Subota, 20.10.2012.

09:50

Romni:Rusija neprijatelj broj jedan

Republikanski kandidat Mit Romni naziva Rusiju američkim neprijateljem broj jedan i obećava da će se suprotstaviti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Izvor: Tanjug

Romni:Rusija neprijatelj broj jedan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

offside

pre 11 godina

napoleon, hitler... da si ucio istoriju znao bi da se ne krece na Rusiju... ne vojno a ni politicki... pusti ti Ruse... gledaj svoje dvoriste!

ФКВ

pre 11 godina

Неко рече да је овај лик ''конзервативац''... Није конзервативац, него неокон, а разлика је огромна. Неокони су либерални капиталисти који шире своју глобалну доминацију оружјем по земљама трећег света, али уопште не верују ни у какве конзервативне вредности, већ шире глобализацију. Дакле, исто ..... као и либерал Обама, једино је амбалажа другачија.

Atreides

pre 11 godina

Pa dobro Rusi poseduju Sibir koji je prebogat svim i svacim a Ameri ne mogu do toga kao sto male zemlje napadaju i pljackaju i zato im Rusija toliko smeta

dragan

pre 11 godina

Neprijatelj broj jedan Amerike je Kina i oni to izjavljuju ali ne tako bombastično kao što je ova izjava. Ekonomska sila broj 2, koja će postati 1. Sa tim dolazi i vojna sila broj jedan. Naravno ne ubrzo ali polako i sigurno.

Зоран

pre 11 godina

Толики стручњаци око америчких избора. А да ви сви не живите овде у САД? Или сте проживели једно 10 година бар?

Marko

pre 11 godina

Jedino sto se iz njegove izjave moze jasno videti jeste da su mu glavni finansijeri proizvodjaci oruzja, municije i vojne opreme, te da je ovo priprema javnosti za povecanje vojnog budzeta. Rusi, teroristi, Eskimi ili Liliputanci.

Sasa

pre 11 godina

@Branko
Predsednicki kandidat Republikanske Partije Mit Romni,nema pojma ni o ćemu. To je dokazao kada je rekao da mu nije jasno zašto u avionima ne postoje prozori koji se mogu otvarati

Rus

pre 11 godina

@Amerikanac

Nama uvek vise odgovaraju na vlasti republikanci nego demokrati. Iz sasvim prostog razloga: sa republikancima su odnosi kristalno jasni, a sa demokratima ne znas sta je glava a sta rep. I nije tacno da mi bolje odnose sa demokratama, naprotiv sve vazne sporazume oko detanta imamo bas sa republikancima. Inace, gori su odnosi pod Obamom nego pod Busom. Opet iz gornjeg razloga - tvrd na tvrdo.

Branko S.

pre 11 godina

Predsednicki kandidat Republikanske Partije Mit Romni,nema pojma o spoljnoj politici!Dokazao je to u vise navrata a pretpostavlja se da ce u ponedeljak u poslednjoj predsednickoj debati u Boki Raton biti demoliran od sadasnjeg predsednika Obame!Razlog za to je sto u svom stabu kampanje ima bivse saradnike predsednika Busa (kao na primer Kandaliza Rajs),a svi znaju koliko je Busova adnministracija donela stete imidju Amerike u svetu za vreme njihovog mandata(nepotrebni rat u Iraku dobro uzdrmao finansijski budzet)!Nije samo napao Rusiju,napada i Kinu na ekonomskom planu,iako je jedan od "pionira" otvaranja firmi u Kini i zatvaranja istih u USA.Zadnji gaf ovog kandidata da se zalaze za intervenciju i u Siriji(!?),iako je americka javnost uveliko sita ratova i jedva ceka da se oslobodi i rata u Avganistanu!(Obama je potpisao povlacenje trupa za 2014.)Da je totalna neznalica po pitanju spoljne politike pokazace se u ponedeljak - zivi bili pa videli!

prazne price

pre 11 godina

Klasican predizborni marketing.Samo naivni mogu da misle da su Rusija i SAD nepreijatelji.Pa oni jedni bez drugih ne mogu da postoje ovakvi kakvi su.Kako bi pravdali,i jedni i drugi,tolike pare ulozene u vojsku?!U vojnoj industriji se obrcu ogromne pare.

Ha?

pre 11 godina

Citira advokatsku kancelariju i rad od 11 godina, i onda kaze "ako je ovo rad..". Pa sta je ako nije rad u struci, buduci da je pravnik? Da nije mozda lezanje na suncu? Svasta..

Petar

pre 11 godina

Znaci, Amerima se bas zuri da sto pre zapodenu ugarke i pocnu rat sa Rusijom.Mogu i da se upuste u to,mada to ne prizeljkujem,ali treba da znaju da Rusija nije Srbija ili Libija pa da mogu u njoj da gospodare i rade sta god hoce.

lazar

pre 11 godina

Ovo je opasan čovek koji treba da završi sve do sada započete projekte globalističke mašinerije. On nema ni trunku emocije za bilo šta, pa čak ni za planetu na kojoj živi.Sa njim svet ide u Treći svetski rat.Obama je bio kraća pauza dok se ne slože sve kockice. A sada je izgleda vreme...

dejan

pre 11 godina

ameri i rusi su najbolje živeli kad su bili neprijatelji. tu atmosferu on i želi da kreira. mada čini se da nije baš svestan promene svetskih okolnosti.

Зоран

pre 11 godina

Па ако ти је ово рад у сртруци, онда добро:

By comparison, Obama has spent about 16 years working full time in the private sector, according to a Politifact round-up: That includes one year at Business International, an advisory firm to US companies overseas; a short stint at the New York Public Interest Research Group; three years as a community organizer with the Developing Communities Project; one year at non-profit Project Vote; and 11 years at Davis, Miner, Barnhill & Galland, a private law firm. (While in law school, he also spent two summers as a legal associate at private firms.)

http://www.washingtonpost.com/blogs/ezra-klein/wp/2012/08/29/barack-obama-spent-a-lot-more-time-in-the-private-sector-than-paul-ryan/

milo6

pre 11 godina

Nikad necu glasati ovog. Oslobodice poreza bogate a nama ih ce nametnuti. Sve koje znam glasace za Obamu vecinom zbog Dream akta. pozz iz Virdzije

vuk79

pre 11 godina

Svidja mi se Romnijev stav u vezi Rusije, Rusi podržavaju svakog neprijatelja Amerike i baš kao sto je rekao trude se da ugroze američke interese gde god i kad god je moguce pa nije ni normalno da glume neke prijatelje, Americi je bilo super i dok su im Rusi bili neprijatelji do 1990 a i posle kada su navodno postali neka demokratska država.

Amerikanac

pre 11 godina

Ja ne znam zbog cega je ovo vijest. Kao prvo Romney ponavlja ovu glupost vec godinu dana. Nista novo. Medjunarodni odnosi izmedju USA i Rusije su na najboljem nivou od II svjetskog rata pa na ovamo. Cinjenica je da su Demokrate uvijek imale bolje odnose sa Rusijom od Republikanaca. Kao drugo vanjska politika ima vrlo malo uticaja na americke glasace. Nijedan americki glasac nece glasati za Romney-a zato sto smatra da su Rusi neprijatelji. Obama je likvidirao Bin Ladena, povukao vojsku iz Iraka, sljedece godine povlaci vojsku iz Afganistana, ne srlja sa Sirijim i Iranom,... Romney je prilicno slab po aspektu vanjske politike. Odluka o novom USA presjedniku odlucice ekonomija. Nezaposlenost (7,8%) je pala na najnizi nivo u zadnje 4 godine. North Dakota ima samo 3% nezaposlenih dok Nevada ima 11% (najvise). Ali niko nece da napusti Las Vegas. Znaci amerima nije dogorjelo do nokata jer bi svi sprasili u North Dakotu, Nebrasku, South Dakotu, Iowa, Utah, Oklahoma, ... gdje ima posla ko alve. U stvari ima svugdje posla. Svaki dan vidim sve vise i vise tabli sa natpisima za nove radnike. Problem je sto su to nisko placeni poslovi (poslovi u prodavnicama, restoranima,...)

Velibor, USA

pre 11 godina

Samo da ponovim najbolji komentar koji bode u sridu: "Ako ovaj pobedi na izborima bice samo zato jer to Putinu odgovara. Prodaja oruzija pocece da cveta i na zapadu i na istoku."
(bla bla, 20. oktobar 2012 14:52)

yep....

@Mladen Mladenovic, ochito je da se iste mentalne matrice, bilo koje nacije, etniciteta, vere, rase... da su, pothranjuju. putin i romney su iste tintare razlichitih strana sveta.

Portparol

pre 11 godina

Ajde ne lupetajte guposti. Nije tacno da ni Obama ni zena mu nemaju dana radnog staza u oblasti koju su zavrsili (pravo) - Obama je radio u advokatskoj kancelariji "Majner, Barnhil i Galand", gdje je i upoznao svoju buducu zenu.

Analiticar

pre 11 godina

@Зоран, 20. oktobar 2012 14:30


Na istu foru ce SAD da izgube trku ovaj put:)
Romni ce biti postavljen 100% po svaku cenu, i ceo svet ce da mu se smeje kao nekad komunistima.

fata

pre 11 godina

ovaj potseća na naše naprednjake: nešto bi 'teo ali ne zna ni šta, ni kako.
bitno je imati uvek dežurnog neprijatelja, i to zvuči poznato?

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@BLA BLA: Zaboravili ste da kazete, kako su, ustvari, za iovakvu izjavu krivi i snose odgovornost Putin i Rusija jer, da nema Rusije i Rusa, ovaj potencijalni predsednik "najdemokratskije" nacije ne bi ni morao da "odvaljuje" ovako nesto. Zato se ova "velika nacija" trudi da ostavio sto manje neprijatelja po svetu. Mozda ste u svojoj "naucnoj" analizi trebali da ubacite i podatak da je ovakvoj, u sustini, opasnoj izjavi kumovala i "genocidna" politika Slobodana Milposevica. Mislim da bi Vas svi bolje shvatili.

BRD

pre 11 godina

Neko rece: Srbi glasajte za Obamu!
Secam se kako Srbi u USA nepogresivo izaberu pogresnog,kada je bio Dol,pa
Bush,...Rekli su kako su to nacionalisti,a posto smo i mi nacionalisti ti
ce nas podrzati!?? Ko je ovde lud? Sad,nadam se birace Obamu,ali ko zna!?

Velj@

pre 11 godina

I ovaj prica samo o ono sto glupi narod voli da cuje u izbornoj kampanji. Ako i postane predsednik, radice ono sto mu se naredi. Kako je rekao onaj tip iz njihove drzavne bezbednosti: apsolutno mi je svejedno ko je predsednik ispod mene..

Зоран

pre 11 godina

Romni je vetar novih ratova.
Obama je zagovornik socijalnih reformi, umirivanje trzista, odmeren, ...
Glasajte Srbi za Obamu !!!
(Goran URS, 20. oktobar 2012 10:16)

Ја да сам хтео глупости и социјалу, ја бих остао у Србији. Обама му и жена немају дан радног стажа у струци. Апсолутни је шарлатан који још увек није стигао да укапира који посао ради и где се налази.

Зоран

pre 11 godina

Hahaha :) Nemoj da se primaš. Romni je investirao milione u Rusiju još od 90-ih, i još to radi. Ovo je priča za domaću javnost, što neko već reče američke "patriJota" koji se primaju na to.
(alter, 20. oktobar 2012 11:34)

Знаш зашто је пропао СССР? Није могао да издржи трку у наоружању. Па на исту фору се иде и сада.

vr

pre 11 godina

Samo nek Rusi zatraze deo duga da se isplati pa ce i on da pevusi.
(Iceman, 20. oktobar 2012 12:57)

prvo- američki dug je u obveznicama, a obveznice su terminski vrijednosni papiri, stoga ne mogu rusi da kažu - danas nam vratite pare za obveznicu koja dospjeva npr. 2018.
drugo - zašto su rusi dali amerima pare (kupili američke obveznice).
a čije da kupe? Argentinske? Grčke? imali viška para i negdje ih treba uložiti da ne propadnu,tj.da propadnu čim manje. novac je najkvarljivija roba.
A kad obveznice stignu stignu na naplatu , rusi će ponovo kupiti američke objeznice jer su za sad još jedne od najmanje rizičnih. i još be se tu dalo nadalje ... ruka ruku mije

konkretno , ovdje se radi o tzv. jeftinim političkim poenima, kojim se pokušava dobiti naklonost zaglupljenog desničarskog biračkog tjela u USA,
koje je mentalno još u hladnom ratu
toj je jasno i Putinu

crazy processor

pre 11 godina

Kina je daleko veca sila od Rusije.
(Maki, 20. oktobar 2012 11:43)
Hahaha haha, cuj ovo. Gde ti zivis i ovi sto ti daju pluseve. Prvo morate shatiti da je mir u svetu samo zahvaljujuci Amerima i Rusima, njihova medjusobna neslaganja su stvorila toliki arsenal oruzija da ce biti jos dugo mira, a sto se tice Kineza njih Japanci mogu da ocukaju ko od sale.

Sale

pre 11 godina

Da je kojim slučajem Putin ovako nešto izjavio u svojoj predizbornoj kampanji, ne bi ga oprali ni Amazon ni Misisipi ni Volga. Ovako, kad to kaže jedan predsednički kandidat iz najdemokratskije zemlje na svetu, to je najnormalnija i najplemenitija stvar. I niko ne može da kaže da iza reči ovog kretena stoji samo on i šačica ljudi iz njegove stranke. Svi američki građani koji su glasali za ovog čoveka stoje iza njega i njegovih reči i svi oni tako misle. Proverite samo sa koliko država je USA ratovala od 2 svetskog rata do danas i gde su im sve raspoređene trupe danas u svetu, pa uporedite isto to i sa Rusijom. Al dobro, sve je to u ime demokratije.

Vlada

pre 11 godina

Ovaj romni (namerno malo) je klasicno olicenje one zatupljene, retrogradne Amerike koju sam poceo da prezirem, pa cak i da je se plasim. Blaziran, vestacki, napuderisan, bahat, marketinski, povrsan, opasan, lazljiv, vlastoljubacki, prazan...

Nadam se da je ipak u Americi malo normalnija od ovoga, a sama izjava je dno dna.

Jeti

pre 11 godina

(Bucko razmisljam)Nazalost politika"stapa i sangarepe" prema nama od strane USA ista je bez obzira ko je ameri. predsednik,ili iz koje je stranke.(repub. ili demokr).Moze da u Srbiji predsednik bude Sloba,Zoran,Boris,Toma ili Ceda politika ce biti ista.

brzi

pre 11 godina

Jeste papci. Pa rusi su naj jača konkurencija američkim privrednim granama koje podpiru republikance ( vojno industriski kompleks, naftna i rudna industrija, prirodni resursi,...). Čudo bi bilo, da republikanski kandidat nebi napao največeg rivala na tržištu tih dobara na svetu.

Iceman

pre 11 godina

Steta sto je zaboravio da Rusima duguju milijarde sto je drugi kredit po velicini u odnosu na dug kinezima kojima duguju najvise. Samo nek Rusi zatraze deo duga da se isplati pa ce i on da pevusi ko slavuj kako Rusija kaze.

Pera

pre 11 godina

Klasicna americka huskacka prica iza koje se krije istina a to je: "Rusija nam je neprijatelj jer nam ne dozvoljava da vadimo prirodne resurse na njenoj teritoriji".

eh

pre 11 godina

Ajd šta se palite, ovo su predizborni govori. Pa pogledajte naše političare, oni imaju i vanjskog i unutarnjeg neprijatelja, imaju stotine milijardi koje samo čekaju da dođu u zemlju, imaju 100.000 radnih mjesta, samo treba zaokružiti broj ispred njihovog imena i sve će se to ostvariti...i tako već stoljećima.

z

pre 11 godina

Ne znam samo zasto je uopste Rusija neprijatelj SAD. NATO i dalje postoji a Varsavski pakt odavno ne. Ko razmesta vojne baze i pokrece operacije po celom svetu? Ko postavlja raketni stit?

Miodrag

pre 11 godina

To velika vecina Amerikanaca zaista i misli. A Srbi su za njih isto sto i Rusi, pa makar na vlasti bio Ceda Jovanovic, uvek ce nas smatrati za male Ruse. To se nikada ne moze promeniti, ne mozemo im se dodvoriti, treba samo igrati za nas interes u malom prostoru koji imamo.

Gradjanin

pre 11 godina

Glupost americkog glasaca, iako dobro poznata, je ipak iznenadjujuca.
(modesty, 20. oktobar 2012 10:37)
Isto je i kod nas. Glupost je univerzalna.

Mrkva

pre 11 godina

Ma, čovek kupi lake političke poene kod najkonzervativnijih Amerikanaca koji još uvek žive u Hladnom ratu i koji se još uvek boje ruskih satelita.
Primitivni političari su uvek gradili svoju politiku tako što bi prvo stvorili neprijatelja. Ako nemaju neprijatelja, nemaju ni svoju politiku, a Amerikancima je decenijama uterivan strah od Rusa i komunizma, to im je ušlo u gene.

osica

pre 11 godina

Naravno da ce opet Obama predsednik, a za cetri godine republikanci uskacu u sedlo i tako u krug.
Ameri bez marketinga ni na solju ne idu.
(makarena, 20. oktobar 2012 10:17)

Gledala sam prošle godine neku emisiju gde je rečeno da se već zna da će izvesni Romni biti novi predsednik, navodno da je tako planirano. Ne znam da li je istina, videćemo, ali u američku ( ili bilo koju ) demokratiju ne verujem.

alter

pre 11 godina

o hvala ti boze da neko kaze istinu! Sto dalje od pijanog medjeda!
(666, 20. oktobar 2012 10:58)

Hahaha :) Nemoj da se primaš. Romni je investirao milione u Rusiju još od 90-ih, i još to radi. Ovo je priča za domaću javnost, što neko već reče američke "patriJota" koji se primaju na to.

Maki

pre 11 godina

U kom veku ovaj covek zivi? Hladni rat je zavrsen i ne bi bilo dobro opet potencirati rivalstvo Amerike i Rusije. Povrh svega, Rusija vise nije supersila. Kina je daleko veca sila od Rusije.

marko

pre 11 godina

@666,

Toliko si dobro shvatio sve, da ces uskoro imati priliku da gledas ubedljivo najveci poraz nekog predsednickog kandidata. Pa Romni nece prebaciti ni 40%, sa ovako amaterskim pristupom.

Slobodan

pre 11 godina

Demokratske SAD i EU, zašto ne optužite, makar medijski-ako ne i sudski, ovog čoveka za GOVOR MRŽNJE?
Za ovakve rečenice, ukoliko ih visoki zvaničnik uputi bilo kome, manje države odmah dobijaju pretnju sankcijama!
Ovo se karakteriše kao "pretnja miru i stabilnosti", zar ne?
Pa mu "nacionalna bezbednost" zabrani bavljenje politikom kao ekstremisti...

makarena

pre 11 godina

Sve je ovo dobro poznati americki marketing, ja mislim da je i njima smesno kad ucesttvuju u ovim nazovi "debatama".
Naravno da ce opet Obama predsednik, a za cetri godine republikanci uskacu u sedlo i tako u krug.
Ameri bez marketinga ni na solju ne idu.

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Imaju i ameri svoje "patriJote", cijeli teksas, srednji zapad i jug do floride, a oni se najlakse prime na "rusi dolaze" pricu, tako da Romni samo malo spinuje ne bi li pokupio glasove. Eto njega odmah kod putina, cim postane predsjednik.

Kalimero

pre 11 godina

Juuu,juuu,juu...Zar treba neki komentar posle ovakve paranoične boleštine?!
Gospodine Romni, hladni rat se završio pre ravno 22 godine!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Romni:Rusija neprijatelj broj jedan

Pa ako Romni tako vidi Rusiju on onda ni Srbiju kao "Rusku Guberniju" ne vidi kao prijatelja ?
Nebi bilo dobro za Srbiju ako Romni dobije izbore !

hladna glava

pre 11 godina

Baš bih voleo da pobedi ovaj Romni i da se drži reči.
Svet je bio najmirniji, najstabilniji, najprosperitetniji, ubedljivo najpravedniji u vreme Hladnog Rata. Vreme je da Sjedinjene Države dobiju više nego jasnu kontratežu.

yeah, right

pre 11 godina

nazalost, americki gradjani ne shvataju da zapravo imaju iluziju demokratije, jer imaju iluziju izbora. od kad je izbor izmedju 2 zla bio "izbor"? takodje, manje poznata cinjenica je da su zenu koja se kandidovala za predsednicu a nije ni iz republikanske ni iz demokratske partije, uhapsili. dakle, nema mesta za treceg. a ovaj romni, kao i svi republikanci, je jedno veeeeeliko zlo

Mik

pre 11 godina

Nisam nikakav rusofil, ali Amerikanci nemaju moralno pravo da dele lekcije bilo kome. Iz sopstvenog iskustva znamo šta znače njihova međunarodna angažovanja. Saradnja je za njih samo slaganje sa njihovom politikom. A svaki sledeći predsednik dolazi sa rupama u obrazovanju, od glumca, preko saksofoniste í naftaševog razmaženog sina...

Kalimero

pre 11 godina

Juuu,juuu,juu...Zar treba neki komentar posle ovakve paranoične boleštine?!
Gospodine Romni, hladni rat se završio pre ravno 22 godine!

makarena

pre 11 godina

Sve je ovo dobro poznati americki marketing, ja mislim da je i njima smesno kad ucesttvuju u ovim nazovi "debatama".
Naravno da ce opet Obama predsednik, a za cetri godine republikanci uskacu u sedlo i tako u krug.
Ameri bez marketinga ni na solju ne idu.

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Imaju i ameri svoje "patriJote", cijeli teksas, srednji zapad i jug do floride, a oni se najlakse prime na "rusi dolaze" pricu, tako da Romni samo malo spinuje ne bi li pokupio glasove. Eto njega odmah kod putina, cim postane predsjednik.

Mik

pre 11 godina

Nisam nikakav rusofil, ali Amerikanci nemaju moralno pravo da dele lekcije bilo kome. Iz sopstvenog iskustva znamo šta znače njihova međunarodna angažovanja. Saradnja je za njih samo slaganje sa njihovom politikom. A svaki sledeći predsednik dolazi sa rupama u obrazovanju, od glumca, preko saksofoniste í naftaševog razmaženog sina...

Pera

pre 11 godina

Klasicna americka huskacka prica iza koje se krije istina a to je: "Rusija nam je neprijatelj jer nam ne dozvoljava da vadimo prirodne resurse na njenoj teritoriji".

Sale

pre 11 godina

Da je kojim slučajem Putin ovako nešto izjavio u svojoj predizbornoj kampanji, ne bi ga oprali ni Amazon ni Misisipi ni Volga. Ovako, kad to kaže jedan predsednički kandidat iz najdemokratskije zemlje na svetu, to je najnormalnija i najplemenitija stvar. I niko ne može da kaže da iza reči ovog kretena stoji samo on i šačica ljudi iz njegove stranke. Svi američki građani koji su glasali za ovog čoveka stoje iza njega i njegovih reči i svi oni tako misle. Proverite samo sa koliko država je USA ratovala od 2 svetskog rata do danas i gde su im sve raspoređene trupe danas u svetu, pa uporedite isto to i sa Rusijom. Al dobro, sve je to u ime demokratije.

hladna glava

pre 11 godina

Baš bih voleo da pobedi ovaj Romni i da se drži reči.
Svet je bio najmirniji, najstabilniji, najprosperitetniji, ubedljivo najpravedniji u vreme Hladnog Rata. Vreme je da Sjedinjene Države dobiju više nego jasnu kontratežu.

Miodrag

pre 11 godina

To velika vecina Amerikanaca zaista i misli. A Srbi su za njih isto sto i Rusi, pa makar na vlasti bio Ceda Jovanovic, uvek ce nas smatrati za male Ruse. To se nikada ne moze promeniti, ne mozemo im se dodvoriti, treba samo igrati za nas interes u malom prostoru koji imamo.

yeah, right

pre 11 godina

nazalost, americki gradjani ne shvataju da zapravo imaju iluziju demokratije, jer imaju iluziju izbora. od kad je izbor izmedju 2 zla bio "izbor"? takodje, manje poznata cinjenica je da su zenu koja se kandidovala za predsednicu a nije ni iz republikanske ni iz demokratske partije, uhapsili. dakle, nema mesta za treceg. a ovaj romni, kao i svi republikanci, je jedno veeeeeliko zlo

alter

pre 11 godina

o hvala ti boze da neko kaze istinu! Sto dalje od pijanog medjeda!
(666, 20. oktobar 2012 10:58)

Hahaha :) Nemoj da se primaš. Romni je investirao milione u Rusiju još od 90-ih, i još to radi. Ovo je priča za domaću javnost, što neko već reče američke "patriJota" koji se primaju na to.

Slobodan

pre 11 godina

Demokratske SAD i EU, zašto ne optužite, makar medijski-ako ne i sudski, ovog čoveka za GOVOR MRŽNJE?
Za ovakve rečenice, ukoliko ih visoki zvaničnik uputi bilo kome, manje države odmah dobijaju pretnju sankcijama!
Ovo se karakteriše kao "pretnja miru i stabilnosti", zar ne?
Pa mu "nacionalna bezbednost" zabrani bavljenje politikom kao ekstremisti...

Gradjanin

pre 11 godina

Glupost americkog glasaca, iako dobro poznata, je ipak iznenadjujuca.
(modesty, 20. oktobar 2012 10:37)
Isto je i kod nas. Glupost je univerzalna.

osica

pre 11 godina

Naravno da ce opet Obama predsednik, a za cetri godine republikanci uskacu u sedlo i tako u krug.
Ameri bez marketinga ni na solju ne idu.
(makarena, 20. oktobar 2012 10:17)

Gledala sam prošle godine neku emisiju gde je rečeno da se već zna da će izvesni Romni biti novi predsednik, navodno da je tako planirano. Ne znam da li je istina, videćemo, ali u američku ( ili bilo koju ) demokratiju ne verujem.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Romni:Rusija neprijatelj broj jedan

Pa ako Romni tako vidi Rusiju on onda ni Srbiju kao "Rusku Guberniju" ne vidi kao prijatelja ?
Nebi bilo dobro za Srbiju ako Romni dobije izbore !

z

pre 11 godina

Ne znam samo zasto je uopste Rusija neprijatelj SAD. NATO i dalje postoji a Varsavski pakt odavno ne. Ko razmesta vojne baze i pokrece operacije po celom svetu? Ko postavlja raketni stit?

Iceman

pre 11 godina

Steta sto je zaboravio da Rusima duguju milijarde sto je drugi kredit po velicini u odnosu na dug kinezima kojima duguju najvise. Samo nek Rusi zatraze deo duga da se isplati pa ce i on da pevusi ko slavuj kako Rusija kaze.

Mrkva

pre 11 godina

Ma, čovek kupi lake političke poene kod najkonzervativnijih Amerikanaca koji još uvek žive u Hladnom ratu i koji se još uvek boje ruskih satelita.
Primitivni političari su uvek gradili svoju politiku tako što bi prvo stvorili neprijatelja. Ako nemaju neprijatelja, nemaju ni svoju politiku, a Amerikancima je decenijama uterivan strah od Rusa i komunizma, to im je ušlo u gene.

brzi

pre 11 godina

Jeste papci. Pa rusi su naj jača konkurencija američkim privrednim granama koje podpiru republikance ( vojno industriski kompleks, naftna i rudna industrija, prirodni resursi,...). Čudo bi bilo, da republikanski kandidat nebi napao največeg rivala na tržištu tih dobara na svetu.

Vlada

pre 11 godina

Ovaj romni (namerno malo) je klasicno olicenje one zatupljene, retrogradne Amerike koju sam poceo da prezirem, pa cak i da je se plasim. Blaziran, vestacki, napuderisan, bahat, marketinski, povrsan, opasan, lazljiv, vlastoljubacki, prazan...

Nadam se da je ipak u Americi malo normalnija od ovoga, a sama izjava je dno dna.

marko

pre 11 godina

@666,

Toliko si dobro shvatio sve, da ces uskoro imati priliku da gledas ubedljivo najveci poraz nekog predsednickog kandidata. Pa Romni nece prebaciti ni 40%, sa ovako amaterskim pristupom.

eh

pre 11 godina

Ajd šta se palite, ovo su predizborni govori. Pa pogledajte naše političare, oni imaju i vanjskog i unutarnjeg neprijatelja, imaju stotine milijardi koje samo čekaju da dođu u zemlju, imaju 100.000 radnih mjesta, samo treba zaokružiti broj ispred njihovog imena i sve će se to ostvariti...i tako već stoljećima.

Maki

pre 11 godina

U kom veku ovaj covek zivi? Hladni rat je zavrsen i ne bi bilo dobro opet potencirati rivalstvo Amerike i Rusije. Povrh svega, Rusija vise nije supersila. Kina je daleko veca sila od Rusije.

vr

pre 11 godina

Samo nek Rusi zatraze deo duga da se isplati pa ce i on da pevusi.
(Iceman, 20. oktobar 2012 12:57)

prvo- američki dug je u obveznicama, a obveznice su terminski vrijednosni papiri, stoga ne mogu rusi da kažu - danas nam vratite pare za obveznicu koja dospjeva npr. 2018.
drugo - zašto su rusi dali amerima pare (kupili američke obveznice).
a čije da kupe? Argentinske? Grčke? imali viška para i negdje ih treba uložiti da ne propadnu,tj.da propadnu čim manje. novac je najkvarljivija roba.
A kad obveznice stignu stignu na naplatu , rusi će ponovo kupiti američke objeznice jer su za sad još jedne od najmanje rizičnih. i još be se tu dalo nadalje ... ruka ruku mije

konkretno , ovdje se radi o tzv. jeftinim političkim poenima, kojim se pokušava dobiti naklonost zaglupljenog desničarskog biračkog tjela u USA,
koje je mentalno još u hladnom ratu
toj je jasno i Putinu

crazy processor

pre 11 godina

Kina je daleko veca sila od Rusije.
(Maki, 20. oktobar 2012 11:43)
Hahaha haha, cuj ovo. Gde ti zivis i ovi sto ti daju pluseve. Prvo morate shatiti da je mir u svetu samo zahvaljujuci Amerima i Rusima, njihova medjusobna neslaganja su stvorila toliki arsenal oruzija da ce biti jos dugo mira, a sto se tice Kineza njih Japanci mogu da ocukaju ko od sale.

milo6

pre 11 godina

Nikad necu glasati ovog. Oslobodice poreza bogate a nama ih ce nametnuti. Sve koje znam glasace za Obamu vecinom zbog Dream akta. pozz iz Virdzije

Jeti

pre 11 godina

(Bucko razmisljam)Nazalost politika"stapa i sangarepe" prema nama od strane USA ista je bez obzira ko je ameri. predsednik,ili iz koje je stranke.(repub. ili demokr).Moze da u Srbiji predsednik bude Sloba,Zoran,Boris,Toma ili Ceda politika ce biti ista.

Velj@

pre 11 godina

I ovaj prica samo o ono sto glupi narod voli da cuje u izbornoj kampanji. Ako i postane predsednik, radice ono sto mu se naredi. Kako je rekao onaj tip iz njihove drzavne bezbednosti: apsolutno mi je svejedno ko je predsednik ispod mene..

fata

pre 11 godina

ovaj potseća na naše naprednjake: nešto bi 'teo ali ne zna ni šta, ni kako.
bitno je imati uvek dežurnog neprijatelja, i to zvuči poznato?

Amerikanac

pre 11 godina

Ja ne znam zbog cega je ovo vijest. Kao prvo Romney ponavlja ovu glupost vec godinu dana. Nista novo. Medjunarodni odnosi izmedju USA i Rusije su na najboljem nivou od II svjetskog rata pa na ovamo. Cinjenica je da su Demokrate uvijek imale bolje odnose sa Rusijom od Republikanaca. Kao drugo vanjska politika ima vrlo malo uticaja na americke glasace. Nijedan americki glasac nece glasati za Romney-a zato sto smatra da su Rusi neprijatelji. Obama je likvidirao Bin Ladena, povukao vojsku iz Iraka, sljedece godine povlaci vojsku iz Afganistana, ne srlja sa Sirijim i Iranom,... Romney je prilicno slab po aspektu vanjske politike. Odluka o novom USA presjedniku odlucice ekonomija. Nezaposlenost (7,8%) je pala na najnizi nivo u zadnje 4 godine. North Dakota ima samo 3% nezaposlenih dok Nevada ima 11% (najvise). Ali niko nece da napusti Las Vegas. Znaci amerima nije dogorjelo do nokata jer bi svi sprasili u North Dakotu, Nebrasku, South Dakotu, Iowa, Utah, Oklahoma, ... gdje ima posla ko alve. U stvari ima svugdje posla. Svaki dan vidim sve vise i vise tabli sa natpisima za nove radnike. Problem je sto su to nisko placeni poslovi (poslovi u prodavnicama, restoranima,...)

Petar

pre 11 godina

Znaci, Amerima se bas zuri da sto pre zapodenu ugarke i pocnu rat sa Rusijom.Mogu i da se upuste u to,mada to ne prizeljkujem,ali treba da znaju da Rusija nije Srbija ili Libija pa da mogu u njoj da gospodare i rade sta god hoce.

lazar

pre 11 godina

Ovo je opasan čovek koji treba da završi sve do sada započete projekte globalističke mašinerije. On nema ni trunku emocije za bilo šta, pa čak ni za planetu na kojoj živi.Sa njim svet ide u Treći svetski rat.Obama je bio kraća pauza dok se ne slože sve kockice. A sada je izgleda vreme...

Зоран

pre 11 godina

Romni je vetar novih ratova.
Obama je zagovornik socijalnih reformi, umirivanje trzista, odmeren, ...
Glasajte Srbi za Obamu !!!
(Goran URS, 20. oktobar 2012 10:16)

Ја да сам хтео глупости и социјалу, ја бих остао у Србији. Обама му и жена немају дан радног стажа у струци. Апсолутни је шарлатан који још увек није стигао да укапира који посао ради и где се налази.

Portparol

pre 11 godina

Ajde ne lupetajte guposti. Nije tacno da ni Obama ni zena mu nemaju dana radnog staza u oblasti koju su zavrsili (pravo) - Obama je radio u advokatskoj kancelariji "Majner, Barnhil i Galand", gdje je i upoznao svoju buducu zenu.

dejan

pre 11 godina

ameri i rusi su najbolje živeli kad su bili neprijatelji. tu atmosferu on i želi da kreira. mada čini se da nije baš svestan promene svetskih okolnosti.

Sasa

pre 11 godina

@Branko
Predsednicki kandidat Republikanske Partije Mit Romni,nema pojma ni o ćemu. To je dokazao kada je rekao da mu nije jasno zašto u avionima ne postoje prozori koji se mogu otvarati

vuk79

pre 11 godina

Svidja mi se Romnijev stav u vezi Rusije, Rusi podržavaju svakog neprijatelja Amerike i baš kao sto je rekao trude se da ugroze američke interese gde god i kad god je moguce pa nije ni normalno da glume neke prijatelje, Americi je bilo super i dok su im Rusi bili neprijatelji do 1990 a i posle kada su navodno postali neka demokratska država.

Velibor, USA

pre 11 godina

Samo da ponovim najbolji komentar koji bode u sridu: "Ako ovaj pobedi na izborima bice samo zato jer to Putinu odgovara. Prodaja oruzija pocece da cveta i na zapadu i na istoku."
(bla bla, 20. oktobar 2012 14:52)

yep....

@Mladen Mladenovic, ochito je da se iste mentalne matrice, bilo koje nacije, etniciteta, vere, rase... da su, pothranjuju. putin i romney su iste tintare razlichitih strana sveta.

prazne price

pre 11 godina

Klasican predizborni marketing.Samo naivni mogu da misle da su Rusija i SAD nepreijatelji.Pa oni jedni bez drugih ne mogu da postoje ovakvi kakvi su.Kako bi pravdali,i jedni i drugi,tolike pare ulozene u vojsku?!U vojnoj industriji se obrcu ogromne pare.

Branko S.

pre 11 godina

Predsednicki kandidat Republikanske Partije Mit Romni,nema pojma o spoljnoj politici!Dokazao je to u vise navrata a pretpostavlja se da ce u ponedeljak u poslednjoj predsednickoj debati u Boki Raton biti demoliran od sadasnjeg predsednika Obame!Razlog za to je sto u svom stabu kampanje ima bivse saradnike predsednika Busa (kao na primer Kandaliza Rajs),a svi znaju koliko je Busova adnministracija donela stete imidju Amerike u svetu za vreme njihovog mandata(nepotrebni rat u Iraku dobro uzdrmao finansijski budzet)!Nije samo napao Rusiju,napada i Kinu na ekonomskom planu,iako je jedan od "pionira" otvaranja firmi u Kini i zatvaranja istih u USA.Zadnji gaf ovog kandidata da se zalaze za intervenciju i u Siriji(!?),iako je americka javnost uveliko sita ratova i jedva ceka da se oslobodi i rata u Avganistanu!(Obama je potpisao povlacenje trupa za 2014.)Da je totalna neznalica po pitanju spoljne politike pokazace se u ponedeljak - zivi bili pa videli!

Analiticar

pre 11 godina

@Зоран, 20. oktobar 2012 14:30


Na istu foru ce SAD da izgube trku ovaj put:)
Romni ce biti postavljen 100% po svaku cenu, i ceo svet ce da mu se smeje kao nekad komunistima.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@BLA BLA: Zaboravili ste da kazete, kako su, ustvari, za iovakvu izjavu krivi i snose odgovornost Putin i Rusija jer, da nema Rusije i Rusa, ovaj potencijalni predsednik "najdemokratskije" nacije ne bi ni morao da "odvaljuje" ovako nesto. Zato se ova "velika nacija" trudi da ostavio sto manje neprijatelja po svetu. Mozda ste u svojoj "naucnoj" analizi trebali da ubacite i podatak da je ovakvoj, u sustini, opasnoj izjavi kumovala i "genocidna" politika Slobodana Milposevica. Mislim da bi Vas svi bolje shvatili.

Marko

pre 11 godina

Jedino sto se iz njegove izjave moze jasno videti jeste da su mu glavni finansijeri proizvodjaci oruzja, municije i vojne opreme, te da je ovo priprema javnosti za povecanje vojnog budzeta. Rusi, teroristi, Eskimi ili Liliputanci.

BRD

pre 11 godina

Neko rece: Srbi glasajte za Obamu!
Secam se kako Srbi u USA nepogresivo izaberu pogresnog,kada je bio Dol,pa
Bush,...Rekli su kako su to nacionalisti,a posto smo i mi nacionalisti ti
ce nas podrzati!?? Ko je ovde lud? Sad,nadam se birace Obamu,ali ko zna!?

Зоран

pre 11 godina

Hahaha :) Nemoj da se primaš. Romni je investirao milione u Rusiju još od 90-ih, i još to radi. Ovo je priča za domaću javnost, što neko već reče američke "patriJota" koji se primaju na to.
(alter, 20. oktobar 2012 11:34)

Знаш зашто је пропао СССР? Није могао да издржи трку у наоружању. Па на исту фору се иде и сада.

Зоран

pre 11 godina

Толики стручњаци око америчких избора. А да ви сви не живите овде у САД? Или сте проживели једно 10 година бар?

Atreides

pre 11 godina

Pa dobro Rusi poseduju Sibir koji je prebogat svim i svacim a Ameri ne mogu do toga kao sto male zemlje napadaju i pljackaju i zato im Rusija toliko smeta

Ha?

pre 11 godina

Citira advokatsku kancelariju i rad od 11 godina, i onda kaze "ako je ovo rad..". Pa sta je ako nije rad u struci, buduci da je pravnik? Da nije mozda lezanje na suncu? Svasta..

Rus

pre 11 godina

@Amerikanac

Nama uvek vise odgovaraju na vlasti republikanci nego demokrati. Iz sasvim prostog razloga: sa republikancima su odnosi kristalno jasni, a sa demokratima ne znas sta je glava a sta rep. I nije tacno da mi bolje odnose sa demokratama, naprotiv sve vazne sporazume oko detanta imamo bas sa republikancima. Inace, gori su odnosi pod Obamom nego pod Busom. Opet iz gornjeg razloga - tvrd na tvrdo.

dragan

pre 11 godina

Neprijatelj broj jedan Amerike je Kina i oni to izjavljuju ali ne tako bombastično kao što je ova izjava. Ekonomska sila broj 2, koja će postati 1. Sa tim dolazi i vojna sila broj jedan. Naravno ne ubrzo ali polako i sigurno.

ФКВ

pre 11 godina

Неко рече да је овај лик ''конзервативац''... Није конзервативац, него неокон, а разлика је огромна. Неокони су либерални капиталисти који шире своју глобалну доминацију оружјем по земљама трећег света, али уопште не верују ни у какве конзервативне вредности, већ шире глобализацију. Дакле, исто ..... као и либерал Обама, једино је амбалажа другачија.

Зоран

pre 11 godina

Па ако ти је ово рад у сртруци, онда добро:

By comparison, Obama has spent about 16 years working full time in the private sector, according to a Politifact round-up: That includes one year at Business International, an advisory firm to US companies overseas; a short stint at the New York Public Interest Research Group; three years as a community organizer with the Developing Communities Project; one year at non-profit Project Vote; and 11 years at Davis, Miner, Barnhill & Galland, a private law firm. (While in law school, he also spent two summers as a legal associate at private firms.)

http://www.washingtonpost.com/blogs/ezra-klein/wp/2012/08/29/barack-obama-spent-a-lot-more-time-in-the-private-sector-than-paul-ryan/

offside

pre 11 godina

napoleon, hitler... da si ucio istoriju znao bi da se ne krece na Rusiju... ne vojno a ni politicki... pusti ti Ruse... gledaj svoje dvoriste!

vuk79

pre 11 godina

Svidja mi se Romnijev stav u vezi Rusije, Rusi podržavaju svakog neprijatelja Amerike i baš kao sto je rekao trude se da ugroze američke interese gde god i kad god je moguce pa nije ni normalno da glume neke prijatelje, Americi je bilo super i dok su im Rusi bili neprijatelji do 1990 a i posle kada su navodno postali neka demokratska država.

crazy processor

pre 11 godina

Kina je daleko veca sila od Rusije.
(Maki, 20. oktobar 2012 11:43)
Hahaha haha, cuj ovo. Gde ti zivis i ovi sto ti daju pluseve. Prvo morate shatiti da je mir u svetu samo zahvaljujuci Amerima i Rusima, njihova medjusobna neslaganja su stvorila toliki arsenal oruzija da ce biti jos dugo mira, a sto se tice Kineza njih Japanci mogu da ocukaju ko od sale.

Зоран

pre 11 godina

Romni je vetar novih ratova.
Obama je zagovornik socijalnih reformi, umirivanje trzista, odmeren, ...
Glasajte Srbi za Obamu !!!
(Goran URS, 20. oktobar 2012 10:16)

Ја да сам хтео глупости и социјалу, ја бих остао у Србији. Обама му и жена немају дан радног стажа у струци. Апсолутни је шарлатан који још увек није стигао да укапира који посао ради и где се налази.

hladna glava

pre 11 godina

Baš bih voleo da pobedi ovaj Romni i da se drži reči.
Svet je bio najmirniji, najstabilniji, najprosperitetniji, ubedljivo najpravedniji u vreme Hladnog Rata. Vreme je da Sjedinjene Države dobiju više nego jasnu kontratežu.

Maki

pre 11 godina

U kom veku ovaj covek zivi? Hladni rat je zavrsen i ne bi bilo dobro opet potencirati rivalstvo Amerike i Rusije. Povrh svega, Rusija vise nije supersila. Kina je daleko veca sila od Rusije.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Romni:Rusija neprijatelj broj jedan

Pa ako Romni tako vidi Rusiju on onda ni Srbiju kao "Rusku Guberniju" ne vidi kao prijatelja ?
Nebi bilo dobro za Srbiju ako Romni dobije izbore !

Kalimero

pre 11 godina

Juuu,juuu,juu...Zar treba neki komentar posle ovakve paranoične boleštine?!
Gospodine Romni, hladni rat se završio pre ravno 22 godine!

Mik

pre 11 godina

Nisam nikakav rusofil, ali Amerikanci nemaju moralno pravo da dele lekcije bilo kome. Iz sopstvenog iskustva znamo šta znače njihova međunarodna angažovanja. Saradnja je za njih samo slaganje sa njihovom politikom. A svaki sledeći predsednik dolazi sa rupama u obrazovanju, od glumca, preko saksofoniste í naftaševog razmaženog sina...

Iceman

pre 11 godina

Steta sto je zaboravio da Rusima duguju milijarde sto je drugi kredit po velicini u odnosu na dug kinezima kojima duguju najvise. Samo nek Rusi zatraze deo duga da se isplati pa ce i on da pevusi ko slavuj kako Rusija kaze.

Зоран

pre 11 godina

Hahaha :) Nemoj da se primaš. Romni je investirao milione u Rusiju još od 90-ih, i još to radi. Ovo je priča za domaću javnost, što neko već reče američke "patriJota" koji se primaju na to.
(alter, 20. oktobar 2012 11:34)

Знаш зашто је пропао СССР? Није могао да издржи трку у наоружању. Па на исту фору се иде и сада.

Pera

pre 11 godina

Klasicna americka huskacka prica iza koje se krije istina a to je: "Rusija nam je neprijatelj jer nam ne dozvoljava da vadimo prirodne resurse na njenoj teritoriji".

yeah, right

pre 11 godina

nazalost, americki gradjani ne shvataju da zapravo imaju iluziju demokratije, jer imaju iluziju izbora. od kad je izbor izmedju 2 zla bio "izbor"? takodje, manje poznata cinjenica je da su zenu koja se kandidovala za predsednicu a nije ni iz republikanske ni iz demokratske partije, uhapsili. dakle, nema mesta za treceg. a ovaj romni, kao i svi republikanci, je jedno veeeeeliko zlo

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@BLA BLA: Zaboravili ste da kazete, kako su, ustvari, za iovakvu izjavu krivi i snose odgovornost Putin i Rusija jer, da nema Rusije i Rusa, ovaj potencijalni predsednik "najdemokratskije" nacije ne bi ni morao da "odvaljuje" ovako nesto. Zato se ova "velika nacija" trudi da ostavio sto manje neprijatelja po svetu. Mozda ste u svojoj "naucnoj" analizi trebali da ubacite i podatak da je ovakvoj, u sustini, opasnoj izjavi kumovala i "genocidna" politika Slobodana Milposevica. Mislim da bi Vas svi bolje shvatili.

diznilend nema alternativu

pre 11 godina

Imaju i ameri svoje "patriJote", cijeli teksas, srednji zapad i jug do floride, a oni se najlakse prime na "rusi dolaze" pricu, tako da Romni samo malo spinuje ne bi li pokupio glasove. Eto njega odmah kod putina, cim postane predsjednik.

osica

pre 11 godina

Naravno da ce opet Obama predsednik, a za cetri godine republikanci uskacu u sedlo i tako u krug.
Ameri bez marketinga ni na solju ne idu.
(makarena, 20. oktobar 2012 10:17)

Gledala sam prošle godine neku emisiju gde je rečeno da se već zna da će izvesni Romni biti novi predsednik, navodno da je tako planirano. Ne znam da li je istina, videćemo, ali u američku ( ili bilo koju ) demokratiju ne verujem.

Miodrag

pre 11 godina

To velika vecina Amerikanaca zaista i misli. A Srbi su za njih isto sto i Rusi, pa makar na vlasti bio Ceda Jovanovic, uvek ce nas smatrati za male Ruse. To se nikada ne moze promeniti, ne mozemo im se dodvoriti, treba samo igrati za nas interes u malom prostoru koji imamo.

Analiticar

pre 11 godina

@Зоран, 20. oktobar 2012 14:30


Na istu foru ce SAD da izgube trku ovaj put:)
Romni ce biti postavljen 100% po svaku cenu, i ceo svet ce da mu se smeje kao nekad komunistima.

Slobodan

pre 11 godina

Demokratske SAD i EU, zašto ne optužite, makar medijski-ako ne i sudski, ovog čoveka za GOVOR MRŽNJE?
Za ovakve rečenice, ukoliko ih visoki zvaničnik uputi bilo kome, manje države odmah dobijaju pretnju sankcijama!
Ovo se karakteriše kao "pretnja miru i stabilnosti", zar ne?
Pa mu "nacionalna bezbednost" zabrani bavljenje politikom kao ekstremisti...

Velibor, USA

pre 11 godina

Samo da ponovim najbolji komentar koji bode u sridu: "Ako ovaj pobedi na izborima bice samo zato jer to Putinu odgovara. Prodaja oruzija pocece da cveta i na zapadu i na istoku."
(bla bla, 20. oktobar 2012 14:52)

yep....

@Mladen Mladenovic, ochito je da se iste mentalne matrice, bilo koje nacije, etniciteta, vere, rase... da su, pothranjuju. putin i romney su iste tintare razlichitih strana sveta.

makarena

pre 11 godina

Sve je ovo dobro poznati americki marketing, ja mislim da je i njima smesno kad ucesttvuju u ovim nazovi "debatama".
Naravno da ce opet Obama predsednik, a za cetri godine republikanci uskacu u sedlo i tako u krug.
Ameri bez marketinga ni na solju ne idu.

Зоран

pre 11 godina

Толики стручњаци око америчких избора. А да ви сви не живите овде у САД? Или сте проживели једно 10 година бар?

alter

pre 11 godina

o hvala ti boze da neko kaze istinu! Sto dalje od pijanog medjeda!
(666, 20. oktobar 2012 10:58)

Hahaha :) Nemoj da se primaš. Romni je investirao milione u Rusiju još od 90-ih, i još to radi. Ovo je priča za domaću javnost, što neko već reče američke "patriJota" koji se primaju na to.

marko

pre 11 godina

@666,

Toliko si dobro shvatio sve, da ces uskoro imati priliku da gledas ubedljivo najveci poraz nekog predsednickog kandidata. Pa Romni nece prebaciti ni 40%, sa ovako amaterskim pristupom.

Sale

pre 11 godina

Da je kojim slučajem Putin ovako nešto izjavio u svojoj predizbornoj kampanji, ne bi ga oprali ni Amazon ni Misisipi ni Volga. Ovako, kad to kaže jedan predsednički kandidat iz najdemokratskije zemlje na svetu, to je najnormalnija i najplemenitija stvar. I niko ne može da kaže da iza reči ovog kretena stoji samo on i šačica ljudi iz njegove stranke. Svi američki građani koji su glasali za ovog čoveka stoje iza njega i njegovih reči i svi oni tako misle. Proverite samo sa koliko država je USA ratovala od 2 svetskog rata do danas i gde su im sve raspoređene trupe danas u svetu, pa uporedite isto to i sa Rusijom. Al dobro, sve je to u ime demokratije.

Gradjanin

pre 11 godina

Glupost americkog glasaca, iako dobro poznata, je ipak iznenadjujuca.
(modesty, 20. oktobar 2012 10:37)
Isto je i kod nas. Glupost je univerzalna.

z

pre 11 godina

Ne znam samo zasto je uopste Rusija neprijatelj SAD. NATO i dalje postoji a Varsavski pakt odavno ne. Ko razmesta vojne baze i pokrece operacije po celom svetu? Ko postavlja raketni stit?

Rus

pre 11 godina

@Amerikanac

Nama uvek vise odgovaraju na vlasti republikanci nego demokrati. Iz sasvim prostog razloga: sa republikancima su odnosi kristalno jasni, a sa demokratima ne znas sta je glava a sta rep. I nije tacno da mi bolje odnose sa demokratama, naprotiv sve vazne sporazume oko detanta imamo bas sa republikancima. Inace, gori su odnosi pod Obamom nego pod Busom. Opet iz gornjeg razloga - tvrd na tvrdo.

Petar

pre 11 godina

Znaci, Amerima se bas zuri da sto pre zapodenu ugarke i pocnu rat sa Rusijom.Mogu i da se upuste u to,mada to ne prizeljkujem,ali treba da znaju da Rusija nije Srbija ili Libija pa da mogu u njoj da gospodare i rade sta god hoce.

brzi

pre 11 godina

Jeste papci. Pa rusi su naj jača konkurencija američkim privrednim granama koje podpiru republikance ( vojno industriski kompleks, naftna i rudna industrija, prirodni resursi,...). Čudo bi bilo, da republikanski kandidat nebi napao največeg rivala na tržištu tih dobara na svetu.

vr

pre 11 godina

Samo nek Rusi zatraze deo duga da se isplati pa ce i on da pevusi.
(Iceman, 20. oktobar 2012 12:57)

prvo- američki dug je u obveznicama, a obveznice su terminski vrijednosni papiri, stoga ne mogu rusi da kažu - danas nam vratite pare za obveznicu koja dospjeva npr. 2018.
drugo - zašto su rusi dali amerima pare (kupili američke obveznice).
a čije da kupe? Argentinske? Grčke? imali viška para i negdje ih treba uložiti da ne propadnu,tj.da propadnu čim manje. novac je najkvarljivija roba.
A kad obveznice stignu stignu na naplatu , rusi će ponovo kupiti američke objeznice jer su za sad još jedne od najmanje rizičnih. i još be se tu dalo nadalje ... ruka ruku mije

konkretno , ovdje se radi o tzv. jeftinim političkim poenima, kojim se pokušava dobiti naklonost zaglupljenog desničarskog biračkog tjela u USA,
koje je mentalno još u hladnom ratu
toj je jasno i Putinu

Зоран

pre 11 godina

Па ако ти је ово рад у сртруци, онда добро:

By comparison, Obama has spent about 16 years working full time in the private sector, according to a Politifact round-up: That includes one year at Business International, an advisory firm to US companies overseas; a short stint at the New York Public Interest Research Group; three years as a community organizer with the Developing Communities Project; one year at non-profit Project Vote; and 11 years at Davis, Miner, Barnhill & Galland, a private law firm. (While in law school, he also spent two summers as a legal associate at private firms.)

http://www.washingtonpost.com/blogs/ezra-klein/wp/2012/08/29/barack-obama-spent-a-lot-more-time-in-the-private-sector-than-paul-ryan/

fata

pre 11 godina

ovaj potseća na naše naprednjake: nešto bi 'teo ali ne zna ni šta, ni kako.
bitno je imati uvek dežurnog neprijatelja, i to zvuči poznato?

milo6

pre 11 godina

Nikad necu glasati ovog. Oslobodice poreza bogate a nama ih ce nametnuti. Sve koje znam glasace za Obamu vecinom zbog Dream akta. pozz iz Virdzije

Portparol

pre 11 godina

Ajde ne lupetajte guposti. Nije tacno da ni Obama ni zena mu nemaju dana radnog staza u oblasti koju su zavrsili (pravo) - Obama je radio u advokatskoj kancelariji "Majner, Barnhil i Galand", gdje je i upoznao svoju buducu zenu.

ФКВ

pre 11 godina

Неко рече да је овај лик ''конзервативац''... Није конзервативац, него неокон, а разлика је огромна. Неокони су либерални капиталисти који шире своју глобалну доминацију оружјем по земљама трећег света, али уопште не верују ни у какве конзервативне вредности, већ шире глобализацију. Дакле, исто ..... као и либерал Обама, једино је амбалажа другачија.

Vlada

pre 11 godina

Ovaj romni (namerno malo) je klasicno olicenje one zatupljene, retrogradne Amerike koju sam poceo da prezirem, pa cak i da je se plasim. Blaziran, vestacki, napuderisan, bahat, marketinski, povrsan, opasan, lazljiv, vlastoljubacki, prazan...

Nadam se da je ipak u Americi malo normalnija od ovoga, a sama izjava je dno dna.

dragan

pre 11 godina

Neprijatelj broj jedan Amerike je Kina i oni to izjavljuju ali ne tako bombastično kao što je ova izjava. Ekonomska sila broj 2, koja će postati 1. Sa tim dolazi i vojna sila broj jedan. Naravno ne ubrzo ali polako i sigurno.

Mrkva

pre 11 godina

Ma, čovek kupi lake političke poene kod najkonzervativnijih Amerikanaca koji još uvek žive u Hladnom ratu i koji se još uvek boje ruskih satelita.
Primitivni političari su uvek gradili svoju politiku tako što bi prvo stvorili neprijatelja. Ako nemaju neprijatelja, nemaju ni svoju politiku, a Amerikancima je decenijama uterivan strah od Rusa i komunizma, to im je ušlo u gene.

Jeti

pre 11 godina

(Bucko razmisljam)Nazalost politika"stapa i sangarepe" prema nama od strane USA ista je bez obzira ko je ameri. predsednik,ili iz koje je stranke.(repub. ili demokr).Moze da u Srbiji predsednik bude Sloba,Zoran,Boris,Toma ili Ceda politika ce biti ista.

dejan

pre 11 godina

ameri i rusi su najbolje živeli kad su bili neprijatelji. tu atmosferu on i želi da kreira. mada čini se da nije baš svestan promene svetskih okolnosti.

Atreides

pre 11 godina

Pa dobro Rusi poseduju Sibir koji je prebogat svim i svacim a Ameri ne mogu do toga kao sto male zemlje napadaju i pljackaju i zato im Rusija toliko smeta

Ha?

pre 11 godina

Citira advokatsku kancelariju i rad od 11 godina, i onda kaze "ako je ovo rad..". Pa sta je ako nije rad u struci, buduci da je pravnik? Da nije mozda lezanje na suncu? Svasta..

lazar

pre 11 godina

Ovo je opasan čovek koji treba da završi sve do sada započete projekte globalističke mašinerije. On nema ni trunku emocije za bilo šta, pa čak ni za planetu na kojoj živi.Sa njim svet ide u Treći svetski rat.Obama je bio kraća pauza dok se ne slože sve kockice. A sada je izgleda vreme...

eh

pre 11 godina

Ajd šta se palite, ovo su predizborni govori. Pa pogledajte naše političare, oni imaju i vanjskog i unutarnjeg neprijatelja, imaju stotine milijardi koje samo čekaju da dođu u zemlju, imaju 100.000 radnih mjesta, samo treba zaokružiti broj ispred njihovog imena i sve će se to ostvariti...i tako već stoljećima.

BRD

pre 11 godina

Neko rece: Srbi glasajte za Obamu!
Secam se kako Srbi u USA nepogresivo izaberu pogresnog,kada je bio Dol,pa
Bush,...Rekli su kako su to nacionalisti,a posto smo i mi nacionalisti ti
ce nas podrzati!?? Ko je ovde lud? Sad,nadam se birace Obamu,ali ko zna!?

Sasa

pre 11 godina

@Branko
Predsednicki kandidat Republikanske Partije Mit Romni,nema pojma ni o ćemu. To je dokazao kada je rekao da mu nije jasno zašto u avionima ne postoje prozori koji se mogu otvarati

Velj@

pre 11 godina

I ovaj prica samo o ono sto glupi narod voli da cuje u izbornoj kampanji. Ako i postane predsednik, radice ono sto mu se naredi. Kako je rekao onaj tip iz njihove drzavne bezbednosti: apsolutno mi je svejedno ko je predsednik ispod mene..

prazne price

pre 11 godina

Klasican predizborni marketing.Samo naivni mogu da misle da su Rusija i SAD nepreijatelji.Pa oni jedni bez drugih ne mogu da postoje ovakvi kakvi su.Kako bi pravdali,i jedni i drugi,tolike pare ulozene u vojsku?!U vojnoj industriji se obrcu ogromne pare.

Branko S.

pre 11 godina

Predsednicki kandidat Republikanske Partije Mit Romni,nema pojma o spoljnoj politici!Dokazao je to u vise navrata a pretpostavlja se da ce u ponedeljak u poslednjoj predsednickoj debati u Boki Raton biti demoliran od sadasnjeg predsednika Obame!Razlog za to je sto u svom stabu kampanje ima bivse saradnike predsednika Busa (kao na primer Kandaliza Rajs),a svi znaju koliko je Busova adnministracija donela stete imidju Amerike u svetu za vreme njihovog mandata(nepotrebni rat u Iraku dobro uzdrmao finansijski budzet)!Nije samo napao Rusiju,napada i Kinu na ekonomskom planu,iako je jedan od "pionira" otvaranja firmi u Kini i zatvaranja istih u USA.Zadnji gaf ovog kandidata da se zalaze za intervenciju i u Siriji(!?),iako je americka javnost uveliko sita ratova i jedva ceka da se oslobodi i rata u Avganistanu!(Obama je potpisao povlacenje trupa za 2014.)Da je totalna neznalica po pitanju spoljne politike pokazace se u ponedeljak - zivi bili pa videli!

Amerikanac

pre 11 godina

Ja ne znam zbog cega je ovo vijest. Kao prvo Romney ponavlja ovu glupost vec godinu dana. Nista novo. Medjunarodni odnosi izmedju USA i Rusije su na najboljem nivou od II svjetskog rata pa na ovamo. Cinjenica je da su Demokrate uvijek imale bolje odnose sa Rusijom od Republikanaca. Kao drugo vanjska politika ima vrlo malo uticaja na americke glasace. Nijedan americki glasac nece glasati za Romney-a zato sto smatra da su Rusi neprijatelji. Obama je likvidirao Bin Ladena, povukao vojsku iz Iraka, sljedece godine povlaci vojsku iz Afganistana, ne srlja sa Sirijim i Iranom,... Romney je prilicno slab po aspektu vanjske politike. Odluka o novom USA presjedniku odlucice ekonomija. Nezaposlenost (7,8%) je pala na najnizi nivo u zadnje 4 godine. North Dakota ima samo 3% nezaposlenih dok Nevada ima 11% (najvise). Ali niko nece da napusti Las Vegas. Znaci amerima nije dogorjelo do nokata jer bi svi sprasili u North Dakotu, Nebrasku, South Dakotu, Iowa, Utah, Oklahoma, ... gdje ima posla ko alve. U stvari ima svugdje posla. Svaki dan vidim sve vise i vise tabli sa natpisima za nove radnike. Problem je sto su to nisko placeni poslovi (poslovi u prodavnicama, restoranima,...)

Marko

pre 11 godina

Jedino sto se iz njegove izjave moze jasno videti jeste da su mu glavni finansijeri proizvodjaci oruzja, municije i vojne opreme, te da je ovo priprema javnosti za povecanje vojnog budzeta. Rusi, teroristi, Eskimi ili Liliputanci.

offside

pre 11 godina

napoleon, hitler... da si ucio istoriju znao bi da se ne krece na Rusiju... ne vojno a ni politicki... pusti ti Ruse... gledaj svoje dvoriste!