Aktuelno 6

01.07.2024.

13:47

Pre 18 godina izašao je film koji je obeležio 2000-e, evo gde su danas glumci ANKETA

Pre osamnaest godina u bioskope je stigla komedija "Đavo nosi Pradu" koja je ostavila ogroman uticaj na popularnu kulturu.

Izvor: Index.hr

Pre 18 godina izašao je film koji je obeležio 2000-e, evo gde su danas glumci ANKETA
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Podeli:

Đavo nosi Pradu je adaptacija istoimenog romana Loren Veisberger, koja je bila lična asistentkinja Ani Vintur, glavnoj urednici časopisa Vog.

Priča prati Andreu (En Hatavej), mladu i ambicioznu novinarku koja nedugo nakon završetka studija uspeva da dobije posao lične asistentkinje zastrašujuće Mirande (Meril Strip), glavne urednice prestižnog modnog časopisa Runway.

Endi nije zaintereovana za svet mode, ali brzo shvata da će morati da promeniti svoj stav ako želi da ispuni sve obaveze i impresionira svoju nemilosrdnu šeficu.

Jedan od najjačih aduta filma je brilijantna uloga Meril Strip, čija je interpretacija Mirande Pristli postala legendarna.

Strip je za ovu ulogu bila nominovana za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice, ali prestižnu nagradu te godine osvojila je Helen Miren, koja je igrala kraljicu Elizabetu II u filmu Kraljica (The Queen).

En Hatavej je takođe dobila pohvale za svoj simpatični prikaz Endi, mlade žene koja mora da pronađe ravnotežu između snova i stvarnosti.

Gde je danas glumačka postava?

U nastavku otkrivamo gde se danas nalaze glumci koji su igrali neke od najvažnijih likova u filmu Đavo nosi Pradu.

Meril Strip

Strip, koja je za vreme snimanja filma iza sebe već imala dva Oskara, 2012. godine osvojila je svoj poslednji Oskar za ulogu u filmu "Čelična Lejdi". Poslednji film u kojem smo imali priliku da je gledamo bila je crna komedija Don’t Look Up. Trenutno glumi uz Stiva Martina, Martina Šorta i Selenu Gomez u popularnoj seriji Only Murders in the Building.

 

En Hatavej

Nakon uloge u Đavo nosi Pradu, Hatavej se pojavila u nizu uspešnih romantičnih komedija, a u 2010-ima svoju karijeru dovela je na novi nivo zahvaljujući Oskaru koji je osvojila zbog odlične izvedbe u mjuziklu Jadnici (Les Misérables). Ove godine igrala je glavne uloge u trileru Majčinski instinkt i popularnoj romantičnoj komediji The Idea of You.

 

Emili Blant

Emili Blant smo u ovom filmu gledali u ulozi Mirandine druge asistentkinje Emili Čarlton, Andreine glavne suparnice. Ta uloga pomogla joj je da se probije u Holivudu, a neki od najpoznatijih filmova u karijeri bili su joj Mlada Viktorija (The Young Victoria), Na rubu budućnosti (Edge of Tomorrow), Sicario i Mesto tišine (A Quiet Place).

Prošle godine oduševila je kritičare i gledaoce svojom izvedbom u biografskom filmu Openhajmer, a ove godine glumila je u filmovima Kaskader (The Fall Guy) i IF.

Stenli Tuči

Stenli Tuči u filmu igrao modnog direktora Najdžela Kiplinga, koji podučava Endi o svetu mode. Kao i Strip, Tuči je za vreme snimanja već bio renomirani glumac. Od tada smo ga gledali u filmovima Ljupke kosti (The Lovely Bones), za koji je dobio nominaciju za Oskara, Devojka na lošem glasu (Easy A) i Igre gladi, a glumio je i u Marvelovom filmskom svemiru. Prošle godine pojavio se u Amazonovoj seriji Citadel.

Simon Baker

Simon Baker je igrao atraktivnog pisca Kristijan Tomsona kojeg Endi upozna na Nedelji mode u Parizu. Bakera danas najbolje znamo po ulozi policijskog savetnika Patrika Janea u seriji Mentalista, koja se prikazivala od 2008. do 2015. godine. Popularna serija donela mu je Emija za najboljeg glumca.

Ove godine mogli smo ga gledamo u hvaljenoj Netfliksovoj seriji "Boy Swallows Universe". Glumac trenutno radi na distopijskom filmu Klara and the Sun, najnovijem filmu Taike Vaititija.

Adrijan Griner

Adrijan Grinier u filmu je glumio Endinog dečka, kuvara koji nije bio zadovoljan transformacijom svoje devojke. Iako je u filmu imao samo sporednu ulogu, to mu je trenutno jedna od najpoznatijih uloga u karijeri, uz ulogu Vinsenta u HBO-ovoj seriji Svita (Entourage), koja se prikazivala od 2004. do 2011. godine. Grenierove poslednje uloge su film Far More i serija Clickbait, koji su izašli 2021. godine.

loader

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: