Aktuelno 0

11.06.2024.

8:08

Stiven King je mislio da niko neće adaptirati ovu horor priču: Onda se javio Netfliks VIDEO

Popularni pisac horora, Stiven King, nije mislio da će njegova horor priča "1922" ikada biti adaptirana.

Izvor: Index.hr

Stiven King je mislio da niko neće adaptirati ovu horor priču: Onda se javio Netfliks VIDEO
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podeli:

Ovu novelu King je prvi put objavio 2010. godine u zbirci "Full Dark, No Stars", a potom kao samostalnu publikaciju 2017. godine.

Kako prenosi Collider, poznati književnik ostao je iznenađen kad su ga kontaktirali iz Netfliksa s vestima da žele da naprave filmsku adaptaciju priče.

Za razliku od drugih priča u objavljenoj zbirci, "1922" u potpunosti je usmerena na perspektivu glavnog lika pa čitaocima i publici nije jasno šta je stvarno, a šta deo sna ili noćne more.

"Bio sam iznenađen što je neko hteo da napravi ovaj film, ali i zadovoljan izazovom te jedva čekam da vidim kako će ispasti", komentarisao je King nakon vesti o filmskoj adaptaciji.

King je na kraju bio zadovoljan filmom koji je na Netfliksu imao premijeru 2017. godine.

Za filmsku adaptaciju nastalu u režiji Zaka Hilditča, King je rekao: "To je film koji mi ne izlazi iz misli. Ima neku vrstu otrovnog učinka", prenosi Collider.

Radnja filma prati jednostavnog, ali ponosnog farmera Vilfreda Džejmsa koji 1922. godine kuje zaveru da ubije svoju ženu Arlete radi finansijske dobiti, ubedivši svog sina tinejdžera Henrija da mu pomogne.

Međutim, njegovi postupci imaju neželjene posledice.

Nakon što je 2017. godine imao premijeru na Netfliksu, film je dobio mnogo recenzija kritičara i publike.

Međutim, od kritičara je dobio mnogo bolje ocene nego od publike.

Prema rezultatima na Rotten Tomatoes-u, na temelju 48 recenzija kritičara, film ima vrlo visokih 92 posto i označen je kao "svež", odnosno dobar.

S druge strane, na temelju više od hiljadu recenzija gledalaca, film ima ocenu od 57 posto od publike, što je vidna razlika među rezultatima kritičara i gledalaca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: