Aktuelno 3

16.08.2024.

8:56

Džejms Kameron: "Samo pod ovim uslovom ću prestati da snimam nove Avatare"

Reditelj Džejms Kameron otkrio je pre nekoliko dana kako će se zvati predstojeći nastavak naučno-fantastičnog filma Avatar.

Izvor: Index.hr

Džejms Kameron: "Samo pod ovim uslovom ću prestati da snimam nove Avatare"
Hamara/Shutterstock

Podeli:

Nakon prvog nastavka iz 2022. pod nazivom Avatar: Put vode, drugi nastavak će se premijerno prikazati u bioskopima u decembru 2025. godine, a zvaće se Avatar: Vatra i pepeo.

S obzirom na to da je prvi film u franšizi premijerno prikazan još 2009. godine, a Kameron planira da snimi još, slavnog reditelja su pitali da li postoji mogućnost da u nekom trenutku preda direktorsku palicu nekom drugom. Iako je jednom otkrio kako razmišlja o tome, njegov nedavni intervju za The Hollywood Reporter sugeriše drugačije.

Proslavljeni reditelj se našalio i rekao da neće snimati nove filmove samo ako mu se nešto desi. Potpuni odgovor je dat u nastavku.


"Moraće da me spreče. Imam mnogo energije, volim da radim ono što radim. Avatar 4 i 5 su već napisani. Pročitao sam scenarije za oba filma pre oko mesec dana. Moraju da se naprave", rekao je i dodao: "Vidi, ako me udari autobus i neko me zatvori u gvozdena pluća, onda će neko drugi režirati filmove", prenosi Unilad.

Treći film, Vatra i pepeo, odvija se odmah po završetku poslednjeg filma i prikazaće susret između porodice Sali i ratobornog klana poznatog kao Ash People, na čelu sa poglavicom Varangom. Ovaj narod živi u vulkanskom području Pandore i skloniji je nasilju i borbi za vlast.

"Pojavljuju se novi likovi. Mislim da ćete ili voleti jednog od njih ili ćete voleti da ga mrzite", rekao je reditelj tokom Diznijeve konvencije D23 Ekpo u Kaliforniji.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: