Nedelja, 03.12.2023.

20:08

Ima li ovaj kineski SUV šanse u Evropi sa cenom od 50.000 evra? FOTO

Izvor:

Ima li ovaj kineski SUV šanse u Evropi sa cenom od 50.000 evra? FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Istina je

pre 9 meseci

da je Lancet a pravu , pljackasi , sada su vec bivsi pljackasi postaju sada plen, kako su sadili sada zanju , i nije mi ih zao , nimalo, zasluzili su i gore od ovoga !
Nemci da znaju da nesto naprave nebi 2(dva) rata izgubili, sve su jeftinim energentima i mitom i prevarom (setite se laznih merenja izduvnih gasova) i pritiscima,ucenom ostvarili. Nema toga vise , propadaju polako , i debeo covek nece odmah umreti od gladi znaci treba vreme, svima koji voze nemacke auto dedovi i pradedovi se okrecu u grobu, to je izdaja necionalnih interesa , sramota za Srbiju.
Na Kinezima je buducnost , vidi se vec danas !

Alex

pre 9 meseci

(Lancet, 5. decembar 2023 18:44)

Koliko znam, svi koji su bili po logorima za vreme rata, imali su pravo na novčanu nadoknadu nakon završetka rata. A gle čuda, mnogi su odlučili da ostanu tamo i radili do penzije. U tome je razlika. Neki prihvataju svoje greške o ne rade to ponovo a kinjezare brutalno kradu i baš ih briga , idu dalje.

sofer amater

pre 9 meseci

Nema.
(milan, 5. decembar 2023 15:49)

Nisam siguran kako si dosao do ovog zakljucka. Upravo gledam Volvo
XC60 T6 Recharge AWD Geartronic Essential. Kosta u Njemackoj 47.000 eura slicnih karakteristika. I mislim da ce imati kupce. Volvo je isto kineski auto kao i MG i Smart.

Mandarina

pre 9 meseci

Vidim da se nekoliko europljana uznemirilo na moj komnetar za iste stvari, pa cu vam skupno odgovoriti.Nisam ih ja nazvao komesarima, vec sami sebe tako nazivaju. Ako imate problem sa tim, zalite se vasim eu komesarima i recite im da vam se ne svidja kako sebe nazivaju. Ili jos bolje, pitajte ih zasto sebi daju bas te titule. Drugi momenat jeste pitanje carina. Ista stvar. Nisam ja dao izjave da treba uvesti specijalne carine i ogranicenja zarad zastite domace eu autoindustrije, vec oni. Sko vam s eni to ne svidja opet cete se morati njima zaliti. Fascinantno da je narod svuda isti. U svakoj zemlji isti sindrom. Kada politicari nesto izjave, vi to potiskujete u svojim umovima, a kada neko ukaze na to vi tog prenosioca poruke napadate kao da je to izmslio hahahahaha. Dakle molim lepo. Ja vam nisam adresa za zalbe. Eto vam adresa tamo gde te titule donose te odluke za autoindustriju. Ja cu nastaviti da posmatram automobile prema specifikacijma, sirom sveta, bez obzira na politicare i ogorcene komentatore iz hrvatske koji vole biti ogorceni na portalima u srbiji. I tu mozete da se zapitate, zasto imate potrebu za tim da dodjete ovde biti ogorceni. Nije vam srbija uvela komesare niti ce vam uvoditi protekcione mere za domace trziste protiv kineske robe. Vidim da vi visoko cenite srbiju i srpsku autoindustriju, cim mislite da se ovde donose odluke i li da ih ja donosim, ali moracu vas razocarati. Prava adresa vam je brisel. Ja samo citam auto vesti :)

Lancet

pre 9 meseci

@ Alex
A da li podrzavas one koji su do kapitala dosli koristeci robovski rad? A onda taj kapital iskoristili za osvajanje tehnologije.
Ali dobro, da se ne vracamo u dalju istoriju, hajde da se osvrnemo na ovaj vek, genocid u Kongu, napalm u Vijetnamu. VW, porsche, krup itd...su nastali robovskim radom zarobljenika sa Balkana i Istocnog fronta.
Mozda je i tvoj deda bio u zarobljenistvu(moj pradeda jeste).
Ali dobro, neka je tebi na cast.

Bojan

pre 9 meseci

Kineski proizvođači će svakako stići i naći svoje mesto. I u svetu, i u Evropi. Potrebno je samo neko vreme da sazru, izgrade i postave na zdrave noge servisnu mrežu i podršku... ali će to svakako uraditi. I to će uraditi prvo na najvećim tržištima. Kao i uvek, mi samo treba da pratimo, vidimo koji brend pobeđuje... i to je to.

jecans

pre 9 meseci

@Bato za 50 000 eur ja sam gospodin čovek kada kupim EU + USA kola da li to razumeš? Neću da se ciganišem sa kinjezarom od 50 000 eur.
(Goxy, 05. decembar 2023 11:07) Konacno neko pametan

Goxy

pre 9 meseci

Sličan kinez u Rusiji 15 tak hiljada eura... Haval Jolion 140 ks, 7 stepeni automatik. Šišaj zapadnjake...pljačkaši ostatka sveta postaju plen
(Mirko, 5. decembar 2023 11:48)

Rusi kažu da gori auto u životu nisu vozili i da će kada botoksirani boljševici odu poslati sve te kinjezare pod presu i kupiti EU + USA kola.

Mirko

pre 9 meseci

Sličan kinez u Rusiji 15 tak hiljada eura... Haval Jolion 140 ks, 7 stepeni automatik. Šišaj zapadnjake...pljačkaši ostatka sveta postaju plen

Goxy

pre 9 meseci

Zivis u 90im godinama. Pa kada narucis sa besplatnom dostavom iz Kine paket, dodje ti za 20 dana. Sa malo skupljom postarinom, za sedam.
(Dane, 5. decembar 2023 09:00)

I šta kažeš daću 50 000 eur na kola a onda ću sa AliE da poručujem delove i da jurim majstora koji će da možda zezne kola pri pormeni delova za auto koji je prvi put video. A na sve to kada poštari štrajkuju neću dobiti paket 2 meseca a ako je neko nadrdan na carini ima da za deo od 100 eur napiše porez i carinu kao da je 500 eur.

Bato za 50 000 eur ja sam gospodin čovek kada kupim EU + USA kola da li to razumeš? Neću da se ciganišem sa kinjezarom od 50 000 eur.

Alex

pre 9 meseci

Kinezima ne dam ni dinara od svog rada jer ne želim da time podstičem ljude koji kradu tuđu (čitaj:zapadnu) tehnologiju, kopiraju ili kloniraju tuđe i predstavljaju kao svoj proizvod. To se zove krađa intelektualne svojine. Kapiram da će minuse na ovaj komentar da ostave oni koji to podržavaju što i nije čudo obzirom da je ovde prevara i laž, način života. Pošto prosečni Zapadnjak ceni svoj rad i trud, šanse Kineza da im uvale ove poluproizvode su jednake šansama da na vrbama počne da niče grožđe. Hvala na pažnji.

Shkot

pre 9 meseci

Mandarina, 04. decembar 2023 23:13)
Ti "neokomunisti" samo uzvraćaju "starim komunistima". Evropski automobili mogu se prodati u Kini samo ako oni (evropski proizvođači) imaju saradnju sa nekim kineskim.
I još jedna stvar. Isti "neokomunisti" štite mene i Vas od kineza, jer ja želim, a vjerujem da i Vi to želite, imati 5-6 sedmica godišnjeg odmora, radno vrijeme od 35-42 sati sedmično, pravo na bolovanje itd.

XXX

pre 9 meseci

@(Mandarina, 04. decembar 2023 23:13): ti pominjes neke “komesare” u Evropi? Kada si tako pametan, idi i otvori firmu u Kini kao stranac pa da vidiš kakve su, pravi komunistički komesari, uslove smislili. Treba sve te kineske kante oporezovati 100%, jer te kompanije nisu stvarno privatne, nego je pravi vlasnik komunističko-komesarska država i samim tim predstavljaju nelojalnu konkurenciju. :(

posmatrač izloga

pre 9 meseci

"Ima li ovaj kineski SUV šanse u Evropi sa cenom od 50.000 evra?"

Da li dati 50-55 hiljada za Nissan X-Trail kao klasičan hibrid, na bazi 3-cilindričnog SUS-a od 1,5 litar, sa baterijom od bruto 2,1kWh (neto 1.8kWh), sa ukupnih hibridnih 213 ks i 525 Nm, koji u EV modu može samo na struju da predje 1-2 km

ILI

Za ovog Plug-In Kineza iste dužine, sa 4-cilindričnim 2,0 motorom, baterijom od 34 kWh, ukupne snaga pogonskog sklopa od 442 KS i obrtnog momenta od 685 Nm, koji u EV modu može samo na struju da predje čak 130 km ?

Zaista teška dilema, posebno ako treba da date svoje pare.

Dane

pre 9 meseci

Odrzavanje, sedvisna mreza, delovi, su najveci problem za sve kineske automobile.
Zato fe vecina ovakvih automobila hiti samo za Kinesko trziste
(Alamunja, 04. decembar 2023)

Zivis u 90im godinama. Pa kada narucis sa besplatnom dostavom iz Kine paket, dodje ti za 20 dana. Sa malo skupljom postarinom, za sedam. A sto se tice odrzavanja, MG npr. u Bosni ima pet zastupnika i servisa, u Hrvatskoj isto, a mislim da je tako i u Srbiji. I oba kineska brenda koja su dosla kod nas imaju po 7 godina garancije. Veci problem od ovoga sto si nabrojao je cinjenica da kineski brendovi nisi bas jeftini (kao ni telefoni). Od 5 do 10 posto su jeftiniji od evropske konkurencije, tako da cijena ne moze biti iskljucivi element za odabir. Npr, sada je Opel Moka sa 100 ks turbo u drugom paketu opreme iste cijene kao MG ZS sa turbo motorom od 110 ks (ubrzanja su im ista] u prvom paketu opreme. Nije iskljuceno da iduce godine kupim Kineza, ali svasta moram izvagati jer daleko da su dzabe, ali su zato i podigli kvalitet.

Balkanac

pre 9 meseci

Jedini način da "E-Kinezi" u relativno kratkom roku (5 godina) osvoje Evropu je da se prva tri kineska brenda udruže pod jednim zajedničkim brendom i da gde god prodaju i jedan automobil, na udaljenosti od 20km imaju ovlašćenog servisera. U protivnom će da prođu kao i njihova elektronika iz kineskih radnji. Ako nije bar duplo jeftinija od zapadnjačkih brendova neće imati kupca.

roki

pre 9 meseci

hahaha, ma hoće, važi. Tako su pričali i da će mobilni telefoni Simens, Erikson i Nokija da budu potisnuti od Kineza, pa evo vidimo svi šta se desilo.

Drajver

pre 9 meseci

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2444441#k43735463

Ako bi mogao bez politike u AUTO rubrici ubuduce, vec si zagadio dva clanka.
Carine na Kineske automobile su 10%. Postoje decenijama i na Japanske i Juznokorejske, Americke i sve ostale van kontinenta, kao i obrnuto. Stiti se ekonomija, tako je svuda u svetu i naravno da ce Evropa stititi svoje jer je autoindustrija bitna stavka.
Evropska verzija ima po dostupnim podacima izmena ali u pitanju su neka tehnicka resenja a ne generalno kvalitet izrade.
54.000 evra, pa i 45000 evra je ogromna kolicina novca, pitanje je prodaje kasnije jer ko god daje 50k nece auto voziti 2 decenije vec ce ici na zamenu u skorijoj buducnosti, ako izuzmemo retke slucajeve. Tu mozemo praviti prognoze na osnovu proslosti, recimo SangJong modela ukoliko GWM modeli budu imali bilo kakvih problema ili juznokorejanaca ukoliko me budu imali. U prvom slucaju je vrednost polovnjaka nikakva, mahom zbog lose mreze i otezanog odrzavanja a u drugom ce biti potrebna jedna do dve generacije modela i rasirena servisna mreza dok se cene polovnjaka ne stabilizuju.
Specifikacije deluju super, s' obzirom da u koncernu imaju i striktno EV brend imaju sigurno iskustva sa el motorima i sw. Imaju i par jako dobrih tehnickih resenja, u nekim stvarima ipak kaskaju i cena i jeste konkurentna ali ipak je to mnogo novca tako da ce pocetak sigurno biti tromiji dok se ne dokazu a za to ce biti potrebne godine, kod nas.

Blaza

pre 9 meseci

Lep autic samu mu je volan ruzan a ostalo kao i svi evropski automobili sa gomilom ekrana,to je sto se tice izgleda a kvalitet ostaje da se vidi al obzirom da kinezi sve prave sto ne bi i kola

pržooka

pre 9 meseci

Koliko puta su Kinezi dolazili i osvajali EU i Zapadno tržište?
Ovo sa EV i hibridima nije nikakva novost, ali im baš nikako ne bih bio u koži. Ako krenu sa dampingom, svi će biti sumnjičavi zbog kvaliteta. Ako krenu sa jačim cenama, da pravdaju kvalitet, nisu više konkurentni.
Problem je što ne ulaze sada prvi put na tržište nego im je ovo ko zna koji povratak. Bili su oni svojevremeno konkurentni i sa običnim SUS automobilima pa su se povukli, a prate stope Japanaca i Korejanaca, ali nešto ne ide…
Ajde videćemo, ali dok ne pokupuju evropske fabrike, teško će ući od svojom brendom.

Vozač

pre 9 meseci

Za te pare, trebao bi da ima 5 metara, 7 sedišta, i 3.0 v6 hibrid da bi se prodavao. Na žalost, kad bi sve to imao, bio bi samo 10,15%jeftiniji od drugih. A drugi, ipak nude i značku na haubi.

Obrazovanje

pre 9 meseci

@ Goxy, 04. decembar 2023 22:33

Procitaj izjavu Ilona Maska sa ovog sajta od pre par dana, koju si (maltene jedinu) preskocio da prokomentarises, uz izjavu direktora VW-a kako vise nisu konkurentni. Mask je govorio o konkurentnosti vozila iz Kine, odnosno koga smatra glavnim konkurentom Tesli u buducem periodu... Mozda tada nesto i shvatis, ali znam da nije lako.

kele®

pre 9 meseci

I tako to. Simpatične stvari. Decenijama.
(Goxy, 04. decembar 2023 22:33)
Pobrkao si Kineze sa Korejcima. Kinezi tek dolaze. Čujemo se za 20 godina.

Mandarina

pre 9 meseci

Videcemo. TOP SPEC model im je 54,000€ i to je za ovako dobre specifikacije odlicna cena! Ovaj model i jos neki se rade prema EU standardu, sto znaci odlican kvalitet. Pokusavaju kvalitetom i cenom da se probiju na EU trzise. To im otezavaju briselski neokomunisti, oni razni komesari koji smisljaju mere ogranicenja da ih supresuju na prljav nacim. Ovaj automobil bi bio jos jeftiniji da nije raznih dazbina na uvoz iz Kine, koje smisljaju bas ti komesari. Hajde pogledajte cene EU brendova sa ovim specifikacijama, a jos racunajte da im je to bez carine i sl, jer su na domacem trzistu. Domaci modeli da je iz EU zemalja, a uz ove specifikacije, ne bi isli ispod 70,000€. Sto se tice dizajna, ovog modela, meni licno se ne svidja, a to je bas zato sto je uradjen za EU trziste. Iznutra kao VW, a izvana francuz. Ali eto, Kinezi to rade za europljane. Mi evropljani smo ipak oslobodjeni malignih stega i gledamo kvalitetne automobile sirom sveta.

Alamunja

pre 9 meseci

Odrzavanje, sedvisna mreza, delovi, su najveci problem za sve kineske automobile.
Zato fe vecina ovakvih automobila hiti samo za Kinesko trziste

Goxy

pre 9 meseci

Pa ima šansu. Da proda do 100 komada. I to samo članovima komunističke partije na terirotiji EU mada će i oni biti ucenjeni streljanem familije do 3 kolena ukoliko ne kupe.

Eto meni su ispred podruma pića pričali kako će doći Kinezi doneti puno pirinča i jeftina kola koja će sahraniti EU autoindustriju. I kako je EU autoindustrija pucala sebi u noge. I tako to. Simpatične stvari. Decenijama.

kaboom

pre 9 meseci

tabla jadna da jadnija ne može biti, a i bez toga - pa radije ću 55 platiti pasata nego ovo, a ja baš ne volim ljubitelje pašnjaka i super BE

Obrazovanje

pre 9 meseci

@ Goxy, 04. decembar 2023 22:33

Procitaj izjavu Ilona Maska sa ovog sajta od pre par dana, koju si (maltene jedinu) preskocio da prokomentarises, uz izjavu direktora VW-a kako vise nisu konkurentni. Mask je govorio o konkurentnosti vozila iz Kine, odnosno koga smatra glavnim konkurentom Tesli u buducem periodu... Mozda tada nesto i shvatis, ali znam da nije lako.

kele®

pre 9 meseci

I tako to. Simpatične stvari. Decenijama.
(Goxy, 04. decembar 2023 22:33)
Pobrkao si Kineze sa Korejcima. Kinezi tek dolaze. Čujemo se za 20 godina.

Alamunja

pre 9 meseci

Odrzavanje, sedvisna mreza, delovi, su najveci problem za sve kineske automobile.
Zato fe vecina ovakvih automobila hiti samo za Kinesko trziste

Balkanac

pre 9 meseci

Jedini način da "E-Kinezi" u relativno kratkom roku (5 godina) osvoje Evropu je da se prva tri kineska brenda udruže pod jednim zajedničkim brendom i da gde god prodaju i jedan automobil, na udaljenosti od 20km imaju ovlašćenog servisera. U protivnom će da prođu kao i njihova elektronika iz kineskih radnji. Ako nije bar duplo jeftinija od zapadnjačkih brendova neće imati kupca.

Goxy

pre 9 meseci

Pa ima šansu. Da proda do 100 komada. I to samo članovima komunističke partije na terirotiji EU mada će i oni biti ucenjeni streljanem familije do 3 kolena ukoliko ne kupe.

Eto meni su ispred podruma pića pričali kako će doći Kinezi doneti puno pirinča i jeftina kola koja će sahraniti EU autoindustriju. I kako je EU autoindustrija pucala sebi u noge. I tako to. Simpatične stvari. Decenijama.

kaboom

pre 9 meseci

tabla jadna da jadnija ne može biti, a i bez toga - pa radije ću 55 platiti pasata nego ovo, a ja baš ne volim ljubitelje pašnjaka i super BE

Vozač

pre 9 meseci

Za te pare, trebao bi da ima 5 metara, 7 sedišta, i 3.0 v6 hibrid da bi se prodavao. Na žalost, kad bi sve to imao, bio bi samo 10,15%jeftiniji od drugih. A drugi, ipak nude i značku na haubi.

Alex

pre 9 meseci

Kinezima ne dam ni dinara od svog rada jer ne želim da time podstičem ljude koji kradu tuđu (čitaj:zapadnu) tehnologiju, kopiraju ili kloniraju tuđe i predstavljaju kao svoj proizvod. To se zove krađa intelektualne svojine. Kapiram da će minuse na ovaj komentar da ostave oni koji to podržavaju što i nije čudo obzirom da je ovde prevara i laž, način života. Pošto prosečni Zapadnjak ceni svoj rad i trud, šanse Kineza da im uvale ove poluproizvode su jednake šansama da na vrbama počne da niče grožđe. Hvala na pažnji.

Mandarina

pre 9 meseci

Videcemo. TOP SPEC model im je 54,000€ i to je za ovako dobre specifikacije odlicna cena! Ovaj model i jos neki se rade prema EU standardu, sto znaci odlican kvalitet. Pokusavaju kvalitetom i cenom da se probiju na EU trzise. To im otezavaju briselski neokomunisti, oni razni komesari koji smisljaju mere ogranicenja da ih supresuju na prljav nacim. Ovaj automobil bi bio jos jeftiniji da nije raznih dazbina na uvoz iz Kine, koje smisljaju bas ti komesari. Hajde pogledajte cene EU brendova sa ovim specifikacijama, a jos racunajte da im je to bez carine i sl, jer su na domacem trzistu. Domaci modeli da je iz EU zemalja, a uz ove specifikacije, ne bi isli ispod 70,000€. Sto se tice dizajna, ovog modela, meni licno se ne svidja, a to je bas zato sto je uradjen za EU trziste. Iznutra kao VW, a izvana francuz. Ali eto, Kinezi to rade za europljane. Mi evropljani smo ipak oslobodjeni malignih stega i gledamo kvalitetne automobile sirom sveta.

roki

pre 9 meseci

hahaha, ma hoće, važi. Tako su pričali i da će mobilni telefoni Simens, Erikson i Nokija da budu potisnuti od Kineza, pa evo vidimo svi šta se desilo.

XXX

pre 9 meseci

@(Mandarina, 04. decembar 2023 23:13): ti pominjes neke “komesare” u Evropi? Kada si tako pametan, idi i otvori firmu u Kini kao stranac pa da vidiš kakve su, pravi komunistički komesari, uslove smislili. Treba sve te kineske kante oporezovati 100%, jer te kompanije nisu stvarno privatne, nego je pravi vlasnik komunističko-komesarska država i samim tim predstavljaju nelojalnu konkurenciju. :(

Shkot

pre 9 meseci

Mandarina, 04. decembar 2023 23:13)
Ti "neokomunisti" samo uzvraćaju "starim komunistima". Evropski automobili mogu se prodati u Kini samo ako oni (evropski proizvođači) imaju saradnju sa nekim kineskim.
I još jedna stvar. Isti "neokomunisti" štite mene i Vas od kineza, jer ja želim, a vjerujem da i Vi to želite, imati 5-6 sedmica godišnjeg odmora, radno vrijeme od 35-42 sati sedmično, pravo na bolovanje itd.

posmatrač izloga

pre 9 meseci

"Ima li ovaj kineski SUV šanse u Evropi sa cenom od 50.000 evra?"

Da li dati 50-55 hiljada za Nissan X-Trail kao klasičan hibrid, na bazi 3-cilindričnog SUS-a od 1,5 litar, sa baterijom od bruto 2,1kWh (neto 1.8kWh), sa ukupnih hibridnih 213 ks i 525 Nm, koji u EV modu može samo na struju da predje 1-2 km

ILI

Za ovog Plug-In Kineza iste dužine, sa 4-cilindričnim 2,0 motorom, baterijom od 34 kWh, ukupne snaga pogonskog sklopa od 442 KS i obrtnog momenta od 685 Nm, koji u EV modu može samo na struju da predje čak 130 km ?

Zaista teška dilema, posebno ako treba da date svoje pare.

Blaza

pre 9 meseci

Lep autic samu mu je volan ruzan a ostalo kao i svi evropski automobili sa gomilom ekrana,to je sto se tice izgleda a kvalitet ostaje da se vidi al obzirom da kinezi sve prave sto ne bi i kola

Drajver

pre 9 meseci

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2444441#k43735463

Ako bi mogao bez politike u AUTO rubrici ubuduce, vec si zagadio dva clanka.
Carine na Kineske automobile su 10%. Postoje decenijama i na Japanske i Juznokorejske, Americke i sve ostale van kontinenta, kao i obrnuto. Stiti se ekonomija, tako je svuda u svetu i naravno da ce Evropa stititi svoje jer je autoindustrija bitna stavka.
Evropska verzija ima po dostupnim podacima izmena ali u pitanju su neka tehnicka resenja a ne generalno kvalitet izrade.
54.000 evra, pa i 45000 evra je ogromna kolicina novca, pitanje je prodaje kasnije jer ko god daje 50k nece auto voziti 2 decenije vec ce ici na zamenu u skorijoj buducnosti, ako izuzmemo retke slucajeve. Tu mozemo praviti prognoze na osnovu proslosti, recimo SangJong modela ukoliko GWM modeli budu imali bilo kakvih problema ili juznokorejanaca ukoliko me budu imali. U prvom slucaju je vrednost polovnjaka nikakva, mahom zbog lose mreze i otezanog odrzavanja a u drugom ce biti potrebna jedna do dve generacije modela i rasirena servisna mreza dok se cene polovnjaka ne stabilizuju.
Specifikacije deluju super, s' obzirom da u koncernu imaju i striktno EV brend imaju sigurno iskustva sa el motorima i sw. Imaju i par jako dobrih tehnickih resenja, u nekim stvarima ipak kaskaju i cena i jeste konkurentna ali ipak je to mnogo novca tako da ce pocetak sigurno biti tromiji dok se ne dokazu a za to ce biti potrebne godine, kod nas.

Goxy

pre 9 meseci

Zivis u 90im godinama. Pa kada narucis sa besplatnom dostavom iz Kine paket, dodje ti za 20 dana. Sa malo skupljom postarinom, za sedam.
(Dane, 5. decembar 2023 09:00)

I šta kažeš daću 50 000 eur na kola a onda ću sa AliE da poručujem delove i da jurim majstora koji će da možda zezne kola pri pormeni delova za auto koji je prvi put video. A na sve to kada poštari štrajkuju neću dobiti paket 2 meseca a ako je neko nadrdan na carini ima da za deo od 100 eur napiše porez i carinu kao da je 500 eur.

Bato za 50 000 eur ja sam gospodin čovek kada kupim EU + USA kola da li to razumeš? Neću da se ciganišem sa kinjezarom od 50 000 eur.

Dane

pre 9 meseci

Odrzavanje, sedvisna mreza, delovi, su najveci problem za sve kineske automobile.
Zato fe vecina ovakvih automobila hiti samo za Kinesko trziste
(Alamunja, 04. decembar 2023)

Zivis u 90im godinama. Pa kada narucis sa besplatnom dostavom iz Kine paket, dodje ti za 20 dana. Sa malo skupljom postarinom, za sedam. A sto se tice odrzavanja, MG npr. u Bosni ima pet zastupnika i servisa, u Hrvatskoj isto, a mislim da je tako i u Srbiji. I oba kineska brenda koja su dosla kod nas imaju po 7 godina garancije. Veci problem od ovoga sto si nabrojao je cinjenica da kineski brendovi nisi bas jeftini (kao ni telefoni). Od 5 do 10 posto su jeftiniji od evropske konkurencije, tako da cijena ne moze biti iskljucivi element za odabir. Npr, sada je Opel Moka sa 100 ks turbo u drugom paketu opreme iste cijene kao MG ZS sa turbo motorom od 110 ks (ubrzanja su im ista] u prvom paketu opreme. Nije iskljuceno da iduce godine kupim Kineza, ali svasta moram izvagati jer daleko da su dzabe, ali su zato i podigli kvalitet.

pržooka

pre 9 meseci

Koliko puta su Kinezi dolazili i osvajali EU i Zapadno tržište?
Ovo sa EV i hibridima nije nikakva novost, ali im baš nikako ne bih bio u koži. Ako krenu sa dampingom, svi će biti sumnjičavi zbog kvaliteta. Ako krenu sa jačim cenama, da pravdaju kvalitet, nisu više konkurentni.
Problem je što ne ulaze sada prvi put na tržište nego im je ovo ko zna koji povratak. Bili su oni svojevremeno konkurentni i sa običnim SUS automobilima pa su se povukli, a prate stope Japanaca i Korejanaca, ali nešto ne ide…
Ajde videćemo, ali dok ne pokupuju evropske fabrike, teško će ući od svojom brendom.

Mirko

pre 9 meseci

Sličan kinez u Rusiji 15 tak hiljada eura... Haval Jolion 140 ks, 7 stepeni automatik. Šišaj zapadnjake...pljačkaši ostatka sveta postaju plen

Lancet

pre 9 meseci

@ Alex
A da li podrzavas one koji su do kapitala dosli koristeci robovski rad? A onda taj kapital iskoristili za osvajanje tehnologije.
Ali dobro, da se ne vracamo u dalju istoriju, hajde da se osvrnemo na ovaj vek, genocid u Kongu, napalm u Vijetnamu. VW, porsche, krup itd...su nastali robovskim radom zarobljenika sa Balkana i Istocnog fronta.
Mozda je i tvoj deda bio u zarobljenistvu(moj pradeda jeste).
Ali dobro, neka je tebi na cast.

Goxy

pre 9 meseci

Sličan kinez u Rusiji 15 tak hiljada eura... Haval Jolion 140 ks, 7 stepeni automatik. Šišaj zapadnjake...pljačkaši ostatka sveta postaju plen
(Mirko, 5. decembar 2023 11:48)

Rusi kažu da gori auto u životu nisu vozili i da će kada botoksirani boljševici odu poslati sve te kinjezare pod presu i kupiti EU + USA kola.

jecans

pre 9 meseci

@Bato za 50 000 eur ja sam gospodin čovek kada kupim EU + USA kola da li to razumeš? Neću da se ciganišem sa kinjezarom od 50 000 eur.
(Goxy, 05. decembar 2023 11:07) Konacno neko pametan

Mandarina

pre 9 meseci

Vidim da se nekoliko europljana uznemirilo na moj komnetar za iste stvari, pa cu vam skupno odgovoriti.Nisam ih ja nazvao komesarima, vec sami sebe tako nazivaju. Ako imate problem sa tim, zalite se vasim eu komesarima i recite im da vam se ne svidja kako sebe nazivaju. Ili jos bolje, pitajte ih zasto sebi daju bas te titule. Drugi momenat jeste pitanje carina. Ista stvar. Nisam ja dao izjave da treba uvesti specijalne carine i ogranicenja zarad zastite domace eu autoindustrije, vec oni. Sko vam s eni to ne svidja opet cete se morati njima zaliti. Fascinantno da je narod svuda isti. U svakoj zemlji isti sindrom. Kada politicari nesto izjave, vi to potiskujete u svojim umovima, a kada neko ukaze na to vi tog prenosioca poruke napadate kao da je to izmslio hahahahaha. Dakle molim lepo. Ja vam nisam adresa za zalbe. Eto vam adresa tamo gde te titule donose te odluke za autoindustriju. Ja cu nastaviti da posmatram automobile prema specifikacijma, sirom sveta, bez obzira na politicare i ogorcene komentatore iz hrvatske koji vole biti ogorceni na portalima u srbiji. I tu mozete da se zapitate, zasto imate potrebu za tim da dodjete ovde biti ogorceni. Nije vam srbija uvela komesare niti ce vam uvoditi protekcione mere za domace trziste protiv kineske robe. Vidim da vi visoko cenite srbiju i srpsku autoindustriju, cim mislite da se ovde donose odluke i li da ih ja donosim, ali moracu vas razocarati. Prava adresa vam je brisel. Ja samo citam auto vesti :)

Alex

pre 9 meseci

(Lancet, 5. decembar 2023 18:44)

Koliko znam, svi koji su bili po logorima za vreme rata, imali su pravo na novčanu nadoknadu nakon završetka rata. A gle čuda, mnogi su odlučili da ostanu tamo i radili do penzije. U tome je razlika. Neki prihvataju svoje greške o ne rade to ponovo a kinjezare brutalno kradu i baš ih briga , idu dalje.

sofer amater

pre 9 meseci

Nema.
(milan, 5. decembar 2023 15:49)

Nisam siguran kako si dosao do ovog zakljucka. Upravo gledam Volvo
XC60 T6 Recharge AWD Geartronic Essential. Kosta u Njemackoj 47.000 eura slicnih karakteristika. I mislim da ce imati kupce. Volvo je isto kineski auto kao i MG i Smart.

Istina je

pre 9 meseci

da je Lancet a pravu , pljackasi , sada su vec bivsi pljackasi postaju sada plen, kako su sadili sada zanju , i nije mi ih zao , nimalo, zasluzili su i gore od ovoga !
Nemci da znaju da nesto naprave nebi 2(dva) rata izgubili, sve su jeftinim energentima i mitom i prevarom (setite se laznih merenja izduvnih gasova) i pritiscima,ucenom ostvarili. Nema toga vise , propadaju polako , i debeo covek nece odmah umreti od gladi znaci treba vreme, svima koji voze nemacke auto dedovi i pradedovi se okrecu u grobu, to je izdaja necionalnih interesa , sramota za Srbiju.
Na Kinezima je buducnost , vidi se vec danas !

Bojan

pre 9 meseci

Kineski proizvođači će svakako stići i naći svoje mesto. I u svetu, i u Evropi. Potrebno je samo neko vreme da sazru, izgrade i postave na zdrave noge servisnu mrežu i podršku... ali će to svakako uraditi. I to će uraditi prvo na najvećim tržištima. Kao i uvek, mi samo treba da pratimo, vidimo koji brend pobeđuje... i to je to.

Goxy

pre 9 meseci

Pa ima šansu. Da proda do 100 komada. I to samo članovima komunističke partije na terirotiji EU mada će i oni biti ucenjeni streljanem familije do 3 kolena ukoliko ne kupe.

Eto meni su ispred podruma pića pričali kako će doći Kinezi doneti puno pirinča i jeftina kola koja će sahraniti EU autoindustriju. I kako je EU autoindustrija pucala sebi u noge. I tako to. Simpatične stvari. Decenijama.

kaboom

pre 9 meseci

tabla jadna da jadnija ne može biti, a i bez toga - pa radije ću 55 platiti pasata nego ovo, a ja baš ne volim ljubitelje pašnjaka i super BE

Vozač

pre 9 meseci

Za te pare, trebao bi da ima 5 metara, 7 sedišta, i 3.0 v6 hibrid da bi se prodavao. Na žalost, kad bi sve to imao, bio bi samo 10,15%jeftiniji od drugih. A drugi, ipak nude i značku na haubi.

Mandarina

pre 9 meseci

Videcemo. TOP SPEC model im je 54,000€ i to je za ovako dobre specifikacije odlicna cena! Ovaj model i jos neki se rade prema EU standardu, sto znaci odlican kvalitet. Pokusavaju kvalitetom i cenom da se probiju na EU trzise. To im otezavaju briselski neokomunisti, oni razni komesari koji smisljaju mere ogranicenja da ih supresuju na prljav nacim. Ovaj automobil bi bio jos jeftiniji da nije raznih dazbina na uvoz iz Kine, koje smisljaju bas ti komesari. Hajde pogledajte cene EU brendova sa ovim specifikacijama, a jos racunajte da im je to bez carine i sl, jer su na domacem trzistu. Domaci modeli da je iz EU zemalja, a uz ove specifikacije, ne bi isli ispod 70,000€. Sto se tice dizajna, ovog modela, meni licno se ne svidja, a to je bas zato sto je uradjen za EU trziste. Iznutra kao VW, a izvana francuz. Ali eto, Kinezi to rade za europljane. Mi evropljani smo ipak oslobodjeni malignih stega i gledamo kvalitetne automobile sirom sveta.

Alex

pre 9 meseci

Kinezima ne dam ni dinara od svog rada jer ne želim da time podstičem ljude koji kradu tuđu (čitaj:zapadnu) tehnologiju, kopiraju ili kloniraju tuđe i predstavljaju kao svoj proizvod. To se zove krađa intelektualne svojine. Kapiram da će minuse na ovaj komentar da ostave oni koji to podržavaju što i nije čudo obzirom da je ovde prevara i laž, način života. Pošto prosečni Zapadnjak ceni svoj rad i trud, šanse Kineza da im uvale ove poluproizvode su jednake šansama da na vrbama počne da niče grožđe. Hvala na pažnji.

Obrazovanje

pre 9 meseci

@ Goxy, 04. decembar 2023 22:33

Procitaj izjavu Ilona Maska sa ovog sajta od pre par dana, koju si (maltene jedinu) preskocio da prokomentarises, uz izjavu direktora VW-a kako vise nisu konkurentni. Mask je govorio o konkurentnosti vozila iz Kine, odnosno koga smatra glavnim konkurentom Tesli u buducem periodu... Mozda tada nesto i shvatis, ali znam da nije lako.

Mirko

pre 9 meseci

Sličan kinez u Rusiji 15 tak hiljada eura... Haval Jolion 140 ks, 7 stepeni automatik. Šišaj zapadnjake...pljačkaši ostatka sveta postaju plen

Goxy

pre 9 meseci

Sličan kinez u Rusiji 15 tak hiljada eura... Haval Jolion 140 ks, 7 stepeni automatik. Šišaj zapadnjake...pljačkaši ostatka sveta postaju plen
(Mirko, 5. decembar 2023 11:48)

Rusi kažu da gori auto u životu nisu vozili i da će kada botoksirani boljševici odu poslati sve te kinjezare pod presu i kupiti EU + USA kola.

kele®

pre 9 meseci

I tako to. Simpatične stvari. Decenijama.
(Goxy, 04. decembar 2023 22:33)
Pobrkao si Kineze sa Korejcima. Kinezi tek dolaze. Čujemo se za 20 godina.

Goxy

pre 9 meseci

Zivis u 90im godinama. Pa kada narucis sa besplatnom dostavom iz Kine paket, dodje ti za 20 dana. Sa malo skupljom postarinom, za sedam.
(Dane, 5. decembar 2023 09:00)

I šta kažeš daću 50 000 eur na kola a onda ću sa AliE da poručujem delove i da jurim majstora koji će da možda zezne kola pri pormeni delova za auto koji je prvi put video. A na sve to kada poštari štrajkuju neću dobiti paket 2 meseca a ako je neko nadrdan na carini ima da za deo od 100 eur napiše porez i carinu kao da je 500 eur.

Bato za 50 000 eur ja sam gospodin čovek kada kupim EU + USA kola da li to razumeš? Neću da se ciganišem sa kinjezarom od 50 000 eur.

XXX

pre 9 meseci

@(Mandarina, 04. decembar 2023 23:13): ti pominjes neke “komesare” u Evropi? Kada si tako pametan, idi i otvori firmu u Kini kao stranac pa da vidiš kakve su, pravi komunistički komesari, uslove smislili. Treba sve te kineske kante oporezovati 100%, jer te kompanije nisu stvarno privatne, nego je pravi vlasnik komunističko-komesarska država i samim tim predstavljaju nelojalnu konkurenciju. :(

Mandarina

pre 9 meseci

Vidim da se nekoliko europljana uznemirilo na moj komnetar za iste stvari, pa cu vam skupno odgovoriti.Nisam ih ja nazvao komesarima, vec sami sebe tako nazivaju. Ako imate problem sa tim, zalite se vasim eu komesarima i recite im da vam se ne svidja kako sebe nazivaju. Ili jos bolje, pitajte ih zasto sebi daju bas te titule. Drugi momenat jeste pitanje carina. Ista stvar. Nisam ja dao izjave da treba uvesti specijalne carine i ogranicenja zarad zastite domace eu autoindustrije, vec oni. Sko vam s eni to ne svidja opet cete se morati njima zaliti. Fascinantno da je narod svuda isti. U svakoj zemlji isti sindrom. Kada politicari nesto izjave, vi to potiskujete u svojim umovima, a kada neko ukaze na to vi tog prenosioca poruke napadate kao da je to izmslio hahahahaha. Dakle molim lepo. Ja vam nisam adresa za zalbe. Eto vam adresa tamo gde te titule donose te odluke za autoindustriju. Ja cu nastaviti da posmatram automobile prema specifikacijma, sirom sveta, bez obzira na politicare i ogorcene komentatore iz hrvatske koji vole biti ogorceni na portalima u srbiji. I tu mozete da se zapitate, zasto imate potrebu za tim da dodjete ovde biti ogorceni. Nije vam srbija uvela komesare niti ce vam uvoditi protekcione mere za domace trziste protiv kineske robe. Vidim da vi visoko cenite srbiju i srpsku autoindustriju, cim mislite da se ovde donose odluke i li da ih ja donosim, ali moracu vas razocarati. Prava adresa vam je brisel. Ja samo citam auto vesti :)

posmatrač izloga

pre 9 meseci

"Ima li ovaj kineski SUV šanse u Evropi sa cenom od 50.000 evra?"

Da li dati 50-55 hiljada za Nissan X-Trail kao klasičan hibrid, na bazi 3-cilindričnog SUS-a od 1,5 litar, sa baterijom od bruto 2,1kWh (neto 1.8kWh), sa ukupnih hibridnih 213 ks i 525 Nm, koji u EV modu može samo na struju da predje 1-2 km

ILI

Za ovog Plug-In Kineza iste dužine, sa 4-cilindričnim 2,0 motorom, baterijom od 34 kWh, ukupne snaga pogonskog sklopa od 442 KS i obrtnog momenta od 685 Nm, koji u EV modu može samo na struju da predje čak 130 km ?

Zaista teška dilema, posebno ako treba da date svoje pare.

Dane

pre 9 meseci

Odrzavanje, sedvisna mreza, delovi, su najveci problem za sve kineske automobile.
Zato fe vecina ovakvih automobila hiti samo za Kinesko trziste
(Alamunja, 04. decembar 2023)

Zivis u 90im godinama. Pa kada narucis sa besplatnom dostavom iz Kine paket, dodje ti za 20 dana. Sa malo skupljom postarinom, za sedam. A sto se tice odrzavanja, MG npr. u Bosni ima pet zastupnika i servisa, u Hrvatskoj isto, a mislim da je tako i u Srbiji. I oba kineska brenda koja su dosla kod nas imaju po 7 godina garancije. Veci problem od ovoga sto si nabrojao je cinjenica da kineski brendovi nisi bas jeftini (kao ni telefoni). Od 5 do 10 posto su jeftiniji od evropske konkurencije, tako da cijena ne moze biti iskljucivi element za odabir. Npr, sada je Opel Moka sa 100 ks turbo u drugom paketu opreme iste cijene kao MG ZS sa turbo motorom od 110 ks (ubrzanja su im ista] u prvom paketu opreme. Nije iskljuceno da iduce godine kupim Kineza, ali svasta moram izvagati jer daleko da su dzabe, ali su zato i podigli kvalitet.

Alex

pre 9 meseci

(Lancet, 5. decembar 2023 18:44)

Koliko znam, svi koji su bili po logorima za vreme rata, imali su pravo na novčanu nadoknadu nakon završetka rata. A gle čuda, mnogi su odlučili da ostanu tamo i radili do penzije. U tome je razlika. Neki prihvataju svoje greške o ne rade to ponovo a kinjezare brutalno kradu i baš ih briga , idu dalje.

Balkanac

pre 9 meseci

Jedini način da "E-Kinezi" u relativno kratkom roku (5 godina) osvoje Evropu je da se prva tri kineska brenda udruže pod jednim zajedničkim brendom i da gde god prodaju i jedan automobil, na udaljenosti od 20km imaju ovlašćenog servisera. U protivnom će da prođu kao i njihova elektronika iz kineskih radnji. Ako nije bar duplo jeftinija od zapadnjačkih brendova neće imati kupca.

Lancet

pre 9 meseci

@ Alex
A da li podrzavas one koji su do kapitala dosli koristeci robovski rad? A onda taj kapital iskoristili za osvajanje tehnologije.
Ali dobro, da se ne vracamo u dalju istoriju, hajde da se osvrnemo na ovaj vek, genocid u Kongu, napalm u Vijetnamu. VW, porsche, krup itd...su nastali robovskim radom zarobljenika sa Balkana i Istocnog fronta.
Mozda je i tvoj deda bio u zarobljenistvu(moj pradeda jeste).
Ali dobro, neka je tebi na cast.

Istina je

pre 9 meseci

da je Lancet a pravu , pljackasi , sada su vec bivsi pljackasi postaju sada plen, kako su sadili sada zanju , i nije mi ih zao , nimalo, zasluzili su i gore od ovoga !
Nemci da znaju da nesto naprave nebi 2(dva) rata izgubili, sve su jeftinim energentima i mitom i prevarom (setite se laznih merenja izduvnih gasova) i pritiscima,ucenom ostvarili. Nema toga vise , propadaju polako , i debeo covek nece odmah umreti od gladi znaci treba vreme, svima koji voze nemacke auto dedovi i pradedovi se okrecu u grobu, to je izdaja necionalnih interesa , sramota za Srbiju.
Na Kinezima je buducnost , vidi se vec danas !

pržooka

pre 9 meseci

Koliko puta su Kinezi dolazili i osvajali EU i Zapadno tržište?
Ovo sa EV i hibridima nije nikakva novost, ali im baš nikako ne bih bio u koži. Ako krenu sa dampingom, svi će biti sumnjičavi zbog kvaliteta. Ako krenu sa jačim cenama, da pravdaju kvalitet, nisu više konkurentni.
Problem je što ne ulaze sada prvi put na tržište nego im je ovo ko zna koji povratak. Bili su oni svojevremeno konkurentni i sa običnim SUS automobilima pa su se povukli, a prate stope Japanaca i Korejanaca, ali nešto ne ide…
Ajde videćemo, ali dok ne pokupuju evropske fabrike, teško će ući od svojom brendom.

Alamunja

pre 9 meseci

Odrzavanje, sedvisna mreza, delovi, su najveci problem za sve kineske automobile.
Zato fe vecina ovakvih automobila hiti samo za Kinesko trziste

Blaza

pre 9 meseci

Lep autic samu mu je volan ruzan a ostalo kao i svi evropski automobili sa gomilom ekrana,to je sto se tice izgleda a kvalitet ostaje da se vidi al obzirom da kinezi sve prave sto ne bi i kola

Shkot

pre 9 meseci

Mandarina, 04. decembar 2023 23:13)
Ti "neokomunisti" samo uzvraćaju "starim komunistima". Evropski automobili mogu se prodati u Kini samo ako oni (evropski proizvođači) imaju saradnju sa nekim kineskim.
I još jedna stvar. Isti "neokomunisti" štite mene i Vas od kineza, jer ja želim, a vjerujem da i Vi to želite, imati 5-6 sedmica godišnjeg odmora, radno vrijeme od 35-42 sati sedmično, pravo na bolovanje itd.

Drajver

pre 9 meseci

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2444441#k43735463

Ako bi mogao bez politike u AUTO rubrici ubuduce, vec si zagadio dva clanka.
Carine na Kineske automobile su 10%. Postoje decenijama i na Japanske i Juznokorejske, Americke i sve ostale van kontinenta, kao i obrnuto. Stiti se ekonomija, tako je svuda u svetu i naravno da ce Evropa stititi svoje jer je autoindustrija bitna stavka.
Evropska verzija ima po dostupnim podacima izmena ali u pitanju su neka tehnicka resenja a ne generalno kvalitet izrade.
54.000 evra, pa i 45000 evra je ogromna kolicina novca, pitanje je prodaje kasnije jer ko god daje 50k nece auto voziti 2 decenije vec ce ici na zamenu u skorijoj buducnosti, ako izuzmemo retke slucajeve. Tu mozemo praviti prognoze na osnovu proslosti, recimo SangJong modela ukoliko GWM modeli budu imali bilo kakvih problema ili juznokorejanaca ukoliko me budu imali. U prvom slucaju je vrednost polovnjaka nikakva, mahom zbog lose mreze i otezanog odrzavanja a u drugom ce biti potrebna jedna do dve generacije modela i rasirena servisna mreza dok se cene polovnjaka ne stabilizuju.
Specifikacije deluju super, s' obzirom da u koncernu imaju i striktno EV brend imaju sigurno iskustva sa el motorima i sw. Imaju i par jako dobrih tehnickih resenja, u nekim stvarima ipak kaskaju i cena i jeste konkurentna ali ipak je to mnogo novca tako da ce pocetak sigurno biti tromiji dok se ne dokazu a za to ce biti potrebne godine, kod nas.

roki

pre 9 meseci

hahaha, ma hoće, važi. Tako su pričali i da će mobilni telefoni Simens, Erikson i Nokija da budu potisnuti od Kineza, pa evo vidimo svi šta se desilo.

jecans

pre 9 meseci

@Bato za 50 000 eur ja sam gospodin čovek kada kupim EU + USA kola da li to razumeš? Neću da se ciganišem sa kinjezarom od 50 000 eur.
(Goxy, 05. decembar 2023 11:07) Konacno neko pametan

Bojan

pre 9 meseci

Kineski proizvođači će svakako stići i naći svoje mesto. I u svetu, i u Evropi. Potrebno je samo neko vreme da sazru, izgrade i postave na zdrave noge servisnu mrežu i podršku... ali će to svakako uraditi. I to će uraditi prvo na najvećim tržištima. Kao i uvek, mi samo treba da pratimo, vidimo koji brend pobeđuje... i to je to.

sofer amater

pre 9 meseci

Nema.
(milan, 5. decembar 2023 15:49)

Nisam siguran kako si dosao do ovog zakljucka. Upravo gledam Volvo
XC60 T6 Recharge AWD Geartronic Essential. Kosta u Njemackoj 47.000 eura slicnih karakteristika. I mislim da ce imati kupce. Volvo je isto kineski auto kao i MG i Smart.