Aktuelno 2

18.07.2024.

14:12

Ovo je jedan od najeksplicitnijih Kjubrikovih filmova: Nikol Kidman otkrila neobične zahteve sa snimanja

Nikol Kidman je u intervjuu za Vanity Fair pričala o neobičnim zahtevima reditelja Stenlija Kjubrika na setu filma "Oči širom zatvorene" (Eyes Wide Shut).

Izvor: Index.hr

Ovo je jedan od najeksplicitnijih Kjubrikovih filmova: Nikol Kidman otkrila neobične zahteve sa snimanja
EPA-EFE/DAVID SWANSON

Podeli:

Kidman je uz Toma Kruza, s kojim je u to vreme bila u braku, igrala jednu od glavnih uloga u kontroverznom filmu iz 1999. godine.

U pitanju je psihološka drama koja prati uglednog lekara Vilijama (Cruise), koji živi u Njujorku sa svojom ženom Alis (Kidman) i ćerkom Helenom. Nakon što mu žena otkrije da je jedno vreme razmišljala o preljubi, Vilijam infiltrira tajni kult koji izvodi orgije.

Snimanje filma trajalo je petnaest meseci jer je Kjubrik bio perfekcionista i hteo je da sve scene budu savršene. Kako navodi LADbible, Kidman i Kruz su neke scene morali da ponavljaju po 50 puta.

Reditelj je glumcima postavljao pitanja o njihovoj vezi

Osim toga, reditelj je glumcima postavljao detaljna pitanja o njihovoj vezi te o problemima i strahovima s kojima se susreću.

"Tom bi čuo stvari koje nije hteo da čuje. To nije bilo kao psihoterapija jer niko te nije pitao: 'Kako se osećaš u vezi s tim?' Bilo je iskreno, povremeno brutalno iskreno",  prisetila se Kidman.

Glumica je rekla da je jednu kratku eksplicitnu scenu morala da snima čak šest dana.

Reč je o sceni u kojoj Vilijam zamišlja Alis kako ima polni odnos s drugim muškarcem. Kruz nije smeo da bude na setu tokom snimanja te scene, a Kjubrik je od Kidman tražio da mu ne govori što se događa na setu.

Nakon nekog vremena granica između fikcije i stvarnosti počela je da nestaje. Glumci su spavali u spavaćoj sobi svojih likova, bacali su svoju odeću po podu, a Kruz je pored kreveta počeo da ostavlja sitniš, što je radio i kod kuće.

"Kao glumac, moraš da kažeš da postoji stvarnost, a postoji i pretvaranje. Te se linije ponekad prelaze, a to se događa kada radiš s rediteljem koji dopušta takve stvari. Jako je uzbudljivo kada se tako nešto dogodi, ali je istovremeno i zastrašujuće", izjavila je Kidman.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: