Aktuelno 3

21.07.2024.

8:13

Vudi Harelson: "Ovo je najbolja komedija svih vremena" VIDEO

Poznati glumac Vudi Harelson, zvezda filmova Ljudi protiv Lerija Flinta, Rođeni da ubiju, Tanka crvena linija i Igre gladi, jednom je otkrio koji bi film svrstao među najbolje komedije svih vremena.

Izvor: Index.hr

Vudi Harelson: "Ovo je najbolja komedija svih vremena" VIDEO
pictures@lmkmedia.com/Profimedia

Podeli:

Iako je najpoznatiji po ozbiljnijim ulogama, nisu mu strane komedije, a neke od najznačajnijih u njegovoj karijeri su Dobrodošli u zemlju zombija i Sedam psihopata.

U intervjuu za Rotten Tomatoes, glumac je odabrao svoje dve omiljene komedije: Harold i Maude iz 1971. i Diplomac iz 1967. Harold i Maude je opisao kao divan, zabavan i emotivan film, dok je Diplomac nazvao jednom od najboljih komedija svih vremena, prema Far Out magazinu.

O čemu je Diplomac?

Komedija-drama Diplomac u režiji Majka Nikolsa zasnovana je na istoimenom romanu Čarlsa Veba. Priča prati 21-godišnjeg diplomca Bendžamina Bredoka (Dastin Hofman), koji nije siguran u svoju budućnost. Bendžamina zavodi starija udata žena, gospođa Robinson (En Benkroft), sa kojom tada započinje aferu. Ali stvari se komplikuju kada se on zaljubi u njenu ćerku Elejn (Katarin Ros).

Film je bio hit među kritičarima

Osim što je Nikolsu doneo Oskara za najbolju režiju, Diplomac je pomogao Dastinu Hofmanu da se probije u Holivud. Isto tako, komedija je zaslužna za popularnost pesme Mrs. Robinson, koju peva popularni duo Simon & Garfunkel.


Iako je prošlo skoro pedeset godina od premijere, Diplomac i dalje važi za jedan od najboljih američkih filmova. Nekada je zaradio preko 100 miliona dolara u bioskopima, a trenutno ima 87 odsto rejtinga na Rotten Tomatoesu.

"Onda Diplomac. To je jednostavno jedna od najboljih komedija svih vremena", rekao je Harrelson u intervjuu.

"Način na koji Dastin Hofman... Neverovatna izvedba i, znate, Majk Nikols. Prosto neverovatno, način na koji je film snimljen , apsolutno je prelepa i neverovatna i neobična ljubavna priča", dodao je.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: