Aktuelno 4

05.06.2024.

8:36

Morgan Friman: "Od njega sam naučio najveću lekciju"

Danas je Morgan Friman jedno od najprepoznatljivijih lica (i glasova) u Holivudu.

Izvor: Index.hr

Morgan Friman: "Od njega sam naučio najveću lekciju"
Profimedia

Podeli:

Glumac Morgan Friman je postao slavan 1980-ih, ali je u industriji zabave od šezdesetih.

Tokom sedamdesetih, Friman se pojavljivao u raznim televizijskim emisijama i filmovima, ali ništa u čemu je glumio nije mu donelo veće priznanje u Holivudu. Tek kasnih 80-ih glumac je počeo da zarađuje više kritika, preuzimajući uloge koje su se razlikovale od onih koje je navikao da igra. Pametna ulica iz 1987. bila je prekretnica za zvezdu, koja je za svoju ulogu dobila nominaciju za Oskara.

Frimanov trud se više nego isplatio, ali on ne bi bio tu gde jeste da nije proučavao one glumce koje smatra odličnima. Da bi postao vešt glumac, Friman je analizirao šta je njegove omiljene predstave činilo tako sjajnim i pokušao da svoja otkrića pretoči u sopstveni pristup glumi.

Jedna od njegovih omiljenih izvedbi koja ga je inspirisala bila je portret gospodina Džejmsa Stivensa od strane Entonija Hopkinsa u The Remains of the Day.

Kada je Frimen video film, bio je očaran Hopkinsovim nastupom i otkrio kako ga je to inspirisalo. On je istakao da je "smirenost" naučio od Hozea Ferera, ali i od Hopkinsa.

"To je ono što učim od velikih glumaca sa kojima radim: smirenost. To je sve, ali najteže je. Jedan glumac od koga sam to naučio je Entoni Hopkins. Rekao sam mu da je igra jedna od velikih lekcija za mene kao glumca.", otkrio je za Film Freak Central.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: