Aktuelno 3

17.08.2024.

13:25

Dečiji glumac zamalo poginuo tokom snimanja kultnog filma VIDEO

Glumac Noa Hatavej, dečija zvezda osamdesetih, dao je pre tri dana intervju za IndieWire povodom četrdesete godišnjice The NeverEnding Story, najpoznatijeg filma njegove karijere.

Izvor: Index.hr

Dečiji glumac zamalo poginuo tokom snimanja kultnog filma VIDEO
Profimedia

Podeli:

Beskrajna priča je fantastičan film za celu porodicu, zasnovan na istoimenom nemačkom romanu autora Mihaela Endea. Priča prati povučenog i zlostavljanog dečaka, Bastijana (Baret Oliver), koji beži od stvarnosti kroz misteriozne knjige o magičnom svetu zvanom Fantazija. Fantaziju će progutati Praznina ako je ne spase dete ratnik Atreju (Hatevej), ali Bastijan ubrzo shvata da je on deo priče i da sudbina Fantazije zavisi od njega.

Hatavej je imao samo 12 godina kada je dobio ulogu u ovom filmu, a većinu vratolomija je morao sam da izvede.

"Bio sam prilično neustrašiv za 12-godišnjaka", priseća se Hatavej. "Bio sam sportista skoro ceo život. Mama mi je dala nadimak Beli tornado jer bih se vrteo kao tasmanijski đavo i samo pravio nered. Bio sam nezaustavljiv."

Njegova živahna ličnost mu je pomogla da dobije jednu od glavnih uloga u omiljenom klasiku. Glumac je rekao da je bio u stanju da se identifikuje sa Atrejuom kao dete.

Nesreće na snimanju

Glumac se prisetio da je Atreju prvobitno trebalo da ima zelenu kožu, ali nakon što su ga šminkeri ofarbali u zeleno, producenti su odlučili da ipak žele lepo dete u glavnoj ulozi, pa su ga dva puta nedeljno slali u solarijum. .

"Išao sam u teretanu dva puta nedeljno. Nije bilo lako", rekao je Hatavej. Ali pravi problemi su nastali neposredno pre početka snimanja.

Glumac je rekao da je reditelj Volfgang Petersen insistirao da zvezde same izvode sve vratolomije. Hatavej je morao da izvede najviše vratolomija, zbog čega se često povređivao, a jednom prilikom je povredio kičmu od čega i danas pati.

"Pre nego što smo počeli da pucamo, vežbao sam jahanje. Konj se uplašio i počeo da beži i preskočio ogradu. Napravio sam salto i on je pao na mene i slomio mi leđa", rekao je Hatavej. "Proveo sam dva meseca na terapiji u nemačkoj bolnici pre nego što smo snimili ni jedan kadar. Bilo je teško, ali sam se ipak vratio i snimanje je trajalo skoro celu godinu."

Samo snimanje takođe nije prošlo bez poteškoća. Dete glumac je moralo da padne sa drveća, da stane u hladnu vodu i da sedne na zmaja lutku, koji je bio oko četiri metra iznad zemlje.

Beskrajna priča decenijama oduševljava gledaoce

Uprkos svemu, Hatavej je danas zahvalan na filmu jer Neverending Story decenijama ulepšava živote ljudi širom sveta.

"Obožavaoci vole ovaj film. Tako je neverovatan i dirljiv", rekao je glumac.

"Ne mogu da ostanem ravnodušan na priče fanova koji mi pričaju da im je film promenio život ili da su se osećali depresivno, a onda su se setili nečega iz Beskrajne priče."

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: