Sreda, 24.08.2011.

16:02

Holandija: Samsung krši patente

Izvor: B92

Holandija: Samsung krši patente IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

sare

pre 13 godina

Neki se crv pojavio u ovoj jabuci , glupo mi je samo što se procesi protiv appla povlače po sudu mesecima pa čak i godinama a na koga se oni namerače osuđen je do podneva !

Stara skola

pre 13 godina

Meni telefon sluzi da razgovaram cak ni sms ne pisem
Koristim mozak a ne neki procesor i memoriju
Druzim se sa ljudima a ne visim na fejsu

Sto bolji telefon imate vi vise vicete da vas svi vide sta nosate u ruci Ajde bre svima vam trebaju aplikacije, cast izuzetcima, svi poslovni ljudi pa gde nam je privreda
Ma sta vredi - hvalite se telefonima od 500-1000 evra mi smo takvi i niko nas nepromeni

Vlada j

pre 13 godina

Ma sve je to boranija za moj HTC sensi,ta prepucavanja imaju svrhu da reklamiraju telefone ali je HTC sensi ubedljivo najbolji.

nemanja

pre 13 godina

@Zoran Jovanovic: A Vi ste Vas iPhone kupili kod ovlascenog distributera za Srbiju? Postoji ovlasceni servis za iPhone u Srbiji? I ne samo za iPhone, nego za Apple proizvode generalno. Probajte na apple.com da pronadjete Srbiju i shvaticete o cemu pricam: ne postoji ni retail store ni reseller a ni medju zemljama za koje je obezbedjena podrska nema Srbije:
http://www.apple.com/support/country/
Ne zelim da osporim kvalitet Apple proizvoda koji fakat jeste vrhunski. Ono sa cime ja imam problem je to sto ne zelim da kupim telefon (ili bilo sta drugo) po poprilicno visokoj ceni, a da on mora da bude crackovan/hackovan/razbijen/stagod, i da garanciju (ako uopste i ima garanciju) dobijem od neke radnje/servisa koji tesko da ce biti na istom mestu nekoliko meseci kasnije.

SveU16

pre 13 godina

Ja imam najnoviji LG tach skrin telefon. Platio sa ga 500 evra, ima sve i svasta.
(Pera, 24. avgust 2011 18:11)

Brate ti si pobedio :) Najjaci komentar IKAD!

Milos

pre 13 godina

Imenjače :D

Svaka čast na tome što radiš u servisu mobilnih, ali mislim da iPhone nije zastupljen kod nas toliko da bi se kvario... To ti je kao nekad što su pričali da su HDD-ovi jednog proizvođača lošiji od drugog, a činjenica je bila da je tak 'kvarljiviji' držao 90% tržišta kod nas.

Kolega ima iPhone 3, i malo malo pa se isključi ili zaglupi, a čuvao ga je, pazio i mazio :) Doduše, istina da je JB-ovan, ali dobro... Ja pak imam S2 i prezadovoljan sam, i naravno da nisam subjektivan :) Mada moram da priznam da je sam izgled iPhone-a nekako ozbiljniji, ali mi je sve drugo na strani S2. I sam dizajn i sve ostalo nikako ne može biti isti jer i slepac vidi da su različiti, sem ako kao što sam rekao, svaki telefon koji je kao kvadar ne kažeš da je isti drugom (matematički sličan :) ). Njima u ovoj priči problem pravi Samsung kao proizvođač broj 1. Ali rešiće se i to.

A kad smo kod Apple-a, ne treba zaboraviti da oni i njihovi fanovi konstantno lažu narod pričom kako im je eto M$ ukrao miša, ikone, grafički interfejs i sve ostalo. A prava je istina da je sve to osmislio Xerox davno pre njih

milos

pre 13 godina

@ Sam Sung

E sad mi reci, koja je rezolucija tog boljeg i veceg displeja na Galaxy S 2, a onda pogledaj koja je rezolucija malog displeja na iPhone-u 4 ?

@ Milos

Imenjace, pa nemoj tako. Posedujem iPhone 3gs i 4.
Vec sam vodio raspravu sa drugarima koji imaju Galaxy S, Galaxy S 2.
Testirali smo neke osnovne stvarcice. Na primer, sta kazes na to (a mozes proveriti)
da iPhone 3gs, ima osetljiviji ekran od Galaxy S 2. Ili da iPhone pravi izuzetno dobru sliku sa 5mpix naspram Galaxy s 2 od 8mpix.
A najveci minus kod Galaxy S 2 je to sto je preveliki za drzanje. (to mozda odgovara ljudima koji imaju velike shake)
Inace, Galaxy S 2 ima brzi procesor i stvarno otvara aplikacije brze.

I da, radim u servisu mobilnih telefona. Zato mogu da tvrdim da su Apple-ovi uredjaji mnogo kvalitetniji od Samsungovih (mnogoooo). Ne kvare se! :)

Nebojša Gojnić

pre 13 godina

Kakva strašna zloupotreba zakona, šta je sledeće
da zaštite točak kao svoj proizvod?
Nešto je trulo na planeti sa tim zakonima o tehnologiji,
bilo da je u pitanju IT ili farmaceutska industrija.

coolhwip

pre 13 godina

@Yes Man: hahaha, zivota mi ako nije tako. BoS: tehno-religijski fanatici koji ne dozvoljavaju da iko ima nesto vrednije i mocnije od njih, veoma agresivni prema tehnologiji u tudjim rukama, nasilni. FoA: sekularna-humanisticka organizacija, sa anarho principima koja siri znanje i pomaze ljudima, cilj je slobodna i otvorena tehnologija za sve, ne koriste nasilje kao sredstvo odbrane. :) Bravo matori, preslikano.

Milos

pre 13 godina

Haha, imenjače, nisi ti izgleda ni video ni dotakao ni iPhone 3g ni iPhone 4g ni Samsung Galaxy S ni S2... 4g i S2, ne da ne liče, nego su nebo i zemlja u svakom slučaju. 4g ima ekran od 3,5", a S2 od 4,3"... 4g ima kao metalno kućište, dok S2 koristi plastiku, a uz to je i tanji... Kopiraju ih jedino toliko što i on ima oblik kvadra :D

Budalaštine...

Sam Sung

pre 13 godina

Sreca pa nismo u EU... Smesno je porediti Galaxy S sa Iphone 3 i Galaxy S2 sa Iphone 4, Galaxy telefoni su trenutno najjaci i to svako zna ko je testirao pomenute...samo jedan primer S2 ima dual-core,a Iphone 4 obican, o displeju ne vredi pricati,Android itd. Iphone je namenjen amerima i to je to.

v

pre 13 godina

Pametnim ljudima je drago kad vide da su drugima inspiracija.
A mogu i napraviti jako dobru reklamu od toga.
Samo budale se osecaju ugrozenim i napadaju.

Zoran Jovanovic

pre 13 godina

Dokle ce ovi razni "mrzitelji" Applea da vicu "kiselo grozdje"? Nepobitna cinjenica je da skori NIJEDAN od sadasnjih touch screen telefona ne bi ni postojao da nije Applea i genija Stiva Dzobsa....iPhone mozda hardverski nije telefon broj jedan, obzirom na "monstrume" iz Samsunga i LG-a, ali je zato njihov IOS toliko napredniji softver od bilo kog Androida, da je u najmanju ruku smesno porediti ih, a i ostaje problem kradje, ne samo u operativnom sistemu IOS-a, nego i u stalnoj, neprekinutoj, ali srecom neuspesnoj kradji od strane Microsofta, vidi pod Vista, i narocito Windows 7.
Predlazem da se "ogorceni neprijatelji" APPLE-a urazume, i shvate realnost situacijem da je iPhone softverski toliko najbolji, da ne mogu da mu se priblize nikakve lopine u vidu Androida i Samsunga, dakle ponavljam, KISELO GROZDJE.
P.S. vrlo volim i podrzavam, a i kupujem ostale proizvode firmi kao sto su Samsung i LG, kao sto su LED TV, frizideri, BLU-RAY plejeri i ostalo, ali mora da se prizna vodjstvo APPLE-a na polju softvera i mobilne telefonije.

pera s onong sveta

pre 13 godina

Apple ti je ko auto sa zavarenom haubom, za svaki servis samo u Apple, al dok je ovaca bice i vune. Samo da Jobs jos krene da tuzi svakog ko imalo lici na njega, one koji imaju dve ruke, dve noge i briju se na celavo, patent bato.

Petar

pre 13 godina

Poslednji jauci umirajučeg Appla.

Naši naučnici u EU dobro znaju kako Ameri vladaju svetom. pokradu patente od Jevrope i Azije a onda su vrh ne u nauci, nego na sudovima. Imaju prvorazredne odventnike.


Samsung ih je pogazio sa Androidom več davno.

gibo

pre 13 godina

Predlazem da B92 promeni ime sekcije iz "Tehnopolis" u "Androidopolis" pa da budu zadovoljni svi ovi mrzitelji Apple-a. Nema, ljudi, tu crno-belo. Svako se bori za svoj profit i vrednost akcije. Slazem se da patentno zakonodavstvo treba da se promeni, a to i oni sami shvataju i ucinice to. Evo procitajte: http://www.economist.com/node/21526370

Joca

pre 13 godina

Nasa tu..... Vlada bi morala da iskoristi novonastalu situaciju i da pregovara sa Samsungom i drugim firmama iz Azije o otvaranju proizvodnih pogona u Srbiji. Ali, preci im je vlastiti dzep.
Sve cega se dohvate upropaste, pocevsi od grba Srbije pa nadalje...

Zoki

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, u pitanju je preliminarna odluka koja važi dok sud ne donese konačno rešenje. Bilo koja od 18 tački tužbe je bila dovoljna da se zabrani prodaja. Kads e bude donosila konačna presuda, videće se koliko se sudija uopšte bavio drugim tačkama. Neke je odbio ali neke nije ni pomenuoo. Takođe, ova tačka po kojoj je prodaja Samsung smart telefona zabranjena se tiče operativnog sistema - a ne hardvera. Sve dok se u nekoj novoj verziji Andoida taj problem ne reši, Apple može da tuži bilo kojeg drugog proizvođača i zabrani prodaju njegovih uređaja u Evropi.

Flash

pre 13 godina

cuj krsili patent o slajd galeriji. pa da necu na touch telefonu motikom da listam slike?? muka mi je od tog applea. treba da se udruze LG, Samsung,Htc,Motorola/Google i da satru apple zajedno jer ko se maca lati od maca ce i da strada a i treba!

sx

pre 13 godina

samsung ce u narednom izdanju izmeniti sporne aplikacije i nastavice da prodaje ove uredjaje. Procitajte detalje o patentima koje Apple drzi da se malo nasmejete i uverite sta je sve moguce patentirati... npr da aplikacija cuva flag pomocu kog moze da detektuje moultitouch dogadjaje.

Shankly

pre 13 godina

Ovo je privremena zabrana i nema pravosnaznu vrednost u smislu krsenja patenta, vise preventivnu. Tako da bi Samsung, nakon okoncanja postupka, u slucaju da Apple ne dobije spor, mogao da trazi (i trazice u tom slucaju) odstetu u vrednosti od blizu milijardu dolara zbog stopiranja prodaje. Narocito ako se proces oduzi pa cak i da dobije Samsung spor, i uredjaj bude vracen u prodaju vec ce biti bajat. Niko ne sedi skrstenih ruku i samo gleda sta se desava, svake nedelje izlaze novi/brzi/jaci/tanji tableti. Hrabro od Apple, ali mislim da ce tako da se ceskaju kad se sve ovo zavrsi, da nece znati sta ih je snaslo. Ali s obzirom na to kolika je potraznja za Galaxy Tab 10.1 bila i koliko je od iPad2 napredniji, mozda im je ovo i jeftinije resenje. Sve u svemu sledi neka nagodba, jer Apple dobro zna da ce ovaj spor tesko dobiti, pogotovo sto su im odbacene sve tuzbe za tehnicke patente, ostali su samo neki estetski. A ni Samsungu se bas i ne ruse mostovi jer im je Apple jedan od vecih musterija u ovoj oblasti (ekrani i mnogi drugi delovi za iPhone). Videcemo do kraja godine epilog. Objektivni deo komentara, a sad...

...jos samo da dodam i jednu licnu notu, a to je da je Apple najodvratnija i najljigavija firma danas, sa prljavim marketinskim forama, koja vam za velike pare prodaje jedno veliko sareno nista, cak niste ni vlasnik kupljenog uredjaja(!!?- pametnom dosta). M$ je za njih filantropsko udruzenje.

milos

pre 13 godina

I mala deca znaju da svi kopiraju APPLE.
Pa postavite iPhone 3g pored galaxy S ili iPhone4 pored galaxy S 2.
Samo izgled je kopiran 90% , a o software-u necu ni da pricam.

Ivan

pre 13 godina

Pa niste objavili ono sto je najbitnije, oko cega se i digla prasina u startu. Apple je pre svega tuzio Samsung za dizajn uredjaja (da fizicki lice na njihove), a sud je doneo presudu da NE LICE!!!
Ova odluka (koju ste vi preneli) odnosi se na krsenje patenata (u softveru), tako da Samsung ne moze da prodaje svoje telefone dok ne izvrsi azuriranje istog, sto su vec i najavili.

ANDROID UNION

pre 13 godina

zato htc lepo sve sto na androidu podseca na ios promeni sa Sense UI. cak je napravio neke inovacije kod UI androida koje sad apple koristi (ko prati IT svet zna na sta mislim). nemam nista protiv samsunga, pravi odlicne telefone, ali mu (namerno ili ne) mnogi uredjaji podsecaju na kopije drugih (apple-koji btw ne volim). samo malo inovacija i nece biti problema po samsung. jos da kazem da su tuzbe stvarno smesne.

Bane

pre 13 godina

Dodatne informacije mozete pronaci OVDE, ili ukoliko razumete holandski OVDE, a ako koristite b92 android aplikaciju onda cete morati da potrazite na nekom drugom mestu...

Marko

pre 13 godina

Eto sta je Apple marketing. Jedine od 18 optuzbi koje su prosle su slajd galerije i slajd da se otkljuca, sve vezane za kradju izgleda, funkcija itd su odbijene. Ove dve koje su ostale su generalno vezane za Android platformu i verovatno ce biti sredjene sledecim update-om. Ali marketing tim Apple-a je ovu izgubljenu bitku predstavio kao pobedu, bravo za marketing tim! Stvarno bravo!

Ova dva patenta su takodje zastupljeni na svim Android telefonima svih proizvodjaca, ali je Apple napao samo Galaxy S II i Galaxy Tab 10.1 koji su najprodavaniji Android telefon/tablet... eto zasto :)

http://translate.google.nl/translate?js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Ftweakers.net%2Fnieuws%2F76361%2Fsamsung-blijft-galaxy-s-ii-in-nederland-verkopen.html

Marko

pre 13 godina

Eto sta je Apple marketing. Jedine od 18 optuzbi koje su prosle su slajd galerije i slajd da se otkljuca, sve vezane za kradju izgleda, funkcija itd su odbijene. Ove dve koje su ostale su generalno vezane za Android platformu i verovatno ce biti sredjene sledecim update-om. Ali marketing tim Apple-a je ovu izgubljenu bitku predstavio kao pobedu, bravo za marketing tim! Stvarno bravo!

Ova dva patenta su takodje zastupljeni na svim Android telefonima svih proizvodjaca, ali je Apple napao samo Galaxy S II i Galaxy Tab 10.1 koji su najprodavaniji Android telefon/tablet... eto zasto :)

http://translate.google.nl/translate?js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Ftweakers.net%2Fnieuws%2F76361%2Fsamsung-blijft-galaxy-s-ii-in-nederland-verkopen.html

Bane

pre 13 godina

Dodatne informacije mozete pronaci OVDE, ili ukoliko razumete holandski OVDE, a ako koristite b92 android aplikaciju onda cete morati da potrazite na nekom drugom mestu...

Shankly

pre 13 godina

Ovo je privremena zabrana i nema pravosnaznu vrednost u smislu krsenja patenta, vise preventivnu. Tako da bi Samsung, nakon okoncanja postupka, u slucaju da Apple ne dobije spor, mogao da trazi (i trazice u tom slucaju) odstetu u vrednosti od blizu milijardu dolara zbog stopiranja prodaje. Narocito ako se proces oduzi pa cak i da dobije Samsung spor, i uredjaj bude vracen u prodaju vec ce biti bajat. Niko ne sedi skrstenih ruku i samo gleda sta se desava, svake nedelje izlaze novi/brzi/jaci/tanji tableti. Hrabro od Apple, ali mislim da ce tako da se ceskaju kad se sve ovo zavrsi, da nece znati sta ih je snaslo. Ali s obzirom na to kolika je potraznja za Galaxy Tab 10.1 bila i koliko je od iPad2 napredniji, mozda im je ovo i jeftinije resenje. Sve u svemu sledi neka nagodba, jer Apple dobro zna da ce ovaj spor tesko dobiti, pogotovo sto su im odbacene sve tuzbe za tehnicke patente, ostali su samo neki estetski. A ni Samsungu se bas i ne ruse mostovi jer im je Apple jedan od vecih musterija u ovoj oblasti (ekrani i mnogi drugi delovi za iPhone). Videcemo do kraja godine epilog. Objektivni deo komentara, a sad...

...jos samo da dodam i jednu licnu notu, a to je da je Apple najodvratnija i najljigavija firma danas, sa prljavim marketinskim forama, koja vam za velike pare prodaje jedno veliko sareno nista, cak niste ni vlasnik kupljenog uredjaja(!!?- pametnom dosta). M$ je za njih filantropsko udruzenje.

Flash

pre 13 godina

cuj krsili patent o slajd galeriji. pa da necu na touch telefonu motikom da listam slike?? muka mi je od tog applea. treba da se udruze LG, Samsung,Htc,Motorola/Google i da satru apple zajedno jer ko se maca lati od maca ce i da strada a i treba!

Ivan

pre 13 godina

Pa niste objavili ono sto je najbitnije, oko cega se i digla prasina u startu. Apple je pre svega tuzio Samsung za dizajn uredjaja (da fizicki lice na njihove), a sud je doneo presudu da NE LICE!!!
Ova odluka (koju ste vi preneli) odnosi se na krsenje patenata (u softveru), tako da Samsung ne moze da prodaje svoje telefone dok ne izvrsi azuriranje istog, sto su vec i najavili.

Joca

pre 13 godina

Nasa tu..... Vlada bi morala da iskoristi novonastalu situaciju i da pregovara sa Samsungom i drugim firmama iz Azije o otvaranju proizvodnih pogona u Srbiji. Ali, preci im je vlastiti dzep.
Sve cega se dohvate upropaste, pocevsi od grba Srbije pa nadalje...

sx

pre 13 godina

samsung ce u narednom izdanju izmeniti sporne aplikacije i nastavice da prodaje ove uredjaje. Procitajte detalje o patentima koje Apple drzi da se malo nasmejete i uverite sta je sve moguce patentirati... npr da aplikacija cuva flag pomocu kog moze da detektuje moultitouch dogadjaje.

ANDROID UNION

pre 13 godina

zato htc lepo sve sto na androidu podseca na ios promeni sa Sense UI. cak je napravio neke inovacije kod UI androida koje sad apple koristi (ko prati IT svet zna na sta mislim). nemam nista protiv samsunga, pravi odlicne telefone, ali mu (namerno ili ne) mnogi uredjaji podsecaju na kopije drugih (apple-koji btw ne volim). samo malo inovacija i nece biti problema po samsung. jos da kazem da su tuzbe stvarno smesne.

Sam Sung

pre 13 godina

Sreca pa nismo u EU... Smesno je porediti Galaxy S sa Iphone 3 i Galaxy S2 sa Iphone 4, Galaxy telefoni su trenutno najjaci i to svako zna ko je testirao pomenute...samo jedan primer S2 ima dual-core,a Iphone 4 obican, o displeju ne vredi pricati,Android itd. Iphone je namenjen amerima i to je to.

milos

pre 13 godina

I mala deca znaju da svi kopiraju APPLE.
Pa postavite iPhone 3g pored galaxy S ili iPhone4 pored galaxy S 2.
Samo izgled je kopiran 90% , a o software-u necu ni da pricam.

pera s onong sveta

pre 13 godina

Apple ti je ko auto sa zavarenom haubom, za svaki servis samo u Apple, al dok je ovaca bice i vune. Samo da Jobs jos krene da tuzi svakog ko imalo lici na njega, one koji imaju dve ruke, dve noge i briju se na celavo, patent bato.

Zoki

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, u pitanju je preliminarna odluka koja važi dok sud ne donese konačno rešenje. Bilo koja od 18 tački tužbe je bila dovoljna da se zabrani prodaja. Kads e bude donosila konačna presuda, videće se koliko se sudija uopšte bavio drugim tačkama. Neke je odbio ali neke nije ni pomenuoo. Takođe, ova tačka po kojoj je prodaja Samsung smart telefona zabranjena se tiče operativnog sistema - a ne hardvera. Sve dok se u nekoj novoj verziji Andoida taj problem ne reši, Apple može da tuži bilo kojeg drugog proizvođača i zabrani prodaju njegovih uređaja u Evropi.

Milos

pre 13 godina

Haha, imenjače, nisi ti izgleda ni video ni dotakao ni iPhone 3g ni iPhone 4g ni Samsung Galaxy S ni S2... 4g i S2, ne da ne liče, nego su nebo i zemlja u svakom slučaju. 4g ima ekran od 3,5", a S2 od 4,3"... 4g ima kao metalno kućište, dok S2 koristi plastiku, a uz to je i tanji... Kopiraju ih jedino toliko što i on ima oblik kvadra :D

Budalaštine...

Nebojša Gojnić

pre 13 godina

Kakva strašna zloupotreba zakona, šta je sledeće
da zaštite točak kao svoj proizvod?
Nešto je trulo na planeti sa tim zakonima o tehnologiji,
bilo da je u pitanju IT ili farmaceutska industrija.

Petar

pre 13 godina

Poslednji jauci umirajučeg Appla.

Naši naučnici u EU dobro znaju kako Ameri vladaju svetom. pokradu patente od Jevrope i Azije a onda su vrh ne u nauci, nego na sudovima. Imaju prvorazredne odventnike.


Samsung ih je pogazio sa Androidom več davno.

SveU16

pre 13 godina

Ja imam najnoviji LG tach skrin telefon. Platio sa ga 500 evra, ima sve i svasta.
(Pera, 24. avgust 2011 18:11)

Brate ti si pobedio :) Najjaci komentar IKAD!

Zoran Jovanovic

pre 13 godina

Dokle ce ovi razni "mrzitelji" Applea da vicu "kiselo grozdje"? Nepobitna cinjenica je da skori NIJEDAN od sadasnjih touch screen telefona ne bi ni postojao da nije Applea i genija Stiva Dzobsa....iPhone mozda hardverski nije telefon broj jedan, obzirom na "monstrume" iz Samsunga i LG-a, ali je zato njihov IOS toliko napredniji softver od bilo kog Androida, da je u najmanju ruku smesno porediti ih, a i ostaje problem kradje, ne samo u operativnom sistemu IOS-a, nego i u stalnoj, neprekinutoj, ali srecom neuspesnoj kradji od strane Microsofta, vidi pod Vista, i narocito Windows 7.
Predlazem da se "ogorceni neprijatelji" APPLE-a urazume, i shvate realnost situacijem da je iPhone softverski toliko najbolji, da ne mogu da mu se priblize nikakve lopine u vidu Androida i Samsunga, dakle ponavljam, KISELO GROZDJE.
P.S. vrlo volim i podrzavam, a i kupujem ostale proizvode firmi kao sto su Samsung i LG, kao sto su LED TV, frizideri, BLU-RAY plejeri i ostalo, ali mora da se prizna vodjstvo APPLE-a na polju softvera i mobilne telefonije.

v

pre 13 godina

Pametnim ljudima je drago kad vide da su drugima inspiracija.
A mogu i napraviti jako dobru reklamu od toga.
Samo budale se osecaju ugrozenim i napadaju.

gibo

pre 13 godina

Predlazem da B92 promeni ime sekcije iz "Tehnopolis" u "Androidopolis" pa da budu zadovoljni svi ovi mrzitelji Apple-a. Nema, ljudi, tu crno-belo. Svako se bori za svoj profit i vrednost akcije. Slazem se da patentno zakonodavstvo treba da se promeni, a to i oni sami shvataju i ucinice to. Evo procitajte: http://www.economist.com/node/21526370

coolhwip

pre 13 godina

@Yes Man: hahaha, zivota mi ako nije tako. BoS: tehno-religijski fanatici koji ne dozvoljavaju da iko ima nesto vrednije i mocnije od njih, veoma agresivni prema tehnologiji u tudjim rukama, nasilni. FoA: sekularna-humanisticka organizacija, sa anarho principima koja siri znanje i pomaze ljudima, cilj je slobodna i otvorena tehnologija za sve, ne koriste nasilje kao sredstvo odbrane. :) Bravo matori, preslikano.

nemanja

pre 13 godina

@Zoran Jovanovic: A Vi ste Vas iPhone kupili kod ovlascenog distributera za Srbiju? Postoji ovlasceni servis za iPhone u Srbiji? I ne samo za iPhone, nego za Apple proizvode generalno. Probajte na apple.com da pronadjete Srbiju i shvaticete o cemu pricam: ne postoji ni retail store ni reseller a ni medju zemljama za koje je obezbedjena podrska nema Srbije:
http://www.apple.com/support/country/
Ne zelim da osporim kvalitet Apple proizvoda koji fakat jeste vrhunski. Ono sa cime ja imam problem je to sto ne zelim da kupim telefon (ili bilo sta drugo) po poprilicno visokoj ceni, a da on mora da bude crackovan/hackovan/razbijen/stagod, i da garanciju (ako uopste i ima garanciju) dobijem od neke radnje/servisa koji tesko da ce biti na istom mestu nekoliko meseci kasnije.

Milos

pre 13 godina

Imenjače :D

Svaka čast na tome što radiš u servisu mobilnih, ali mislim da iPhone nije zastupljen kod nas toliko da bi se kvario... To ti je kao nekad što su pričali da su HDD-ovi jednog proizvođača lošiji od drugog, a činjenica je bila da je tak 'kvarljiviji' držao 90% tržišta kod nas.

Kolega ima iPhone 3, i malo malo pa se isključi ili zaglupi, a čuvao ga je, pazio i mazio :) Doduše, istina da je JB-ovan, ali dobro... Ja pak imam S2 i prezadovoljan sam, i naravno da nisam subjektivan :) Mada moram da priznam da je sam izgled iPhone-a nekako ozbiljniji, ali mi je sve drugo na strani S2. I sam dizajn i sve ostalo nikako ne može biti isti jer i slepac vidi da su različiti, sem ako kao što sam rekao, svaki telefon koji je kao kvadar ne kažeš da je isti drugom (matematički sličan :) ). Njima u ovoj priči problem pravi Samsung kao proizvođač broj 1. Ali rešiće se i to.

A kad smo kod Apple-a, ne treba zaboraviti da oni i njihovi fanovi konstantno lažu narod pričom kako im je eto M$ ukrao miša, ikone, grafički interfejs i sve ostalo. A prava je istina da je sve to osmislio Xerox davno pre njih

milos

pre 13 godina

@ Sam Sung

E sad mi reci, koja je rezolucija tog boljeg i veceg displeja na Galaxy S 2, a onda pogledaj koja je rezolucija malog displeja na iPhone-u 4 ?

@ Milos

Imenjace, pa nemoj tako. Posedujem iPhone 3gs i 4.
Vec sam vodio raspravu sa drugarima koji imaju Galaxy S, Galaxy S 2.
Testirali smo neke osnovne stvarcice. Na primer, sta kazes na to (a mozes proveriti)
da iPhone 3gs, ima osetljiviji ekran od Galaxy S 2. Ili da iPhone pravi izuzetno dobru sliku sa 5mpix naspram Galaxy s 2 od 8mpix.
A najveci minus kod Galaxy S 2 je to sto je preveliki za drzanje. (to mozda odgovara ljudima koji imaju velike shake)
Inace, Galaxy S 2 ima brzi procesor i stvarno otvara aplikacije brze.

I da, radim u servisu mobilnih telefona. Zato mogu da tvrdim da su Apple-ovi uredjaji mnogo kvalitetniji od Samsungovih (mnogoooo). Ne kvare se! :)

Stara skola

pre 13 godina

Meni telefon sluzi da razgovaram cak ni sms ne pisem
Koristim mozak a ne neki procesor i memoriju
Druzim se sa ljudima a ne visim na fejsu

Sto bolji telefon imate vi vise vicete da vas svi vide sta nosate u ruci Ajde bre svima vam trebaju aplikacije, cast izuzetcima, svi poslovni ljudi pa gde nam je privreda
Ma sta vredi - hvalite se telefonima od 500-1000 evra mi smo takvi i niko nas nepromeni

sare

pre 13 godina

Neki se crv pojavio u ovoj jabuci , glupo mi je samo što se procesi protiv appla povlače po sudu mesecima pa čak i godinama a na koga se oni namerače osuđen je do podneva !

Vlada j

pre 13 godina

Ma sve je to boranija za moj HTC sensi,ta prepucavanja imaju svrhu da reklamiraju telefone ali je HTC sensi ubedljivo najbolji.

milos

pre 13 godina

I mala deca znaju da svi kopiraju APPLE.
Pa postavite iPhone 3g pored galaxy S ili iPhone4 pored galaxy S 2.
Samo izgled je kopiran 90% , a o software-u necu ni da pricam.

Zoran Jovanovic

pre 13 godina

Dokle ce ovi razni "mrzitelji" Applea da vicu "kiselo grozdje"? Nepobitna cinjenica je da skori NIJEDAN od sadasnjih touch screen telefona ne bi ni postojao da nije Applea i genija Stiva Dzobsa....iPhone mozda hardverski nije telefon broj jedan, obzirom na "monstrume" iz Samsunga i LG-a, ali je zato njihov IOS toliko napredniji softver od bilo kog Androida, da je u najmanju ruku smesno porediti ih, a i ostaje problem kradje, ne samo u operativnom sistemu IOS-a, nego i u stalnoj, neprekinutoj, ali srecom neuspesnoj kradji od strane Microsofta, vidi pod Vista, i narocito Windows 7.
Predlazem da se "ogorceni neprijatelji" APPLE-a urazume, i shvate realnost situacijem da je iPhone softverski toliko najbolji, da ne mogu da mu se priblize nikakve lopine u vidu Androida i Samsunga, dakle ponavljam, KISELO GROZDJE.
P.S. vrlo volim i podrzavam, a i kupujem ostale proizvode firmi kao sto su Samsung i LG, kao sto su LED TV, frizideri, BLU-RAY plejeri i ostalo, ali mora da se prizna vodjstvo APPLE-a na polju softvera i mobilne telefonije.

gibo

pre 13 godina

Predlazem da B92 promeni ime sekcije iz "Tehnopolis" u "Androidopolis" pa da budu zadovoljni svi ovi mrzitelji Apple-a. Nema, ljudi, tu crno-belo. Svako se bori za svoj profit i vrednost akcije. Slazem se da patentno zakonodavstvo treba da se promeni, a to i oni sami shvataju i ucinice to. Evo procitajte: http://www.economist.com/node/21526370

Flash

pre 13 godina

cuj krsili patent o slajd galeriji. pa da necu na touch telefonu motikom da listam slike?? muka mi je od tog applea. treba da se udruze LG, Samsung,Htc,Motorola/Google i da satru apple zajedno jer ko se maca lati od maca ce i da strada a i treba!

Shankly

pre 13 godina

Ovo je privremena zabrana i nema pravosnaznu vrednost u smislu krsenja patenta, vise preventivnu. Tako da bi Samsung, nakon okoncanja postupka, u slucaju da Apple ne dobije spor, mogao da trazi (i trazice u tom slucaju) odstetu u vrednosti od blizu milijardu dolara zbog stopiranja prodaje. Narocito ako se proces oduzi pa cak i da dobije Samsung spor, i uredjaj bude vracen u prodaju vec ce biti bajat. Niko ne sedi skrstenih ruku i samo gleda sta se desava, svake nedelje izlaze novi/brzi/jaci/tanji tableti. Hrabro od Apple, ali mislim da ce tako da se ceskaju kad se sve ovo zavrsi, da nece znati sta ih je snaslo. Ali s obzirom na to kolika je potraznja za Galaxy Tab 10.1 bila i koliko je od iPad2 napredniji, mozda im je ovo i jeftinije resenje. Sve u svemu sledi neka nagodba, jer Apple dobro zna da ce ovaj spor tesko dobiti, pogotovo sto su im odbacene sve tuzbe za tehnicke patente, ostali su samo neki estetski. A ni Samsungu se bas i ne ruse mostovi jer im je Apple jedan od vecih musterija u ovoj oblasti (ekrani i mnogi drugi delovi za iPhone). Videcemo do kraja godine epilog. Objektivni deo komentara, a sad...

...jos samo da dodam i jednu licnu notu, a to je da je Apple najodvratnija i najljigavija firma danas, sa prljavim marketinskim forama, koja vam za velike pare prodaje jedno veliko sareno nista, cak niste ni vlasnik kupljenog uredjaja(!!?- pametnom dosta). M$ je za njih filantropsko udruzenje.

Sam Sung

pre 13 godina

Sreca pa nismo u EU... Smesno je porediti Galaxy S sa Iphone 3 i Galaxy S2 sa Iphone 4, Galaxy telefoni su trenutno najjaci i to svako zna ko je testirao pomenute...samo jedan primer S2 ima dual-core,a Iphone 4 obican, o displeju ne vredi pricati,Android itd. Iphone je namenjen amerima i to je to.

milos

pre 13 godina

@ Sam Sung

E sad mi reci, koja je rezolucija tog boljeg i veceg displeja na Galaxy S 2, a onda pogledaj koja je rezolucija malog displeja na iPhone-u 4 ?

@ Milos

Imenjace, pa nemoj tako. Posedujem iPhone 3gs i 4.
Vec sam vodio raspravu sa drugarima koji imaju Galaxy S, Galaxy S 2.
Testirali smo neke osnovne stvarcice. Na primer, sta kazes na to (a mozes proveriti)
da iPhone 3gs, ima osetljiviji ekran od Galaxy S 2. Ili da iPhone pravi izuzetno dobru sliku sa 5mpix naspram Galaxy s 2 od 8mpix.
A najveci minus kod Galaxy S 2 je to sto je preveliki za drzanje. (to mozda odgovara ljudima koji imaju velike shake)
Inace, Galaxy S 2 ima brzi procesor i stvarno otvara aplikacije brze.

I da, radim u servisu mobilnih telefona. Zato mogu da tvrdim da su Apple-ovi uredjaji mnogo kvalitetniji od Samsungovih (mnogoooo). Ne kvare se! :)

Marko

pre 13 godina

Eto sta je Apple marketing. Jedine od 18 optuzbi koje su prosle su slajd galerije i slajd da se otkljuca, sve vezane za kradju izgleda, funkcija itd su odbijene. Ove dve koje su ostale su generalno vezane za Android platformu i verovatno ce biti sredjene sledecim update-om. Ali marketing tim Apple-a je ovu izgubljenu bitku predstavio kao pobedu, bravo za marketing tim! Stvarno bravo!

Ova dva patenta su takodje zastupljeni na svim Android telefonima svih proizvodjaca, ali je Apple napao samo Galaxy S II i Galaxy Tab 10.1 koji su najprodavaniji Android telefon/tablet... eto zasto :)

http://translate.google.nl/translate?js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Ftweakers.net%2Fnieuws%2F76361%2Fsamsung-blijft-galaxy-s-ii-in-nederland-verkopen.html

ANDROID UNION

pre 13 godina

zato htc lepo sve sto na androidu podseca na ios promeni sa Sense UI. cak je napravio neke inovacije kod UI androida koje sad apple koristi (ko prati IT svet zna na sta mislim). nemam nista protiv samsunga, pravi odlicne telefone, ali mu (namerno ili ne) mnogi uredjaji podsecaju na kopije drugih (apple-koji btw ne volim). samo malo inovacija i nece biti problema po samsung. jos da kazem da su tuzbe stvarno smesne.

Petar

pre 13 godina

Poslednji jauci umirajučeg Appla.

Naši naučnici u EU dobro znaju kako Ameri vladaju svetom. pokradu patente od Jevrope i Azije a onda su vrh ne u nauci, nego na sudovima. Imaju prvorazredne odventnike.


Samsung ih je pogazio sa Androidom več davno.

pera s onong sveta

pre 13 godina

Apple ti je ko auto sa zavarenom haubom, za svaki servis samo u Apple, al dok je ovaca bice i vune. Samo da Jobs jos krene da tuzi svakog ko imalo lici na njega, one koji imaju dve ruke, dve noge i briju se na celavo, patent bato.

Ivan

pre 13 godina

Pa niste objavili ono sto je najbitnije, oko cega se i digla prasina u startu. Apple je pre svega tuzio Samsung za dizajn uredjaja (da fizicki lice na njihove), a sud je doneo presudu da NE LICE!!!
Ova odluka (koju ste vi preneli) odnosi se na krsenje patenata (u softveru), tako da Samsung ne moze da prodaje svoje telefone dok ne izvrsi azuriranje istog, sto su vec i najavili.

sx

pre 13 godina

samsung ce u narednom izdanju izmeniti sporne aplikacije i nastavice da prodaje ove uredjaje. Procitajte detalje o patentima koje Apple drzi da se malo nasmejete i uverite sta je sve moguce patentirati... npr da aplikacija cuva flag pomocu kog moze da detektuje moultitouch dogadjaje.

Joca

pre 13 godina

Nasa tu..... Vlada bi morala da iskoristi novonastalu situaciju i da pregovara sa Samsungom i drugim firmama iz Azije o otvaranju proizvodnih pogona u Srbiji. Ali, preci im je vlastiti dzep.
Sve cega se dohvate upropaste, pocevsi od grba Srbije pa nadalje...

Milos

pre 13 godina

Imenjače :D

Svaka čast na tome što radiš u servisu mobilnih, ali mislim da iPhone nije zastupljen kod nas toliko da bi se kvario... To ti je kao nekad što su pričali da su HDD-ovi jednog proizvođača lošiji od drugog, a činjenica je bila da je tak 'kvarljiviji' držao 90% tržišta kod nas.

Kolega ima iPhone 3, i malo malo pa se isključi ili zaglupi, a čuvao ga je, pazio i mazio :) Doduše, istina da je JB-ovan, ali dobro... Ja pak imam S2 i prezadovoljan sam, i naravno da nisam subjektivan :) Mada moram da priznam da je sam izgled iPhone-a nekako ozbiljniji, ali mi je sve drugo na strani S2. I sam dizajn i sve ostalo nikako ne može biti isti jer i slepac vidi da su različiti, sem ako kao što sam rekao, svaki telefon koji je kao kvadar ne kažeš da je isti drugom (matematički sličan :) ). Njima u ovoj priči problem pravi Samsung kao proizvođač broj 1. Ali rešiće se i to.

A kad smo kod Apple-a, ne treba zaboraviti da oni i njihovi fanovi konstantno lažu narod pričom kako im je eto M$ ukrao miša, ikone, grafički interfejs i sve ostalo. A prava je istina da je sve to osmislio Xerox davno pre njih

v

pre 13 godina

Pametnim ljudima je drago kad vide da su drugima inspiracija.
A mogu i napraviti jako dobru reklamu od toga.
Samo budale se osecaju ugrozenim i napadaju.

Milos

pre 13 godina

Haha, imenjače, nisi ti izgleda ni video ni dotakao ni iPhone 3g ni iPhone 4g ni Samsung Galaxy S ni S2... 4g i S2, ne da ne liče, nego su nebo i zemlja u svakom slučaju. 4g ima ekran od 3,5", a S2 od 4,3"... 4g ima kao metalno kućište, dok S2 koristi plastiku, a uz to je i tanji... Kopiraju ih jedino toliko što i on ima oblik kvadra :D

Budalaštine...

Bane

pre 13 godina

Dodatne informacije mozete pronaci OVDE, ili ukoliko razumete holandski OVDE, a ako koristite b92 android aplikaciju onda cete morati da potrazite na nekom drugom mestu...

Nebojša Gojnić

pre 13 godina

Kakva strašna zloupotreba zakona, šta je sledeće
da zaštite točak kao svoj proizvod?
Nešto je trulo na planeti sa tim zakonima o tehnologiji,
bilo da je u pitanju IT ili farmaceutska industrija.

nemanja

pre 13 godina

@Zoran Jovanovic: A Vi ste Vas iPhone kupili kod ovlascenog distributera za Srbiju? Postoji ovlasceni servis za iPhone u Srbiji? I ne samo za iPhone, nego za Apple proizvode generalno. Probajte na apple.com da pronadjete Srbiju i shvaticete o cemu pricam: ne postoji ni retail store ni reseller a ni medju zemljama za koje je obezbedjena podrska nema Srbije:
http://www.apple.com/support/country/
Ne zelim da osporim kvalitet Apple proizvoda koji fakat jeste vrhunski. Ono sa cime ja imam problem je to sto ne zelim da kupim telefon (ili bilo sta drugo) po poprilicno visokoj ceni, a da on mora da bude crackovan/hackovan/razbijen/stagod, i da garanciju (ako uopste i ima garanciju) dobijem od neke radnje/servisa koji tesko da ce biti na istom mestu nekoliko meseci kasnije.

Vlada j

pre 13 godina

Ma sve je to boranija za moj HTC sensi,ta prepucavanja imaju svrhu da reklamiraju telefone ali je HTC sensi ubedljivo najbolji.

coolhwip

pre 13 godina

@Yes Man: hahaha, zivota mi ako nije tako. BoS: tehno-religijski fanatici koji ne dozvoljavaju da iko ima nesto vrednije i mocnije od njih, veoma agresivni prema tehnologiji u tudjim rukama, nasilni. FoA: sekularna-humanisticka organizacija, sa anarho principima koja siri znanje i pomaze ljudima, cilj je slobodna i otvorena tehnologija za sve, ne koriste nasilje kao sredstvo odbrane. :) Bravo matori, preslikano.

Zoki

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, u pitanju je preliminarna odluka koja važi dok sud ne donese konačno rešenje. Bilo koja od 18 tački tužbe je bila dovoljna da se zabrani prodaja. Kads e bude donosila konačna presuda, videće se koliko se sudija uopšte bavio drugim tačkama. Neke je odbio ali neke nije ni pomenuoo. Takođe, ova tačka po kojoj je prodaja Samsung smart telefona zabranjena se tiče operativnog sistema - a ne hardvera. Sve dok se u nekoj novoj verziji Andoida taj problem ne reši, Apple može da tuži bilo kojeg drugog proizvođača i zabrani prodaju njegovih uređaja u Evropi.

Stara skola

pre 13 godina

Meni telefon sluzi da razgovaram cak ni sms ne pisem
Koristim mozak a ne neki procesor i memoriju
Druzim se sa ljudima a ne visim na fejsu

Sto bolji telefon imate vi vise vicete da vas svi vide sta nosate u ruci Ajde bre svima vam trebaju aplikacije, cast izuzetcima, svi poslovni ljudi pa gde nam je privreda
Ma sta vredi - hvalite se telefonima od 500-1000 evra mi smo takvi i niko nas nepromeni

sare

pre 13 godina

Neki se crv pojavio u ovoj jabuci , glupo mi je samo što se procesi protiv appla povlače po sudu mesecima pa čak i godinama a na koga se oni namerače osuđen je do podneva !

SveU16

pre 13 godina

Ja imam najnoviji LG tach skrin telefon. Platio sa ga 500 evra, ima sve i svasta.
(Pera, 24. avgust 2011 18:11)

Brate ti si pobedio :) Najjaci komentar IKAD!