Aktuelno 0

24.07.2024.

14:58

Na festivalu u Veneciji premijerno "Džoker 2" i prvi Almodovarov film na engleskom jeziku

Venecijanski filmski festival, koji će biti održan od 28. avgusta do 7. septembra, najavio je učešće premijerno filmova "Džoker 2", "Queer" i drugih.

Izvor: Tanjug

Na festivalu u Veneciji premijerno "Džoker 2" i prvi Almodovarov film na engleskom jeziku
taniavolobueva/Shutterstock

Podeli:

Umetnički direktor Venecijanskog festivala Alberto Barbera je istakao na konferenciji za novinare na kojoj je objavljen spisak učesnika da se sa "Džokerom 2" Tod Filips (Toded Phillips) potvrdio kao "jedan od najoriginalnijih reditelja savremenog amerićkog filma".

Holivudski film "Džoker" (2019) sa Hoakimom Finiksom (Joaquin Phoenix) u naslovnoj ulozi osvojio je Zlatnog lava u Veneciji, a sada se za prestižnu festivalsku nagradu takmiči njegov nastavak “Joker 2: Folie à Deux”, sa pevačicom Lejdi (Lady) Gagom u glumačkoj podeli.

U trci za "Zlatnog lava" je i film "Queer" reditelja Luke Gvadanjina (Luca Guadagnino), adaptacija dela Vilijama Barovsa (William S. Burroughs), u kojoj Danijel Krejg (Daniel Craig) igra piščevog alter ega, a tu je i prvi film na engleskom španskog reditelja Pedra Almodovara “The Room Next Door,” sa Džulijen Mor (Julianne Moore) i Tildom Svinton (Swinton).

Kako je najavljeno, među učesnicima Venecije su drama "The Brutalist" Brejdija Korbeta (Brady Corbet) o jevrejskom arhitekti Laslu Totu, koji je preživeo Holokaust, a igra ga Ejdrijen Brodi (Adrien Brody) i "The Order" Džastina Karcela (Justin Kurzel), sa Džadom Louom (Jude Law) i Nikolasom Holtom (Nicholas Hoult), o beloj suprematistićkoj organizaciji iz osamdesetih godina.

Takmiče se, između ostalih, i biografski film (Maria) o operskoj pevačici Mariji Kalas (Callas), reditelja Pabla Laraina (Larraín), sa Anđelinom Džoli (Angelina Jolie) u naslovnoj ulozi, i erotski triler "Babygirl" holandske rediteljke Haline Reijn sa Nikol (Nicole) Kidman i Antonijom Banderasom.

U Veneciju dolazi, između ostalih, akciona komedija Džona Votsa (Jon Watts) “Wolfs” koja uparuje Džordža Klunija (George Clooney) i Breda Pita (Brad Pitt).

Kako je najavljeno, Vencijanski festival će otvoriti van konkurencije “Beetlejuice Beetlejuice” reditelja Tima Bartona, nastavak njegove kultne horor komedije "Beetlejuice" (1988), a u novom filmu igraju Vinona Rajder (Winona Ryder), Ketrin (Catherine) O’Hara, Džastine Tero (Justin Theroux), Monika Beluči (Monica Bellucci) i drugi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: