Aktuelno 7

10.08.2024.

8:16

Novi Benksijev grafit ukraden nakon sat vremena VIDEO

Benksijevo najnovije umetničko delo na temu životinja ukradeno je iz Londona samo nekoliko sati nakon što je izloženo.

Izvor: B92.net

Novi Benksijev grafit ukraden nakon sat vremena VIDEO
Profimedia

Podeli:

U pitanju je najjnovijem crtež vuka koji zavija, a naslikan je na satelitskoj anteni na vrhu zgrade u Pekamu u jugoistočnom Londonu.

Bio je to četvrti u njegovoj novoj kolekciji radova, koji su se ove nedelje pojavili na različitim lokacijama širom Londona.

Benksijev novinarski tim rekao je Bi-Bi-Siju da "veruju" da je crtež ukraden. Policija ja istakla da je prijavljena krađa satelitske antene sa umetničkim delom, ali da niko nije uhapšen.

Svedok, Tom Kelou, bio je na pauzi za ručak kada je video kako uklanjaju satelitsku antenu, navodi BBC.

Rekao je: "Imali su merdevine. Bio je jedan momak na krovu, a druga dvojica su posmatrala merdevine. Videli su me kako snimam i postalo je malo mučno. Jedan me je udario, a drugi je pokušao da mi baci telefon na krov. Srećom, udario je u drvo i ponovo se vratio. Rekao sam to policajcu u blizini. Velika je šteta što ne možemo da imamo lepe stvari i šteta što nije moglo da traje više od sat vremena."
 

Prva u nizu, koju je otkrio u ponedeljak, nalazi se u blizini mosta Kju u jugozapadnom Londonu i prikazuje kozu koja se nalazi na ivici ispod koje pada kamenje. Nakon toga pojavili su se i crteži majmuna i slonova.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: