Sreda, 22.09.2010.

22:00

Prostitutke u Amsterdamu - gde i kako

Izvor: B92

Prostitutke u Amsterdamu - gde i kako IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 12 godina

dakle , legalizovati prostituciju , uvesti je u fiskalni sistem zemlje da ne moramo više ispunjavati uslove za TRANŠE kredita mmf i svjetske banke ( zamislite kakve se tek njima ribe privode da bi se odobrio kredit za pokrivanje deficita u budžetu napravljenom od državnih parazita )

Deki

pre 12 godina

@srbin sam pa šta

možda smo naleteli na istu :) bila je crna, gradjena kao bomba i imala je naočare. možda sam istripovao, ali čini mi se da je to bila čak ova devojka sa slike u članku.

pre nego što sam bio u de wallen-u nisam ni pomišljao da ikada platim za seks, a ni prvih nekoliko dana u amsu mi to nije padalo na pamet. jednom kada sam konačno uspeo malo da se priberem od tura po kofi šopovima sam sasvim slučajno prošao tuda tokom dana, i mogu vam reći da mi nije biko lako da gledam sve te devojke koje izgledaju vrhunski i mame te na sve moguće načine, pa sam odlučio i to da pobam. nakon što sam nacionalno diskriminisan, nasao sam jos bolju ribu koja me je odradila za 10 min. verovatno ovi iskusniji sa damama koje prodaju ljubav nesto tu i iskombinuju, ali ovo sto sam ja iskusio je bilo kao da si ubacio 50 jura u automat (koji izgleda savrseno). ne nameravam ponovo da plaćam za takve usluge, ali uopšte mi nije žao što sam probao. A ovi koji se zgražavaju idejom o legalizaciji, neka razmisle šta bi makro uradio nekoj devojci koju drži u nekoj rupčagi na ibarskoj da nekim slučajem iz bilo kog razloga odbije mušteriju. ovde devojka kaze izvini, ali ne zelim da ti uzmem pare jer si srbin (ili iz bilo kog drugog razloga) i cao.

MC

pre 13 godina

Planirao sam da tokom oktobra ili novembra posetim Amsterdam. Kako bih smanjio trošak smeštaja, molio bih da mi se javi neko ko je takođe zainteresovan da putuje u Amsterdamna, na e-mail vrado2000@yahoo.com

Tozovac

pre 13 godina

Dno. Kakva gumena lutka, nju ako probušiš možda ispuštanje vazduha možeš da doviš kao s... ako si maštovit. Ove su kao stari put BG-NS, posle Inđije. Pregažene, odvaljene, našminkane... Ima ih zaista prelepih, ali kad uđeš unutra i vidiš punu korpu papirnih ubrusa shvatiš da se čak ni ne tuširaju. I isto je a platio 50 Eu u Amsterdamu ili našao elitnu u Pragu za 300Eu. Ove druge samo bolje glume. Dva puta bolje. Ili ima naivnih dečačića koje misle da kurve uživaju u seksu. Njihov entuzijazam je kao u vulkanizera koji menja hiljaditu gumu, pekara posle hiljadite vekne...

mega

pre 13 godina

U Utrehtu živim od '96. godine i sticajem okolnosti sam upućen u situaciju u vezi Amsterdama, odnosno Holandije generalno. Ako mislite da se Holanđanke bave ovim zanimanjem - varate se. Jeftinu ''radnu snagu'' iliti sirovinu uvoze iz zemalja bivšeg istočnog bloka, a među njima APSOLUTNO prednjače Čehinje i Mađarice.

Devojaka iz, recimo, Poljske ima znatno manje, ali nažalost ima i Srpkinja i Hrvatica...istina, u veoma malom broju, ali ih ipak ima. Možda na prvi pogled sve deluje idealno (zakonska regulativa, redovni zdravstveni pregledi i ostalo), međutim ipak povedite računa. Po bordelima mnoge ne pružaju usluge analnog seksa, no, to je neka vrsta paravana za turiste, građane, javnost uopšte. Šta se krije iza zavese? Jednostavno, istina je da su mnoge prostitutke uključene u snimanje najtvrđih hard kor pornića, mahom niskobudžetnih, ali svakako ne treba smetnuti s uma činjenicu da su isto tako angažovane, verovali ili ne, i u filmovima sa zoofilskim konotacijama.
Ako ne želite da vam se desi seksualno iskustvo sa osobom koja je prethodno opštila sa životinjama, možda je najbolje da se obratite luks escort agencijama za poslovnu pratnju. Daleko je skuplje, ali... rekao bih sigurnije. O ''shit eaters'' klubovima u Holandiji bih tek mogao pričati, ali nije baš prikladno. U svakom slučaju, dobro otvorite oči.

B!

pre 13 godina

ovi koji kritikuju `holandski tip` prostitucije nisu u pravu. nisam siguran da su dovoljno dobro pročitali/shvatili sve što se u testu napisalo. treba, naime, podvući sledeče: `holandski tip` prostitucije - odnosno ovaj kakav se odvija u amsterdamu i drugim gradovima - predstavlja do sada `najidealniji` vid ove delatnosti (znake navoda treba shvatiti kao `nije idealno, ali od svih vidova prostitucije ovaj se pokazao kao najbolji`). prostitutke (koje se tu zovu `radnice`) ZAISTA iznajmljuju te prostorije (koje su veličine nekih desetak kvadrata), ZAISTA naplaćuju od 50 do nekoliko stotina evra, ZAISTA nikome nisu ništa dužne (dakle NEMA TRAFIKINGA, NEMA MAKROA, NEMA NASILJA), prijavljene su kako od PORESKO-FINSANSIJSKIH, tako i kod ZDRAVSTVENIH vlasti, bezbedne su od nasilnika (čak i od prepaljenih turista)... ukratko - uživaju bolje uslove rada i zaštite od većine građana srbije. e sad, kao i svugde, i tamo se prostitucijom bave žene koje ili ne mogu ili ne znaju ili neće da se bave nečim drugim i to nije ništa novo... jedino što su holanđani novo otkrili i doveli na najviši nivo - i dok ovo ne bude svima jasno biće kojekakvih opskurnih komentara tipa `a da l` bi voleo da ti sestra tamo radi?!` - jeste PRISTUP čitavom `fenomenu` prostitucije... umesto da se to odvija VAN IKAKVE KONTROLE i u rukama (najčešće) ORGANIZOVANOG KRIMINALA, to se obavlja kao i svaka druga delatnost... eto, to u tome je poenta i čitava mudrost... e sad, ko šta o čemu misli, da l` ti se nešto sviđa ili ne, to je tvoj problem i to je iluzorno raspravljati...
ja sam ovde potvrdio navode članka jer sam tamo i živeo, i poznavao i radnice, koristio se njihovim uslugama (bilo je veoma dobro), poznavao sam i vlasnike tih `poslovnih prostora`, ali i mnoge amsterdamce koji su (bilo da vole ovo ili ne) potpuno svesni koliko to znači privredi njihovog grada i ovakve `zlatne koke` ne bi se odrekli nikada... biznis!

Anduril

pre 13 godina

Srbija pre WWII... jedan mali grad... na primer Obrenovac... u gradu oko 100 kafana, a 14 ima dozvolu za prostituciju! Dakle, tradicionalisi, turboneopravoslavci i ostali desničari od$%#"€|! A vi levičari... komunisti su prostituciju iz legalnih tokova prebacili pod tepih, kao i sve ostalo. Posle je prostitucija prodrla preduzeća, institucije, a o devevedesetim da ne govorim. Žene se eksploatišu, a svaki kriminalac, probisvet, ili neko sa kešom sa područja Smedereva, Požarevca, Palanke i Kragujevca vikende provodi u selu Mihajlovac gde su noćni klubovi načičkani duž glavnog puta za Palanku. Da vas podsetim ''moralisti'' tu su nedavno oslobođene lokalne devojčice koje su tu bile podvođene.
Eto potapajte, ili nukujte amsterdam dok u nekakvom Mihajlovcu deca pate!

Zgadjen

pre 13 godina

Halo B92! Dokle sa ovakvim tekstovima? Gde ih nalazite?
Postali ste najodvratniji tabloid.

ako mozete da objavljujete ovakve tekstove, objavite i moj komentar!

Zile

pre 13 godina

Kakva otvorenost, kakva transparentnost!?!? Ovo je obicna reklama za prostituciju a kopja je po zakonu 95% evropskih zemalja zabranjena i kaznjiva.
Ako je to toliko lepo, posaljite tamo cerku ili sestru pa neka budu otvorene i transparentne!
Ovaj clanak moze da zadodvolji samo nekoga ko nikada nije video inostranstvo.

novak

pre 13 godina

Ne odobravam prostituciju. To je oduvek smatrano za necasno zanimanje. Znam, mnogi ce sad da govore da je to bilo legalizovano cak i u starom Rimu ali za one koji ne znaju, u starom Rimu patricijima a i ostalim normalnim plebejcima bilo je zabranjeno, dakle ZABRANJENO da se vencavaju sa prostitutkama.

opusti se i živi

pre 13 godina

@Zoran

Kolko ti Zorane imaš godina?
Nešto si napet i uzbuđen?! Nema potrebe za tim, lijepo se smiri i reci kaj te mući stari?!
O onome o čemu neznaš ili znaš vrlo malo, nije lijepo pričati nebuloze.
Osnovna nebuloza i laž kad se priča o prostituciji u zemljama zapadne Europe je spominjanje bijelog roblja i izjednačavanje djevojaka koje se bave najstarijim zanatom sa organiziranim kriminalom, mafijom. Da se razumijemo toga svakako ima, ali ne u mjeri u kojoj se navodi, a pogotovo ne da se izjednačuje prostituka=žrtva i rob.
Upravo suprotno, veliki broj djevojaka nastoji doći u D npr, pa tek onda Ned, GB i postati kurve. Nekome to zvući čudno, ali jako velik broj djevojaka i žena npr. iz Češke, Mađarske, Poljske odlazi u Njemačku radi toga. Neke idu čisto radi zarade i takve čovjek brzo skuži i nisu na cijeni. Posao odrađuju površno, ko kad radnik na traci cijeli dan radi isto pa mu oko 3 nakon ručka pun k svega... Određeni broj radi, radi toga jer naprosto voli seks i voli se kurvati (da Zorane uživaju u tome da se ševe, da se ševe s nepoznatim muškarcima i da se osječaju poput kurve), a najveći broj da na taj način (pošto se tim uslugama ako je riječ o skupljim bordelima koriste uglavnom biznismeni) upoznaju nekoga i da se udaju u perspektivi za bogataše. Te potonje su nešto kao sponzoruše kod vas i nas (ja sam iz Zg-a) samo one eto ne sjede u Strahinjića Bana ili sličnim inaćicama u Zg-u već su nešto aktivnije. Odu u neki bolji bordel u Austriju, Njemačku i osim što zarađuju za tjedan više nego što će neki zaraditi u godinu dana u Srbiji, Hrvatskoj upoznaju klijantelu koju i žele upoznati. Usput neki i izgledaju vrhunski (muškarci mislim). Žene koje rade na takvim mjestima izgledaju bolje neko one s duplerica muških časopisa, jer pravi komadi NE ŽELE nikakvo slikanje niti pojavljivanje po medijima već diskreciju.
Kod nas nešto manje (mislim na ex Yu), ali u razvijenom svijetu (dakle onom kojem mi svi težimo, kolko god ovo zvučalo ironično) dobar dio veza tako započinje vjerovati mi ili ne.
Većina djevojaka, žena uspješnih svjetskih biznismena, nekih političara i sl su ništa drugo do bivše kurve tj. povremene kurve.
Ja ne kažem da je to dobro, pravilno, ispravno ali dobro je objasniti neke stvari da bi bilo jasnije, ako možda nije..
Prijatelju, ja sam isprobao puno kurvi, povremenih kurvi i onih koje to nisu i ovo kaj ti govorim, govorim iz svog iskustva. Probao sam i nije mi krivo ni žao i ponekad (iako puno manje nego prije) probam i danas. Novaca imam prilično i nisam cicija, hedonist sam.
Prvi seks nebih mijenjao za ništa, ali niti seks s prvom kurvom nebih mijenjao za ništa! ;)
Inaće da se razumijemo djevojku imam, ali oženjen nisam zasada. Imam 32 god.
Vjerojatno će se javiti neka moralistkinja da pita jel zna djevojka šta radim i sl i jel joj drago zbog toga pa da unaprijed kažem da ova sad zadnja s kojom sam u vezi nezna. Ne zbog toga što joj nebih priznao, nego zato jer na to gledam više kao na nešto što je iza mene. Ako me pita dal sam bio ikad s kurvom reći ću da jesam. Nisam lud da se ponosim time, da joj to kažem onako za vrijeme zajedničke romentične večere, ali bilo je nekih koje su to znale i zaželjele da ih u krevetu jebem poput najjeftije kurve. Eto vidiš prijetelju, psihologija je sve to i seks ide iz gleve.. Ako bi me ova ostavila zbog toga što sam radio, razumio bih.
Više puta sam se testirao na većinu spolnih bolesti i nikada ništa nisam pokupio. Tvrdim, da prava kurva pazi daleko više na svoje zdravlje nego klinke oko nas koje se jebu ko ih god uhvati!
Osim toga svakom predlažem da proba bar jednu dobru kurvu i mislim da će ostat zabezeknut kolko je to drugačije od uvaženih klišea o istima. Jedino čeg se treba bojati je da ne svrši prerano.. ;)

Osobno nebih išao na ove u izlogu niti sam koristio one s ceste...
U Srbiji, slično kao i u Hr, sve ide preko oglasa i iako su po kvaliteti lošije nego u D npr. čovjek se zabavi i opusti, a kome smeta nek moralizira.
Zna se događati da se korisnik zaljubi u kurvu, ali meni se znalo događati ( s četiri ženske do sada) da kurve iniciraju susrete nakon, s nekima sam i danas u kontaktu ko s frendicama vjerovali ili ne.
Nekako kad s nekim dođeš na taj nivo, a nema nikakve neugode kao s bivšima, ništa nije komplicirano i sve je jednostavno, zašto jednostavno ne naći se s nekom bivšom kurvom koja to možda više ni nije i zabaviti se. Ali samo ono što oboje želite i kad želite...

@srbin sam pa šta

Vjerojatno je ta ženska na koju si naletio isto Srpkinja!
Eventualno Albanka, Bosanka, još manje vjerojatno Hrvatica pa da neće zbog nekih gluposti.
Uglavnom Nizozemka, Skandinavka, Švabica, Poljakinja... sigurno nije jer prosječna kurva iz Utrehta na radu u Amsterdamu nezna jel Srbija (Hrvatska) ime hrane, zemljopisni pojam, neki novi glazbeni sastav ili kaj, a sve i da je jednom u životu čula o tamo nekim balkanskim plemenima koji više onako rituala radi( da se ne zaboravi tko su) se svakih par godina pokolju, nebi imala ništa protiv popušiti ti i uzeti pare.. Dalje od pušenja tako i tako nebi stigao, jer one znaju kako obraditi mušteriju kojoj je to prvi put. To im je najlakša lova.. ;)

Ajd uzdravlje!

Nick van Dijck

pre 13 godina

Opis usluga je daleko od stvarnosti. U najboljem slučaju, korisnik nije raspamećen, jer je osećaj "seksa" najpribližniji sledećem: seks sa gumenom lutkom kojoj je maternji jezik u proseku bugarski ili rumunski. Po opisu šta se sve dobije za 15 minuta, stiče se utisak da je tamo u izlozima sede pohotne dame koje imaju neiscrpan izvor želje i energije da udovolje mušterijama. U stvarnosti radi se o verziranim profesionalkama koje otaljavaju posao da se ne bi umorile previše i zaradile dovoljno za "studiranje i troškove lečenja bolesne majke".

Veštica iz PortoBela

pre 13 godina

Hm...ondaK ja mom mužu štedim bar 50eura za veče:)), to za ovu standardnu uslugu, mada u tekstu piše da je moguć dogovor i za ostale "usluge":)

Napet

pre 13 godina

O,da...upravu ste,sve je počelo još u 19 veku...Amsterdam je grad slobode, ali to ne znači i da ne postoji zakon...Pored toga sto je bitno da naglasite uslugu koju zelite, takodje je bitno i znati da kada otvorite vrata "izloga", tj. kada udjete, vi ste u obavezi da platite uslugu imali sex ili ne.Zato je jako bitno da se ljudi informisu o tim stvarima kako ne bi dosli u nezgodnu situaciju, tipa nisam imao sex i necu da platim...Ponavljam, čim se kroči unutra u obavezi ste da platite...
Takodje ste u pravu da se broj HIV zarazenih osoba smanjio legalizaciom prostitucije,no i broj zavisnika od teskih droga je takodje mali, zahvaljujuci legalizaciji lakih droga, ali i njihovim programom za lečenje ljudi zavisnih od tezih vrsta droge.
Ja bih iskreno voleo da se te neke stvari legalizuju i u Srbiji,no,ovde drzava ne vidi svoj interes.Tačnije vidi ga u crnom trzistu jer se tako moze vise zaraditi, no ne shvataju da se tim novcem placaju i razna ubistva kao i sex-trafiking ili kako se već to kaze,ali i neke mnogo gore i uzasnije stvari...
Mislim da bi legalizacijom prostitucije i marihuane zadovoljstvo bilo obostrano..HA!

Vlada Milovic

pre 13 godina

Ja mislim da ce pre da priznaju Kosovo nego da legalizuju prostituciju......
a to u AMSterdamu, ko voli nek izvoli....
ja se plasim SIDE, i ne znam da li bi probao...

duka

pre 13 godina

neshto ne verujem ovom liku shto se predstavio kao "srbin sam pa shta".. kako god, sledeci put reci da si bugarin ;p
a mozda je razumela da si iz sirije ?

za srecan zivot

pre 13 godina

Stalno po malo,izbaci se neki clanak ovde o nekoj tabu temi,analni,oralni,prostitucija i slicno. I odjednom vidis,hiljade i hiljade komentara,manje pozitivnih nego negativnih,pun ljudi laznog morala i slicnih zavrzlama! A pojavi se tekst o tome kako se trazi poskupljenje gasa,goriva,hrane,odece i zaboga cucli za bebe i nigde nikog! Ocigledno je da je u Srbiji moralnije krasti i pljuvati po bliznjem, nego uzivati u carima sexualne lepote?! Neko je pomenuo kako i doktori idu u kupleraje. Pa zar nije bolje da hirurg koji nema vremena za izlaske i nalazenje zena ode u kupleraj,oslobodi se stresa i operise na necijem mozgu,nego da polunadrkan dodje na operaciju i napravi sranje?! Isto vazi i za sve lazne moraliste u ovoj zemlji! Ako vam se ne dopada kako zvuci naslov nekog clanka,zasto ga uopste i citate? To mi nikad nije bilo jasno? Ali siguran sam,da svi vi koji pljujete po analnom i bilo kakvom drugom sexu,kad bi ga barem jednom dobili,ne bi vise tako pricali. Ali sexualna frustracija je cudo,a Srbija je puna nje! Zato napred sa legalizacijom prosticuje, da bar sacuvamo one zene koje to nisu izabrale,vec silom naterane! Napred sa legalizacijom marihuane, da se smanji broj ljudi koji ce sve prodati iz kuce ili ubiti nekog zbog jednog fiksa! Ostrija borba protiv diskriminacije,bez parada! I napred sa promocijom knjige,da bi se ovaj narod vec jednom opismenio! I jos mnogo toga...

Sasans

pre 13 godina

Sjajno se zabavljam čitajući komentare dežurnih čuvara morala naše lepe Srbije, koji verovatno i ne znaju gde je Holandija,a Amsterdam im predstavlja onaj kafe iza ćoška gde se skuplja ona nemoralna omladina.
Svako ko se skriva iza priče o nemoralnosti prostitucije koju shvaća kao nepismenu, drogiranu, pijanu, smrdljivu maloletnu ciganku koja stoji pored puta i oralno zadovoljava likove iz kamiona koji usput blago podriguju, je tri puta gori po moralu od njih samih.
Potajna želja svakoh dežurnog moraliste, čuvara nevinosti i moralnosti Srbije u 21. veku je da se to sve ukine i zabrani, i sebi priznaju pred musavim ogledalom,da bi oni bili spremni da preuzmu to teško breme, iako prostituciju niko nije iskorenio prethodnih 3000 godina.
Takođe ne shvataju da postojanje prostitucije jednostavno diktira zakon ponude i potražnje, i radnih snajkica ima u Srbiji, ili bilo gde u svetu, tačno onoliko koliko ima i derana spremnih da plate te usluge.
Svaka pametna država ikada u istoriji se trudila da ovaj najstariji zanat drži pod svojom kontrolom, obezbedi sigurnost prodavca i kupca i da usput zaradi kroz poreze.
Ako neko od ovoga napravi internacionalni biznis kao Amsterdam i ljudi ekstra zarađuju na tome, samo im treba skinuti kapu, i ćestitati.

srbin sam pa sta

pre 13 godina

Bio sam pre par meseci u Amsterdamu, I uprkos tome sto saosecam sa jadnim zenama koje su prinuudjene to da rade, verujte da strejt muskarcu nije lako kad vidi sve te zene na izvolte.. Prvo sam isao samo u 'windowshoping" ali sledeci put sam ugleda devojku koja bez problema moze da bude na Playboj duplerici: PRELEPA! Pridjem joj da vidim koliko , sta , i u trenu kad me je pitala odakle sam i kad sam joj odgovorio da sam iz srbije: devojka mi je bukvalno zalupila vrata!!! Nisam znao kako da reagujem, osta sam jos par minuta blenuci u nju iza stakla ali ona je ostala pri svom. Nije htela ni da cuje... Ili je ona iz Srbije ili je imala jako losa iskustva sa srpskim musterijama. Trece nema...

white

pre 13 godina

Upravo legalizacijom prostitucije (koju je nemoguće iskoreniti) značajno se smanjuje sex trafficking i od svih razloga (zdravstvena zaštita, porez, izbacivanje makroa i raznih drugih posrednika) taj razlog je toliko bitan da ne znam kako neko može biti protiv legalizacije prostitucije.

jelena

pre 13 godina

Prosle godine sam bila u Amsterdamu sa svojim muzem u ovoj cetvrti,isli smo kao i svi turisti da vidimo to "cudo"!!Nisu Holandjani izmislili toplu vodu,prostitucija skoro u vecini zemalja EU legalizovana,pa tako ne moze mi niko moralisati niti pricati da su svi evropljani ludi i nemoralni,a mi srbi eto zgrozavamo se razvratnog zapada.Mislim da je kod nas mnogo veca prostitucija nego sto se moze zamisliti,pogotovu sa ovim krizama od 90-tih.Kada bi se kod nas legalizovala prostitucija,sigurno ne bi bilo kafana pored puta sa maloletnicama koje ne vide svetlo dana ili zenama ciji su pasosi baceni cim su presle nasu granicu.Pogledajte samo nase pevaljke,nisam vidjala takav stajling na zapadnim televizijama.Dosta vise sa tim licemerjem mozda je bas pored vase zgrade neka birtija sa nekim nesrecnicama..

boris

pre 13 godina

Bojim se da cemo jos dugo biti druzina iz Zoo vrta. Mada i u Zoo vrtu postoji jedan nivo i kodeks ponasanja, sto se po komentarima ne moze bas zakljuciti..
Kao i do sada nasi ljudi su uvek pobrkali loncice... Sve bi kao da komentarisu a nemaju pojma. I onda kao posledica, kamenuju sve sto je novo. Da stvar bude gora, sa onima koji voze skupa kola i koji su napravili patriotski novac u Italiji upravo na prostituciji ce uvek sesti i pozdraviti se...
O cemu se zapravo radi... Radi se B92 iznosi ono sto je jedna zemlja do detalja uredila i zakonom i drustvenim normama. U tom kvartu je zabranjeno slikanje, u tom kvartu dame imaju socijalnu i zdravstvenu zastitu, u tom kvartu za svoje usluge one i samo one dobijaju novac i nikom ne daju deo jer su samostalne, slobodne i nezavisne...
Ako se prostitucija dogadja na slobodnoj volji i neko svesno to radi bez ikakve prinude, to je isto kao da je neko lekar. Zasto kazem lekar - zato sto sa nekih pogleda nije korektno prodavati zdravstvene usluge i nije humano... Ali i tu ljudi moraju da zive... Ali i u tom pozivu ima jedna jako crna strana a to je trgovina ljudskim organima, nesavesno lecenje ili lecenje na osnovu primljenih koverti...
Dakle moji verne patriote i poboznici... Prostitucija je lose a davanje koverte lekarima je prihvatljivo...
@ Zainteresovana - cestitam, zasto ne
@ jedan -moze ako je to oblik nekih fantazija(citajmalo)
@ Stojan - ti kao hoces da si urban a vredjas dame time
@ Cica - nemas pojma, upravo i Holandjanke su tu. Nemoj mesati zrtve trafikinga i prostitutke..
@ Zoran - zasto jadne.. Sve je pravo izbora. Da li si ikada u zivotu imaju potpunu slobodu i pravo izbora ili si radio ono sto masa kaze a onda uzimao da je to tvoja odluka...?????

jedan

pre 13 godina

nikada mi nece biti jasno....da li neko stvarno moze da uziva u sexu, tako sto ce ga kupiti??? Ako nisam sposoban da nadjem devojku, seks mi ne treba. Sve je ovo nekako prljavo i ponizavajuce za obe strane...a to sto se desava u holandiji, ne znaci da su oni ispred nas i da treba da se ugledamo na njih. Nekako mi ih je i zao.

palim u amsterdam!

pre 13 godina

bravo za sajt b92!(uhh najezio sam se..nisam verovao da cu ovo ikada da izgovorim^^)
a vi iskompleksirani isfrusrtirani ini..otidjite na pescanik,rts ili slicne 'fine'sajtove ako vam smeta,i pustite nas normalne da uzivamo u ovako kvalitetnim i liberalnim putopisima.

i naravno legalizacija prostitucije!pa svi znamo da je prikrivena prostitucija i uticaj telom na drustvo i civilizaciju,sustina postojanja.ovo je samo ubijanje licemerja(i ubijanje uzivanja u istom,jer je poznato da se u licemerstvu uziva kad postoji kao karakterna osobina)i kvalitetna zastita zena na radu(nema side,maltretiranja,placa se porez itd..dakle svi imaju koristi,a ne samo pojedinke i pojedinci)

nele

pre 13 godina

Popodne sednes u bastu i dunes nesto zeleno, onda na pivo u fenomenalan pab Old Sailor. Prosetas, potrosis tih 50 evra, pa ponovo u isti pab na pivo. Desetak metara od tebe dva pandura te cuvaju da ti se nesto lose ne dogodi! Radnim danima popodne je happy hour, moze i za 30. Odavno se zalazem da se na Dorcolu otvori mali Amsterdam, ovaj grad bi se namlatio para od turista. Poruka cistuncima: ima prostitutki i u nasem gradu, samo im je mnogo teze nego tamo. Njima treba pomoci.

Dejan

pre 13 godina

Treba omoguciti da svi imaju posla i da zarade za zivot. Kako musko tako i zensko. Tada nece biti prostitucije. Ipak ta prostitutka na kraju treba biti majka, a onda nitko ne bi zeleo biti u kozi njenog deteta, jer svet je danas globalno selo. Ovako stanje (pa i ono sa legalizacijom) najbolje odgovara muskima, a kao sto se moze i ovde da procita niti im smeta. Zamislite da vam se vlastito dete time bavi.

Perica

pre 13 godina

Odlican model za "Bordel Srbija" i ubiranje poreza! Treba samo da vidimo da li cemo da uvozimo radnu snagu iz Moldavije ili cemo da zaposljavamo nase zene, muzeve, cerke i sinove!

Posmatrac

pre 13 godina

Posto je legalizovano to postoje neki zakoni. Niko nije vlasnik ovih devojaka nego kao sto je navedeno u tekstu placaju taj prostor u kome vrse usluge. Nisu obavezne da ovo rade niti imaju odredjen broj klijenata po danu. A kroz sta prolaze, pa za tolike pare i sugurnost koju takav novac nudi verovatno manje nego prosecna zena u Srbiji... Tako da prestanite sa glupim komentarima...

Mari-jachi

pre 13 godina

Mnogo, ali MNOGO, bolja ponuda, raznovrsnija i bogatija, a neuporedivo jeftinija u pogranicnoj Tihuani, Amsterdam je u poredjenju - SMESAN (kao i sve evropske destinacije za ove usluge, uostalom - bio, prob'o, uporedio) Welcome to Tijuana, tequila, sexo y ...

Zarko

pre 13 godina

haha ja nisam stig'o do misionarske, pao sam na prethodnom nivou ;D

(kol'ko me nerviraju ovi shto kao neshto moralishu, kapiram da pola njih sashije detetu shamarchinu kad donese keca iz shkole..)

zoran

pre 13 godina

Odvalio sam dve-tri proslog leta.
(Stojan, 22. septembar 2010 20:41)

Uh, kako si "porastao" u nasim ocima.
Cega se pametan stidi, bu.a.a se ponosi.
Nadam se da ces uspesno resiti problem.

Free Like a Bird

pre 13 godina

Prostitucija ili kako ga jos zovu "najstariji zanat na svetu" postojala je i postoji u skoro svim zemljama na svetu. Posto je bilo nemoguce ukinuti je, prakticni Holandjani (od kojih bi mogli stosta i da naucimo) su je legalizovali, tako da prostitutke sada placaju porez kao i svi drugi zaposleni ljudi, imaju zdravstvenu zastitu, ide ime staz... Meni je to mnogo postenije nego npr. situacija u zemljama poput nase, gde je "kao" nema, a kad otvorite oglase i potrazite stranice na kojima reklamiraju masazu, poslovnu pratnju... vidite na stotine oglasa... Zar nije prakticnije legalizovati je, posto je (izgleda) nemoguce iskoreniti?

Miki

pre 13 godina

Za Cicu koja tvrdi da su prostitutke samo iz siromasnih zemalja- to uopste nije tacno.Pricao sam sa jednom Holandjankom koja tu radi i ona tako placa svoje studije,ne drogira se i potpuno je normalna devojka.Nije svaka zenska koja tu radi zrtva.

Lemi

pre 13 godina

Ha, ha, ha, ha ... pa je l' negde poplava pa je ovoliko konzervativnih, zgrozenih i uvredjenih cistunaca izmilelo i resilo da pusti glas?
Sjajno! Ti se posle 3. piva prvi zalecu u raznorazne 'akcije'. :)

Vlada.C

pre 13 godina

Lepo se ljudi dosetili da legalizuju prostituciju. Ceska na primer ubire negde oko 240 mil. od legalizovane prostitucije. Zasto ne bi prostitutka imala svoja prava zasticena, zdravstvenu knjizicu, penziono i socialno. Pa ima hiljade ljudi koji rade u opstinama i raznim drzavnim institucijama ... a mene je vise sramota njih nego prostitutki ... one makar rade nesto!

Sasha

pre 13 godina

Tolerancije i transparentnosti? Toleranciju prihvatam, ali u moje vreme se ovo drugo nije zvalo transparentnost.

Ruzno je kada se sve posmatra kroz biznis...

Cica

pre 13 godina

Prostitutke kraj Stare crkve su veći deo vremena drogirane, toliko im je lepo i zabavno da rade to što rade. Šmrču štrafte po haubama kola. Ako neko zaista misli da je to veseo život nek' se sam prostituiše sa svakim pervertom koji naiđe.
Što se tiče saveta autora kako se cena ugovara, pa valjda "frajeri" koji tamo idu znaju kako se to radi...
Pitam se samo kako to da nijedna od tih prostitutki nije Holanđanka, nego sve dolaze iz siromašnih zemalja...

igor

pre 13 godina

Najsmesnije je sto b92 stalno drami o pravima ovih onih, anti trafiking, anti ovo anti ono, i onda objavi tekst tipa "kurve u amsterdamu - upute za uporabu"
fiju fiju

zoran

pre 13 godina

...Jadne zene..samo to mogu reci...
Tekst je glup da gluplji tesko moze biti, jer ne pise o crnoj strani tog zivota, jer ne pise sta ta ljudska bica prolaze i u kakvom stanju je njihova psiha. Sto je najgore vidim po komentarima kako se neki (izvinite na reci) bolesnici oblizuju. Oni su mi jos jadniji od ovih zena.
Samo da vas pitam, vas "napredne",jedno pitanje. DA li biste voleli da u izlogu gledate vasu sestru ili majku ?
Posteno odgovorite sebi na to pitanje i videcete koliko je ovaj demonizam opravdan.

Jos da dodam, da se svaki normalni Holandjanin stidi ovoga sto citate u tekstu.

kapiram...

pre 13 godina

"...a ako razmišljate o analnom seksu, to teško da ćete dobiti."

Eh, a antitabu sekcija tekstova na B92 nas vec neko vreme ubedjuje da je to sasvim normalno, pozeljno, seks kao i svaki drugi. Ili cak i bolji. Zasto ove radnice to ne nude, pitam se...

Zdrav um

pre 13 godina

@(liberalno shvatanje nije loše)


Kazete:"kod prodavačice ljubavi daš lovu i odeš srećan kući."
Smatram da samo devijantna osoba može da ode kući srecna, ako je platila seksualne usluge prostitutki preko koje je preslo na stotine i hiljade drugih muškaraca. I to često mušterija prljavih i zaraženih - a čime i od čega: to niko ne može da zna, jer se to ne kontroliše.
Imam poznanika koji živi u Nemačkoj, ide u kupleraje, i na ove moje reči bezbrižno, gotovo ponosno, kaže:"Idu bre i doktori".
E, stvarno, sad mije lakše! Inače samo odavno zaključila da medju doktorima "nema" devijantnih osoba!

Ivica

pre 13 godina

Da li ste vi sigurni da izrazi kao što su "Suck" i "Fuck" smeju da se koriste na sajtu koji ne proverava starost svojih posetilaca? Evo forwardujem link ka ovoj priči nadležnim organima. Ovo je klasično navođenje na prostituciju.

miki rubiroza

pre 13 godina

Uh jedva cekam da probam Amsterdam.
Svi srecni, devojke zaradjuju, momcima nova iskustva, brdo zhena koje gledaju live sex.EXTRA.
A najvise gotivim ljude koji pisu negativne komentare na ove teme, bilo musko ili zensko.
Sto ste citali ovo?
Bajatović: Poskupljenje gasa realno - pisiste tamo svoje frustracije.

liberalno shvatanje nije loše

pre 13 godina

Pametni ljudi legalizovali prostituciju,kad zagoriš ko ciganski tiganj odeš kod prodavačice ljubavi daš lovu i odeš srećan kući.

liberalno shvatanje nije loše

pre 13 godina

Pametni ljudi legalizovali prostituciju,kad zagoriš ko ciganski tiganj odeš kod prodavačice ljubavi daš lovu i odeš srećan kući.

miki rubiroza

pre 13 godina

Uh jedva cekam da probam Amsterdam.
Svi srecni, devojke zaradjuju, momcima nova iskustva, brdo zhena koje gledaju live sex.EXTRA.
A najvise gotivim ljude koji pisu negativne komentare na ove teme, bilo musko ili zensko.
Sto ste citali ovo?
Bajatović: Poskupljenje gasa realno - pisiste tamo svoje frustracije.

Vlada.C

pre 13 godina

Lepo se ljudi dosetili da legalizuju prostituciju. Ceska na primer ubire negde oko 240 mil. od legalizovane prostitucije. Zasto ne bi prostitutka imala svoja prava zasticena, zdravstvenu knjizicu, penziono i socialno. Pa ima hiljade ljudi koji rade u opstinama i raznim drzavnim institucijama ... a mene je vise sramota njih nego prostitutki ... one makar rade nesto!

igor

pre 13 godina

Najsmesnije je sto b92 stalno drami o pravima ovih onih, anti trafiking, anti ovo anti ono, i onda objavi tekst tipa "kurve u amsterdamu - upute za uporabu"
fiju fiju

jelena

pre 13 godina

Prosle godine sam bila u Amsterdamu sa svojim muzem u ovoj cetvrti,isli smo kao i svi turisti da vidimo to "cudo"!!Nisu Holandjani izmislili toplu vodu,prostitucija skoro u vecini zemalja EU legalizovana,pa tako ne moze mi niko moralisati niti pricati da su svi evropljani ludi i nemoralni,a mi srbi eto zgrozavamo se razvratnog zapada.Mislim da je kod nas mnogo veca prostitucija nego sto se moze zamisliti,pogotovu sa ovim krizama od 90-tih.Kada bi se kod nas legalizovala prostitucija,sigurno ne bi bilo kafana pored puta sa maloletnicama koje ne vide svetlo dana ili zenama ciji su pasosi baceni cim su presle nasu granicu.Pogledajte samo nase pevaljke,nisam vidjala takav stajling na zapadnim televizijama.Dosta vise sa tim licemerjem mozda je bas pored vase zgrade neka birtija sa nekim nesrecnicama..

nele

pre 13 godina

Popodne sednes u bastu i dunes nesto zeleno, onda na pivo u fenomenalan pab Old Sailor. Prosetas, potrosis tih 50 evra, pa ponovo u isti pab na pivo. Desetak metara od tebe dva pandura te cuvaju da ti se nesto lose ne dogodi! Radnim danima popodne je happy hour, moze i za 30. Odavno se zalazem da se na Dorcolu otvori mali Amsterdam, ovaj grad bi se namlatio para od turista. Poruka cistuncima: ima prostitutki i u nasem gradu, samo im je mnogo teze nego tamo. Njima treba pomoci.

kapiram...

pre 13 godina

"...a ako razmišljate o analnom seksu, to teško da ćete dobiti."

Eh, a antitabu sekcija tekstova na B92 nas vec neko vreme ubedjuje da je to sasvim normalno, pozeljno, seks kao i svaki drugi. Ili cak i bolji. Zasto ove radnice to ne nude, pitam se...

Ivica

pre 13 godina

Da li ste vi sigurni da izrazi kao što su "Suck" i "Fuck" smeju da se koriste na sajtu koji ne proverava starost svojih posetilaca? Evo forwardujem link ka ovoj priči nadležnim organima. Ovo je klasično navođenje na prostituciju.

Cica

pre 13 godina

Prostitutke kraj Stare crkve su veći deo vremena drogirane, toliko im je lepo i zabavno da rade to što rade. Šmrču štrafte po haubama kola. Ako neko zaista misli da je to veseo život nek' se sam prostituiše sa svakim pervertom koji naiđe.
Što se tiče saveta autora kako se cena ugovara, pa valjda "frajeri" koji tamo idu znaju kako se to radi...
Pitam se samo kako to da nijedna od tih prostitutki nije Holanđanka, nego sve dolaze iz siromašnih zemalja...

boris

pre 13 godina

Bojim se da cemo jos dugo biti druzina iz Zoo vrta. Mada i u Zoo vrtu postoji jedan nivo i kodeks ponasanja, sto se po komentarima ne moze bas zakljuciti..
Kao i do sada nasi ljudi su uvek pobrkali loncice... Sve bi kao da komentarisu a nemaju pojma. I onda kao posledica, kamenuju sve sto je novo. Da stvar bude gora, sa onima koji voze skupa kola i koji su napravili patriotski novac u Italiji upravo na prostituciji ce uvek sesti i pozdraviti se...
O cemu se zapravo radi... Radi se B92 iznosi ono sto je jedna zemlja do detalja uredila i zakonom i drustvenim normama. U tom kvartu je zabranjeno slikanje, u tom kvartu dame imaju socijalnu i zdravstvenu zastitu, u tom kvartu za svoje usluge one i samo one dobijaju novac i nikom ne daju deo jer su samostalne, slobodne i nezavisne...
Ako se prostitucija dogadja na slobodnoj volji i neko svesno to radi bez ikakve prinude, to je isto kao da je neko lekar. Zasto kazem lekar - zato sto sa nekih pogleda nije korektno prodavati zdravstvene usluge i nije humano... Ali i tu ljudi moraju da zive... Ali i u tom pozivu ima jedna jako crna strana a to je trgovina ljudskim organima, nesavesno lecenje ili lecenje na osnovu primljenih koverti...
Dakle moji verne patriote i poboznici... Prostitucija je lose a davanje koverte lekarima je prihvatljivo...
@ Zainteresovana - cestitam, zasto ne
@ jedan -moze ako je to oblik nekih fantazija(citajmalo)
@ Stojan - ti kao hoces da si urban a vredjas dame time
@ Cica - nemas pojma, upravo i Holandjanke su tu. Nemoj mesati zrtve trafikinga i prostitutke..
@ Zoran - zasto jadne.. Sve je pravo izbora. Da li si ikada u zivotu imaju potpunu slobodu i pravo izbora ili si radio ono sto masa kaze a onda uzimao da je to tvoja odluka...?????

Lemi

pre 13 godina

Ha, ha, ha, ha ... pa je l' negde poplava pa je ovoliko konzervativnih, zgrozenih i uvredjenih cistunaca izmilelo i resilo da pusti glas?
Sjajno! Ti se posle 3. piva prvi zalecu u raznorazne 'akcije'. :)

Zarko

pre 13 godina

haha ja nisam stig'o do misionarske, pao sam na prethodnom nivou ;D

(kol'ko me nerviraju ovi shto kao neshto moralishu, kapiram da pola njih sashije detetu shamarchinu kad donese keca iz shkole..)

zoran

pre 13 godina

...Jadne zene..samo to mogu reci...
Tekst je glup da gluplji tesko moze biti, jer ne pise o crnoj strani tog zivota, jer ne pise sta ta ljudska bica prolaze i u kakvom stanju je njihova psiha. Sto je najgore vidim po komentarima kako se neki (izvinite na reci) bolesnici oblizuju. Oni su mi jos jadniji od ovih zena.
Samo da vas pitam, vas "napredne",jedno pitanje. DA li biste voleli da u izlogu gledate vasu sestru ili majku ?
Posteno odgovorite sebi na to pitanje i videcete koliko je ovaj demonizam opravdan.

Jos da dodam, da se svaki normalni Holandjanin stidi ovoga sto citate u tekstu.

white

pre 13 godina

Upravo legalizacijom prostitucije (koju je nemoguće iskoreniti) značajno se smanjuje sex trafficking i od svih razloga (zdravstvena zaštita, porez, izbacivanje makroa i raznih drugih posrednika) taj razlog je toliko bitan da ne znam kako neko može biti protiv legalizacije prostitucije.

Miki

pre 13 godina

Za Cicu koja tvrdi da su prostitutke samo iz siromasnih zemalja- to uopste nije tacno.Pricao sam sa jednom Holandjankom koja tu radi i ona tako placa svoje studije,ne drogira se i potpuno je normalna devojka.Nije svaka zenska koja tu radi zrtva.

Free Like a Bird

pre 13 godina

Prostitucija ili kako ga jos zovu "najstariji zanat na svetu" postojala je i postoji u skoro svim zemljama na svetu. Posto je bilo nemoguce ukinuti je, prakticni Holandjani (od kojih bi mogli stosta i da naucimo) su je legalizovali, tako da prostitutke sada placaju porez kao i svi drugi zaposleni ljudi, imaju zdravstvenu zastitu, ide ime staz... Meni je to mnogo postenije nego npr. situacija u zemljama poput nase, gde je "kao" nema, a kad otvorite oglase i potrazite stranice na kojima reklamiraju masazu, poslovnu pratnju... vidite na stotine oglasa... Zar nije prakticnije legalizovati je, posto je (izgleda) nemoguce iskoreniti?

za srecan zivot

pre 13 godina

Stalno po malo,izbaci se neki clanak ovde o nekoj tabu temi,analni,oralni,prostitucija i slicno. I odjednom vidis,hiljade i hiljade komentara,manje pozitivnih nego negativnih,pun ljudi laznog morala i slicnih zavrzlama! A pojavi se tekst o tome kako se trazi poskupljenje gasa,goriva,hrane,odece i zaboga cucli za bebe i nigde nikog! Ocigledno je da je u Srbiji moralnije krasti i pljuvati po bliznjem, nego uzivati u carima sexualne lepote?! Neko je pomenuo kako i doktori idu u kupleraje. Pa zar nije bolje da hirurg koji nema vremena za izlaske i nalazenje zena ode u kupleraj,oslobodi se stresa i operise na necijem mozgu,nego da polunadrkan dodje na operaciju i napravi sranje?! Isto vazi i za sve lazne moraliste u ovoj zemlji! Ako vam se ne dopada kako zvuci naslov nekog clanka,zasto ga uopste i citate? To mi nikad nije bilo jasno? Ali siguran sam,da svi vi koji pljujete po analnom i bilo kakvom drugom sexu,kad bi ga barem jednom dobili,ne bi vise tako pricali. Ali sexualna frustracija je cudo,a Srbija je puna nje! Zato napred sa legalizacijom prosticuje, da bar sacuvamo one zene koje to nisu izabrale,vec silom naterane! Napred sa legalizacijom marihuane, da se smanji broj ljudi koji ce sve prodati iz kuce ili ubiti nekog zbog jednog fiksa! Ostrija borba protiv diskriminacije,bez parada! I napred sa promocijom knjige,da bi se ovaj narod vec jednom opismenio! I jos mnogo toga...

opusti se i živi

pre 13 godina

@Zoran

Kolko ti Zorane imaš godina?
Nešto si napet i uzbuđen?! Nema potrebe za tim, lijepo se smiri i reci kaj te mući stari?!
O onome o čemu neznaš ili znaš vrlo malo, nije lijepo pričati nebuloze.
Osnovna nebuloza i laž kad se priča o prostituciji u zemljama zapadne Europe je spominjanje bijelog roblja i izjednačavanje djevojaka koje se bave najstarijim zanatom sa organiziranim kriminalom, mafijom. Da se razumijemo toga svakako ima, ali ne u mjeri u kojoj se navodi, a pogotovo ne da se izjednačuje prostituka=žrtva i rob.
Upravo suprotno, veliki broj djevojaka nastoji doći u D npr, pa tek onda Ned, GB i postati kurve. Nekome to zvući čudno, ali jako velik broj djevojaka i žena npr. iz Češke, Mađarske, Poljske odlazi u Njemačku radi toga. Neke idu čisto radi zarade i takve čovjek brzo skuži i nisu na cijeni. Posao odrađuju površno, ko kad radnik na traci cijeli dan radi isto pa mu oko 3 nakon ručka pun k svega... Određeni broj radi, radi toga jer naprosto voli seks i voli se kurvati (da Zorane uživaju u tome da se ševe, da se ševe s nepoznatim muškarcima i da se osječaju poput kurve), a najveći broj da na taj način (pošto se tim uslugama ako je riječ o skupljim bordelima koriste uglavnom biznismeni) upoznaju nekoga i da se udaju u perspektivi za bogataše. Te potonje su nešto kao sponzoruše kod vas i nas (ja sam iz Zg-a) samo one eto ne sjede u Strahinjića Bana ili sličnim inaćicama u Zg-u već su nešto aktivnije. Odu u neki bolji bordel u Austriju, Njemačku i osim što zarađuju za tjedan više nego što će neki zaraditi u godinu dana u Srbiji, Hrvatskoj upoznaju klijantelu koju i žele upoznati. Usput neki i izgledaju vrhunski (muškarci mislim). Žene koje rade na takvim mjestima izgledaju bolje neko one s duplerica muških časopisa, jer pravi komadi NE ŽELE nikakvo slikanje niti pojavljivanje po medijima već diskreciju.
Kod nas nešto manje (mislim na ex Yu), ali u razvijenom svijetu (dakle onom kojem mi svi težimo, kolko god ovo zvučalo ironično) dobar dio veza tako započinje vjerovati mi ili ne.
Većina djevojaka, žena uspješnih svjetskih biznismena, nekih političara i sl su ništa drugo do bivše kurve tj. povremene kurve.
Ja ne kažem da je to dobro, pravilno, ispravno ali dobro je objasniti neke stvari da bi bilo jasnije, ako možda nije..
Prijatelju, ja sam isprobao puno kurvi, povremenih kurvi i onih koje to nisu i ovo kaj ti govorim, govorim iz svog iskustva. Probao sam i nije mi krivo ni žao i ponekad (iako puno manje nego prije) probam i danas. Novaca imam prilično i nisam cicija, hedonist sam.
Prvi seks nebih mijenjao za ništa, ali niti seks s prvom kurvom nebih mijenjao za ništa! ;)
Inaće da se razumijemo djevojku imam, ali oženjen nisam zasada. Imam 32 god.
Vjerojatno će se javiti neka moralistkinja da pita jel zna djevojka šta radim i sl i jel joj drago zbog toga pa da unaprijed kažem da ova sad zadnja s kojom sam u vezi nezna. Ne zbog toga što joj nebih priznao, nego zato jer na to gledam više kao na nešto što je iza mene. Ako me pita dal sam bio ikad s kurvom reći ću da jesam. Nisam lud da se ponosim time, da joj to kažem onako za vrijeme zajedničke romentične večere, ali bilo je nekih koje su to znale i zaželjele da ih u krevetu jebem poput najjeftije kurve. Eto vidiš prijetelju, psihologija je sve to i seks ide iz gleve.. Ako bi me ova ostavila zbog toga što sam radio, razumio bih.
Više puta sam se testirao na većinu spolnih bolesti i nikada ništa nisam pokupio. Tvrdim, da prava kurva pazi daleko više na svoje zdravlje nego klinke oko nas koje se jebu ko ih god uhvati!
Osim toga svakom predlažem da proba bar jednu dobru kurvu i mislim da će ostat zabezeknut kolko je to drugačije od uvaženih klišea o istima. Jedino čeg se treba bojati je da ne svrši prerano.. ;)

Osobno nebih išao na ove u izlogu niti sam koristio one s ceste...
U Srbiji, slično kao i u Hr, sve ide preko oglasa i iako su po kvaliteti lošije nego u D npr. čovjek se zabavi i opusti, a kome smeta nek moralizira.
Zna se događati da se korisnik zaljubi u kurvu, ali meni se znalo događati ( s četiri ženske do sada) da kurve iniciraju susrete nakon, s nekima sam i danas u kontaktu ko s frendicama vjerovali ili ne.
Nekako kad s nekim dođeš na taj nivo, a nema nikakve neugode kao s bivšima, ništa nije komplicirano i sve je jednostavno, zašto jednostavno ne naći se s nekom bivšom kurvom koja to možda više ni nije i zabaviti se. Ali samo ono što oboje želite i kad želite...

@srbin sam pa šta

Vjerojatno je ta ženska na koju si naletio isto Srpkinja!
Eventualno Albanka, Bosanka, još manje vjerojatno Hrvatica pa da neće zbog nekih gluposti.
Uglavnom Nizozemka, Skandinavka, Švabica, Poljakinja... sigurno nije jer prosječna kurva iz Utrehta na radu u Amsterdamu nezna jel Srbija (Hrvatska) ime hrane, zemljopisni pojam, neki novi glazbeni sastav ili kaj, a sve i da je jednom u životu čula o tamo nekim balkanskim plemenima koji više onako rituala radi( da se ne zaboravi tko su) se svakih par godina pokolju, nebi imala ništa protiv popušiti ti i uzeti pare.. Dalje od pušenja tako i tako nebi stigao, jer one znaju kako obraditi mušteriju kojoj je to prvi put. To im je najlakša lova.. ;)

Ajd uzdravlje!

Zdrav um

pre 13 godina

@(liberalno shvatanje nije loše)


Kazete:"kod prodavačice ljubavi daš lovu i odeš srećan kući."
Smatram da samo devijantna osoba može da ode kući srecna, ako je platila seksualne usluge prostitutki preko koje je preslo na stotine i hiljade drugih muškaraca. I to često mušterija prljavih i zaraženih - a čime i od čega: to niko ne može da zna, jer se to ne kontroliše.
Imam poznanika koji živi u Nemačkoj, ide u kupleraje, i na ove moje reči bezbrižno, gotovo ponosno, kaže:"Idu bre i doktori".
E, stvarno, sad mije lakše! Inače samo odavno zaključila da medju doktorima "nema" devijantnih osoba!

srbin sam pa sta

pre 13 godina

Bio sam pre par meseci u Amsterdamu, I uprkos tome sto saosecam sa jadnim zenama koje su prinuudjene to da rade, verujte da strejt muskarcu nije lako kad vidi sve te zene na izvolte.. Prvo sam isao samo u 'windowshoping" ali sledeci put sam ugleda devojku koja bez problema moze da bude na Playboj duplerici: PRELEPA! Pridjem joj da vidim koliko , sta , i u trenu kad me je pitala odakle sam i kad sam joj odgovorio da sam iz srbije: devojka mi je bukvalno zalupila vrata!!! Nisam znao kako da reagujem, osta sam jos par minuta blenuci u nju iza stakla ali ona je ostala pri svom. Nije htela ni da cuje... Ili je ona iz Srbije ili je imala jako losa iskustva sa srpskim musterijama. Trece nema...

Veštica iz PortoBela

pre 13 godina

Hm...ondaK ja mom mužu štedim bar 50eura za veče:)), to za ovu standardnu uslugu, mada u tekstu piše da je moguć dogovor i za ostale "usluge":)

Sasans

pre 13 godina

Sjajno se zabavljam čitajući komentare dežurnih čuvara morala naše lepe Srbije, koji verovatno i ne znaju gde je Holandija,a Amsterdam im predstavlja onaj kafe iza ćoška gde se skuplja ona nemoralna omladina.
Svako ko se skriva iza priče o nemoralnosti prostitucije koju shvaća kao nepismenu, drogiranu, pijanu, smrdljivu maloletnu ciganku koja stoji pored puta i oralno zadovoljava likove iz kamiona koji usput blago podriguju, je tri puta gori po moralu od njih samih.
Potajna želja svakoh dežurnog moraliste, čuvara nevinosti i moralnosti Srbije u 21. veku je da se to sve ukine i zabrani, i sebi priznaju pred musavim ogledalom,da bi oni bili spremni da preuzmu to teško breme, iako prostituciju niko nije iskorenio prethodnih 3000 godina.
Takođe ne shvataju da postojanje prostitucije jednostavno diktira zakon ponude i potražnje, i radnih snajkica ima u Srbiji, ili bilo gde u svetu, tačno onoliko koliko ima i derana spremnih da plate te usluge.
Svaka pametna država ikada u istoriji se trudila da ovaj najstariji zanat drži pod svojom kontrolom, obezbedi sigurnost prodavca i kupca i da usput zaradi kroz poreze.
Ako neko od ovoga napravi internacionalni biznis kao Amsterdam i ljudi ekstra zarađuju na tome, samo im treba skinuti kapu, i ćestitati.

zoran

pre 13 godina

Odvalio sam dve-tri proslog leta.
(Stojan, 22. septembar 2010 20:41)

Uh, kako si "porastao" u nasim ocima.
Cega se pametan stidi, bu.a.a se ponosi.
Nadam se da ces uspesno resiti problem.

Sasha

pre 13 godina

Tolerancije i transparentnosti? Toleranciju prihvatam, ali u moje vreme se ovo drugo nije zvalo transparentnost.

Ruzno je kada se sve posmatra kroz biznis...

Posmatrac

pre 13 godina

Posto je legalizovano to postoje neki zakoni. Niko nije vlasnik ovih devojaka nego kao sto je navedeno u tekstu placaju taj prostor u kome vrse usluge. Nisu obavezne da ovo rade niti imaju odredjen broj klijenata po danu. A kroz sta prolaze, pa za tolike pare i sugurnost koju takav novac nudi verovatno manje nego prosecna zena u Srbiji... Tako da prestanite sa glupim komentarima...

Anduril

pre 13 godina

Srbija pre WWII... jedan mali grad... na primer Obrenovac... u gradu oko 100 kafana, a 14 ima dozvolu za prostituciju! Dakle, tradicionalisi, turboneopravoslavci i ostali desničari od$%#"€|! A vi levičari... komunisti su prostituciju iz legalnih tokova prebacili pod tepih, kao i sve ostalo. Posle je prostitucija prodrla preduzeća, institucije, a o devevedesetim da ne govorim. Žene se eksploatišu, a svaki kriminalac, probisvet, ili neko sa kešom sa područja Smedereva, Požarevca, Palanke i Kragujevca vikende provodi u selu Mihajlovac gde su noćni klubovi načičkani duž glavnog puta za Palanku. Da vas podsetim ''moralisti'' tu su nedavno oslobođene lokalne devojčice koje su tu bile podvođene.
Eto potapajte, ili nukujte amsterdam dok u nekakvom Mihajlovcu deca pate!

Mari-jachi

pre 13 godina

Mnogo, ali MNOGO, bolja ponuda, raznovrsnija i bogatija, a neuporedivo jeftinija u pogranicnoj Tihuani, Amsterdam je u poredjenju - SMESAN (kao i sve evropske destinacije za ove usluge, uostalom - bio, prob'o, uporedio) Welcome to Tijuana, tequila, sexo y ...

palim u amsterdam!

pre 13 godina

bravo za sajt b92!(uhh najezio sam se..nisam verovao da cu ovo ikada da izgovorim^^)
a vi iskompleksirani isfrusrtirani ini..otidjite na pescanik,rts ili slicne 'fine'sajtove ako vam smeta,i pustite nas normalne da uzivamo u ovako kvalitetnim i liberalnim putopisima.

i naravno legalizacija prostitucije!pa svi znamo da je prikrivena prostitucija i uticaj telom na drustvo i civilizaciju,sustina postojanja.ovo je samo ubijanje licemerja(i ubijanje uzivanja u istom,jer je poznato da se u licemerstvu uziva kad postoji kao karakterna osobina)i kvalitetna zastita zena na radu(nema side,maltretiranja,placa se porez itd..dakle svi imaju koristi,a ne samo pojedinke i pojedinci)

Napet

pre 13 godina

O,da...upravu ste,sve je počelo još u 19 veku...Amsterdam je grad slobode, ali to ne znači i da ne postoji zakon...Pored toga sto je bitno da naglasite uslugu koju zelite, takodje je bitno i znati da kada otvorite vrata "izloga", tj. kada udjete, vi ste u obavezi da platite uslugu imali sex ili ne.Zato je jako bitno da se ljudi informisu o tim stvarima kako ne bi dosli u nezgodnu situaciju, tipa nisam imao sex i necu da platim...Ponavljam, čim se kroči unutra u obavezi ste da platite...
Takodje ste u pravu da se broj HIV zarazenih osoba smanjio legalizaciom prostitucije,no i broj zavisnika od teskih droga je takodje mali, zahvaljujuci legalizaciji lakih droga, ali i njihovim programom za lečenje ljudi zavisnih od tezih vrsta droge.
Ja bih iskreno voleo da se te neke stvari legalizuju i u Srbiji,no,ovde drzava ne vidi svoj interes.Tačnije vidi ga u crnom trzistu jer se tako moze vise zaraditi, no ne shvataju da se tim novcem placaju i razna ubistva kao i sex-trafiking ili kako se već to kaze,ali i neke mnogo gore i uzasnije stvari...
Mislim da bi legalizacijom prostitucije i marihuane zadovoljstvo bilo obostrano..HA!

Zile

pre 13 godina

Kakva otvorenost, kakva transparentnost!?!? Ovo je obicna reklama za prostituciju a kopja je po zakonu 95% evropskih zemalja zabranjena i kaznjiva.
Ako je to toliko lepo, posaljite tamo cerku ili sestru pa neka budu otvorene i transparentne!
Ovaj clanak moze da zadodvolji samo nekoga ko nikada nije video inostranstvo.

jedan

pre 13 godina

nikada mi nece biti jasno....da li neko stvarno moze da uziva u sexu, tako sto ce ga kupiti??? Ako nisam sposoban da nadjem devojku, seks mi ne treba. Sve je ovo nekako prljavo i ponizavajuce za obe strane...a to sto se desava u holandiji, ne znaci da su oni ispred nas i da treba da se ugledamo na njih. Nekako mi ih je i zao.

Nick van Dijck

pre 13 godina

Opis usluga je daleko od stvarnosti. U najboljem slučaju, korisnik nije raspamećen, jer je osećaj "seksa" najpribližniji sledećem: seks sa gumenom lutkom kojoj je maternji jezik u proseku bugarski ili rumunski. Po opisu šta se sve dobije za 15 minuta, stiče se utisak da je tamo u izlozima sede pohotne dame koje imaju neiscrpan izvor želje i energije da udovolje mušterijama. U stvarnosti radi se o verziranim profesionalkama koje otaljavaju posao da se ne bi umorile previše i zaradile dovoljno za "studiranje i troškove lečenja bolesne majke".

Perica

pre 13 godina

Odlican model za "Bordel Srbija" i ubiranje poreza! Treba samo da vidimo da li cemo da uvozimo radnu snagu iz Moldavije ili cemo da zaposljavamo nase zene, muzeve, cerke i sinove!

Dejan

pre 13 godina

Treba omoguciti da svi imaju posla i da zarade za zivot. Kako musko tako i zensko. Tada nece biti prostitucije. Ipak ta prostitutka na kraju treba biti majka, a onda nitko ne bi zeleo biti u kozi njenog deteta, jer svet je danas globalno selo. Ovako stanje (pa i ono sa legalizacijom) najbolje odgovara muskima, a kao sto se moze i ovde da procita niti im smeta. Zamislite da vam se vlastito dete time bavi.

mega

pre 13 godina

U Utrehtu živim od '96. godine i sticajem okolnosti sam upućen u situaciju u vezi Amsterdama, odnosno Holandije generalno. Ako mislite da se Holanđanke bave ovim zanimanjem - varate se. Jeftinu ''radnu snagu'' iliti sirovinu uvoze iz zemalja bivšeg istočnog bloka, a među njima APSOLUTNO prednjače Čehinje i Mađarice.

Devojaka iz, recimo, Poljske ima znatno manje, ali nažalost ima i Srpkinja i Hrvatica...istina, u veoma malom broju, ali ih ipak ima. Možda na prvi pogled sve deluje idealno (zakonska regulativa, redovni zdravstveni pregledi i ostalo), međutim ipak povedite računa. Po bordelima mnoge ne pružaju usluge analnog seksa, no, to je neka vrsta paravana za turiste, građane, javnost uopšte. Šta se krije iza zavese? Jednostavno, istina je da su mnoge prostitutke uključene u snimanje najtvrđih hard kor pornića, mahom niskobudžetnih, ali svakako ne treba smetnuti s uma činjenicu da su isto tako angažovane, verovali ili ne, i u filmovima sa zoofilskim konotacijama.
Ako ne želite da vam se desi seksualno iskustvo sa osobom koja je prethodno opštila sa životinjama, možda je najbolje da se obratite luks escort agencijama za poslovnu pratnju. Daleko je skuplje, ali... rekao bih sigurnije. O ''shit eaters'' klubovima u Holandiji bih tek mogao pričati, ali nije baš prikladno. U svakom slučaju, dobro otvorite oči.

Zgadjen

pre 13 godina

Halo B92! Dokle sa ovakvim tekstovima? Gde ih nalazite?
Postali ste najodvratniji tabloid.

ako mozete da objavljujete ovakve tekstove, objavite i moj komentar!

duka

pre 13 godina

neshto ne verujem ovom liku shto se predstavio kao "srbin sam pa shta".. kako god, sledeci put reci da si bugarin ;p
a mozda je razumela da si iz sirije ?

Vlada Milovic

pre 13 godina

Ja mislim da ce pre da priznaju Kosovo nego da legalizuju prostituciju......
a to u AMSterdamu, ko voli nek izvoli....
ja se plasim SIDE, i ne znam da li bi probao...

novak

pre 13 godina

Ne odobravam prostituciju. To je oduvek smatrano za necasno zanimanje. Znam, mnogi ce sad da govore da je to bilo legalizovano cak i u starom Rimu ali za one koji ne znaju, u starom Rimu patricijima a i ostalim normalnim plebejcima bilo je zabranjeno, dakle ZABRANJENO da se vencavaju sa prostitutkama.

Tozovac

pre 13 godina

Dno. Kakva gumena lutka, nju ako probušiš možda ispuštanje vazduha možeš da doviš kao s... ako si maštovit. Ove su kao stari put BG-NS, posle Inđije. Pregažene, odvaljene, našminkane... Ima ih zaista prelepih, ali kad uđeš unutra i vidiš punu korpu papirnih ubrusa shvatiš da se čak ni ne tuširaju. I isto je a platio 50 Eu u Amsterdamu ili našao elitnu u Pragu za 300Eu. Ove druge samo bolje glume. Dva puta bolje. Ili ima naivnih dečačića koje misle da kurve uživaju u seksu. Njihov entuzijazam je kao u vulkanizera koji menja hiljaditu gumu, pekara posle hiljadite vekne...

B!

pre 13 godina

ovi koji kritikuju `holandski tip` prostitucije nisu u pravu. nisam siguran da su dovoljno dobro pročitali/shvatili sve što se u testu napisalo. treba, naime, podvući sledeče: `holandski tip` prostitucije - odnosno ovaj kakav se odvija u amsterdamu i drugim gradovima - predstavlja do sada `najidealniji` vid ove delatnosti (znake navoda treba shvatiti kao `nije idealno, ali od svih vidova prostitucije ovaj se pokazao kao najbolji`). prostitutke (koje se tu zovu `radnice`) ZAISTA iznajmljuju te prostorije (koje su veličine nekih desetak kvadrata), ZAISTA naplaćuju od 50 do nekoliko stotina evra, ZAISTA nikome nisu ništa dužne (dakle NEMA TRAFIKINGA, NEMA MAKROA, NEMA NASILJA), prijavljene su kako od PORESKO-FINSANSIJSKIH, tako i kod ZDRAVSTVENIH vlasti, bezbedne su od nasilnika (čak i od prepaljenih turista)... ukratko - uživaju bolje uslove rada i zaštite od većine građana srbije. e sad, kao i svugde, i tamo se prostitucijom bave žene koje ili ne mogu ili ne znaju ili neće da se bave nečim drugim i to nije ništa novo... jedino što su holanđani novo otkrili i doveli na najviši nivo - i dok ovo ne bude svima jasno biće kojekakvih opskurnih komentara tipa `a da l` bi voleo da ti sestra tamo radi?!` - jeste PRISTUP čitavom `fenomenu` prostitucije... umesto da se to odvija VAN IKAKVE KONTROLE i u rukama (najčešće) ORGANIZOVANOG KRIMINALA, to se obavlja kao i svaka druga delatnost... eto, to u tome je poenta i čitava mudrost... e sad, ko šta o čemu misli, da l` ti se nešto sviđa ili ne, to je tvoj problem i to je iluzorno raspravljati...
ja sam ovde potvrdio navode članka jer sam tamo i živeo, i poznavao i radnice, koristio se njihovim uslugama (bilo je veoma dobro), poznavao sam i vlasnike tih `poslovnih prostora`, ali i mnoge amsterdamce koji su (bilo da vole ovo ili ne) potpuno svesni koliko to znači privredi njihovog grada i ovakve `zlatne koke` ne bi se odrekli nikada... biznis!

MC

pre 13 godina

Planirao sam da tokom oktobra ili novembra posetim Amsterdam. Kako bih smanjio trošak smeštaja, molio bih da mi se javi neko ko je takođe zainteresovan da putuje u Amsterdamna, na e-mail vrado2000@yahoo.com

Deki

pre 12 godina

@srbin sam pa šta

možda smo naleteli na istu :) bila je crna, gradjena kao bomba i imala je naočare. možda sam istripovao, ali čini mi se da je to bila čak ova devojka sa slike u članku.

pre nego što sam bio u de wallen-u nisam ni pomišljao da ikada platim za seks, a ni prvih nekoliko dana u amsu mi to nije padalo na pamet. jednom kada sam konačno uspeo malo da se priberem od tura po kofi šopovima sam sasvim slučajno prošao tuda tokom dana, i mogu vam reći da mi nije biko lako da gledam sve te devojke koje izgledaju vrhunski i mame te na sve moguće načine, pa sam odlučio i to da pobam. nakon što sam nacionalno diskriminisan, nasao sam jos bolju ribu koja me je odradila za 10 min. verovatno ovi iskusniji sa damama koje prodaju ljubav nesto tu i iskombinuju, ali ovo sto sam ja iskusio je bilo kao da si ubacio 50 jura u automat (koji izgleda savrseno). ne nameravam ponovo da plaćam za takve usluge, ali uopšte mi nije žao što sam probao. A ovi koji se zgražavaju idejom o legalizaciji, neka razmisle šta bi makro uradio nekoj devojci koju drži u nekoj rupčagi na ibarskoj da nekim slučajem iz bilo kog razloga odbije mušteriju. ovde devojka kaze izvini, ali ne zelim da ti uzmem pare jer si srbin (ili iz bilo kog drugog razloga) i cao.

Zoran

pre 12 godina

dakle , legalizovati prostituciju , uvesti je u fiskalni sistem zemlje da ne moramo više ispunjavati uslove za TRANŠE kredita mmf i svjetske banke ( zamislite kakve se tek njima ribe privode da bi se odobrio kredit za pokrivanje deficita u budžetu napravljenom od državnih parazita )

Ivica

pre 13 godina

Da li ste vi sigurni da izrazi kao što su "Suck" i "Fuck" smeju da se koriste na sajtu koji ne proverava starost svojih posetilaca? Evo forwardujem link ka ovoj priči nadležnim organima. Ovo je klasično navođenje na prostituciju.

zoran

pre 13 godina

...Jadne zene..samo to mogu reci...
Tekst je glup da gluplji tesko moze biti, jer ne pise o crnoj strani tog zivota, jer ne pise sta ta ljudska bica prolaze i u kakvom stanju je njihova psiha. Sto je najgore vidim po komentarima kako se neki (izvinite na reci) bolesnici oblizuju. Oni su mi jos jadniji od ovih zena.
Samo da vas pitam, vas "napredne",jedno pitanje. DA li biste voleli da u izlogu gledate vasu sestru ili majku ?
Posteno odgovorite sebi na to pitanje i videcete koliko je ovaj demonizam opravdan.

Jos da dodam, da se svaki normalni Holandjanin stidi ovoga sto citate u tekstu.

Zdrav um

pre 13 godina

@(liberalno shvatanje nije loše)


Kazete:"kod prodavačice ljubavi daš lovu i odeš srećan kući."
Smatram da samo devijantna osoba može da ode kući srecna, ako je platila seksualne usluge prostitutki preko koje je preslo na stotine i hiljade drugih muškaraca. I to često mušterija prljavih i zaraženih - a čime i od čega: to niko ne može da zna, jer se to ne kontroliše.
Imam poznanika koji živi u Nemačkoj, ide u kupleraje, i na ove moje reči bezbrižno, gotovo ponosno, kaže:"Idu bre i doktori".
E, stvarno, sad mije lakše! Inače samo odavno zaključila da medju doktorima "nema" devijantnih osoba!

jedan

pre 13 godina

nikada mi nece biti jasno....da li neko stvarno moze da uziva u sexu, tako sto ce ga kupiti??? Ako nisam sposoban da nadjem devojku, seks mi ne treba. Sve je ovo nekako prljavo i ponizavajuce za obe strane...a to sto se desava u holandiji, ne znaci da su oni ispred nas i da treba da se ugledamo na njih. Nekako mi ih je i zao.

Zgadjen

pre 13 godina

Halo B92! Dokle sa ovakvim tekstovima? Gde ih nalazite?
Postali ste najodvratniji tabloid.

ako mozete da objavljujete ovakve tekstove, objavite i moj komentar!

zoran

pre 13 godina

Odvalio sam dve-tri proslog leta.
(Stojan, 22. septembar 2010 20:41)

Uh, kako si "porastao" u nasim ocima.
Cega se pametan stidi, bu.a.a se ponosi.
Nadam se da ces uspesno resiti problem.

igor

pre 13 godina

Najsmesnije je sto b92 stalno drami o pravima ovih onih, anti trafiking, anti ovo anti ono, i onda objavi tekst tipa "kurve u amsterdamu - upute za uporabu"
fiju fiju

miki rubiroza

pre 13 godina

Uh jedva cekam da probam Amsterdam.
Svi srecni, devojke zaradjuju, momcima nova iskustva, brdo zhena koje gledaju live sex.EXTRA.
A najvise gotivim ljude koji pisu negativne komentare na ove teme, bilo musko ili zensko.
Sto ste citali ovo?
Bajatović: Poskupljenje gasa realno - pisiste tamo svoje frustracije.

liberalno shvatanje nije loše

pre 13 godina

Pametni ljudi legalizovali prostituciju,kad zagoriš ko ciganski tiganj odeš kod prodavačice ljubavi daš lovu i odeš srećan kući.

Zile

pre 13 godina

Kakva otvorenost, kakva transparentnost!?!? Ovo je obicna reklama za prostituciju a kopja je po zakonu 95% evropskih zemalja zabranjena i kaznjiva.
Ako je to toliko lepo, posaljite tamo cerku ili sestru pa neka budu otvorene i transparentne!
Ovaj clanak moze da zadodvolji samo nekoga ko nikada nije video inostranstvo.

Cica

pre 13 godina

Prostitutke kraj Stare crkve su veći deo vremena drogirane, toliko im je lepo i zabavno da rade to što rade. Šmrču štrafte po haubama kola. Ako neko zaista misli da je to veseo život nek' se sam prostituiše sa svakim pervertom koji naiđe.
Što se tiče saveta autora kako se cena ugovara, pa valjda "frajeri" koji tamo idu znaju kako se to radi...
Pitam se samo kako to da nijedna od tih prostitutki nije Holanđanka, nego sve dolaze iz siromašnih zemalja...

Lemi

pre 13 godina

Ha, ha, ha, ha ... pa je l' negde poplava pa je ovoliko konzervativnih, zgrozenih i uvredjenih cistunaca izmilelo i resilo da pusti glas?
Sjajno! Ti se posle 3. piva prvi zalecu u raznorazne 'akcije'. :)

MC

pre 13 godina

Planirao sam da tokom oktobra ili novembra posetim Amsterdam. Kako bih smanjio trošak smeštaja, molio bih da mi se javi neko ko je takođe zainteresovan da putuje u Amsterdamna, na e-mail vrado2000@yahoo.com

kapiram...

pre 13 godina

"...a ako razmišljate o analnom seksu, to teško da ćete dobiti."

Eh, a antitabu sekcija tekstova na B92 nas vec neko vreme ubedjuje da je to sasvim normalno, pozeljno, seks kao i svaki drugi. Ili cak i bolji. Zasto ove radnice to ne nude, pitam se...

novak

pre 13 godina

Ne odobravam prostituciju. To je oduvek smatrano za necasno zanimanje. Znam, mnogi ce sad da govore da je to bilo legalizovano cak i u starom Rimu ali za one koji ne znaju, u starom Rimu patricijima a i ostalim normalnim plebejcima bilo je zabranjeno, dakle ZABRANJENO da se vencavaju sa prostitutkama.

palim u amsterdam!

pre 13 godina

bravo za sajt b92!(uhh najezio sam se..nisam verovao da cu ovo ikada da izgovorim^^)
a vi iskompleksirani isfrusrtirani ini..otidjite na pescanik,rts ili slicne 'fine'sajtove ako vam smeta,i pustite nas normalne da uzivamo u ovako kvalitetnim i liberalnim putopisima.

i naravno legalizacija prostitucije!pa svi znamo da je prikrivena prostitucija i uticaj telom na drustvo i civilizaciju,sustina postojanja.ovo je samo ubijanje licemerja(i ubijanje uzivanja u istom,jer je poznato da se u licemerstvu uziva kad postoji kao karakterna osobina)i kvalitetna zastita zena na radu(nema side,maltretiranja,placa se porez itd..dakle svi imaju koristi,a ne samo pojedinke i pojedinci)

opusti se i živi

pre 13 godina

@Zoran

Kolko ti Zorane imaš godina?
Nešto si napet i uzbuđen?! Nema potrebe za tim, lijepo se smiri i reci kaj te mući stari?!
O onome o čemu neznaš ili znaš vrlo malo, nije lijepo pričati nebuloze.
Osnovna nebuloza i laž kad se priča o prostituciji u zemljama zapadne Europe je spominjanje bijelog roblja i izjednačavanje djevojaka koje se bave najstarijim zanatom sa organiziranim kriminalom, mafijom. Da se razumijemo toga svakako ima, ali ne u mjeri u kojoj se navodi, a pogotovo ne da se izjednačuje prostituka=žrtva i rob.
Upravo suprotno, veliki broj djevojaka nastoji doći u D npr, pa tek onda Ned, GB i postati kurve. Nekome to zvući čudno, ali jako velik broj djevojaka i žena npr. iz Češke, Mađarske, Poljske odlazi u Njemačku radi toga. Neke idu čisto radi zarade i takve čovjek brzo skuži i nisu na cijeni. Posao odrađuju površno, ko kad radnik na traci cijeli dan radi isto pa mu oko 3 nakon ručka pun k svega... Određeni broj radi, radi toga jer naprosto voli seks i voli se kurvati (da Zorane uživaju u tome da se ševe, da se ševe s nepoznatim muškarcima i da se osječaju poput kurve), a najveći broj da na taj način (pošto se tim uslugama ako je riječ o skupljim bordelima koriste uglavnom biznismeni) upoznaju nekoga i da se udaju u perspektivi za bogataše. Te potonje su nešto kao sponzoruše kod vas i nas (ja sam iz Zg-a) samo one eto ne sjede u Strahinjića Bana ili sličnim inaćicama u Zg-u već su nešto aktivnije. Odu u neki bolji bordel u Austriju, Njemačku i osim što zarađuju za tjedan više nego što će neki zaraditi u godinu dana u Srbiji, Hrvatskoj upoznaju klijantelu koju i žele upoznati. Usput neki i izgledaju vrhunski (muškarci mislim). Žene koje rade na takvim mjestima izgledaju bolje neko one s duplerica muških časopisa, jer pravi komadi NE ŽELE nikakvo slikanje niti pojavljivanje po medijima već diskreciju.
Kod nas nešto manje (mislim na ex Yu), ali u razvijenom svijetu (dakle onom kojem mi svi težimo, kolko god ovo zvučalo ironično) dobar dio veza tako započinje vjerovati mi ili ne.
Većina djevojaka, žena uspješnih svjetskih biznismena, nekih političara i sl su ništa drugo do bivše kurve tj. povremene kurve.
Ja ne kažem da je to dobro, pravilno, ispravno ali dobro je objasniti neke stvari da bi bilo jasnije, ako možda nije..
Prijatelju, ja sam isprobao puno kurvi, povremenih kurvi i onih koje to nisu i ovo kaj ti govorim, govorim iz svog iskustva. Probao sam i nije mi krivo ni žao i ponekad (iako puno manje nego prije) probam i danas. Novaca imam prilično i nisam cicija, hedonist sam.
Prvi seks nebih mijenjao za ništa, ali niti seks s prvom kurvom nebih mijenjao za ništa! ;)
Inaće da se razumijemo djevojku imam, ali oženjen nisam zasada. Imam 32 god.
Vjerojatno će se javiti neka moralistkinja da pita jel zna djevojka šta radim i sl i jel joj drago zbog toga pa da unaprijed kažem da ova sad zadnja s kojom sam u vezi nezna. Ne zbog toga što joj nebih priznao, nego zato jer na to gledam više kao na nešto što je iza mene. Ako me pita dal sam bio ikad s kurvom reći ću da jesam. Nisam lud da se ponosim time, da joj to kažem onako za vrijeme zajedničke romentične večere, ali bilo je nekih koje su to znale i zaželjele da ih u krevetu jebem poput najjeftije kurve. Eto vidiš prijetelju, psihologija je sve to i seks ide iz gleve.. Ako bi me ova ostavila zbog toga što sam radio, razumio bih.
Više puta sam se testirao na većinu spolnih bolesti i nikada ništa nisam pokupio. Tvrdim, da prava kurva pazi daleko više na svoje zdravlje nego klinke oko nas koje se jebu ko ih god uhvati!
Osim toga svakom predlažem da proba bar jednu dobru kurvu i mislim da će ostat zabezeknut kolko je to drugačije od uvaženih klišea o istima. Jedino čeg se treba bojati je da ne svrši prerano.. ;)

Osobno nebih išao na ove u izlogu niti sam koristio one s ceste...
U Srbiji, slično kao i u Hr, sve ide preko oglasa i iako su po kvaliteti lošije nego u D npr. čovjek se zabavi i opusti, a kome smeta nek moralizira.
Zna se događati da se korisnik zaljubi u kurvu, ali meni se znalo događati ( s četiri ženske do sada) da kurve iniciraju susrete nakon, s nekima sam i danas u kontaktu ko s frendicama vjerovali ili ne.
Nekako kad s nekim dođeš na taj nivo, a nema nikakve neugode kao s bivšima, ništa nije komplicirano i sve je jednostavno, zašto jednostavno ne naći se s nekom bivšom kurvom koja to možda više ni nije i zabaviti se. Ali samo ono što oboje želite i kad želite...

@srbin sam pa šta

Vjerojatno je ta ženska na koju si naletio isto Srpkinja!
Eventualno Albanka, Bosanka, još manje vjerojatno Hrvatica pa da neće zbog nekih gluposti.
Uglavnom Nizozemka, Skandinavka, Švabica, Poljakinja... sigurno nije jer prosječna kurva iz Utrehta na radu u Amsterdamu nezna jel Srbija (Hrvatska) ime hrane, zemljopisni pojam, neki novi glazbeni sastav ili kaj, a sve i da je jednom u životu čula o tamo nekim balkanskim plemenima koji više onako rituala radi( da se ne zaboravi tko su) se svakih par godina pokolju, nebi imala ništa protiv popušiti ti i uzeti pare.. Dalje od pušenja tako i tako nebi stigao, jer one znaju kako obraditi mušteriju kojoj je to prvi put. To im je najlakša lova.. ;)

Ajd uzdravlje!

Sasha

pre 13 godina

Tolerancije i transparentnosti? Toleranciju prihvatam, ali u moje vreme se ovo drugo nije zvalo transparentnost.

Ruzno je kada se sve posmatra kroz biznis...

Dejan

pre 13 godina

Treba omoguciti da svi imaju posla i da zarade za zivot. Kako musko tako i zensko. Tada nece biti prostitucije. Ipak ta prostitutka na kraju treba biti majka, a onda nitko ne bi zeleo biti u kozi njenog deteta, jer svet je danas globalno selo. Ovako stanje (pa i ono sa legalizacijom) najbolje odgovara muskima, a kao sto se moze i ovde da procita niti im smeta. Zamislite da vam se vlastito dete time bavi.

Sasans

pre 13 godina

Sjajno se zabavljam čitajući komentare dežurnih čuvara morala naše lepe Srbije, koji verovatno i ne znaju gde je Holandija,a Amsterdam im predstavlja onaj kafe iza ćoška gde se skuplja ona nemoralna omladina.
Svako ko se skriva iza priče o nemoralnosti prostitucije koju shvaća kao nepismenu, drogiranu, pijanu, smrdljivu maloletnu ciganku koja stoji pored puta i oralno zadovoljava likove iz kamiona koji usput blago podriguju, je tri puta gori po moralu od njih samih.
Potajna želja svakoh dežurnog moraliste, čuvara nevinosti i moralnosti Srbije u 21. veku je da se to sve ukine i zabrani, i sebi priznaju pred musavim ogledalom,da bi oni bili spremni da preuzmu to teško breme, iako prostituciju niko nije iskorenio prethodnih 3000 godina.
Takođe ne shvataju da postojanje prostitucije jednostavno diktira zakon ponude i potražnje, i radnih snajkica ima u Srbiji, ili bilo gde u svetu, tačno onoliko koliko ima i derana spremnih da plate te usluge.
Svaka pametna država ikada u istoriji se trudila da ovaj najstariji zanat drži pod svojom kontrolom, obezbedi sigurnost prodavca i kupca i da usput zaradi kroz poreze.
Ako neko od ovoga napravi internacionalni biznis kao Amsterdam i ljudi ekstra zarađuju na tome, samo im treba skinuti kapu, i ćestitati.

Zarko

pre 13 godina

haha ja nisam stig'o do misionarske, pao sam na prethodnom nivou ;D

(kol'ko me nerviraju ovi shto kao neshto moralishu, kapiram da pola njih sashije detetu shamarchinu kad donese keca iz shkole..)

Perica

pre 13 godina

Odlican model za "Bordel Srbija" i ubiranje poreza! Treba samo da vidimo da li cemo da uvozimo radnu snagu iz Moldavije ili cemo da zaposljavamo nase zene, muzeve, cerke i sinove!

nele

pre 13 godina

Popodne sednes u bastu i dunes nesto zeleno, onda na pivo u fenomenalan pab Old Sailor. Prosetas, potrosis tih 50 evra, pa ponovo u isti pab na pivo. Desetak metara od tebe dva pandura te cuvaju da ti se nesto lose ne dogodi! Radnim danima popodne je happy hour, moze i za 30. Odavno se zalazem da se na Dorcolu otvori mali Amsterdam, ovaj grad bi se namlatio para od turista. Poruka cistuncima: ima prostitutki i u nasem gradu, samo im je mnogo teze nego tamo. Njima treba pomoci.

Vlada.C

pre 13 godina

Lepo se ljudi dosetili da legalizuju prostituciju. Ceska na primer ubire negde oko 240 mil. od legalizovane prostitucije. Zasto ne bi prostitutka imala svoja prava zasticena, zdravstvenu knjizicu, penziono i socialno. Pa ima hiljade ljudi koji rade u opstinama i raznim drzavnim institucijama ... a mene je vise sramota njih nego prostitutki ... one makar rade nesto!

Miki

pre 13 godina

Za Cicu koja tvrdi da su prostitutke samo iz siromasnih zemalja- to uopste nije tacno.Pricao sam sa jednom Holandjankom koja tu radi i ona tako placa svoje studije,ne drogira se i potpuno je normalna devojka.Nije svaka zenska koja tu radi zrtva.

za srecan zivot

pre 13 godina

Stalno po malo,izbaci se neki clanak ovde o nekoj tabu temi,analni,oralni,prostitucija i slicno. I odjednom vidis,hiljade i hiljade komentara,manje pozitivnih nego negativnih,pun ljudi laznog morala i slicnih zavrzlama! A pojavi se tekst o tome kako se trazi poskupljenje gasa,goriva,hrane,odece i zaboga cucli za bebe i nigde nikog! Ocigledno je da je u Srbiji moralnije krasti i pljuvati po bliznjem, nego uzivati u carima sexualne lepote?! Neko je pomenuo kako i doktori idu u kupleraje. Pa zar nije bolje da hirurg koji nema vremena za izlaske i nalazenje zena ode u kupleraj,oslobodi se stresa i operise na necijem mozgu,nego da polunadrkan dodje na operaciju i napravi sranje?! Isto vazi i za sve lazne moraliste u ovoj zemlji! Ako vam se ne dopada kako zvuci naslov nekog clanka,zasto ga uopste i citate? To mi nikad nije bilo jasno? Ali siguran sam,da svi vi koji pljujete po analnom i bilo kakvom drugom sexu,kad bi ga barem jednom dobili,ne bi vise tako pricali. Ali sexualna frustracija je cudo,a Srbija je puna nje! Zato napred sa legalizacijom prosticuje, da bar sacuvamo one zene koje to nisu izabrale,vec silom naterane! Napred sa legalizacijom marihuane, da se smanji broj ljudi koji ce sve prodati iz kuce ili ubiti nekog zbog jednog fiksa! Ostrija borba protiv diskriminacije,bez parada! I napred sa promocijom knjige,da bi se ovaj narod vec jednom opismenio! I jos mnogo toga...

Mari-jachi

pre 13 godina

Mnogo, ali MNOGO, bolja ponuda, raznovrsnija i bogatija, a neuporedivo jeftinija u pogranicnoj Tihuani, Amsterdam je u poredjenju - SMESAN (kao i sve evropske destinacije za ove usluge, uostalom - bio, prob'o, uporedio) Welcome to Tijuana, tequila, sexo y ...

boris

pre 13 godina

Bojim se da cemo jos dugo biti druzina iz Zoo vrta. Mada i u Zoo vrtu postoji jedan nivo i kodeks ponasanja, sto se po komentarima ne moze bas zakljuciti..
Kao i do sada nasi ljudi su uvek pobrkali loncice... Sve bi kao da komentarisu a nemaju pojma. I onda kao posledica, kamenuju sve sto je novo. Da stvar bude gora, sa onima koji voze skupa kola i koji su napravili patriotski novac u Italiji upravo na prostituciji ce uvek sesti i pozdraviti se...
O cemu se zapravo radi... Radi se B92 iznosi ono sto je jedna zemlja do detalja uredila i zakonom i drustvenim normama. U tom kvartu je zabranjeno slikanje, u tom kvartu dame imaju socijalnu i zdravstvenu zastitu, u tom kvartu za svoje usluge one i samo one dobijaju novac i nikom ne daju deo jer su samostalne, slobodne i nezavisne...
Ako se prostitucija dogadja na slobodnoj volji i neko svesno to radi bez ikakve prinude, to je isto kao da je neko lekar. Zasto kazem lekar - zato sto sa nekih pogleda nije korektno prodavati zdravstvene usluge i nije humano... Ali i tu ljudi moraju da zive... Ali i u tom pozivu ima jedna jako crna strana a to je trgovina ljudskim organima, nesavesno lecenje ili lecenje na osnovu primljenih koverti...
Dakle moji verne patriote i poboznici... Prostitucija je lose a davanje koverte lekarima je prihvatljivo...
@ Zainteresovana - cestitam, zasto ne
@ jedan -moze ako je to oblik nekih fantazija(citajmalo)
@ Stojan - ti kao hoces da si urban a vredjas dame time
@ Cica - nemas pojma, upravo i Holandjanke su tu. Nemoj mesati zrtve trafikinga i prostitutke..
@ Zoran - zasto jadne.. Sve je pravo izbora. Da li si ikada u zivotu imaju potpunu slobodu i pravo izbora ili si radio ono sto masa kaze a onda uzimao da je to tvoja odluka...?????

white

pre 13 godina

Upravo legalizacijom prostitucije (koju je nemoguće iskoreniti) značajno se smanjuje sex trafficking i od svih razloga (zdravstvena zaštita, porez, izbacivanje makroa i raznih drugih posrednika) taj razlog je toliko bitan da ne znam kako neko može biti protiv legalizacije prostitucije.

jelena

pre 13 godina

Prosle godine sam bila u Amsterdamu sa svojim muzem u ovoj cetvrti,isli smo kao i svi turisti da vidimo to "cudo"!!Nisu Holandjani izmislili toplu vodu,prostitucija skoro u vecini zemalja EU legalizovana,pa tako ne moze mi niko moralisati niti pricati da su svi evropljani ludi i nemoralni,a mi srbi eto zgrozavamo se razvratnog zapada.Mislim da je kod nas mnogo veca prostitucija nego sto se moze zamisliti,pogotovu sa ovim krizama od 90-tih.Kada bi se kod nas legalizovala prostitucija,sigurno ne bi bilo kafana pored puta sa maloletnicama koje ne vide svetlo dana ili zenama ciji su pasosi baceni cim su presle nasu granicu.Pogledajte samo nase pevaljke,nisam vidjala takav stajling na zapadnim televizijama.Dosta vise sa tim licemerjem mozda je bas pored vase zgrade neka birtija sa nekim nesrecnicama..

Anduril

pre 13 godina

Srbija pre WWII... jedan mali grad... na primer Obrenovac... u gradu oko 100 kafana, a 14 ima dozvolu za prostituciju! Dakle, tradicionalisi, turboneopravoslavci i ostali desničari od$%#"€|! A vi levičari... komunisti su prostituciju iz legalnih tokova prebacili pod tepih, kao i sve ostalo. Posle je prostitucija prodrla preduzeća, institucije, a o devevedesetim da ne govorim. Žene se eksploatišu, a svaki kriminalac, probisvet, ili neko sa kešom sa područja Smedereva, Požarevca, Palanke i Kragujevca vikende provodi u selu Mihajlovac gde su noćni klubovi načičkani duž glavnog puta za Palanku. Da vas podsetim ''moralisti'' tu su nedavno oslobođene lokalne devojčice koje su tu bile podvođene.
Eto potapajte, ili nukujte amsterdam dok u nekakvom Mihajlovcu deca pate!

Nick van Dijck

pre 13 godina

Opis usluga je daleko od stvarnosti. U najboljem slučaju, korisnik nije raspamećen, jer je osećaj "seksa" najpribližniji sledećem: seks sa gumenom lutkom kojoj je maternji jezik u proseku bugarski ili rumunski. Po opisu šta se sve dobije za 15 minuta, stiče se utisak da je tamo u izlozima sede pohotne dame koje imaju neiscrpan izvor želje i energije da udovolje mušterijama. U stvarnosti radi se o verziranim profesionalkama koje otaljavaju posao da se ne bi umorile previše i zaradile dovoljno za "studiranje i troškove lečenja bolesne majke".

Tozovac

pre 13 godina

Dno. Kakva gumena lutka, nju ako probušiš možda ispuštanje vazduha možeš da doviš kao s... ako si maštovit. Ove su kao stari put BG-NS, posle Inđije. Pregažene, odvaljene, našminkane... Ima ih zaista prelepih, ali kad uđeš unutra i vidiš punu korpu papirnih ubrusa shvatiš da se čak ni ne tuširaju. I isto je a platio 50 Eu u Amsterdamu ili našao elitnu u Pragu za 300Eu. Ove druge samo bolje glume. Dva puta bolje. Ili ima naivnih dečačića koje misle da kurve uživaju u seksu. Njihov entuzijazam je kao u vulkanizera koji menja hiljaditu gumu, pekara posle hiljadite vekne...

srbin sam pa sta

pre 13 godina

Bio sam pre par meseci u Amsterdamu, I uprkos tome sto saosecam sa jadnim zenama koje su prinuudjene to da rade, verujte da strejt muskarcu nije lako kad vidi sve te zene na izvolte.. Prvo sam isao samo u 'windowshoping" ali sledeci put sam ugleda devojku koja bez problema moze da bude na Playboj duplerici: PRELEPA! Pridjem joj da vidim koliko , sta , i u trenu kad me je pitala odakle sam i kad sam joj odgovorio da sam iz srbije: devojka mi je bukvalno zalupila vrata!!! Nisam znao kako da reagujem, osta sam jos par minuta blenuci u nju iza stakla ali ona je ostala pri svom. Nije htela ni da cuje... Ili je ona iz Srbije ili je imala jako losa iskustva sa srpskim musterijama. Trece nema...

Veštica iz PortoBela

pre 13 godina

Hm...ondaK ja mom mužu štedim bar 50eura za veče:)), to za ovu standardnu uslugu, mada u tekstu piše da je moguć dogovor i za ostale "usluge":)

Posmatrac

pre 13 godina

Posto je legalizovano to postoje neki zakoni. Niko nije vlasnik ovih devojaka nego kao sto je navedeno u tekstu placaju taj prostor u kome vrse usluge. Nisu obavezne da ovo rade niti imaju odredjen broj klijenata po danu. A kroz sta prolaze, pa za tolike pare i sugurnost koju takav novac nudi verovatno manje nego prosecna zena u Srbiji... Tako da prestanite sa glupim komentarima...

Napet

pre 13 godina

O,da...upravu ste,sve je počelo još u 19 veku...Amsterdam je grad slobode, ali to ne znači i da ne postoji zakon...Pored toga sto je bitno da naglasite uslugu koju zelite, takodje je bitno i znati da kada otvorite vrata "izloga", tj. kada udjete, vi ste u obavezi da platite uslugu imali sex ili ne.Zato je jako bitno da se ljudi informisu o tim stvarima kako ne bi dosli u nezgodnu situaciju, tipa nisam imao sex i necu da platim...Ponavljam, čim se kroči unutra u obavezi ste da platite...
Takodje ste u pravu da se broj HIV zarazenih osoba smanjio legalizaciom prostitucije,no i broj zavisnika od teskih droga je takodje mali, zahvaljujuci legalizaciji lakih droga, ali i njihovim programom za lečenje ljudi zavisnih od tezih vrsta droge.
Ja bih iskreno voleo da se te neke stvari legalizuju i u Srbiji,no,ovde drzava ne vidi svoj interes.Tačnije vidi ga u crnom trzistu jer se tako moze vise zaraditi, no ne shvataju da se tim novcem placaju i razna ubistva kao i sex-trafiking ili kako se već to kaze,ali i neke mnogo gore i uzasnije stvari...
Mislim da bi legalizacijom prostitucije i marihuane zadovoljstvo bilo obostrano..HA!

Vlada Milovic

pre 13 godina

Ja mislim da ce pre da priznaju Kosovo nego da legalizuju prostituciju......
a to u AMSterdamu, ko voli nek izvoli....
ja se plasim SIDE, i ne znam da li bi probao...

Free Like a Bird

pre 13 godina

Prostitucija ili kako ga jos zovu "najstariji zanat na svetu" postojala je i postoji u skoro svim zemljama na svetu. Posto je bilo nemoguce ukinuti je, prakticni Holandjani (od kojih bi mogli stosta i da naucimo) su je legalizovali, tako da prostitutke sada placaju porez kao i svi drugi zaposleni ljudi, imaju zdravstvenu zastitu, ide ime staz... Meni je to mnogo postenije nego npr. situacija u zemljama poput nase, gde je "kao" nema, a kad otvorite oglase i potrazite stranice na kojima reklamiraju masazu, poslovnu pratnju... vidite na stotine oglasa... Zar nije prakticnije legalizovati je, posto je (izgleda) nemoguce iskoreniti?

mega

pre 13 godina

U Utrehtu živim od '96. godine i sticajem okolnosti sam upućen u situaciju u vezi Amsterdama, odnosno Holandije generalno. Ako mislite da se Holanđanke bave ovim zanimanjem - varate se. Jeftinu ''radnu snagu'' iliti sirovinu uvoze iz zemalja bivšeg istočnog bloka, a među njima APSOLUTNO prednjače Čehinje i Mađarice.

Devojaka iz, recimo, Poljske ima znatno manje, ali nažalost ima i Srpkinja i Hrvatica...istina, u veoma malom broju, ali ih ipak ima. Možda na prvi pogled sve deluje idealno (zakonska regulativa, redovni zdravstveni pregledi i ostalo), međutim ipak povedite računa. Po bordelima mnoge ne pružaju usluge analnog seksa, no, to je neka vrsta paravana za turiste, građane, javnost uopšte. Šta se krije iza zavese? Jednostavno, istina je da su mnoge prostitutke uključene u snimanje najtvrđih hard kor pornića, mahom niskobudžetnih, ali svakako ne treba smetnuti s uma činjenicu da su isto tako angažovane, verovali ili ne, i u filmovima sa zoofilskim konotacijama.
Ako ne želite da vam se desi seksualno iskustvo sa osobom koja je prethodno opštila sa životinjama, možda je najbolje da se obratite luks escort agencijama za poslovnu pratnju. Daleko je skuplje, ali... rekao bih sigurnije. O ''shit eaters'' klubovima u Holandiji bih tek mogao pričati, ali nije baš prikladno. U svakom slučaju, dobro otvorite oči.

Deki

pre 12 godina

@srbin sam pa šta

možda smo naleteli na istu :) bila je crna, gradjena kao bomba i imala je naočare. možda sam istripovao, ali čini mi se da je to bila čak ova devojka sa slike u članku.

pre nego što sam bio u de wallen-u nisam ni pomišljao da ikada platim za seks, a ni prvih nekoliko dana u amsu mi to nije padalo na pamet. jednom kada sam konačno uspeo malo da se priberem od tura po kofi šopovima sam sasvim slučajno prošao tuda tokom dana, i mogu vam reći da mi nije biko lako da gledam sve te devojke koje izgledaju vrhunski i mame te na sve moguće načine, pa sam odlučio i to da pobam. nakon što sam nacionalno diskriminisan, nasao sam jos bolju ribu koja me je odradila za 10 min. verovatno ovi iskusniji sa damama koje prodaju ljubav nesto tu i iskombinuju, ali ovo sto sam ja iskusio je bilo kao da si ubacio 50 jura u automat (koji izgleda savrseno). ne nameravam ponovo da plaćam za takve usluge, ali uopšte mi nije žao što sam probao. A ovi koji se zgražavaju idejom o legalizaciji, neka razmisle šta bi makro uradio nekoj devojci koju drži u nekoj rupčagi na ibarskoj da nekim slučajem iz bilo kog razloga odbije mušteriju. ovde devojka kaze izvini, ali ne zelim da ti uzmem pare jer si srbin (ili iz bilo kog drugog razloga) i cao.

duka

pre 13 godina

neshto ne verujem ovom liku shto se predstavio kao "srbin sam pa shta".. kako god, sledeci put reci da si bugarin ;p
a mozda je razumela da si iz sirije ?

B!

pre 13 godina

ovi koji kritikuju `holandski tip` prostitucije nisu u pravu. nisam siguran da su dovoljno dobro pročitali/shvatili sve što se u testu napisalo. treba, naime, podvući sledeče: `holandski tip` prostitucije - odnosno ovaj kakav se odvija u amsterdamu i drugim gradovima - predstavlja do sada `najidealniji` vid ove delatnosti (znake navoda treba shvatiti kao `nije idealno, ali od svih vidova prostitucije ovaj se pokazao kao najbolji`). prostitutke (koje se tu zovu `radnice`) ZAISTA iznajmljuju te prostorije (koje su veličine nekih desetak kvadrata), ZAISTA naplaćuju od 50 do nekoliko stotina evra, ZAISTA nikome nisu ništa dužne (dakle NEMA TRAFIKINGA, NEMA MAKROA, NEMA NASILJA), prijavljene su kako od PORESKO-FINSANSIJSKIH, tako i kod ZDRAVSTVENIH vlasti, bezbedne su od nasilnika (čak i od prepaljenih turista)... ukratko - uživaju bolje uslove rada i zaštite od većine građana srbije. e sad, kao i svugde, i tamo se prostitucijom bave žene koje ili ne mogu ili ne znaju ili neće da se bave nečim drugim i to nije ništa novo... jedino što su holanđani novo otkrili i doveli na najviši nivo - i dok ovo ne bude svima jasno biće kojekakvih opskurnih komentara tipa `a da l` bi voleo da ti sestra tamo radi?!` - jeste PRISTUP čitavom `fenomenu` prostitucije... umesto da se to odvija VAN IKAKVE KONTROLE i u rukama (najčešće) ORGANIZOVANOG KRIMINALA, to se obavlja kao i svaka druga delatnost... eto, to u tome je poenta i čitava mudrost... e sad, ko šta o čemu misli, da l` ti se nešto sviđa ili ne, to je tvoj problem i to je iluzorno raspravljati...
ja sam ovde potvrdio navode članka jer sam tamo i živeo, i poznavao i radnice, koristio se njihovim uslugama (bilo je veoma dobro), poznavao sam i vlasnike tih `poslovnih prostora`, ali i mnoge amsterdamce koji su (bilo da vole ovo ili ne) potpuno svesni koliko to znači privredi njihovog grada i ovakve `zlatne koke` ne bi se odrekli nikada... biznis!

Zoran

pre 12 godina

dakle , legalizovati prostituciju , uvesti je u fiskalni sistem zemlje da ne moramo više ispunjavati uslove za TRANŠE kredita mmf i svjetske banke ( zamislite kakve se tek njima ribe privode da bi se odobrio kredit za pokrivanje deficita u budžetu napravljenom od državnih parazita )