će se održati u Švajcarskoj.

RTCG je već raspisala konkurs za pesmu predstavnicu koji je otvoren do 1. oktobra, a evrovizijski predstavnik biće izabran na nacionalnom izboru koji će se zvati Montesong.

O izboru kompozicije koja će predstavljati Crnu Goru i RTCG na takmičenju odlučiće, s jedne strane glasovi stručnog žirija, sastavljenog od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca, kao i predstavnika organizacija i udruženja građana koja se bave praćenjem Pesme Evrovizije, a s druge strane glasovi publike.

Odnos glasova se određuje po evrovizijskom principu - 50% žiri i 50% publika (odnosno oko 50% zbog zaokruživanja broja u procentima).

Podsetimo, Crna Gora se na pauzu od Evrovizije 2022. odlučila nakon što njihova predstavnica Vladana Vučinić u Torinu sa pesmom "Breathe" nije uspela da se kvalifikuje u finale takmičenja na kom se kao samostalna zemlja takmiči od 2007. godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Podoran udar: Sve se trese

Rat u Ukrajini – 938. dan. Oko milion Ukrajinaca i Rusa je već ubijeno ratu, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore i procene zapadnih obaveštajnih službi.

20:08

18.9.2024.

7 min

Podeli: