Aktuelno 3

18.07.2024.

21:16

Vil Smit godinama odbijao jednu ulogu: Kasnije zbog nje nominovan za Oskara

Vil Smit je u karijeri glumio u brojnim poznatim filmovima, kao i u seriji Princ iz Bel Era koja ga je proslavila.

Izvor: Index.hr

Vil Smit godinama odbijao jednu ulogu: Kasnije zbog nje nominovan za Oskara
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Podeli:

Kao i mnogi drugi glumci, imao je uloge na koje nije odmah pristao, a jedna od takvih situacija bila je povezana uz biografsku sportsku dramu Ali iz 2001. godine, u kojoj je Smit utelovio boksera Muhameda Alija.

Kako prenosi Far Out Magazin, Vil Smit godinama je odbijao ulogu u filmu te nije hteo ni da pogleda scenario, a iza njegove odluke krio se jedan razlog.

"Godinama sam odbijao da vidim scenario. Mislim da sam imao oko 27 godina kada mi je prvi put bio predstavljen. Ali nisam mogao da vidim dalje od Vila Smita u Princu iz Bel Era do transformacije u Muhameda Alija. Da mi je tada neko rekao da moram postati Ali, ne bih znao šta da radim od prvog dana. Majkl Man je bio prva osoba koja je ilustrirala ono što je on nazvao nastavnim planom i programom za postajanje Alija", ispričao je Smit u jednom intervjuu za BBC, prenosi Far Out.

U filmu su uz Smita glumili i Džejmi Foks, Džon Voit, Džefri Rajt, Mario Van Pibls, Džejda Pinket Smit, Ron Silver i druge zvezde. Scenario su napisali Gregori Alen Hauard, Stiven Dž. Rivl i Kristofer Vilkinson.

Čak i pre nego što je film trebao da izađe, jedna od najvećih kritika bila je da Smit nije nimalo ličio na legendarnog boksera. No, sumnje su nestale nakon što su kritičari pogledali film u kojem ih je jako dojmila gluma Vila Smita te su film proglasili jednim od najboljih u njegovoj karijeri do tada, prenosi Far Out.

Uloga u filmu Ali osigurala je Vilu Smitu nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg glavnog glumca, ali nije pobedio. Nominaciju je dobio i Džon Voit u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: