Ponedeljak, 08.01.2024.

19:15

Franc Bekenbauer je bio Srbin?

Izvor: Kurir

Franc Bekenbauer je bio Srbin? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

B.Živković

pre 9 meseci

Istina je upravo sledeća, a to je da je i žena Vojvode Mišića bila Lujza, Nemica i da je njihovo šestoro dece i srpskog i nemačkog porekla. Činjenica je i da se danas ubijaju Arapi i Jevreji iako im je isti otac (Avram ili Ibrahim) a Ismail i Isak su rođena braća po ocu. Zato Jevreji računaju nacionalnost samo po majci, a ne i po ocu. Normalno je da se ljudi različitih nacija i vera venčavaju ili dobiju dete iz neke slučajne (sudbinske) veze. Inače, znam za tu priču o poreklu Bekenbauera, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali se danas DNK analizom to može utvrditi. Inače, otac jednog mog kolege bio je u nemačkom zarobljeništvu, održavao domaćinstvo kod neke gazdarice, a kasnije bio i na Golom Otoku. Kada sam ga upitao gde mu je bilo teže, on je rekao: "u Nemačkoj mi je bilo kao na letovanju u hotelu A kategorije u odnosu na Goli otok".

neutralni felš

pre 9 meseci

Interesantno je što se i deca i roditelji sete jedni drugih tek kad se dođe do neke slave ili para ! Kad treba da se pomogne ili "pogura" - čovek je sam ili mu pomogne(ređe) neko sasvim drugi !
(Superhik, 09. januar 2024 08:22)

kad krene da te saleće daleka rodbina znači da si uspeo u životu.

Superhik

pre 9 meseci

Interesantno je što se i deca i roditelji sete jedni drugih tek kad se dođe do neke slave ili para ! Kad treba da se pomogne ili "pogura" - čovek je sam ili mu pomogne(ređe) neko sasvim drugi !

Sinovac

pre 9 meseci

Tu priču sam čuo mnogo davno, ali za čoveka iz sela Jelašnica kod Niša...U pitanju je rođak jednog očevog kolege s posla i išla je priča da je Franc pokušao više puta da sretne tog čoveka, ali da se taj susret nije dogodio, jer su ćerke i žena zabranile tom čoveku da ode na zakazani susret. Izvor informacije je sigurno pouzdan, e sad da li je priča njegovog rođaka autentična ili je sve izmislio je već nešto drugo...

Miodrag Perić

pre 9 meseci

Auuuu, sada je mnogo toga jasno! Klupko se odmotalo. Uvek mi je bila upadljiva sličnost izmedju Obame i Beckenbauera. Obojica su me mahom podsećali na guštere. Sada znam zašto. Zna se da je Obamina majka bila etnolog. Zna se i da je istraživala srpske seoske običaje. Zna se i da joj je glavni informant u Srbiji bio bivši ratni zarobljenik. Sve to je zapisano u nacionalnoj biblioteci u Vašingtonu.

Bojan

pre 9 meseci

Moj deda tako bio zarobljenik na prinudnom radu negde oko Berlina, od početka do kraja rata. često pomislim da možda tamo imam rodbinu.

maratonac

pre 9 meseci

Joj vi Srbi, tvrdite da je Tesla Srbin kad se dobri zna da je Tesla staro hrvatsko prezime. A tek Jokić, i on je čistog hrvatskog podrijetla.
(Zadar, 8. januar 2024 22:36)
Ne tvrde Srbi nego je Tesla sam rekao da je srbin...

обс

pre 9 meseci

Прича коју логораш, мучени Србин прича сигурно није из домена митоманије. Да Бекенбауера у Немачкој има као што у Србији има Јовановића је лаж. Прича овог мученика је аутентична, с детаљима и сведоцима које нико није оспорио. Имајући у виду амбијент, постратни, трудну младу Немицу и различите војске које које су "шетале", као и егзистенцијалне миграције читавих породица у девастираној нацистичкој Немачкој место рођења није константа. Крчмар који има трудну ћерку неће своје дете оставити саму. Франц Бекенбауер је аристократски фудбалер, по дефиницији. Не сме он да буде Ђоковић, никако! Србин мученик је испричао своју мученичку причу и у томе је успео. Одбрана Франца Бекенбауера која поништава српско порекло је "мизерна". Јер, порекло фудбалера не може бити већа и важнија ствар од патње коју је српски народ у 20 веку проумирао и проживео. Да, Франц Бекенбауер је пореклом Србин јер се отац крчмар борио за ћерку и потомка. Епилог трилера је Баварија, Кајзер, Златко Чајковски...

(:-

pre 9 meseci

Au sve sami komentari ili od srpskih autosovinista ili od iskompleksiranih hrvatijanaca sto po ceo dan vise na srpskim portalima.
(Lexa Pop,

Da su te od malih nogu ucili da nije lijepo lagati ne bi to napisao.

Gde ja zivim

pre 9 meseci

Zna se! Njegovo pravo ime je Braja, od cuvene loze Kobilica, potomaka Milosa Obilica. Njegov otac je radio u Kolubari i tamo se njegova majka, koja je bila u poseti Lazarevcu, crnkinja iz Qeens-a, zaljubila u njega. Postoji legenda, da je mislila da je Brajin otac iz Senegala, posto je bio crn kao ugalj! Medjutim legenda je nestala, prvim kupanjem Brajinog oca dan pre vencanja... Zajedno su otisli u SAD i tamo dobili Braju Kobilica, ali zbog decakove bezbednosti (posto su ziveli u kraju, gde su vrsljali albanski separatisti), dali ime Kobi Brajant. Kasnije je postao kosarkas, naravno, srpska krv je tu presudila. A onda mu je Adidas postao sponzor, cista srpska firma! A druzio se i sa Djokovicem, spojila ih je Jelena Gencic jos dok su bili klinci, posto je bila sestra od tetke Kobijevim ocu. Nisu tacne one price da je bio vanzemaljac, ovo ti je prava istina :))

Bajo moj

pre 9 meseci

Iz komentara ispada da je zarobljeništvo u Nemačkoj bilo preteča seks turizma. A to je sto posto tačno posto je opšte poznato da nam je najveći i da smo najbolji u krevetu. Ko god je gledao nemacke pornice zna zasto su plavooke Nemice htele da im robovi na imanju budu srpske dzudze a ne crnci iz Afrike. Sve jasno… Zamisli kako su se samo zajebali oni koji su otišli u cetnike i partizane umesto u zarobljeništvo u Nemačku ?

ИзНенада

pre 9 meseci

Mi nismo narod koji krade tuđe . Franc je bio švaba i ništa posebno . Mi imamo Đokovića , Jokića ,Bodirogu ,Piksija , Vidića pa ne moramo da se otimamo..

pokatoličeno tursko cvijeće

pre 9 meseci

Skoro cela Nemacka je od srba, a srbi o turaka.
(kim, 8. januar 2024 21:55)


A zapravo, evo ko je stvarno od Turaka:

Damir MulaOMERović
Zlatko HasanBEGović
Danijel JUSUP
Tomislav KARAmarko
Mario PAŠAlić
Marko PAŠAlić
Mario HEZOnja
Marko MUSTAFIć
Jakov MUSTAFIć
Željko MUSA
Aleksandar MUSA
Petar MUSLIM
Igor BULjUBAŠić
Željko KOMŠić...

Jer imaju pakistanski ten da to i dokažu!

Marko

pre 9 meseci

А јел се помиње негде да је господин Бекенбауер пореклом са Марса. због плавих очију. Очекујем да ће г'дин Несторовић да се ускоро огласи.

Evo i mene

pre 9 meseci

Srbi su bili: Arkan, Martić, Karadžić, Mladić, Hadžić, Stanišić, Legija, Giška, Šoškočanin, Šljivančanin, i ......
Srbi nisu ni Bekenbauer, ni Andrić, ni Tesla, ni Pupin, ni Bošković, ni Đoković, ni Dedić ni, Bregović, ni Balašević i slični. Pametnom dovoljno.

Konfeder i EU

pre 9 meseci

Au sve sami komentari ili od srpskih autosovinista ili od iskompleksiranih hrvatijanaca sto po ceo dan vise na srpskim portalima.
(Lexa Pop, 8. januar 2024 22:24) Pa kad ovo ima samo kod Srba... zabavno.

ban Kulin

pre 9 meseci

Koliko vidim, neki se ovde sprdaju sa genocidnim delovanjem nacističke Nemačke u odnosu na Srbe i Srbiju tokom Drugog svetskog rata, ali bez obzira na te njihove fašističke pokušaje revizije ili negacije istorije koji provejavaju kroz njihove glupanderske komentare za koje misle de su duhoviti, činjenice nas pak uče da su nemački nacisti i njihovi kvislinzi iz regiona na stotine i stotine hiljada Srba odvodili u logore, tako da je sasvim moguće i da je neki odbegli srpski logoraš imao aferu sa tamošnjim Nemicama koje i nusu baš mnogo poznate po svom visokom moralu, e sad, dal je baš ovaj Franc Bekenbauer plod jedne takve afere ili ne, to je manje važno pitanje.

bili

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 8. januar 2024 19:35)

Zapravo Mesaroš i ima srpske krvi, deda po majci. A ovo oko Tesle ti je loš trol.

Svi Srbi na jednom mestu

pre 9 meseci

Zaboravili smo Diega Armanda (baka mu je iz Leskovca), ne smemo nikako da zaboravimo Openhajmera (deda mu je rodjeni Vranjanac), svakako moramo napomenuti da je Albert Einstein srbin po supruzi, a tu je i Mah Plank, cije je otac bio austroungarski srbin...sta da se kaze o Marije Kiri (rodjena Nislijka), pa i Pele je preko Dzaje nasao svoju srpsku baku u Cachku, a nedavno je i unuk Nelsona Mandele potvrdio njegovo srpsko porjeklo (selo Mislehevo, blizu Prohora Pcinjskog)...sve sto je ostalo je ili pola srbin, ili 75% srbin

Невен

pre 9 meseci

Свако ко је имао деду у заробљеништву у Немачкој зна за овакве приче... Мог деду је немица звала да остане после ослобођења али се он бојао повратка мужа са фронта. Није га се сигурно бојао зато што је спавао у штали, што прве године и јесте радио али се после преселио у кућу... Наравно, не тврдим да је ова прича тачна али је могућа. Чак и знам пар примера људи који су створили потомство у таквим ситуацијама...

Zadar

pre 9 meseci

Joj vi Srbi, tvrdite da je Tesla Srbin kad se dobri zna da je Tesla staro hrvatsko prezime. A tek Jokić, i on je čistog hrvatskog podrijetla.

Стрелац

pre 9 meseci

Франц није био Србин али зато хрвати, босанци и Црногорци јесу. Такође, руси и украјинци воде порекло од Срба. Крај приче.

Outsider pravi

pre 9 meseci

Iz pouzdanih izvora znam da naši mučeni dedovi (i sam sam unuk jednog) koji su 'pretekli' kao zarobljenici tako što su bili sluge po mnogim gazdinstvima po Nemačkoj, nisu propuštali 'prilike'.

Ljudski su se 'ispomagali' sa Nemicama, biologija je to...

Priča je iz 1971. davno pre kojekakvih tabloida, tako da ništa nije nemoguće, pogotovu u muško-ženskim odnosima.

Čeki opinionista del cazzo

pre 9 meseci

Šteta što je Franc umro , pa ne može da obznani priču da je u stvari on tvrdio da je otac izvesnom Živoradu zvanom Lojpur iz Male Sugubine kod Drenove , Trstenik ...

Lojpur nije hteo ni da čuje za to, već je u interesu mira i dobrog glasa svoje majke ceo život demantovao tu priču...

Ja tu priču čuo u lokalnoj zadruzi , jer je "Tempo" već prestao da izlazi...

Imam priču i za Trampa, ali čekam da prvo premine pa da je obznanim...

Bruka.

Mike

pre 9 meseci

Pre nekoliko meseci sam ovde u Ontariju slucajno upoznao jednog Nemca koje je 25% Srbin. Kada sam mu rekao da sam Srbin on mi je ispricao pricu bas o ovome da mu je deda sa oceve strane bio srpski ratni zarobljenik. Sto posto tacna prica.
Takodje pokojni deda Milos nam je pricao da su dok je bio u zarobljenistvu i radio na imanjima po selima da su ponekad imali odnose sa lokalnim zenama.

Jamezdin

pre 9 meseci

To samo govori kakav smo narod.Da je on srbin po ocu ne bi nista osvojio u fudbalu, da se ne lazemo.Niti lici niti ima jednu srpsku osobinu.
(Masinac, 8. januar 2024 19:23)

Sad to sve uporedi sa Nemanjom Vidićem.Nije bio prvak sveta ni Evrope,ali je jedan od najboljih odbrambenih igrača.

Стрелац

pre 9 meseci

Комплекс Срба да су небески народ и тд. Тако је и Илон Маск србин... Будалаштине.

sms

pre 9 meseci

to su kompleksi sirotinje a nas narod to jeste. cercila
je napravio milan obrenovic, pa je jstog cercila samarao voja tankosic koji je inace, uprkos svoj hrabrosti, bio zlotvor koji je klao i silovao po srbiji, ko mu je zasmetao

Јован

pre 9 meseci

Шта је спорно сви кад мало дубље зачепркају сконтају да су Срби ништа ново само круг двојке они дефинитивно нису Срби али зато комшије они јесу и они то знају поздрав живи били!

Kole

pre 9 meseci

Zlatko Čajkovski je bio u ustašama, ali su mu hrvataki komunisti spasili glavu jer je bio dobar fudbaler. A ova priča moze da prođe u nekoj seoskoj kafani i to ako narator plaća piće lokalnim alkosima.

Jovanka J.

pre 9 meseci

Svi su oni praSrbi. Adam, Eva, Noa, Isus, Nefretitu, Kleopatra, Dioklecian, Linkoln, Bush, Klinton, Tramp, Musk, Tito, Bata Zivojinovic, Ckalja.

Ime

pre 9 meseci

Zar za 80 godina niko nije mogao pronaci tu zenu u Njemackoj? To mi jos zalosnije od svih ovih seljackih fora koje iz nekoga razloga ne izumiru ovde.

aca

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 08. januar 2024 19:35)

Taj prvi je bio Srbin 100% a ne pomalo, i tu nema nikakvog mita, ovi ostali nisu. Zasluge tog prvog za napredak civilzacije je nemerljiva, ovi ostali su skroz nebitni za razvoj.

MS

pre 9 meseci

"I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 8. januar 2024 19:35)"

Poznavao sam čika Mihalja Mesaroša, koji je rodjen u Novom Bečeju i njegovu ženu Roži, rodjenu u Ruskom Selu u Banatu. Oboje su bili cesti gosti u srpskoj crkvi u Americi, a i na protestima protiv Nato bombardovanja u San Francisku, tako da...

Тамо далеко

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 08. januar 2024 19:35)

Od tih ljudi samo je Tesla Srbin, ali i to je dovoljno...

Z

pre 9 meseci

Franc Bekenbauer je bio fantastičan igrač, disciplino van, inteligentan, sa pravim odlikama odličnog vodje tima. Bila je privilegija gledati utakmice u kojima je on igrao.

Romantično zvuči Guat

pre 9 meseci

To samo govori kakav smo narod.Da je on srbin po ocu ne bi nista osvojio u fudbalu, da se ne lazemo.Niti lici niti ima jednu srpsku osobinu.
(Masinac, 8. januar 2024 19:23)

Naravno da nema nijednu srpsku osobinu, za razliku od Novaka, ali Nolo nikada neće u svetu biti poznat kao Kajzer. Srbi ga zovu Goat, najlepši nadimak na svetu.

Slavisa V.

pre 9 meseci

Mi sa severa Kosova smo imali naseg kandidata za oca Franca Bekenbauera, nismo ni culi za ovog Jepura. Covek je ziveo prilicno siromasno, par sela udaljen od mog. Moj otac ga je licno poznavao, Cape su ga zvali. Bilo je i drugih logorasa, ali se samo za Capeta pricalo da mu je Bekenbauer sin. Ovaj Jepur prica o svojim ljubavnim avanturama posle pada Berlina, a Franc se rodio u septembru '45!

jeremija

pre 9 meseci

"I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi"...Tesla i jeste srbin ostali nisu bitni

klen

pre 9 meseci

Lužički Srbin. Franko 'Fran' Farmerich preimenovan 1957. u Franc Bekenbauer. Neki dan sam slušao Nestorovića kako priča o tome. Majka mu je imala plave oči, dakle Franko je mešanac Lužičkog Srbina i Marsovke. Idealni geni za fudbal.

mile

pre 9 meseci

Ponedeljak 8.1.2024 | 19:15 | Izvor: Kurir
I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi

ja bih samo dodao isusa hrista, Aleksandra makedonskog ,kleopatru i Ako cemo iz novijeg dobar onda Ilona maska koji je srbin iz republike srpske

Тамо далеко

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 08. januar 2024 19:35)

Od tih ljudi samo je Tesla Srbin, ali i to je dovoljno...

Стрелац

pre 9 meseci

Комплекс Срба да су небески народ и тд. Тако је и Илон Маск србин... Будалаштине.

Svi Srbi na jednom mestu

pre 9 meseci

Zaboravili smo Diega Armanda (baka mu je iz Leskovca), ne smemo nikako da zaboravimo Openhajmera (deda mu je rodjeni Vranjanac), svakako moramo napomenuti da je Albert Einstein srbin po supruzi, a tu je i Mah Plank, cije je otac bio austroungarski srbin...sta da se kaze o Marije Kiri (rodjena Nislijka), pa i Pele je preko Dzaje nasao svoju srpsku baku u Cachku, a nedavno je i unuk Nelsona Mandele potvrdio njegovo srpsko porjeklo (selo Mislehevo, blizu Prohora Pcinjskog)...sve sto je ostalo je ili pola srbin, ili 75% srbin

Mike

pre 9 meseci

Pre nekoliko meseci sam ovde u Ontariju slucajno upoznao jednog Nemca koje je 25% Srbin. Kada sam mu rekao da sam Srbin on mi je ispricao pricu bas o ovome da mu je deda sa oceve strane bio srpski ratni zarobljenik. Sto posto tacna prica.
Takodje pokojni deda Milos nam je pricao da su dok je bio u zarobljenistvu i radio na imanjima po selima da su ponekad imali odnose sa lokalnim zenama.

klen

pre 9 meseci

Lužički Srbin. Franko 'Fran' Farmerich preimenovan 1957. u Franc Bekenbauer. Neki dan sam slušao Nestorovića kako priča o tome. Majka mu je imala plave oči, dakle Franko je mešanac Lužičkog Srbina i Marsovke. Idealni geni za fudbal.

aca

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 08. januar 2024 19:35)

Taj prvi je bio Srbin 100% a ne pomalo, i tu nema nikakvog mita, ovi ostali nisu. Zasluge tog prvog za napredak civilzacije je nemerljiva, ovi ostali su skroz nebitni za razvoj.

Konfeder i EU

pre 9 meseci

Au sve sami komentari ili od srpskih autosovinista ili od iskompleksiranih hrvatijanaca sto po ceo dan vise na srpskim portalima.
(Lexa Pop, 8. januar 2024 22:24) Pa kad ovo ima samo kod Srba... zabavno.

Gde ja zivim

pre 9 meseci

Zna se! Njegovo pravo ime je Braja, od cuvene loze Kobilica, potomaka Milosa Obilica. Njegov otac je radio u Kolubari i tamo se njegova majka, koja je bila u poseti Lazarevcu, crnkinja iz Qeens-a, zaljubila u njega. Postoji legenda, da je mislila da je Brajin otac iz Senegala, posto je bio crn kao ugalj! Medjutim legenda je nestala, prvim kupanjem Brajinog oca dan pre vencanja... Zajedno su otisli u SAD i tamo dobili Braju Kobilica, ali zbog decakove bezbednosti (posto su ziveli u kraju, gde su vrsljali albanski separatisti), dali ime Kobi Brajant. Kasnije je postao kosarkas, naravno, srpska krv je tu presudila. A onda mu je Adidas postao sponzor, cista srpska firma! A druzio se i sa Djokovicem, spojila ih je Jelena Gencic jos dok su bili klinci, posto je bila sestra od tetke Kobijevim ocu. Nisu tacne one price da je bio vanzemaljac, ovo ti je prava istina :))

Evo i mene

pre 9 meseci

Srbi su bili: Arkan, Martić, Karadžić, Mladić, Hadžić, Stanišić, Legija, Giška, Šoškočanin, Šljivančanin, i ......
Srbi nisu ni Bekenbauer, ni Andrić, ni Tesla, ni Pupin, ni Bošković, ni Đoković, ni Dedić ni, Bregović, ni Balašević i slični. Pametnom dovoljno.

sms

pre 9 meseci

to su kompleksi sirotinje a nas narod to jeste. cercila
je napravio milan obrenovic, pa je jstog cercila samarao voja tankosic koji je inace, uprkos svoj hrabrosti, bio zlotvor koji je klao i silovao po srbiji, ko mu je zasmetao

Ime

pre 9 meseci

Zar za 80 godina niko nije mogao pronaci tu zenu u Njemackoj? To mi jos zalosnije od svih ovih seljackih fora koje iz nekoga razloga ne izumiru ovde.

mile

pre 9 meseci

Ponedeljak 8.1.2024 | 19:15 | Izvor: Kurir
I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi

ja bih samo dodao isusa hrista, Aleksandra makedonskog ,kleopatru i Ako cemo iz novijeg dobar onda Ilona maska koji je srbin iz republike srpske

Z

pre 9 meseci

Franc Bekenbauer je bio fantastičan igrač, disciplino van, inteligentan, sa pravim odlikama odličnog vodje tima. Bila je privilegija gledati utakmice u kojima je on igrao.

pokatoličeno tursko cvijeće

pre 9 meseci

Skoro cela Nemacka je od srba, a srbi o turaka.
(kim, 8. januar 2024 21:55)


A zapravo, evo ko je stvarno od Turaka:

Damir MulaOMERović
Zlatko HasanBEGović
Danijel JUSUP
Tomislav KARAmarko
Mario PAŠAlić
Marko PAŠAlić
Mario HEZOnja
Marko MUSTAFIć
Jakov MUSTAFIć
Željko MUSA
Aleksandar MUSA
Petar MUSLIM
Igor BULjUBAŠić
Željko KOMŠić...

Jer imaju pakistanski ten da to i dokažu!

ban Kulin

pre 9 meseci

Koliko vidim, neki se ovde sprdaju sa genocidnim delovanjem nacističke Nemačke u odnosu na Srbe i Srbiju tokom Drugog svetskog rata, ali bez obzira na te njihove fašističke pokušaje revizije ili negacije istorije koji provejavaju kroz njihove glupanderske komentare za koje misle de su duhoviti, činjenice nas pak uče da su nemački nacisti i njihovi kvislinzi iz regiona na stotine i stotine hiljada Srba odvodili u logore, tako da je sasvim moguće i da je neki odbegli srpski logoraš imao aferu sa tamošnjim Nemicama koje i nusu baš mnogo poznate po svom visokom moralu, e sad, dal je baš ovaj Franc Bekenbauer plod jedne takve afere ili ne, to je manje važno pitanje.

Невен

pre 9 meseci

Свако ко је имао деду у заробљеништву у Немачкој зна за овакве приче... Мог деду је немица звала да остане после ослобођења али се он бојао повратка мужа са фронта. Није га се сигурно бојао зато што је спавао у штали, што прве године и јесте радио али се после преселио у кућу... Наравно, не тврдим да је ова прича тачна али је могућа. Чак и знам пар примера људи који су створили потомство у таквим ситуацијама...

Čeki opinionista del cazzo

pre 9 meseci

Šteta što je Franc umro , pa ne može da obznani priču da je u stvari on tvrdio da je otac izvesnom Živoradu zvanom Lojpur iz Male Sugubine kod Drenove , Trstenik ...

Lojpur nije hteo ni da čuje za to, već je u interesu mira i dobrog glasa svoje majke ceo život demantovao tu priču...

Ja tu priču čuo u lokalnoj zadruzi , jer je "Tempo" već prestao da izlazi...

Imam priču i za Trampa, ali čekam da prvo premine pa da je obznanim...

Bruka.

bili

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 8. januar 2024 19:35)

Zapravo Mesaroš i ima srpske krvi, deda po majci. A ovo oko Tesle ti je loš trol.

Jovanka J.

pre 9 meseci

Svi su oni praSrbi. Adam, Eva, Noa, Isus, Nefretitu, Kleopatra, Dioklecian, Linkoln, Bush, Klinton, Tramp, Musk, Tito, Bata Zivojinovic, Ckalja.

Slavisa V.

pre 9 meseci

Mi sa severa Kosova smo imali naseg kandidata za oca Franca Bekenbauera, nismo ni culi za ovog Jepura. Covek je ziveo prilicno siromasno, par sela udaljen od mog. Moj otac ga je licno poznavao, Cape su ga zvali. Bilo je i drugih logorasa, ali se samo za Capeta pricalo da mu je Bekenbauer sin. Ovaj Jepur prica o svojim ljubavnim avanturama posle pada Berlina, a Franc se rodio u septembru '45!

Outsider pravi

pre 9 meseci

Iz pouzdanih izvora znam da naši mučeni dedovi (i sam sam unuk jednog) koji su 'pretekli' kao zarobljenici tako što su bili sluge po mnogim gazdinstvima po Nemačkoj, nisu propuštali 'prilike'.

Ljudski su se 'ispomagali' sa Nemicama, biologija je to...

Priča je iz 1971. davno pre kojekakvih tabloida, tako da ništa nije nemoguće, pogotovu u muško-ženskim odnosima.

Bajo moj

pre 9 meseci

Iz komentara ispada da je zarobljeništvo u Nemačkoj bilo preteča seks turizma. A to je sto posto tačno posto je opšte poznato da nam je najveći i da smo najbolji u krevetu. Ko god je gledao nemacke pornice zna zasto su plavooke Nemice htele da im robovi na imanju budu srpske dzudze a ne crnci iz Afrike. Sve jasno… Zamisli kako su se samo zajebali oni koji su otišli u cetnike i partizane umesto u zarobljeništvo u Nemačku ?

(:-

pre 9 meseci

Au sve sami komentari ili od srpskih autosovinista ili od iskompleksiranih hrvatijanaca sto po ceo dan vise na srpskim portalima.
(Lexa Pop,

Da su te od malih nogu ucili da nije lijepo lagati ne bi to napisao.

Kole

pre 9 meseci

Zlatko Čajkovski je bio u ustašama, ali su mu hrvataki komunisti spasili glavu jer je bio dobar fudbaler. A ova priča moze da prođe u nekoj seoskoj kafani i to ako narator plaća piće lokalnim alkosima.

Marko

pre 9 meseci

А јел се помиње негде да је господин Бекенбауер пореклом са Марса. због плавих очију. Очекујем да ће г'дин Несторовић да се ускоро огласи.

Стрелац

pre 9 meseci

Франц није био Србин али зато хрвати, босанци и Црногорци јесу. Такође, руси и украјинци воде порекло од Срба. Крај приче.

ИзНенада

pre 9 meseci

Mi nismo narod koji krade tuđe . Franc je bio švaba i ništa posebno . Mi imamo Đokovića , Jokića ,Bodirogu ,Piksija , Vidića pa ne moramo da se otimamo..

MS

pre 9 meseci

"I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 8. januar 2024 19:35)"

Poznavao sam čika Mihalja Mesaroša, koji je rodjen u Novom Bečeju i njegovu ženu Roži, rodjenu u Ruskom Selu u Banatu. Oboje su bili cesti gosti u srpskoj crkvi u Americi, a i na protestima protiv Nato bombardovanja u San Francisku, tako da...

Jamezdin

pre 9 meseci

To samo govori kakav smo narod.Da je on srbin po ocu ne bi nista osvojio u fudbalu, da se ne lazemo.Niti lici niti ima jednu srpsku osobinu.
(Masinac, 8. januar 2024 19:23)

Sad to sve uporedi sa Nemanjom Vidićem.Nije bio prvak sveta ni Evrope,ali je jedan od najboljih odbrambenih igrača.

обс

pre 9 meseci

Прича коју логораш, мучени Србин прича сигурно није из домена митоманије. Да Бекенбауера у Немачкој има као што у Србији има Јовановића је лаж. Прича овог мученика је аутентична, с детаљима и сведоцима које нико није оспорио. Имајући у виду амбијент, постратни, трудну младу Немицу и различите војске које које су "шетале", као и егзистенцијалне миграције читавих породица у девастираној нацистичкој Немачкој место рођења није константа. Крчмар који има трудну ћерку неће своје дете оставити саму. Франц Бекенбауер је аристократски фудбалер, по дефиницији. Не сме он да буде Ђоковић, никако! Србин мученик је испричао своју мученичку причу и у томе је успео. Одбрана Франца Бекенбауера која поништава српско порекло је "мизерна". Јер, порекло фудбалера не може бити већа и важнија ствар од патње коју је српски народ у 20 веку проумирао и проживео. Да, Франц Бекенбауер је пореклом Србин јер се отац крчмар борио за ћерку и потомка. Епилог трилера је Баварија, Кајзер, Златко Чајковски...

Јован

pre 9 meseci

Шта је спорно сви кад мало дубље зачепркају сконтају да су Срби ништа ново само круг двојке они дефинитивно нису Срби али зато комшије они јесу и они то знају поздрав живи били!

Zadar

pre 9 meseci

Joj vi Srbi, tvrdite da je Tesla Srbin kad se dobri zna da je Tesla staro hrvatsko prezime. A tek Jokić, i on je čistog hrvatskog podrijetla.

maratonac

pre 9 meseci

Joj vi Srbi, tvrdite da je Tesla Srbin kad se dobri zna da je Tesla staro hrvatsko prezime. A tek Jokić, i on je čistog hrvatskog podrijetla.
(Zadar, 8. januar 2024 22:36)
Ne tvrde Srbi nego je Tesla sam rekao da je srbin...

jeremija

pre 9 meseci

"I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi"...Tesla i jeste srbin ostali nisu bitni

Romantično zvuči Guat

pre 9 meseci

To samo govori kakav smo narod.Da je on srbin po ocu ne bi nista osvojio u fudbalu, da se ne lazemo.Niti lici niti ima jednu srpsku osobinu.
(Masinac, 8. januar 2024 19:23)

Naravno da nema nijednu srpsku osobinu, za razliku od Novaka, ali Nolo nikada neće u svetu biti poznat kao Kajzer. Srbi ga zovu Goat, najlepši nadimak na svetu.

Miodrag Perić

pre 9 meseci

Auuuu, sada je mnogo toga jasno! Klupko se odmotalo. Uvek mi je bila upadljiva sličnost izmedju Obame i Beckenbauera. Obojica su me mahom podsećali na guštere. Sada znam zašto. Zna se da je Obamina majka bila etnolog. Zna se i da je istraživala srpske seoske običaje. Zna se i da joj je glavni informant u Srbiji bio bivši ratni zarobljenik. Sve to je zapisano u nacionalnoj biblioteci u Vašingtonu.

Superhik

pre 9 meseci

Interesantno je što se i deca i roditelji sete jedni drugih tek kad se dođe do neke slave ili para ! Kad treba da se pomogne ili "pogura" - čovek je sam ili mu pomogne(ređe) neko sasvim drugi !

neutralni felš

pre 9 meseci

Interesantno je što se i deca i roditelji sete jedni drugih tek kad se dođe do neke slave ili para ! Kad treba da se pomogne ili "pogura" - čovek je sam ili mu pomogne(ređe) neko sasvim drugi !
(Superhik, 09. januar 2024 08:22)

kad krene da te saleće daleka rodbina znači da si uspeo u životu.

Bojan

pre 9 meseci

Moj deda tako bio zarobljenik na prinudnom radu negde oko Berlina, od početka do kraja rata. često pomislim da možda tamo imam rodbinu.

Sinovac

pre 9 meseci

Tu priču sam čuo mnogo davno, ali za čoveka iz sela Jelašnica kod Niša...U pitanju je rođak jednog očevog kolege s posla i išla je priča da je Franc pokušao više puta da sretne tog čoveka, ali da se taj susret nije dogodio, jer su ćerke i žena zabranile tom čoveku da ode na zakazani susret. Izvor informacije je sigurno pouzdan, e sad da li je priča njegovog rođaka autentična ili je sve izmislio je već nešto drugo...

B.Živković

pre 9 meseci

Istina je upravo sledeća, a to je da je i žena Vojvode Mišića bila Lujza, Nemica i da je njihovo šestoro dece i srpskog i nemačkog porekla. Činjenica je i da se danas ubijaju Arapi i Jevreji iako im je isti otac (Avram ili Ibrahim) a Ismail i Isak su rođena braća po ocu. Zato Jevreji računaju nacionalnost samo po majci, a ne i po ocu. Normalno je da se ljudi različitih nacija i vera venčavaju ili dobiju dete iz neke slučajne (sudbinske) veze. Inače, znam za tu priču o poreklu Bekenbauera, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali se danas DNK analizom to može utvrditi. Inače, otac jednog mog kolege bio je u nemačkom zarobljeništvu, održavao domaćinstvo kod neke gazdarice, a kasnije bio i na Golom Otoku. Kada sam ga upitao gde mu je bilo teže, on je rekao: "u Nemačkoj mi je bilo kao na letovanju u hotelu A kategorije u odnosu na Goli otok".

Zadar

pre 9 meseci

Joj vi Srbi, tvrdite da je Tesla Srbin kad se dobri zna da je Tesla staro hrvatsko prezime. A tek Jokić, i on je čistog hrvatskog podrijetla.

Evo i mene

pre 9 meseci

Srbi su bili: Arkan, Martić, Karadžić, Mladić, Hadžić, Stanišić, Legija, Giška, Šoškočanin, Šljivančanin, i ......
Srbi nisu ni Bekenbauer, ni Andrić, ni Tesla, ni Pupin, ni Bošković, ni Đoković, ni Dedić ni, Bregović, ni Balašević i slični. Pametnom dovoljno.

Outsider pravi

pre 9 meseci

Iz pouzdanih izvora znam da naši mučeni dedovi (i sam sam unuk jednog) koji su 'pretekli' kao zarobljenici tako što su bili sluge po mnogim gazdinstvima po Nemačkoj, nisu propuštali 'prilike'.

Ljudski su se 'ispomagali' sa Nemicama, biologija je to...

Priča je iz 1971. davno pre kojekakvih tabloida, tako da ništa nije nemoguće, pogotovu u muško-ženskim odnosima.

обс

pre 9 meseci

Прича коју логораш, мучени Србин прича сигурно није из домена митоманије. Да Бекенбауера у Немачкој има као што у Србији има Јовановића је лаж. Прича овог мученика је аутентична, с детаљима и сведоцима које нико није оспорио. Имајући у виду амбијент, постратни, трудну младу Немицу и различите војске које које су "шетале", као и егзистенцијалне миграције читавих породица у девастираној нацистичкој Немачкој место рођења није константа. Крчмар који има трудну ћерку неће своје дете оставити саму. Франц Бекенбауер је аристократски фудбалер, по дефиницији. Не сме он да буде Ђоковић, никако! Србин мученик је испричао своју мученичку причу и у томе је успео. Одбрана Франца Бекенбауера која поништава српско порекло је "мизерна". Јер, порекло фудбалера не може бити већа и важнија ствар од патње коју је српски народ у 20 веку проумирао и проживео. Да, Франц Бекенбауер је пореклом Србин јер се отац крчмар борио за ћерку и потомка. Епилог трилера је Баварија, Кајзер, Златко Чајковски...

Romantično zvuči Guat

pre 9 meseci

To samo govori kakav smo narod.Da je on srbin po ocu ne bi nista osvojio u fudbalu, da se ne lazemo.Niti lici niti ima jednu srpsku osobinu.
(Masinac, 8. januar 2024 19:23)

Naravno da nema nijednu srpsku osobinu, za razliku od Novaka, ali Nolo nikada neće u svetu biti poznat kao Kajzer. Srbi ga zovu Goat, najlepši nadimak na svetu.

Стрелац

pre 9 meseci

Комплекс Срба да су небески народ и тд. Тако је и Илон Маск србин... Будалаштине.

Стрелац

pre 9 meseci

Франц није био Србин али зато хрвати, босанци и Црногорци јесу. Такође, руси и украјинци воде порекло од Срба. Крај приче.

klen

pre 9 meseci

Lužički Srbin. Franko 'Fran' Farmerich preimenovan 1957. u Franc Bekenbauer. Neki dan sam slušao Nestorovića kako priča o tome. Majka mu je imala plave oči, dakle Franko je mešanac Lužičkog Srbina i Marsovke. Idealni geni za fudbal.

Јован

pre 9 meseci

Шта је спорно сви кад мало дубље зачепркају сконтају да су Срби ништа ново само круг двојке они дефинитивно нису Срби али зато комшије они јесу и они то знају поздрав живи били!

Mike

pre 9 meseci

Pre nekoliko meseci sam ovde u Ontariju slucajno upoznao jednog Nemca koje je 25% Srbin. Kada sam mu rekao da sam Srbin on mi je ispricao pricu bas o ovome da mu je deda sa oceve strane bio srpski ratni zarobljenik. Sto posto tacna prica.
Takodje pokojni deda Milos nam je pricao da su dok je bio u zarobljenistvu i radio na imanjima po selima da su ponekad imali odnose sa lokalnim zenama.

Svi Srbi na jednom mestu

pre 9 meseci

Zaboravili smo Diega Armanda (baka mu je iz Leskovca), ne smemo nikako da zaboravimo Openhajmera (deda mu je rodjeni Vranjanac), svakako moramo napomenuti da je Albert Einstein srbin po supruzi, a tu je i Mah Plank, cije je otac bio austroungarski srbin...sta da se kaze o Marije Kiri (rodjena Nislijka), pa i Pele je preko Dzaje nasao svoju srpsku baku u Cachku, a nedavno je i unuk Nelsona Mandele potvrdio njegovo srpsko porjeklo (selo Mislehevo, blizu Prohora Pcinjskog)...sve sto je ostalo je ili pola srbin, ili 75% srbin

ban Kulin

pre 9 meseci

Koliko vidim, neki se ovde sprdaju sa genocidnim delovanjem nacističke Nemačke u odnosu na Srbe i Srbiju tokom Drugog svetskog rata, ali bez obzira na te njihove fašističke pokušaje revizije ili negacije istorije koji provejavaju kroz njihove glupanderske komentare za koje misle de su duhoviti, činjenice nas pak uče da su nemački nacisti i njihovi kvislinzi iz regiona na stotine i stotine hiljada Srba odvodili u logore, tako da je sasvim moguće i da je neki odbegli srpski logoraš imao aferu sa tamošnjim Nemicama koje i nusu baš mnogo poznate po svom visokom moralu, e sad, dal je baš ovaj Franc Bekenbauer plod jedne takve afere ili ne, to je manje važno pitanje.

(:-

pre 9 meseci

Au sve sami komentari ili od srpskih autosovinista ili od iskompleksiranih hrvatijanaca sto po ceo dan vise na srpskim portalima.
(Lexa Pop,

Da su te od malih nogu ucili da nije lijepo lagati ne bi to napisao.

pokatoličeno tursko cvijeće

pre 9 meseci

Skoro cela Nemacka je od srba, a srbi o turaka.
(kim, 8. januar 2024 21:55)


A zapravo, evo ko je stvarno od Turaka:

Damir MulaOMERović
Zlatko HasanBEGović
Danijel JUSUP
Tomislav KARAmarko
Mario PAŠAlić
Marko PAŠAlić
Mario HEZOnja
Marko MUSTAFIć
Jakov MUSTAFIć
Željko MUSA
Aleksandar MUSA
Petar MUSLIM
Igor BULjUBAŠić
Željko KOMŠić...

Jer imaju pakistanski ten da to i dokažu!

Jamezdin

pre 9 meseci

To samo govori kakav smo narod.Da je on srbin po ocu ne bi nista osvojio u fudbalu, da se ne lazemo.Niti lici niti ima jednu srpsku osobinu.
(Masinac, 8. januar 2024 19:23)

Sad to sve uporedi sa Nemanjom Vidićem.Nije bio prvak sveta ni Evrope,ali je jedan od najboljih odbrambenih igrača.

Konfeder i EU

pre 9 meseci

Au sve sami komentari ili od srpskih autosovinista ili od iskompleksiranih hrvatijanaca sto po ceo dan vise na srpskim portalima.
(Lexa Pop, 8. januar 2024 22:24) Pa kad ovo ima samo kod Srba... zabavno.

Тамо далеко

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 08. januar 2024 19:35)

Od tih ljudi samo je Tesla Srbin, ali i to je dovoljno...

ИзНенада

pre 9 meseci

Mi nismo narod koji krade tuđe . Franc je bio švaba i ništa posebno . Mi imamo Đokovića , Jokića ,Bodirogu ,Piksija , Vidića pa ne moramo da se otimamo..

jeremija

pre 9 meseci

"I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi"...Tesla i jeste srbin ostali nisu bitni

aca

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 08. januar 2024 19:35)

Taj prvi je bio Srbin 100% a ne pomalo, i tu nema nikakvog mita, ovi ostali nisu. Zasluge tog prvog za napredak civilzacije je nemerljiva, ovi ostali su skroz nebitni za razvoj.

Marko

pre 9 meseci

А јел се помиње негде да је господин Бекенбауер пореклом са Марса. због плавих очију. Очекујем да ће г'дин Несторовић да се ускоро огласи.

Невен

pre 9 meseci

Свако ко је имао деду у заробљеништву у Немачкој зна за овакве приче... Мог деду је немица звала да остане после ослобођења али се он бојао повратка мужа са фронта. Није га се сигурно бојао зато што је спавао у штали, што прве године и јесте радио али се после преселио у кућу... Наравно, не тврдим да је ова прича тачна али је могућа. Чак и знам пар примера људи који су створили потомство у таквим ситуацијама...

sms

pre 9 meseci

to su kompleksi sirotinje a nas narod to jeste. cercila
je napravio milan obrenovic, pa je jstog cercila samarao voja tankosic koji je inace, uprkos svoj hrabrosti, bio zlotvor koji je klao i silovao po srbiji, ko mu je zasmetao

Gde ja zivim

pre 9 meseci

Zna se! Njegovo pravo ime je Braja, od cuvene loze Kobilica, potomaka Milosa Obilica. Njegov otac je radio u Kolubari i tamo se njegova majka, koja je bila u poseti Lazarevcu, crnkinja iz Qeens-a, zaljubila u njega. Postoji legenda, da je mislila da je Brajin otac iz Senegala, posto je bio crn kao ugalj! Medjutim legenda je nestala, prvim kupanjem Brajinog oca dan pre vencanja... Zajedno su otisli u SAD i tamo dobili Braju Kobilica, ali zbog decakove bezbednosti (posto su ziveli u kraju, gde su vrsljali albanski separatisti), dali ime Kobi Brajant. Kasnije je postao kosarkas, naravno, srpska krv je tu presudila. A onda mu je Adidas postao sponzor, cista srpska firma! A druzio se i sa Djokovicem, spojila ih je Jelena Gencic jos dok su bili klinci, posto je bila sestra od tetke Kobijevim ocu. Nisu tacne one price da je bio vanzemaljac, ovo ti je prava istina :))

MS

pre 9 meseci

"I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 8. januar 2024 19:35)"

Poznavao sam čika Mihalja Mesaroša, koji je rodjen u Novom Bečeju i njegovu ženu Roži, rodjenu u Ruskom Selu u Banatu. Oboje su bili cesti gosti u srpskoj crkvi u Americi, a i na protestima protiv Nato bombardovanja u San Francisku, tako da...

Kole

pre 9 meseci

Zlatko Čajkovski je bio u ustašama, ali su mu hrvataki komunisti spasili glavu jer je bio dobar fudbaler. A ova priča moze da prođe u nekoj seoskoj kafani i to ako narator plaća piće lokalnim alkosima.

mile

pre 9 meseci

Ponedeljak 8.1.2024 | 19:15 | Izvor: Kurir
I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi

ja bih samo dodao isusa hrista, Aleksandra makedonskog ,kleopatru i Ako cemo iz novijeg dobar onda Ilona maska koji je srbin iz republike srpske

maratonac

pre 9 meseci

Joj vi Srbi, tvrdite da je Tesla Srbin kad se dobri zna da je Tesla staro hrvatsko prezime. A tek Jokić, i on je čistog hrvatskog podrijetla.
(Zadar, 8. januar 2024 22:36)
Ne tvrde Srbi nego je Tesla sam rekao da je srbin...

Sinovac

pre 9 meseci

Tu priču sam čuo mnogo davno, ali za čoveka iz sela Jelašnica kod Niša...U pitanju je rođak jednog očevog kolege s posla i išla je priča da je Franc pokušao više puta da sretne tog čoveka, ali da se taj susret nije dogodio, jer su ćerke i žena zabranile tom čoveku da ode na zakazani susret. Izvor informacije je sigurno pouzdan, e sad da li je priča njegovog rođaka autentična ili je sve izmislio je već nešto drugo...

Jovanka J.

pre 9 meseci

Svi su oni praSrbi. Adam, Eva, Noa, Isus, Nefretitu, Kleopatra, Dioklecian, Linkoln, Bush, Klinton, Tramp, Musk, Tito, Bata Zivojinovic, Ckalja.

Bajo moj

pre 9 meseci

Iz komentara ispada da je zarobljeništvo u Nemačkoj bilo preteča seks turizma. A to je sto posto tačno posto je opšte poznato da nam je najveći i da smo najbolji u krevetu. Ko god je gledao nemacke pornice zna zasto su plavooke Nemice htele da im robovi na imanju budu srpske dzudze a ne crnci iz Afrike. Sve jasno… Zamisli kako su se samo zajebali oni koji su otišli u cetnike i partizane umesto u zarobljeništvo u Nemačku ?

bili

pre 9 meseci

I Tesla, i Franc i Karl Heinz Rumenige, i Mesarosh i Kris Weber, kao i Mesi i ROnaldo, svi su oni pomalo Srbi
(Tesla, 8. januar 2024 19:35)

Zapravo Mesaroš i ima srpske krvi, deda po majci. A ovo oko Tesle ti je loš trol.

Miodrag Perić

pre 9 meseci

Auuuu, sada je mnogo toga jasno! Klupko se odmotalo. Uvek mi je bila upadljiva sličnost izmedju Obame i Beckenbauera. Obojica su me mahom podsećali na guštere. Sada znam zašto. Zna se da je Obamina majka bila etnolog. Zna se i da je istraživala srpske seoske običaje. Zna se i da joj je glavni informant u Srbiji bio bivši ratni zarobljenik. Sve to je zapisano u nacionalnoj biblioteci u Vašingtonu.

Slavisa V.

pre 9 meseci

Mi sa severa Kosova smo imali naseg kandidata za oca Franca Bekenbauera, nismo ni culi za ovog Jepura. Covek je ziveo prilicno siromasno, par sela udaljen od mog. Moj otac ga je licno poznavao, Cape su ga zvali. Bilo je i drugih logorasa, ali se samo za Capeta pricalo da mu je Bekenbauer sin. Ovaj Jepur prica o svojim ljubavnim avanturama posle pada Berlina, a Franc se rodio u septembru '45!

Čeki opinionista del cazzo

pre 9 meseci

Šteta što je Franc umro , pa ne može da obznani priču da je u stvari on tvrdio da je otac izvesnom Živoradu zvanom Lojpur iz Male Sugubine kod Drenove , Trstenik ...

Lojpur nije hteo ni da čuje za to, već je u interesu mira i dobrog glasa svoje majke ceo život demantovao tu priču...

Ja tu priču čuo u lokalnoj zadruzi , jer je "Tempo" već prestao da izlazi...

Imam priču i za Trampa, ali čekam da prvo premine pa da je obznanim...

Bruka.

Ime

pre 9 meseci

Zar za 80 godina niko nije mogao pronaci tu zenu u Njemackoj? To mi jos zalosnije od svih ovih seljackih fora koje iz nekoga razloga ne izumiru ovde.

Bojan

pre 9 meseci

Moj deda tako bio zarobljenik na prinudnom radu negde oko Berlina, od početka do kraja rata. često pomislim da možda tamo imam rodbinu.

Superhik

pre 9 meseci

Interesantno je što se i deca i roditelji sete jedni drugih tek kad se dođe do neke slave ili para ! Kad treba da se pomogne ili "pogura" - čovek je sam ili mu pomogne(ređe) neko sasvim drugi !

neutralni felš

pre 9 meseci

Interesantno je što se i deca i roditelji sete jedni drugih tek kad se dođe do neke slave ili para ! Kad treba da se pomogne ili "pogura" - čovek je sam ili mu pomogne(ređe) neko sasvim drugi !
(Superhik, 09. januar 2024 08:22)

kad krene da te saleće daleka rodbina znači da si uspeo u životu.

B.Živković

pre 9 meseci

Istina je upravo sledeća, a to je da je i žena Vojvode Mišića bila Lujza, Nemica i da je njihovo šestoro dece i srpskog i nemačkog porekla. Činjenica je i da se danas ubijaju Arapi i Jevreji iako im je isti otac (Avram ili Ibrahim) a Ismail i Isak su rođena braća po ocu. Zato Jevreji računaju nacionalnost samo po majci, a ne i po ocu. Normalno je da se ljudi različitih nacija i vera venčavaju ili dobiju dete iz neke slučajne (sudbinske) veze. Inače, znam za tu priču o poreklu Bekenbauera, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali se danas DNK analizom to može utvrditi. Inače, otac jednog mog kolege bio je u nemačkom zarobljeništvu, održavao domaćinstvo kod neke gazdarice, a kasnije bio i na Golom Otoku. Kada sam ga upitao gde mu je bilo teže, on je rekao: "u Nemačkoj mi je bilo kao na letovanju u hotelu A kategorije u odnosu na Goli otok".

Z

pre 9 meseci

Franc Bekenbauer je bio fantastičan igrač, disciplino van, inteligentan, sa pravim odlikama odličnog vodje tima. Bila je privilegija gledati utakmice u kojima je on igrao.